24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezidentské volby 2023 z pohledu konzervativce

Konzervativci mají při letošních prezidentských volbách výběr neradostný. Mezi kandidáty nejenže není žádný autenticky konzervativní politik, ale ani žádná osobnost, o níž bychom mohli předpokládat, že bude jednoznačně hájit národní zájmy a zdravý rozum.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Sedmík 13.1.2023 12:48

Svatá prostato! Bašta, který byl zavřen za kritiku KSČ zleva, jako nejkonzervativnější kandidát? 8-o8-o8-o

E. Hlinovský 13.1.2023 13:26

Kritiku zprava by možná nepřežil. Kritika zleva byl takový pokus o diskuzi s komunisty.

T. Hraj 12.1.2023 18:30

Opět excelentní analýza. Inu pan Břicháček R^R^R^

Mé postřehy ze včerejší superdebaty:

Paní Nerudová je prázdná nádoba bez jediného uvěřitelného názoru na cokoli. Co se tedy jejího případného rozhodování v zásadních otázkách týče, drží se v bezpečí domečku: „hlavně v koordinaci s EU a NATO“. V debatě to byla taková malá, křečovitě se usmívající myška, něco mezi družinářkou a úřednicí z katastrálního úřadu. A co hůř, její neschopnost formulovat ve 30 sekundách koherentně a úderně alespoň ty naučené talking points výrazně kontrastovala s pravým opakem u Pavla. V několika momentech myška vyloženě hledala zoufalými pohledy pomoc a nepochybně si nepřála nic více, než aby to už proboha skončilo (třeba když blekotala o V4 jako alternativě k EU, nebo o úsměvu a humoru, který přinese na hrad). Profesorka, rektorka by se také mohla dovzdělat ve spellingu slova ́standarta ́.

Rozvědčík byl uvolněný, vtipný, místy vojensky stručný (velmi osvěžující), jindy vyplnil čas pregnantně formulovanými odpověďmi na obecné a abstraktní otázky (to není jednoduché). Na otázky odpovídal, jak sám uznal za vhodné. Ne jako žáček u tabule. Nenechal se moderátorkou vláčet, ale nebyl nezdvořilý. To nejsou jen bohaté zkušenosti. Evidentně umí přirozeně diplomaticky uvažovat a jednat/hovořit. Bohužel mu připadá v pořádku, že standarta (potažmo demokracie) ano, ale jen pro „nás“, tj. ne pro Babiše (/Babišovce), Zemana (/Zemanovce). Ideologicky myslím zůstává zcela flexibilní. Práce všeho druhu, rozvědčíkem komukoli. A hlavně v klidu!

V druhém kole tedy ale asi spíš rozvědčíka, než estébáka. Uff

D. Laurencikova 12.1.2023 17:57

Pro ty hodne nerozhodne mozna mala pomucka, kousek z rozboru, ktery mi pred chvili nekdo poslal:

"Jestli nechcete, aby pětikolka dokončila svůj pochod institucemi, jestli nechcete, aby získala i prezidenta a následně i ústavní a nejvyšší správní soud, tak neblbněte a hoďte to Babišovi. Jakákoliv jiná volba zvyšuje riziko, že se Babiš nedostane do druhého kola. Pokud to hodíte Baštovi, je dost pravděpodobné, že budete mít na hradě generála, který příkaz k mobilizaci s chutí podepíše a nebo Tetuši, která ani nebude vědět, co podepisuje."

Rozbor je to dlouhy a ja volim tuto cast proto, aby si nasi Novoukrajinci a rusofobove na knoflik uvedomili, ze SKUTECNE MUZE DOJIT K TOMU, ZE BUDOU MUSET NAKLUSAT DO VALKY S RUSKEM, kdyz jinak nedaji! At si kazdy necha projit pred ocima, co to znamena. A jestli mu to clenstvi Ukrajiny v NATO skutecne bylo a je tak dulezite!

E. Hlinovský 12.1.2023 19:07

Pochybuji, že Babiš na Hradě by se choval jinak než Pavel nebo Nerudová. Babiš, pokud jste si nevšimla, je docela srab. Jediné řešení je opravdu jen ten BAŠTA určitě V PRVNÍM KOLE.

Ve druhém se uvidí.

P. Pepax 12.1.2023 19:51

Určitě se bude chovat zcela jinak jako Pavel či Nerudová.

P. Diviš 12.1.2023 20:31

Zaručeně. Blběji.

J. Jurax 12.1.2023 21:25

To nesporně. Ale to lze říct o každém ... nicméně Bašta mi fakt nepřijde jako ten vhodný ...

D. Laurencikova 12.1.2023 21:02

Ja vim, ze Babis je docela srab. Take se mi na nem absolutne nelibi, ze je take pro valku na Ukrajine. Ja volim kazdopadne Bastu, tento nazor jsem vlozila pro ty, kteri voli toho neuveritelneho blbce Nerudovou, nebo Pavla, ktery uz proto, aby si mohl zaskakat z padaku, tak vstoupil do KSC, jak nam jednou prozradil pan Neff. A hlavne, at si kazdy uvedomi, ze kdyz to tak pujde dal, tak opravdu PUJDOU DO VALKY! Do valky s Rusem a pak je ten humor prejde!

E. Hlinovský 12.1.2023 22:59

Ono těm bojovníkům z gauče před obrazovkou České televize jde jenom o to vyjádřit svoji nenávist vůči Rusům. Před 24. únorem se podobně opovržlivě vyjadřovali i o Ukrajincích.

Nechápou, že ta válka může ještě mnohonásobně eskalovat, počet uprchlíků se může znásobit, že může trvat mnoho let a že jejich život tady se může radikálně zhoršit. To je všechno docela možné. A pak o nich neuslyšíme. Že problém nevznikl jenom na ruské straně, to tyto křiklouny samozřejmě nezajímá. A jak to vyřešit nevědí a ani je to nezajímá.

Bašta je z kanditátů jediný, který je v tomto jiný.

D. Laurencikova 13.1.2023 8:19

R^R^

P. Diviš 12.1.2023 20:31

To vám tedy poslal nějaký volotrk.

D. Laurencikova 12.1.2023 21:07

V zadnem pripade. To vsechno dava smysl. Napsal to clovek moudry a zkuseny, ktereho si velmi vazim! Clovek ktery premysli, a ktery na rozdil od vas skutecne vi, o cem mluvi, kdyz neco rika. Babis je kompromis, ne Wunschkandidat. Babis je to mensi zlo! Ja nevolim mensi zlo, volim Bastu.

P. Diviš 12.1.2023 21:50

:-P

Kdyby nebyl Bašta naprosto beznadějný, byl by větším zlem. Podobně jako ten váš "moudrý a zkušený" podporovatel ruské adrese.

D. Laurencikova 13.1.2023 8:26

Podporovatel ruske agrese to jsou predevsim USA a Zapad, spolu s panem Zelenskym a jeho garniturou. Nejpozdeji po priznani A. Merkelova a Ex-prezidenta Hollanda, ze Minske dohody slouzily jenom k tomu, ziskat cas a vyzbrojit Ukrajinu na valku proti Rusku, to musi pochopit i ten nejzpozdilejsi. Merkelova dala Putinovi vlastne za pravdu, kdyz on tvrdi, ze jeho Einmarsch na Ukrajinu byl proste jenom rychlejsi. Ja vim, ze by vas prilis bolelo, kdybyste to pochopil

Ostatne, Divis, kdo nechce eskalaci valky, ten naopak brzdi ruskou agresi. Protoze cim vic zbrani tam posleme, tim silnejsi bude reakce z ruske strany, tim vic lidi se tam pozabiji, tim vic se toho znici.... Ani tak jednoduche veci nepochopite!

V. Kučer 12.1.2023 17:31

Ohrožuje nás více Green Deal nebo Putin? Dle toho volit ekonoma nebo vojáka.

D. Laurencikova 12.1.2023 17:38

Jednoznacne nas vic ohrozuje Grean Deal. JEDNOZNACNE! Putin nas ostatne neohrozoval vubec, do te doby, co mu Fiala vyhlasil valku.

T. Hraj 12.1.2023 18:18

R^. Putin jistou hrozbou sice je, ale ve srovnání s GD je směšný.

D. Laurencikova 12.1.2023 18:24

Putin pro nas zadna hrozba nebyl a neni. Na svete jsou ale mocne zajmove skupiny, kterym stoji v ceste. Stoji v ceste jejich novemu svetu, jejich Green dealu a Velkemu resetu. Jejich tvorbe noveho cloveka... (Nepripomina to drivejsi SSSR?) To je muj nazor.

E. Hlinovský 12.1.2023 19:28

Válka na Ukrajině je pokračováním studené války, tedy válkou mezi Ruskem a USA a tím NATO. USA dělají stále to samé už přes sedmdesát let, stále ten stejný scénář - podpoření nacionálních ap.třenic v zemi, kde vidí nějaké své zájmy (suroviny, strategicky výhodná poloha ap.) a podporování některé strany tak, aby konflikt mohl trvat. USA si nepřejí vznik větší velmoci, než jsou USA vzniklé spojením EU a ruských surovin. O nic jiného nejde. Výbuch na Nord stream 2 je hezká ilustrace k tomuto.

P. Diviš 12.1.2023 20:34

Alespoň to tvrdí Rusáci (a kecají jako vždy).

D. Laurencikova 12.1.2023 21:11

Kde vy porad vlastne naslouchate tem Rusakum? Mate nejake doma? Pan Hlinovsky pise vseobecne znama a platna fakta. Fakta, ktere lidi jako vy odmitaji chapat, protoze to rusi jejich detinske predstavy.

H. Lukešová 12.1.2023 21:25

To máte tak, USA jsou chápány jako představitelé absolutního dobra. Je pravdou, že v USA žije spousty dobrých lidí, ale bohužel tam nabírá na síle ultralevicový proud, nejprve za Obamy, nyní za Bidena. Oběma, Biden, Carter byli hrozni prezidenti, všichni Demokraté. Bidenovy USA nejsou ty staré dobré Spojené státy.

D. Laurencikova 12.1.2023 21:33

Vsude na svete ziji dobri i mene dobri lide. USA jsou dnes zmitany socialnimi problemy, valky mezi klany, BLM, destitky tisic lidi bez pristresi - ne-li vic.... Do "absolutniho dobra" jeste kousek chybi :-/. USA jsou dnes rozpolcene stejne tak, jako jine zeme. Delici cara nebezi nutne mezi levici a pravici, ale mezi globalisty a patrioty... To jsme vsechno uz mely.

Ted neco noveho: Prave jsem vyposlechla na Compact-TV, ze se snad chystaji "Klima-Lockdowny". Obdoba Corona-Lockdownu. Habeck zatim rika, ze nebudou, ale to rikali u Corony take. Proste clovek nebude smet vyprodukovat vic CO², nez mu bude dovoleno. Nevim, jak to bude, az vycerpa svoji kvotu, jestli pak bude muset platit, nebo prestat dychat.... Jeste uvidime. Ja to rikam porad: Co se na nas vali ze Zapadu, to si Putin nevymysli. ;-)

P. Diviš 12.1.2023 21:54

Možná u někoho jsou, ale u mne ne. Jen dělají něco, co někdo dělat musí a škodí méně, než jiní adepti tohoto poslání. Mně to, z dostupných možností, stačí.

D. Laurencikova 12.1.2023 20:58

Naprosto presne! R^:-)

P. Diviš 12.1.2023 21:52

Válka na Ukrajině je válkou za obnovení ruského impéria. Vzhledem k tomu, co na světě napáchalo (i pod značkou SSSR), nemělo by ji Rusko vyhrát.

H. Lukešová 12.1.2023 18:20

A nyní, když Fiala vyhlásil Putinovi válku, je Putin hrozba pro Českou republiku?

D. Laurencikova 12.1.2023 18:25

Myslite, jestli by se nam take dostalo nejake te ruske odvety? Ja myslim, ze ano. Fiala je hrozba pro Ceskou republiku!

H. Lukešová 12.1.2023 18:28

Ano, přesně to myslím.