19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezidentská forsáž

Miloš Zeman, zapřísáhlý nesportovec, provozuje obratné politické aikido. Energii obrovské letenské demonstrace obrátil ve svůj prospěch!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rojšl 12.7.2019 11:57

dál a dál do světlých zítřků

Dnes provede mistr Zeman a to na přímo na Hradním jevišti akt "usmiřování"...

Bude to něco velkolepého - člověk, který průběžně nasr.... několik miliónů lidí, se poprvé zkusí "zkamarádit" pana Hamáčka s ňákým panem Staňkem a Češi znovu pojedou dál a dál do světlých zítřků, podle recepisu tohoto světu známého šamana ...

M. Bouček 6.7.2019 13:03

Kultivovaně

Kultivovaně formulovaný blábol

M. Prokop 6.7.2019 14:12

Re: Kultivovaně

Stačilo by blábol.

J. Vavruška 6.7.2019 10:52

Máte to nějaké přeházené

Staněk začal čistit Augiášův chlév českých státních kulturních institucí, protože zaregistroval, že výkon některých institucí neodpovídá výkonu, respektive, že tam někde podivně mizejí peníze. Zjistil, že státní zaměstnanci (ředitelé) si podepisují smlouvy sami se sebou, aby si mohli do vlastní kapsy přilepšit ze státního rozpočtu na kulturní instituce. A to do očí bijícím způsobem, podepisováním smluv sami se sebou, aby se vyhnuli kontrole a schvalování.

Toto je otevřené, drzé tunelářství.

Jakmile začala konkrétní trestní oznámení, Hamáček jako správný sluha kmotrů se okamžitě do věci vložil, aby mohl vyšetřování potichu zamést pod koberec. Prostě typický "užitečný idiot", dosazený na klíčový post ve vládě.

Čekal bych, že Transparency International a další občanské organizace svolají na Václavák obří demonstraci za demisi Hamáčka. Nestalo se. Takže Zeman je teď momentálně jediný, kdo brání tomu, aby se vyšetřování tunelářů přisátých na státní rozpočet na kulturu zastavilo. Ostatní ani nehnou prstem. Ani ve vládě, ani mezi "prostým lidem". Čekal bych, že v tom druhém prostředí bude více zdravého selského rozumu a více rozhodnosti bránit se zlodějům a podvodníkům ve státním aparátu. (Proč mlčí Svobodní???)

M. Kolář 6.7.2019 11:02

Re: Máte to nějaké přeházené

Proč mlčí Svobodní ? Protože ani ti Svobodní nejsou tak demagogičtí jako vy .. Jste schopen doložit, že v rámci daných smluv nebylo poskutnuté adekvátní plnění, když jste si tak jistý "tunelováním" ? Máte jasno, proč ministerstvo raději neřeší daný systémový problém ? A proč má odvolání ředitelů tak podivné politické/revanšistické "hradní" souvislosti ? Proč Staněk tak učinil před odletem se Zemanem do Číny ?

V. Petr 6.7.2019 13:37

Především by měl Fajt obhájit efektivitu svého hospodaření!

Je ovšem asi jasné, že se jednotlivé položky mohou zvrhnout v "souboj znalců" Ovšem, Fajt nasekal 30 milionů dluhů, což je dostatečný důvod jeho odvolání. To, že uzavřel smlouvu sám se sebo je ovšem případ pro policii!

P. Pavel 6.7.2019 18:48

Případ pro policii je, když anonymní auditor

na zakázku ministra "opomene" započítat všechny příjmy auditované organizace v řádech desítek milionů. Úniky osobních údajů by pak stačilo řešit okamžitým vyhazovem vedení úřadu odkud k úniku došlo, tedy v tomto případě vyIízance staňka.

V. Petr 6.7.2019 13:38

Hamáček se evidentně zalekl řevu "kulturní fronty,"

která se bojí o své prebendy!

Elementary, dear Watson.

J. Holíček 7.7.2019 19:53

Re: Máte to nějaké přeházené

Řekl bych, pane Koláři, že to myslíte vážně.

M. Prokop 6.7.2019 14:14

Re: Máte to nějaké přeházené

Nemlčí, ale nestarají se o takovéhle (Zemanovy) hámotiny.

A tuneláři jsou taky spíš kolem Zemana.

P. Pavel 6.7.2019 15:54

Re: Máte to nějaké přeházené

Staněk nezačal čistit nic. Jen jako poslušná podržtaška, která skáče podle toho jak ovar pískne. Když ovar zavelí, "staňku, vyliž si prdeI", tak staněk začne cvičit jógu, aby na tu svou prdeI dosáhl jazykem. Případně, když ho ovar nutí z ředitelských funkcí vyházet odborníky, které mimo svou odbornost hyzdí leda ten nešvar, že jsou právě k ovarovi kritičtí, tak je nucen si z prstu vycucat ten naprostý nesmysl, který je jinak zcela běžný mezi VEŠKERÝMI řediteli veškerých českých příspěvkových organizací (je jedno jestli jsou z oblasti kultury, školství nebo zdravotnictví). Bez toho nesmyslu by totiž v žádné škole, muzeu, divadle nebo nemocnici nezrealizovali ani jediný projekt financovaný z evropských fondů. Ono ta ani jinak nejde, protože jedině tento způsob je zcela v souladu s legislativou. Zaměstnavatelem ředitele organizace je totiž právě ta organizace a nikoli ministerstvo nebo kraj, či město. Chce-li ředitel na dovolenou, tak sám sobě si musí tu dovolenou podepsat, když chce realizovat nějakou pracovní cestu, tak sám sobě si musí podepsat cesťák, když pro organizaci, které je ředitelem, udělá nějakou práci nad rámec své ředitelské funkce, tak SPP musí taky podepsat on sám se sebou, a to i když některé místní podržtašky, které tak rády ve vyIízovaní staňka zastupují, věří tomu, co jim ovar nakuká.

V. Petr 6.7.2019 16:17

A ještě si musí sám odsouhlasit, že je to práce nad rámec

jeho funkce.... :) VŠECHNO, co dělá ředitel je totiž součástí jeho funkce, a pokud ne, MUSÍ to odsouhlasit jeho nadřízený. Ředitel totiž NEMÁ nárok na placené přesčasy a i řadový pracovník může být pověřen jinou prací, než má ve smlouvě, pokud na ni má kvalifikaci a je to za stejný plat.

Např. oponenturu diplomové práce nelze zpravidla zaplatit pracovníkovi téže školy ale zaměstnanci jiné instituce ano.

P. Pavel 6.7.2019 18:41

Žvaníš z cesty.

Podle toho cos tady vypustil, tak ředitel, když šuká sekretářku, tak je to součástí jeho funkce. Každý zaměstnanec příspěvkovky, i ředitel, má smluvně stanovenou náplň práce. Samozřejmě také platí, že ředitel jako zaměstnanec nemůže být pověřen jinou činností, pokud nemá ve smlouvě výslovně uvedeno, že "jinou činností" může být pověřen. Ředitel, jako každý zaměstnanec příspěvkovky, samozřejmě má nárok na přesčasy. Za další, co mají společného diplomky, s evidentní a legislativou danou realitou, že pokud má ředitel odvést nějakou práci navíc (na příklad na projektu), tak si sám se sebou musí uzavřít smlouvu o provedení práce. A jinak to prostě nejde.

V. Čermák 6.7.2019 10:32

Zeman jedná v zájmu ČR.

Aspoň podle svého pragmatického přesvědčení. Snaží se celkem dobrou koaliční Babišovu vládu ještě zlepšit tím, že z ní vytěsní tu brzdící a nespolehlivou složku, tedy ĆSSD. Jednobarevná vláda Ano vhodně doplněná odborníky může být mnohem efektivnější. Mimochodem, jestli si to užívá, tak až na 2. místě....

M. Kolář 6.7.2019 10:43

Re: Zeman jedná v zájmu ČR.

Bohužel té vaši agitce, kterou jste sem napsal, chybí "detail". V čem je ČSSD brzdou, v čem je vláda "celkem dobrá", o koho se bude vláda "odborníků" opírat ve Sněmovně, jak se se zemanovským chaosem v politickém systému ČR dlouhodobě vyrovná ,atd..

V. Čermák 6.7.2019 11:19

Re: Zeman jedná v zájmu ČR.

Tak jednak je to Myšlenka, se kterou lze polemizovat, tedy nikoliv Agitka se kterou polemizovat nelze. A detaily jsou od toho, aby byly dořešeny. Toš tak, agitátore...

A. Nový 6.7.2019 13:24

Tak Čermák a myšlénka

Oxymoron!

V. Čermák 6.7.2019 13:37

Re: Tak Čermák a myšlénka

Nový Somáre, a copak je to Myšlenka? Zeptejte se svého hospodáře...

M. Prokop 6.7.2019 14:15

Re: Tak Čermák a myšlénka

Myšlenka je něco, co nikdy nepochopíte.

V. Čermák 6.7.2019 21:00

Re: Tak Čermák a myšlénka

Ale já jsem Myšlenku na rozdíl od vás a Nového, dal k dobru. Vy oba jenom prázdné velké Nic. Toš tak...

M. Prokop 7.7.2019 18:15

Re: Tak Čermák a myšlénka

Vy jste vypotil, jako obvykle, agitku. Myšlenku od vás, to jsem ještě nezaznamenal.

V. Čermák 7.7.2019 19:27

Re: Tak Čermák a myšlénka

No Vy neumíte Myšlenku vyplodit, protože nevíte ani, co to je, že? Mimichodem, já jsem se Myšlením živil celý život a protože mi to šlo, neměl jsem problémy ani s Komoušema, ani s Kapiltalistama. Ale vy jste s komoušema problémy měl, proč asi? Neumětelové jim museli lést do zadku, to se týkalo vás?

P. Lenc 6.7.2019 9:53

Ač nerad

musím tentokrát souhlasit.Zeman si to doslova užívá.

M. Prokop 6.7.2019 10:27

Re: Ač nerad

Jo.

Protože je to starý ožralý a mstivý hajzl, proti kterému zatím bohužel nebyl nalezen kvalitní protikandidát.

V. Čermák 6.7.2019 10:33

Re: Ač nerad

A kdyby hloupá nenávist nadnášela, tak létáte....

A. Nový 6.7.2019 13:27

Re: Ač nerad

Čermáku, vy byste byl přímo tryskáč. :-))

V. Čermák 6.7.2019 13:38

Re: Ač nerad

Nový Somáre a k věci zase nic....

P. Pavel 6.7.2019 15:56

Re: Ač nerad

Což je u tebe setrvalý stav.

M. Prokop 6.7.2019 14:17

Re: Ač nerad

Za nenávist ten ožralý blb nestojí, alespoň mně ne.

P. Harabaska 6.7.2019 12:51

Re: Ač nerad

Přihlaste se! Vy při vašich všestranných kvalitách jste potenciální kandidát, jako když vyšije.