20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Miron 2.5.2006 18:56

Vždyť na názoru našeho presidenta nic nezáleží.

Nechápu rozhorčení autora článku. Jsme malá, bezvýznamná evropská zemička a ce říká ten který náš politik je v evropském kontextu naprosto nepodstatné. Tvrzení typu "Co by tomu řekla EU?" jsou směšná - EU by neřekla nic, nejspíš by si ničeho ani nevšimla. Svým způsobem pan president dělá naší zemi reklamu, protože o jeho jasně vyhraněných a netuctových názorech se občas píše v nějakých těch novinách. To je jako svadby a rozvody v Hollyvoodu, nikdo to vážně nebere, ale lidi se tím zviditelňují. Jinak po nás pes neštěkne, leda že by zase byly povodně - ale takový způsob reklamy je zřetelně velice nešťastný.

pijan piva 2.5.2006 0:07

Jičínského nás zbaví snad jen snajpr

kaha 1.5.2006 23:49

PRO PALICE

---NEPORAZILA MĚ RUDÁ TOTALITA---NEZMŮŽE MĚ ANI MODRÁ---

 

Měli by jsme se spíše než pestrostí barev zabývat jak definovat prospěch celku. V prosperitu společnosti z prozpěchu jednotlivce nevěřím. Evropa k této zásadní otázce dozrává.

------- Chceme tento zájem definovat ?? --------

Ladislav N. 2.5.2006 1:11

Re: PRO PALICE

Napřed se naučte česky...

BuBu 1.5.2006 23:28

Bolševický dobytek . . .

. . . . tvůrce bolševické ústavy a bolševického práva, bezzuzdný kariérista a hnusný opičák - nemá žádné právo poučovat národ o demokracii a brát si do své, od pomejí zapráskané huby, jméno presidenta Klause ! Když slyším jméno Jičínský - bliju a bliju . . . . . Rv(Y)!!

Haf 1.5.2006 22:29

Opravdu je to dobytek

A nejen to, je to nehoráznej grázl bolševickej, kterej si myslí, že sme hňupi a nic si nepamatujem. Von, kterej podporoval bolševika, bolševický právo a zachování právního sajrajtu, socialismus i kapitalismus, zachování sovětskýho bloku na věčný časy, je najednou zase velkej budovatel sjednocený Evropy. Socialistický EU. Možná, že by pro ni mohla sepsat ústavu, náše ústavní prodejná děvka...

jasan 1.5.2006 22:19

naopak pane Jicinsky, naopak

president ma hajit zajmy CR - ne EUropy.

a to k memu poteseni cini

Exulant 1.5.2006 18:25

Dobytek Jičínský

Divím se, že to stalinistické prase je stále politicky činné. Víte jaké prasárny tohle hovado dělalo a jak oslavovalo smrt Milady Horákové?

Čumil 1.5.2006 18:57

Re: Dobytek Jičínský

A jak oslavovalo tu Horákovou, Exulante?

luboš 1.5.2006 18:12

To nám nebylo zřejmé

když jsme v plebiscitu hlasovali pro EU, že se vyvine v neovladatelný byrokratický kolos? Když už se nemůžeme domluvit na důležitých věcech, jako na př. s prominutím o imigrační politice. tak nařídíme alespoň včelařům jednotnou velikost pláství. Však oni si úředníci v Buselu něco vymyslí. Myslím, že se jim ta práce líbí.

Jenda 1.5.2006 17:49

Vam neprijde podivny spolek

ve kterem aby byl clen povazovan za duveryhodneho a spolehliveho tak musi drzet hubu a krok? Ve kterem se diskuze jak ma onen spolek vypadat proste povazuje za nepripustnou a snizujici duveryhodnost toho kdo by chtel diskutovat?

POV 1.5.2006 13:33

autorovi

pane profesore,

Chápu sice, že nejste Klausovým příznivcem, ale Váš článek zavání stihomamem a právě tím co Klaus kritizuje - autoritářstvím. Podle Vás to prostě vy a vám podobní myslíte s občanem dobře a kdo má jiný názor, myslí to s ním špatně. Přestaňte se schovávat za občana a mluvte za sebe.

P.S. To, že je Klausův názor momentálně v menšině, nevypovídá vůbec nic o jeho pravdivosti. Zřejmě je přání otcem myšlenky, že?

wandy 1.5.2006 18:14

Re: autorovi

Nezdá se, že by to byl menšinový názor, viz tato diskuse.  Fóbie z možných změn je asi v lidské přirozenosti.  Třeba bychom se konzervativně mohli vrátit k Rakousku-Uhersku :=))?

šakal 1.5.2006 18:47

...To by bylo přesně v duchu EU!...

...Na všechno papír s razítkem a policejní šavle - pardóón, eurozatykač  ;-P ;-D

Haf 1.5.2006 13:29

Ústavní slinty

Kdy už takovíhle dacani pochopěj, že maj někam hodně hluboko zalízt ??????????????

wandy 1.5.2006 13:11

třetí cesta

Děkuji panu Jičínskému alespoň za upozornění na článek pana prezidenta Klause, upozorňující (myslím si, že právem) na negativa europeizmu.  Je ale rozumné  snažit se zachovat  status quo zcela nezávislých států a ignorovat to, že existuje řada přesahujících zájmů: např. vízová politika, jednotné dopravní předpisy, jednotný zdravotní informační systém,... Nebo např. jednotný systém mýtného: řešení, které přijala ČR proti doporučení EU je dle mého soudu špatné, nákladné, neperspektivní, ale hlavně nepodrobené žádnému demokratickému procesu. A co tedy s problémy tohoto druhu? Opravdu musíme mít např. ministerstvo obrany, které by se zabývalo např. problémem nasazení letky Grippenů k preventivnímu úderu na centrifugy v Iránu :=))? To byl pokus o vtip, ale vážně mne znepokojuje to, že tema EU úplně zmizelo z předvolebních programů. A pan prezident Klaus má asi pravdu v tom, že pro fungování demokracie je i rozměr ČR asi příliš velký - obraz politických stran je mi televizí a nekontrolovanými agenturami pro průzkumy veřejného mínění nabízen ve stejně přefiltrované a zkreslené podobě jako by to bylo z Bruselu.

vi

Malý aston 1.5.2006 12:04

Jsem pro ústavu EU

Jsem pro ústavu EU. Jsem pro jediný stát,který se bude jmenovat EVROPA. K tomu stačí napsat ústavu o 2 stranách. Není místo,tak jen první strana. Bude zrušena funkce prezidenta,bude zrušen senát,bude zrušena poslanecká sněmovna,budou zrušena ministersva,Vše bude řízeno z Bruselu: prizident Evropy,ministři Evropy,sněmovna Evropy. Ostatní bude řízeno úředníky na obcích,které bude jmenovat Brusel. A kluci máme pokoj,žádné volby,žádný stařík na Hradě,zbavíme se Paroubka a komunistů,ušetříme love za jejich vydržování,zákony budou evropské,žádné české karikatury.Zbavíme se Jičínského. Jsem pro EVROPU.

Pavel ze Slezska 1.5.2006 12:12

Re: Jsem pro ústavu EU

Jičínského se nezbavíme nikdy, on bude oblbovat i kdyby ho "EVROPA" poslala do Kakadonie.;-O 

JAB 1.5.2006 17:20

Re: Re: Jsem pro ústavu EU

člověk by řekl, že takový pizdivlk jako autor, už toho nechá, když se vyřádil třeba na novotného socialistické ústavě z roku 1960. hotové socialistické perpetum mopbile.

šakal 1.5.2006 12:53

...chi, chi, chi...

...;-)

Pavel Slezský 1.5.2006 14:17

Re: ...chi, chi, chi...

;-P

divana 1.5.2006 12:57

jičínský

jičínský je nesmrtelný, ten tu s námi bude i až my tu už nebudem.

?? 1.5.2006 15:45

Re: jičínský

Ano;

blbost je nesmrtelná !!!;-D!!

Jenda 1.5.2006 18:11

Re: Jsem pro ústavu EU

On vam sna nekdo nabizel ustavu na dvou stranach? Tech stran tam i bez "priloh" bylo nejmin o dva rady vic.

Pavel ze Slezska 1.5.2006 11:49

To byla doba...

než pan Jičínský zareagoval. Přes 3 týdny! To byla šichta, a o ničem, jak obvykle. Jen si plivnout. Paroubkovi pro radost.

Čumil 1.5.2006 11:44

Hm, hlava jednoho z členských států EU má s EU problém.

Část občanů tohoto státu má potom zásadní problém s tím, že někdo může problémy hlavy státu vnímat kriticky...  Divný svět.

Jaka 1.5.2006 9:59

pan Jičínský má obrovský podíl na popřevratovém vývoji, hodně záporný

tom 1.5.2006 8:52

sen

Snem pana Jičínského je opět v ústavě zakotvená vedoucí úloha strany ,tentokrát ČSSD s Paroubkem v čele.Jednou už byl v čele komise,která takovou ústavu napsala a tak by si to rád zopakovalJe jen ukázkou kam tato strana směřuje,když má ve sněmovně lidi,kteří přímo podporovali zločinecký komunistický režim a byli jeho aktivní spolutvůrci v té nejzrůdnější podobě.

martin tamtaky 1.5.2006 6:44

Pane profesore Jičínský

není ten Klaus ta bezvýznamná nula, kterou nikdo na světě neposlouchá a všude z něj mají legraci? Vy ho snad posloucháte? Asi budete výjimka.

fanthomas 1.5.2006 7:33

Re: Pane profesore Jičínský

tak proč to čtete a reagujete na to ;-PTo Vás musí nechávat klidným,když je ten V.Klaus nula a nikdo ho neposlouchá ... ;-D