19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident Zeman je fašista

Kváká to jako kachna, chodí to jako kachna, peří to má jako kachna, je to kachna. Prezident Miloš Zeman je fašista. Je fašista, má fašistické názory a zastává fašistická stanoviska. To nejsou nadávky a urážky. To je popis.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.7.2013 12:37

Korporativismus

Zůstal základem politiky ve všech postfašistických zemích, je nedílnou součástí politické filozofie EU jako stále sílící vláda odborářských, "zelených" a "dotovaných podnikatelských" korporací).

Otřepaný levicový pokus nasadit protivníkovi "fašistický" cejch je v případě prezidenta Zemana stejně pitomý jako jindy.

V. Bok 2.7.2013 21:08

Tak nám autor

zase trochu zaklehotal

R. Langer 2.7.2013 12:34

Inu, socánkům se nelíbí

socanské metody. Samozřejmě ale jenom tehdy, pokud se týkají jich samotných. Dobře jim tak, levičákům zapráskanejm.

J. Sládeček 2.7.2013 12:00

No, hlavně, že není demokrat,

to by byl problém.

P. Brodský 2.7.2013 10:56

Pravičáci tvrdí, žen žádná opravdová pravice neexistuje

Přívrženci socialismu tvrdí, že žádný opravdový socialismus neexistuje, demokrati tvrdí, že žádná opravdová demokracie neexistuje.Křesťané tvrdí, že opravdové křesťanské království nastane až po smrti. Živí lidé všechno pokazí. Je opravdu chyba v lidech nebo v těch ideologiích?

Z. Švrček 2.7.2013 11:08

Re: Pravičáci tvrdí, žen žádná opravdová pravice neexistuje

Probůh, co to je za otázku? Kdo že ty ideologie koncipuje? Duch svatý?

P. Zeman 2.7.2013 11:48

Re: Pravičáci tvrdí, žen žádná opravdová pravice neexistuje

Myslím, že tato teze vystihuje především současnou českou a evropskou politiku. S každým náznakem kapky pravicovosti se spustí jekot o konci demokracie a podobné blbosti (viz zavedení poplatku u lékaře či rušení stravenek apod.). Bohužel ti, co se ve vládě deklarují jako pravičáci většinou docela zbaběle cuknou. Z toho asi ten pocit.

R. Langer 2.7.2013 12:35

Re: Pravičáci tvrdí, žen žádná opravdová pravice neexistuje

To nejsou žádní pravičáci, ale socani jako vyšití!

L. Křivan 2.7.2013 9:31

Je to jednoduché.

Jsou dva druhy vlád. Liší se podle přístupu k občanovi.

1. Stát je tu pro občany a má občanům sloužit. Stát se stará o to nejnutnější a vše ostatní nechává na občanovi. Ideální demokracie, pravicový princip.

2. Občani jsou tu pro stát a mají státu sloužit. Stát se "sere" do všeho, vše se snaží kontrolovat a řídit, samozřejmě že k většímu blahu občana, který to ale tak nevnímá. Sem patří mnoho režimů, od islámského "Božího státu", přes fašismus po všechny modifikace socialismu. Levicový princip.

A teď se na mě šťouralové a brouci Pytlíci vrhněte.  :-)))

J. Rechnovský 2.7.2013 9:54

Re: Je to jednoduché.

Celkem souhlas. A teď mi podle této definice najděte v Česku nějakou pravicovou stranu nebo alespoň jediného politika...

L. Křivan 2.7.2013 10:07

Re: Je to jednoduché.

No, hledám, už jsem si i lupu pořídil, ..... až najdu, dám světu vědět.   :-(((

P.S. Požadavek DSSS, aby cikáni žili za své vydělané peníze, aby je stát zadarmo nekrmil, mi připadá dost pravicový.  Jedna vlašťovka sice jaro nedělá,.....  ale najděte mi tento rozumný požadavek u jiných stran !

R. Langer 2.7.2013 12:46

Re: Je to jednoduché.

No ve vládě a parlamentu nenajdete skutečně žádnou...

R. Langer 2.7.2013 12:48

Re: Je to jednoduché.

... a samozřejmě ani na Hradě.

J. Sládeček 2.7.2013 12:00

Re: Je to jednoduché.

Máš to nějak převrácené.

L. Křivan 2.7.2013 12:42

Re: Je to jednoduché.

To jako že by se socialisti nes.rali ani do zakřivení okurek ?  Že by socialistická EU nebyla levicová ?

R. Langer 2.7.2013 12:46

Re: Je to jednoduché.

Fakt? A jak?

P. Lenc 2.7.2013 9:08

Legrační,

jak se levičákům pravda silně zajídá.Co tak pánové uvést nějaké argumenty, které by "Ryčlovy výplody" vyvrátily?Autor opomněl pouze jednu věc, že Mussolini byl až do své smrti socialista do morku kosti a nikdy se tím netajil.

P. Zeman 2.7.2013 11:57

Re: Legrační,

Nedivte se. Je to pro levičáky a socánky šok :-). Teď možná, aby jim ještě někdo vysvětlil pojem "bolševik", kterým mimochodem tak často a rádi častují lidi, kteří s bolševismem nemají společný jedinný názor (často na rozdíl od oněch kritiků) a můžeme říct, že zase bude společnost o něco vzdělanější ;-).

J. Kulišek 2.7.2013 18:19

Re: Legrační,

No ruska socialni demokracie se rozdelila na dve kridla. Jednech pry bylo mene, tak je nazyvali menseviky, druhych bylo vice tak je nazyvali bolseviky ( bolse- vice) Zda byli opravdu vetsi, nelze rici, protoze to tvrdili prave bolsevici. Kdyz mensevici prinutili cara k abdikaci a vyhlasili Ruskou republiku, tak zustala ve valce s Nemeckem.  Nemci si mysleli ze delaji chytrou vec, kdyz podpori Lenina a jeho partu zijici v exilu ve Svycarsku, protoze nabizeli Nemcum, ze kdyz jim pomohou k moci, tak zastavi valku, splni nemecke pozadavky na uzemi No a tak je nemci prepravili se Svycarska pres Nemecko, az do Ruska a poskytli jim materialni a financni pomoc. Bolsevici sice splnili, co slibili, rozlozili ruskou armadu, utopili v krvi mladou Ruskou Republiku  a v Mirove smlouve v Brestu odstoupili velkou cast ruskeho uzemi. Jenze nemci ve prohrali i pres to, ze bolsevici vyradili ruskou armadu, ale bolsevici zustali u vlady. Na tu nemeckou blbost sme samozrejme doplatili i my.

R. Langer 2.7.2013 12:47

Re: Legrační,

Jo jo, socánkům se nelíbí, že jsou stejná levičácká pakáž jako ti fašounci... :-D

J. Blažek 2.7.2013 7:36

Ryčlovy výplody

Ryčlovy výplody - hanba blít!

L. Křivan 2.7.2013 9:49

Re: Ryčlovy výplody

Máte pravdu pane Blažek, blít ve slušné diskuzi je hanba. 

H. Grúbr 2.7.2013 7:16

Autor se nepřiznal ke své původní profesi

Pochopitelně to musí být kuchař, a ne ledajaký! Je to mistr guláše!! Nicméně s názorem, že fašismus je jen jiná forma levicové vlády nemám až takový problém.

M. Gavlák 2.7.2013 6:47

Kristepane,

to jediné se k tomuhle dá napsat. To je nějaká pravobřehová nemoc? To vám poradil Kubera?

P. Han 2.7.2013 7:14

Re: Kristepane,

Myslíte, že je k publikování historického exkursu potřeba schválení nebo rada od Kubery? Já tedy nevím, jak to chodí na "levém břehu". Už se zase přikazuje a zakazuje?

L. Křivan 2.7.2013 9:51

Re: Kristepane,

Ne "už zase" ale "imrvére a furt".  Tam se přikazovat a určovat nikdy nepřestalo.

J. Krásenský 2.7.2013 5:28

A ještě jedna zajímavá skutečnost

Mussolini pochodoval na Řím za zpěvu husitského chorálu: "Kdož sú Boží bojovníci".

J. Kulišek 2.7.2013 3:33

jeste

Kdyz levicovy novinar Mussolini stilel svycarsky exil spolu s Leninem, tak o nem Lenin napsal, ze je nejvetsi nadeji italskeho socialismu. (zle jazyky tenkrat tvrdili, ze tito pratele chytli syfilis od stejne revolucionarky)

Ja bych jen chtel poznamenat, ze me zaujalo, ze po tom co se Leninovi a jeho revolucionarum, po dobyti moci zacal ten jejich statni kapitalismus, ktery samozrejme nazynali socialismem, hroutit pod rukama, nedokazali ani zajistit lidem lidlo a zakladni potreby k zivotu,. Lenin  vyhlasil zmenu. A domnivam se, ze si vzpomel na rozhovory s Benitem, protoze jeho nove vyhlasena politika NEPu (Novaja Ekonomisceskaja Politika ) Mela hodne prvku s fasismu. Povollil vraceni podniku majitelum, pudu sedlakum, a stat jen prisne na vse dohlizel a bral si lvi podil se zjisku, protoze jako predstavitel proretariatu byl take spolupodnikatelem tech soukromniku. System zacal pomerne rychle fungovat a SSSR se zaclo vyhrabavat se srabu a pres vsechny mozne byrokraticke omezeni zlepseni ekonomiky a zasobovani bylo viditelne.  Teprve po Leninove smrti, Stalin vse zrusi a zacaly zase hladomory a nedostatek vseho. Doporucuji tem kdo se o to zajimaji velmi fundovanou knihu spisovatele Jana Benese "Cas vonel snem..."

J. Kulišek 2.7.2013 3:01

poznamka

Na rozdíl od Lenina však Duce  nevyhlásil třídní boj, ale program překlenování třídních rozporů. Tyto spolky pak po celé Itálii nejprve zarazily pokusy o bolševické povstání a v říjnu 1922 (přesně 28.X.) „pochodem na Řím“ vedeným všemi 40 poslanci fašistické strany, v jejichž čele mašíroval Mussolini, získaly rozhodující moc v zemi a Benito se stal předsedou vlády

Nu a pak tedy postupně nastal v zemi politický systém zvaný fašismus. Protože to opravdu na čas a ve srovnání s jinými zeměmi vypadalo jako dobré řešení sociálních problémů, příklad si brali i jinde a vzniklo z toho hnutí věru mezinárodní. Že prosakovaly pověsti o nevybíravých prostředcích tohoto režimu? Vlaky jezdily přesně, nezaměstnanost klesala a dokonce britská atentátnice na Mussoliniho (ustřelila mu špičku nosu) byla jen vypovězena ze země. Takže fašisté byli i u nás docela obyčejná politická strana jako třeba komunisté, případně národní socialisté. Na rozdíl od pozdějších nacistů (národních socialistů německých a dělnických) nevyznávali fašisté italští, ani jejich pozdější španělská odnož falangisté, antisemitismus a členy Velké fašistické rady byli i Židé, a to v procentu vyšším než zemský průměr. Překonávání třídních rozporů dělo se zejména za pomoci odborů, kterým dána pravomoc nad zaměstnavateli  a byly to také odbory, kdo jmenoval zákonodárné sbory. Proslavené hlavně tím (také odněkud známe), že se jejich svobodně zvolení zástupcové svrchovaného lidu nebyli schopni dohodnout vůbec na ničem. Tím (jaksi) odstraněno všeobecné hlasovací právo, základní to pilíř demokratického mravu. (Dělo se postupně, nikoli hned roku 1922, například censura zavedena až 1924). Členství v odborech bylo, jak jinak, než povinné. Obdobně zdravotní a sociální pojištění, ani všude v Evropě tehdy věc nikoli běžná. Však když se mělo zavést i v Československu, naši komunisté silně protestovali.

L. Křivan 2.7.2013 10:02

Re: poznamka

Zajímavé počtení. Díky za tip na Jana Beneše.