25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident za hranou

Vláda, stejně jako všechny parlamentní politické strany, zastoupené ve sněmovním výboru pro kontrolu Bezpečnostní informační služby, mají už několik týdnů v rukou důkaz o tom, že se prezident Miloš Zeman rozhodl ještě jednou rozvrátit bezpečnostní struktury státu a ovládnout jejich trosky. Vláda i politické strany k tomu, bohužel, mlčí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ganaur 5.12.2020 10:25

V ČR je z tohohle marasmu jediná cesta....Pro natvdlé bolševiky, bývá tam napsáno :"Těm, kteří nás předešli" nebo "Světlu vstříc".

Š. Hašek 5.12.2020 10:29

Momentálně nevidím jedinou cestu ....

Ale je zábavné pozorovat, kterak novobolševici kříčí na starobolševiky (kteří ale již jimi ani nejsou).

Jestli je Urban světlo, tak tě noha!

J. Ganaur 5.12.2020 10:36

Aha....;-D;-D;-D

M. Šejna 5.12.2020 10:22

Tak jsem si ten zákon 153/94 Sb. pořádně přečetl a opět jsem zjistil, že nenávistný Urban lže, jako klasický pravdoláskař.

Urban se tu ohání paragrafem 8. Ale jen odstavcem (3), který se opravdu netýká prezidenta a vlády. V tom jediném má Urban pravdu.

Jenže paragraf 8 má i další odstavce, které Urban zcela záměrně ignoruje. Takže já je tady ocituji:

(1) Zpravodajské služby podávají prezidentu republiky a vládě jednou za rok a kdykoliv o to požádají zprávy o své činnosti.

(2) Zpravodajské služby předávají prezidentu republiky, předsedovi vlády a příslušným členům vlády v případech zjištění, která nesnesou odkladu, informace bezprostředně.

(4) Vláda a prezident republiky ukládají zpravodajským službám úkoly v mezích působnosti těchto služeb. Prezident republiky ukládá zpravodajským službám úkoly s vědomím vlády.

Paragraf 8 tedy jasně definuje, že BIS musí informovat prezidenta a vládu kdykoli a o čemkoli, pokud o to prezident a vláda písemně požádají.

Š. Hašek 5.12.2020 10:26

Oceňuji Vaši poznámku k věci.

Krom jiného (!!!), je jasné, že pan Urban je postrevoluční/věčný chaotik a nadšenec lidových bouří. A nenávistník maskovaný.

A. Renjascu 5.12.2020 10:28

Jj, také už jsem si to ověřoval, což většina novinářů a komentátorů nedělá.

J. Plzák 5.12.2020 10:17

Pan Urban učí na "universitě" která funguje pod stejným jménem v Tiraně a jejím majitelem je Řek.

Pokud bych se mýlil, opravte mne!

J. Jelínek 5.12.2020 10:25

Opravovat vás nebudu, protože o tom nic nevím. Nicméně by mě zajímalo jak souvisí univerzita v Tiraně a nějaký Řek s tím, že náš pan president je sebestředné hovado ovládané dvojicí Mynář a Nejedlý?

Š. Hašek 5.12.2020 10:37

Nikoliv, náš pan president je velice samostatně uvažující politik. Není možné, aby byl milován 98.6% voličů.

Velice oceňuji, že se vyzná v paragrafech ústavy a dalších zákonů. Což Vy a 95% novinářů nezvládá. A že v rámci protokolu to dává nemehlům sežrat!!! Suchouš Drahoš by předčítal nějaká memoranda od Čaputové, nebo z brusele. Možná by na chalupě vyměnil králíky za čmeláky.

Tihle politruci považují totiž svůj kolektivní názor za politicko fyzikální zákony. Což jest hovadské, sebestředné, ovládané nedovzděláním a posilované křikem na Letné.

P. Han 5.12.2020 11:52

Nevím, jak to souvisí, ale vedení je prakticky celé řecké.

https://www.unyp.cz/cs/o-nas/o-unyp/zamestnanci

J. Plzák 5.12.2020 10:14

Pokud jsem tomu dobře rozuměl, chce prezident Zeman jmenovitý seznam ruských agentů a k tomu jakýchsi českých přicmrdávačů.

Jako vrchní velitel branné moci na to má právo. Kdo jiný?

Hrozí prý nebezpečí, že ho zveřejní. Dozví se to Rusové, EU, CIA a já nevím kdo ještě. Tak to budem všichni vědět - no a?

Nebo si to BIS nechá pro sebe a co s tím bude dělat? Možná také ho už Rusům dávno vykecali sami. Proč zrovna jim mám věřit, že jsou lepší než ostatní?

To je od samého začátku celé na hlavu padlé.

V. Heidlerová 5.12.2020 10:17

Na hlavu padlých je několik našich nejvyšších vládních činitelů. Taková nespokojenost tu za žádné jiné vlády nebyla!!!

A. Renjascu 5.12.2020 10:27

Pokud chcete právní stát, tak musíte dodržovat zákony a předpisy i tehdy, když se vám to nelíbí. Toto samozřejmě ví většina obyvatel tohoto státu, kteří jsou nuceni dodržovat různá pravidla a omezení každý den. Prezident, pokud takovýto požadavek podal (skutečná formulace pozadavku je důležitá), má na tyto informace dle zákona právo. Že se vám to nelíbí je v tomto případě podružné, mě se spousta věcí, které po mě vyžaduje stát taktéž nelíbí a přesto se musím podřídit. Nemůžete uplatňovat zákona podle toho, kdo je vám sympatický. Tyto informace mohl požadovat i Havel i Klaus, tak proč ne Zeman.

Š. Hašek 5.12.2020 10:47

Nebyla!!! Bylo vždy blaze!

A už se konečně pochlubte i něčím jiným, než že jste Babiše nevolila. Jak děláte bramborový salát, blíží se Vánoce. Pečete občas koblihy? Tedy samozřejmě doma a svoje!

V. Pavelka 5.12.2020 15:19

Ta nespokojenost je práce medií ,která jsou napojená na Brusel ,a ukažte mě nějakou zemi vEU která je v klidu ,?EU

V. Heidlerová 5.12.2020 10:12

Mně se moc líbí, jak se vždy vyrojí tolik znalců Ústavy a zákonů, kteří podporují toho čučkaře z Hradu, aby si mohl s demokracií pohrávat podle svých zálib. Článek p. Urbana je výborný. Jen bych směrem k němu vznesla dotaz, jak to, že nelze nějakou právní cestou odvolat presidenta z jeho postu, vždyť už hodně lidí vidí, že už dávno presidentem není, pouze loutkou tahanou nejen svými bodygardy....

Š. Hašek 5.12.2020 10:18

Zkuste odvolávat presidenta tak, že se sejdete čtyři před domem a budete se shodovat v tom, že "to přece říká přednášející Urban".

Fakt to hodně lidí vidí. Hodně lidí tady také vidí, že Vy se divíte tomu, že BIS má podávat presidentovi rešerše.

Koudelka je nula. Mám dojem, že pokud by byl podřízeným špiona Putina, možná by nosil kýbl uklizečce. Ve štrasbrusele se žije líp, špioni se věnují dějepisu.

L. Zach 5.12.2020 14:23

Proč je, prosím, Koudelka nula?

Patrně víte něco, co my - neinformovaní - nevíme.

Nebo že byste jen tak plkal?

V. Pavelka 5.12.2020 10:28

Je zkreslený!

J. Šmíd 5.12.2020 10:08

Za hranou? Není to poprvé a určitě ne naposled. Je to hra s cílem provokovat, ví , že požadovaného se mu nedostane a když ano určitě to pro Miloše bude nedostatečné. Poměry v Banánové republice spolu s tristní občanskou úrovní mu v tom nahrávají. Proč by toho nevyužil ke svým špinavým intrikám ve propěch Kremlu?

V. Heidlerová 5.12.2020 10:16

Od toho má také síť poradců a vlastních emisarů, které za sebe, nemohoucího, vysílá do oblastí, jimž je podřízen. Jaké postavení má ve světě, je vidět podle návštěv z civilizovaných zemí, kam ho nikdo nezve. Tak se dobře sedí v pyžamu a intrikuje na dálku. Ostatně jeho podporovatelé taky neumějí nic víc;-D, než hafkat v pyžamech a papučích od PC. ;-D;-D;-D

J. Šmíd 5.12.2020 10:21

I v tom pyžamu je Milošek velice nebezpečné stvoření pro naší budoucnost. K tomu mu napomáhají občané, které sám nazval blbci. No a těch je hodně, stačí se dívat kolem sebe......

Š. Hašek 5.12.2020 9:57

Podle stávajících zákonů ČR má president přímo povinnost požadovat od BIS podrobné zprávy o tom "co tam dělají".

Fascinuje mě, že nějaký novinářský hejhula/politický nýmand napíše, že konání presidenta ČR, Miloše Zemana, se mu nezdá ................. a všichni občansko političtí, ze všech náměstí, jsou auf.

Navrhuji, pro ty nemehla tady, aby BIS byla ustanovena nadřízenou všemu v ČR a Koudelka by mohl pucovat presidenta, Rychetského, ministerstvo školství a Vystrčila každý týden.

Pan Urban učí nějakou mládež? No tě noha!

V. Pavelka 5.12.2020 9:55

P. Urban se cítí jak ryba ve vodě ,konspirace špioni , pokud víme tak všechno co Zeman dělá je v mezích zákona , pokud ne řekněte kde chybuje !Jak už někdo napsal ,když dostane Putin ,jména Ruských agentů budou tam jen ti které už zná ?Nebo se porovnáním dozví i kdo je dvojitý agent (třeba Senátor Fišer)??[>-]EU,v Pražské superspravedlivé Věrchušce vypukla panika..

Š. Hašek 5.12.2020 10:00

Pan Urban je neznalec zákonů a Ústavy ČR.

Ale neustále by je chtěl modernizovat podle filosofického kroužku, který se sejde na Hrádečku. Momentálně tam má tři semináře Minář.

V. Pavelka 5.12.2020 10:25

Mladočeši konspirují ,?;-O Proti Staročechům a ještě je to říznutý na čtvrtky k Rusku a EU:-P, nemají to lehké v pražském důlku!;-(:-)

Š. Hašek 5.12.2020 10:43

Ale já jsem Pražák!

Faktem je, že sem plně nepasuju. A ...... spíš tedy Staročech. :-)

V. Pokorný 5.12.2020 9:47

Kdokoliv, kdo píše pro dezinformační plátek Hlídací pes, je podle mého, sám kolaborant a nebezpečí pro většinu občanů České republiky. Navíc když je to člověk, autor článku pan Urban, spjatý s podivným uskupením( nebo už není?) Diag Humen, a který podporoval, propagoval i zastupoval tenhle spolek v soudním sporu proti České republice kde šlo o miliardy korun.

Proč by nemohl prezident chtít znát skutečnost při tom slavném boji a vychloubání se BIS s ruskými špióny. Doživotní plukovník pan Koudelka a kolaborant s US tajnou službou CIA, však byl od ní taky dekorován medailí za donášení, potvrdil jen, že jsou asi v BIS čučkaři a slouhové.

K. Krejčů 5.12.2020 9:18

A což takle sdělit jména nejvýznamnějších agentů? Zeman, Nejedlý, Mynář. A je to!

P. Han 5.12.2020 9:14

Zeman je sebestředný maniak, už dávno odtržený od reality. Většina (ne všechny, kupodivu) jeho aktů či projevů je zcela iracionálních, často velmi hloupých. Přesto článek pana Urbana (někdejší, možná i současný mluvčí firmy Diag Human) je zaujatý nenávistný blábol, vycházející ze snahy dokázat, že on a právě on je majitelem jediné objektivní pravdy. Jak Zeman, tak Urban se snaží ohýbat Ústavu.

Zeman nejspíš proto, že velmi hloupě zavedená přímá volba mu dává zdánlivě vyšší legitimitu, než ostatním státním činitelům, a on se logicky snaží získat i pravomoci, s touto legitimitou spojené. (Ovšem o tom, na jaké informace má či nemá právo, by patrně měl rozhodnout soud, nikoliv on sám, nebo Koudelka či dokonce Urban a nějací pouliční pokřikovatelé.)

Urban proto, že nemůže strávit to, že on a jeho názorová skupina ztratili vliv na směřování státu, s kterým by tak rádi experimentovali. Doby Občanského hnutí a "nepolitické politiky" jsou dávno za námi a Zeman se nedá "sestřelit" tak snadno, jako kdysi Bartončík. Musíme se patrně smířit s tím, že se dožije konce svého prezidentského mandátu - tedy pokud se ho dožije fyzicky. Co bude potom, netuším. Parlamentu by se asi nepovedlo vzít si akt volby prezidenta zpátky, můžeme se tedy těšit na přehlídku dalších mašíblů...

Mimochodem, Zeman je už druhým prezidentem, kterého Urban označuje za vlastizrádce. Patrně to víc vychází z Urbana, než z reality.

http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=7649