19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident za hranou

Vláda, stejně jako všechny parlamentní politické strany, zastoupené ve sněmovním výboru pro kontrolu Bezpečnostní informační služby, mají už několik týdnů v rukou důkaz o tom, že se prezident Miloš Zeman rozhodl ještě jednou rozvrátit bezpečnostní struktury státu a ovládnout jejich trosky. Vláda i politické strany k tomu, bohužel, mlčí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Hulka 5.12.2020 13:00

Kam vas zakopou nekde v zahrade

J. Ganaure Gaunere? ;-D;-D

P. Král 5.12.2020 11:13

Zajímavé, že autor, bývalý(?) disident a novinář, údajně učí na New York University v Praze. Ta se s tím ale nechlubí a na webu, kde má profil i recepční na částečný úvazek, o něm není ani zmínka...

Také jsem byl jako host přednášet na semináři, ale že bych od té doby tvrdil, že tam učím? Tak asi budu.

P. Černý 5.12.2020 11:07

Mě by zase zajímalo, jakým způsobem se pan Urban o existenci a obsahu zmíněného prezidentova požadavku dozvěděl. A jak může tak jistě vědět, že byla skutečně požadována jména konkrétních agentů a konkrétní údaje o živých kauzách.

Mimochodem, pokud by se zneužívání politických konexí při zastupování strany žalující Českou republiku dalo považovat za vlastizradu, byl by žhavým kandidátem na vlastizradce pan Urban.

Š. Hašek 5.12.2020 11:35

Velice trefná poznámka.

Naši novináři (většina) již jen umí vařit z někým vynesených drbů. A svojí "politiku" vmontují do všeho.

P. Haraším 5.12.2020 11:58

sám zeman to vyžvanil...sledujte situaci a neblábolte...

P. Kmoníček 5.12.2020 12:21

Pane Harašíme, to ale Parlamentní listy ani Aeronet neuvádějí.

P. Černý 5.12.2020 12:29

Zmíněnou grotesku trochu sleduji.Například podle serveru Aktuálně požádal sněmovní komisi o stanovisko k prezidentovým úkolům pan ředitel Koudelka. Prezident k tomu zmíněné komisi poslal přípis se sdělením, že k něčemu takovému není ona komise kompetentni. Podle toho by tím informátorem byl ředitel BIS, nikoli prezident. A to by byl o důvod víc, zajímat se, čím se pan ředitel v pracovní době ve skutečnosti zabývá. Zda kontrašpionáží nebo vnitropolitickými intrikami.

J. Šmíd 5.12.2020 11:01

Pane Urban, skvělý článek zobrazující realitu. Jste jeden z mála autorů NP, jehož práce mají hlavu i patu a dokáži rozpálit trolly a názorové pomatence jak vidno z příspěvků. Blahopřeji.R^R^R^

V. Čermák 5.12.2020 11:09

Tak mnozí si zase myslí, že troll je především Havloid Urban. Prezident má na informace od BIS zákonné právo a také je nakonec dostane. Myslet si, že se tím něco rozvrací je samozřejmě názor, na který má právo kdokoliv...;-D

P. Haraším 5.12.2020 11:59

prezident kolaborant zeman na tyto informace z bis nárok nemá...koukněte do zákonů a nikoli do ruské koule

M. Šejna 5.12.2020 11:34

Jen lhář a troll Šmíd může považovat nenávistný a prolhaný článek Urbana za skvělý článek zobrazující realitu.

Urbanův článek popisuje pouze realitu pokříveného pohledu vás pravdoláskařů na svět.

Přečtěte si § 8 odst.(1) zákona 153/94 Sb. abyste pochopil, že "dyzydent" Urban lže, až se mu od huby kouří.

Š. Hašek 5.12.2020 11:35

Přesné.

D. Hulka 5.12.2020 12:16

Pane

J. Šmíde Souhlasim s vami Jak tady ti pomateni trollove se vztekaji vetsinou opevujici kolaboranta Zemana a nechceteji nic slyset o dedkovi co je zalezlej v Lanech a celej svet k rome Rusu na neho kasle z vysoka jen tech par trollu co mu zde fandi zarytej komous Hasek Cermak ...Cerny...troll Sejna

Š. Hašek 5.12.2020 12:42

Několik "pomatených zde" zná zákony ČR. Vy umíte jen přiblble, naprosto neznale krafat.

Marně pátrám, kde máte nějakou reakci na znění zákona o spolupráci presidenta a dalších úřadů ČR. Případně návrh na změnu.

Urban "aspoň naznačil", že presidenta bude řídit komise novinářů, politologů a semtam špitnou něco dva senátoři (možná tři). Spory rozhodne Šídlo/Kolaja.

Co taky od nevychovaného hovada Hulky/Hůlky čekat, že?

M. Pivoda 5.12.2020 11:00

Proč se zde všichni tak divíte výstřednímu jednání osmašedesátníka Miloše Zemana? Český prezident je prostě produkt českého prostředí, kterému říkáme polistopadová demokracie.

Já jsem byl osmašedesátníkem (agentem StB Alexandrem Čestnějším) vyhozen z VUT Brno (z důvodů nadbytečnosti - bylo psáno v tehdejší výpovědi k 31. září roku 1991). Ale na to, abych zde byl schopen ten zajímavý příběh vypovědět, česká demokracie ještě nedozrála.

Dříve velbloud projde uchem jehly, nežli vykvasí český burčák. Čekejte, prosím.

V. Čermák 5.12.2020 11:18

No tak vás nespravedlivě odněkud vyhodili. Nejste první ani poslední, ale proč by kvůli tomu měl být prezidentův požadavek na BIS v utajeném režimu výstřední. ;-D

M. Pivoda 5.12.2020 11:32

Pro V. Čermáka

No vidíte, vy jste si sám doplnil předpoklad/informaci "nespravedlivě odněkud vyhodili". To byste se v mém podání historie nedočetl. Tam by byly zajímavější věci. Nikoliv stížnost.

Téma Miloš Zeman. Já zde argumentuji tím, že (dle mé životní zkušenosti) čeští osmašedesátníci jsou posedlí touhou po moci, a jsou proto poněkud vyšinutí.

Tajný nebo veřejný režim (pro předání seznamu agentů) je nepodstatný. Důležité je: "K čemu asi?" Psychiatr Radkin Honzák spekuloval, že Miloš Zeman by lidem na tom seznamu, mohl snad nechat poslat nějaké vánoční dárky. Aby se na ně snad nezapomnělo v době koronavirové.

P. Han 5.12.2020 11:49

Vždyť ten svůj "zajímavý příběh" vyprávíte minimálně jednou měsíčně, Akáte! Ale je fakt, že česká společnost (nikoliv demokracie) k němu ještě nedozrála. Bylo by potřeba vymýt ještě mnoho hlav...

J. Nevrkla 5.12.2020 10:56

Urbana považuji za drzeho blázna. Prezident požádá tajnou službu o informace, ta tento požadavek protizakonne zveřejní a Urban by za to prezidenta zbavil funkce. To je ta pravda a láska.

M. Šejna 5.12.2020 11:17

pane Nevrklo,

máte pravdu.

Zajímavé je, že BIS je povinna podle § 8 odst.(1) zákona 153/94 Sb. kdykoli informovat prezidenta o své činnosti, pokud o to prezident požádá.

Pokud tak BIS neučiní, porušuje tím zákon. Jenže ten zákon zároveň nedefinuje sankce vůči BIS, pokud BIS takto zákon porušuje.

BIS je dle zákona kontrolována Sněmovnou a podle zákona je BIS povinna svá selhání vysvětlit kontrolnímu orgánu Sněmovny.

Jenže v tom kontrolním orgánu sedí víc opozičních poslanců, než koaličních. Ti místo toho, aby Koudelku upozornili, že je povinen informovat prezidenta, tak vyhlásí do médií, že prezident je drzej, když požaduje po BIS informaci, na kterou má nárok.

Š. Hašek 5.12.2020 11:55

Pokud president zveřejní "svůj plán práce", tedy i třeba požadavek k BIS, pochybuji, že tím zastaví srdce všem špionům od Aljašky až po Káhiru.

Pouze to vytočí určité novináře, špiony a politology na vedlejšák.

J. Nevrkla 5.12.2020 13:00

Pokud vím, pak ten požadavek nezverejnil prezident ale BIS.

Š. Hašek 5.12.2020 14:15

Ale já vím, pane Nevrklo.

Já už jen reagoval (bezmocně !!!).... něco ve smyslu "president nesmí ani zajít do parlamentu, aby Urban/Haraším nezačal ječet, že zasahuje do práce parlamentu a odhalil tím ruským špionům, kde se ten parlament nachází".

J. Kašpárek 5.12.2020 10:48

Znáte někdo zemi, jejíž prezident usilovně pracuje:- na rozvrácení ústavního systému ( voláním po zrušení senátu),- rozvrácení svých zpravodajských služeb,- na zničení veřejnoprávních médií, - na spolupráci s nepřátelskými mocnostmi, - proti demokratickým silám země ....atd.? Člověk by řekl, že takovou osobou by mohl být snad jen nějaký rudý pučista. A ejhle, on je to Zeman, prezident České republiky, člena EU a NATO. Tohle skousne jen magor....

Š. Hašek 5.12.2020 10:53

Tě noha!

J. Vlček 5.12.2020 10:29

Objeví-li se mezi portréty autorů zde uváděných článků fotka pana Urbana, působí to dojmem, jakoby jeho vzkaz přicházel ze záhrobí. Tak na mne alespoň působí jeho stuhlý a bledý obličej na fotografii.

Stejně tak působí jeho imperativy, směrované na vládu či parlament, které pokud nebudou konat podle rad pana Urbana, propadne se náš stát do chaosu a beznaděje.

Náš prezident nemá podle pana Urbana na krku nic menšího, než je velezrada, pouze za to, že žádá BIS o výsledky její utajené práce při vyhledávání špiónů. Ta, místo aby mu v utajeném režimu informace poskytla, celou záležitost rozmaže ve sdělovacích prostředcích.

Nabízí se otázka, jestli panu Urbanovi neleží náhodou v žaludku spíše prezidentův odmítavý postoj k přijímání imigrantů od sousedního Německa, kam jim německá kancléřka otevřela dveře dokořán, bez ohledu na zákony a zájmy německých občanů.

To není ale nic, co panu Urbanovi dělalo vrásky. To se mu jako velezrada nejeví. Jemu se prostě nelíbí náš prezident, tak je třeba ho odstranit za každou cenu. Pokud se tak nestane, čeká nás nejspíš katastrofa.

Pane Urbane, zůstaňte ještě nějaký čásek v klidu, pak si zvolíme nového prezidenta, a když dovolíte, tak bez ohledu na váš vyhraněný vkus. [>-]

Š. Hašek 5.12.2020 10:30

Tak nějak.

P. Han 5.12.2020 10:30

Ta fotografie je už letitá. A celá ta léta mi připomíná Fantomase.

V. Čermák 5.12.2020 11:12

Mě spíš mimozemšťana a oprávněně..;-D

J. Jelínek 5.12.2020 10:43

Proto, ač ne autor, leč pouhý "diskutující" sem žádný svůj portrét neumisťuji. Neboť z toho byste pane Vlčku měl teprve ty pravé Vánoce.