28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident Trump a jeho doba

Významní státníci, kteří mají skutečně globální moc, mohou posunout vývoj společnosti, změnit trajektorii společenské diskuze nebo přinesou nová témata. Proto mluvíme o Ronaldu Reagonovi, ale jméno Jimmyho Cartera nezazní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hudzieczek 11.11.2016 22:03

Re: Lež je součástí našeho života. Jen si představte,

To není lež, nýbrž nevyjádřená upřímnost. A to je trochu rozdíl.

B. Hudzieczek 11.11.2016 22:02

Re: Vidím to

Pane Rameši, mluví z vás pesimismus, optimista by Vám oponoval, že může, a může...

B. Hudzieczek 11.11.2016 21:59

Re: No pane Perlíne,

Můžete prosím blíže specifikovat jak a kde jedná pan V. Klaus, jr.?

Š. Hašek 11.11.2016 17:20

Re: Autor příspěvku praví " Jak je množné, že voliči

Předpokládá se/naznačuje se, že Trump si sedne s Putinem k jednomu stolu. Protože kvůli Ukrajině a podpory "umírněných rebelů" v Sýrii Obamou, "nemá cenu riskovat něco horšího".

Doufám, že si spolu sednou a Trump bude mít víc rozumu než barevný Hussein.

J. Štrobl 11.11.2016 13:39

Re: Autor nezapřel člena ODS

No vypité mozky jsem zrovna nemyslel.Ta ODS mě štve tak proto, že jsem v ní kdysi vkládal jakési naděje, ale agent NKVD ji předělal k obrazu svému.

Ś. Svobodová 11.11.2016 12:37

Re: Pozor, zatím Trump není nikým, natož symbolem doby.

Sexisto! Nenapadla vás černá homosexuální komunistka? :-))

J. Chaloupka 11.11.2016 12:13

Jednoduché řešení? Přetnout ten gordický uzel!

..

J. Chaloupka 11.11.2016 12:11

Lež je součástí našeho života. Jen si představte,

že jdete domů do bytu, naproti vykukuje zvědavá baba, ale vy neřeknete: kuš babo, zalez, ale Dobrý večer, paní Nováková. Prostě proto, že chcete i s tou babou vycházet. Kdybychom nelhali, tak bychom se požrali navzájem. Něco je přímost a něco takt. Asi jako pravda a lež.

M. Malovec 11.11.2016 11:27

Pravdu má pan Hanzlík - níže

K čemu nám je uhlazenost, floskule diplomatické impotentní řeči. Skrývá to pouze pokrytectví a neuvěřitelně škodí. Nestačí říct, že to a to je špatně. Toho si málokdo všimne, ale prohlásí-li politik, že to stojí za h...., pak to má okamžitou pozornost, a toho je třeba, ať si kdokoliv myslí cokoliv.

P. Han 11.11.2016 11:11

Re: Autor nezapřel člena ODS

Gaussova křivka, pane. Těch blbějších, kdo si myslí, že jim pomůže agent StB, je prostě mnógo.

P. Götze 11.11.2016 10:59

RE

Lhat se samozrejme nema. Ovsem priznejme si otevrene, je treba se na veci divat relativne, nikoliv absolutne. Trump lhal podobnym zpusobem jako Hillary. Trump vytahoval podobne opplzlosti, jako Hillary. Proste vyrovnany souboj.

J. Hanzlík 11.11.2016 10:58

Zkušenost

Životní zkušenost praví, že za uhlazenými výroky se dokáže skrýt neuvěřitelná sprostota a bezohlednost, zatímco za bodře neurvalými výroky najdete často toleranci a lidskou sounáležitost. Sprosťák je všem čitelný, ale před uhlazeným podvodníkem nebo podvodnicí jsou mnozí najednou negramotní.

P. Lenc 11.11.2016 10:09

No pane Perlíne,

zaplať pán Bůh, že se v ODS již delší dobu profiluje osobnost která má "koule" nikoliv kecat, ale jednat.Jmenuje se Klaus ml. a je nadějí pro ODS. Vy jí opravdu nejste.

R. Tichý 11.11.2016 10:02

Ano,pravdu lze sdelovat slusneji. Ale dulezitejsi je rici ji i neslusne. nez politicky korektne mlzit a strkat hlavu do pisku.

A obycejnym lidem uz tech 25-40 let proste stacilo. Je cas vratit se k selskemu rozumu.

B. Rameš 11.11.2016 10:00

Vidím to

v zásadě velmi podobně. Vybírat mezi Trumpem a Clintonovou musela být asi taková výhra, jako vybírat mezi Zemanem a Schwarzenbergem. Nu, kampaň máme za sebou, uvidíme, co se z pana Trumpa vylíhne. Horší než aktuální prezident už snad být nemůže. I když, dějiny umí překvapit...

R. Langer 11.11.2016 9:54

Re: Pozor, zatím Trump není nikým, natož symbolem doby.

A to je dobře, protože kdyby byl "symbolem doby", musel by to být černý homosexuální komouš natřený nazeleno. :-D

R. Langer 11.11.2016 9:50

Re: To je zajímavé.

Pravděpodobné to moc není, nicméně tomu hodnocení v médiích to odpovídá zcela přesně - média se naprosto neobtěžovala věnovat pozornost jakémukoliv vysvětlování Trumpových projevů a obecně jeho programu, ale místo toho systematicky rozmazávali jednu špínu za druhou (včetně Trumpových "lží") . Možná ale tentokrát voliči opravdu poslouchali, co ten Trump vlastně říká. ;-)

J. Štrobl 11.11.2016 9:42

Autor nezapřel člena ODS

Pro velkou snůšku poněkud slabomyslných žvástů nepochopil o co jde. Tedy, že lidé chtějí změnu politiky. Nejen v Americe, ale i u nás. Když si člověk přečte diskusi, tak zjistí, že s ODS nikdo nepočítá.

Proč asi?

K. Janyška 11.11.2016 9:40

Pozor, zatím Trump není nikým, natož symbolem doby.

Uvidíme, čím bude... Dzp.

R. Langer 11.11.2016 9:35

Re: Počkal bych

A kdo vám řekl, že Trump bude před Arabem nebo Putinem couvat? To je podle mě těžké nepochopení jeho projevů.

A. Alda 11.11.2016 9:35

To je zajímavé.

Myslíte, že to opravdu byla takto promyšlená propaganda?

I když vzhledem k tomu, že kdysi moderoval i jakási mediální šou, tak by bo možné mohlo být...

R. Langer 11.11.2016 9:33

Re: Autor příspěvku praví " Jak je množné, že voliči

Přesně tak, ona ta poselství totiž jsou jednoduchá, ale ne zavádějící, ale často pravdivá. A voliči na ně proto začínají slyšet.

A. Alda 11.11.2016 9:32

Vy jste osina v zadku ODS.

Když upřednostňujete politickokorektní mluvu před přímou a jasnou řečí, nemůžete být s Trumpova vítězství nadšen, to je jasné.

M. Krátký 11.11.2016 8:31

Re: Důvod Trumpovy sprostoty:

Řekl jste to i za mě - a vůbec dělat prognózy zda bude nějaká Trumpova éra je blbost - na to je ještě příliž brzy - hezký den ( i víkend )

P. Zinga 11.11.2016 8:16

Na co jednoduše, když to jde taky komplikovaně?

"Jednoduše", "simpel", to je dnes rovnou postaveno na roveň hlouposti, nedomyšlenosti, buranství či dokonce jako takové to lze označit za nesprávné, falešné. Existuje skutečný strach z toho, připustit jednoduchá řešení, protože kdo myslí jednoduše, odhaluje svou intelektuální omezenost.

Německo (a nejen Německo-pozn. P.Z.)onemocnělo těžce na "Simplofobii", všechno zřejmé, všechno jasně poznatelné dostává reflexivně razítko "Zamítnuto". Vinu na tom má-dle mého názoru-agresivní strategie akademických kruhů (a "osobností", které by k nim rády patřily) sebe a nohsledy efektivně oddělit od plebsu a zajistit svým myšlenkám známku výjimečné hodnoty: čím scestnější je myšlení, tím lépe.

Očernění jednoduchosti odvádí pozornost a nechává jevit komplikované, částečně idiotské závěry jako smysluplné, k jejichž prosazení je samozřejmě nutné angažovat potřebný "odborný" personál.

"To jsou přece jednoduchá řešení"-tato věta je podlým ponížením každého "laika", každého, kdo je jiného mínění, občas se schovává za jazykovou obezličku a pak se tomu říká "Musíme lidi poučit". (Překlad z "tichyseinblick" z 20.9.2015)

L. Písařík 11.11.2016 7:49

Počkal bych

To všechno je jako hádání ze zkalené vody. Myslím, že nikdo z Američanů nebude Trumpovi schvalovat ústup ze současných pozic. Jestli má být Amerika tak velká, jak hlásá, couváním před Arabem nebo Putinem si tu velikost nezachová. Totéž NATO, nemyslím, že bude ustupovat, spíš nás bude nutit k adekvátním výdajům na obranu a to považuji za správné. Pamatuji, že ještě před rokem prohlašoval Lavrov, že se Rusko nikdy nevzdá Evropy, kterou ve ww2 DOBYLI. Stačí?

J. Fridrich 11.11.2016 6:18

Autor příspěvku praví " Jak je množné, že voliči

Autor příspěvku praví " Jak je množné, že voliči najednou začínají akceptovat zjevně jednoduchá, a proto zavádějící poselství?" To je velký omyl autora - a nejen jeho.. Velký Ronald Reagan - komouši u nás a po světě se mu smáli-prý herec a primitiv - jednoduchými kroky vrátil Americe hlavní pozici ve světě. Radikálně snížil daně - a vybral víc, to levicoví politici niky a nikde nepochopí. Část těchto peněz použil na -považte- uzbrojení Říše Zla-SSSR a tím nám a státům Varšavské smlouvy vrátil svobodu a důstojnost..

Tak asi tak, v jednoduchých řešeních nemusí být chyba..

V. Lacina 11.11.2016 3:42

Důvod Trumpovy sprostoty:

V americkém mediálním prostoru není místo pro slušnost. Kandidáti, kteří to zkusili se slušností -Rubio, Fiorina, Carson, Sanders- byli odstaveni ve spolupráci masmédií a stranických klik.

Do Trumpových karet hrála oprávněná ztráta důvěry veřejnosti v média, o nichž věděl, že proti němu vytáhnou cokoliv. Zbyek je provokační hra. Do každého projevu Trump nastražil nepříliš významnou a snadno vyvratitelnou lež. Média se této lži samozřejmě chytla a napsala stohy názorových článků kolem jedné věty, naprosto ignorující zbytek třeba pětiminutového projevu. To mnoho lidí přimělo poslechnout si ten projev celý a zjistit, že 90% toho co T říká je naprosto rozumné...