29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident na hanbě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Raul 9.12.2008 8:54

Největší provokatér je Václav Klaus...

..., neprojdou tři měsíce, aby si někde neulevil. ( Zkuste si to někdy spočítat ).

Vašek 9.12.2008 15:20

Re: Největší provokatér je Václav Klaus...

Zkus se zamyslet,jestli šlo o Klause! Přijede na návštěvu člen evr.parlamentu a zakazuje prezidentu  naší země mluvit s kýmkoliv! Navíc bývalý rudý terorista,dnes zelený terorista.Představitelé 2 stran Paroubek a Bursík jednání teroristy schvalují.Jinak řečeno fašistický terorista G"oring mohl honit Háchu kolem stolu,jelikož někteří z nás neměli Háchu v oblibě.To je panečku argumentace.

Jakub S. 8.12.2008 23:35

Právě jsem znovu dočetl celý rozhovor. A ještě se třesu.

Ano. frankoněmecký exterorista, Němec a Ir se u nás chovali - je to zastaralé slovo, ale jedině možné - z p u p n ě . Jako  p r o t e k t o ř i  v nepatřičně se chovajícím protektorátu. Zhola nepředstavitelné, neuvěřitelné ještě před týdnem. Nikdo z nás by to nevěřil, kdyby to někdo hypoteticky popsal, každý šéfredaktor by to odmítl jako ujetou extrapolaci. A vida: je to tady. Ne, ani já bych tomu nebyl věřil. Ale člověk je pořád blbec a naivka. Chce být. Nemůže - tohle jsou  f a k t a .  Pane presidente, víte, že spousta lidí má spoustu výhrad k tomu či onomu, co se týká vás. Ale tentokrát páni protektoři dosáhli opaku: kdo si to přečte, musí se - až se uklidní - postavit na vaši obranu. Obranu - elementární, základní - úřadu presidenta samostatné země, práva hostitele na určování zákonů návštěvy, vedení diskuse či rozhovoru. Obranu před záměnou (jak vidět, reálnou!) role hosta za roli učitele, trestajícího drzého žáčka.  N e v e r  m o r e !

Nesmím se rozčilovat. Ale čtu-li jako historik ten přepis - zlý sen.

Šílený Kohn na pařížských bulvárech, vyzývající k zapalování aut, univerzity (!), paláců vlády,  všeho, vzývající Maa, Guevaru, Lenina, Vietnam - zatímco u nás šlo o tolik... blít se mi tehdy chtělo, v tom květnu. Jsem zoufalý, kamarádi.

Jura Jurax 8.12.2008 23:51

Re: Právě jsem znovu dočetl celý rozhovor. A ještě se třesu.

Přesné R^R^R^ ... tohle odhaluje, co ve skutečnosti si papaláši z brusele myslí o nových členech EU. Takhle se mohl chovat snad říšský protektor k Háchovi ... ten potrhlý maoista a zelený khmer z brusele měl být skopán ze schodů a dokopán špičatou lakýrkou direktně do perdele zámeckými schody až k metru ... no a aby se takové chování vůči nám, jaké tihle nafoukaní poslanečci předvedli,  jaksi institucializovalo, potřebují Lisabonskou smlouvu - pak už nám jenom pošlou lejstro s příkazy a termíny plnění. ;-€;-O;-O

Jakub S. 8.12.2008 23:58

Bohužel - teď mi přišla na mysl předposlední stránka Války s Mloky.

A nechci být chudákem panem Povondrou. A nechci, aby jím byl pan ing. Klaus!!!

A Princezna Pampeliška: Pozdě, Honzíčku... pozdě, pozdě...

Budíš 8.12.2008 23:20

Trochu spravdlnosti by lidem prospělo.

Mohu s Klausem nesouhlasit, mohu mu napsat dopis, mohu mu některé věci vytknout,ale to co si dovolil pan CROWLEY Z IRSKA  na půdě našeho prezidenta by si nesměl dovolit ani v mé osobní kanceláři a nejsem prezident.Nehoráznost, drzost. Klaus se zachoval správně.Buďme trochu objektivní a nezaujatí proti Klausovi.

vochomurka 8.12.2008 23:41

Re: Trochu spravdlnosti by lidem prospělo.

Muzete nami tedy upresnit, co si to ten Crowley dovolil?

Budíš 8.12.2008 21:51

Pane Jemelíků,

V některých odstavcích lze souhlasit, ale náš pan prezident se také zejména v zahraničí nechová jako prezident a Česko, se myslím díky Klausovi dostane do smutné izolace.Předání vlajky EU- není snad větší provokací ,že do dnešního dne díky Klausovi na hradě vlajka nevlaje? Za jiného prezidenta by rozhodně  dávno na hradě vlajka EU vlála a občan by byl právem hrdý ,že je a může být součástí velké jednotné Evropy.

Vlk 8.12.2008 22:14

Re: Pane Jemelíků,

 Doufám, že i do budoucna bude na hradě vlát naše vlajka. Jednání poslanců EU vůči hlavě našeho státu mně v tom jen utvrdila.

Kdyby v březnu 1938 existovala současná média, vysílaly současné televize a vycházely současné deníky, pak by kastrovaní hlídací psi demokracie jistě neváhali na okupaci najít dostatek pozitiv k tomu, "všichni slušní čeští občané" z ní byli naprosto nadšeni. Führer přece slíbil, že ve svazku s Německem nedojde k odnárodnění ("keine Entnationalisierung") a že přivede naši zem k nebývalému rozkvětu ("einen ungeahnten Aufschwung"), pokud se bude chovat loajálně. Na ulicích by byly k vidění krásné moderní tanky, jízda vpravo je jistě bezpečnější než jízda vlevo. Gestapo zjedná pořádek díky svým ojedinělým metodám, ale kdo je slušný, nemá se přece čeho bát. Na manuálně zdatné jazykově vybavené borce čeká stáž u zahraničních firem Krupp či Messerschmitt, případně praxe ve stavebnictví a v logistice u Todtovy organizace. Sociální politika říše je vyhlášená, nejnovější modely Volkswagenů se právě vyvíjejí a váš židovský soused právě odjel na dovolenou někam do Mauthausenu.

Historie má tendenci se opakovat, jen nás to vždy nějak zaskočí... ( použito z D-FENZ )

vochomurka 8.12.2008 22:32

Re: Pane Jemelíků,

Clovek musi mit oci zcela zalepeny jedovatym hlenem, aby v tom videl podobnost.

Vlk 8.12.2008 22:51

Re: Pane Jemelíků,

 Vyvraťe to .Nebo je i toto jedovatá zaslepenost ?

http://www.hrad.cz/cms/cz/info_servis/tiskove_zpravy/5792.shtml    

Olin 8.12.2008 23:01

Re: Pane Jemelíků,

"vyvraťte to"...jak se mohou takový zhovadilosti vyvracet? Když si něco vymyslím tak si to vymyslím. Nikdo mi to nevyvrátí.

Vochomůrka třeba usoudí, že nejste vlk, ale tchoř Šuperka. A vyvraťte to!

Vodák 8.12.2008 23:22

Re: Pane Jemelíků,

Olin tady předvádí skutečně konstruktivní debatu. Zajímalo by mě co si kdo vymyslel. Na naše media přirovnání sedí. Když ne tak v čem? Že jsem hovado mi sdělovat nemusíte.

vlk 8.12.2008 23:26

Re: Pane Jemelíků,

 Za zhovadilosti považujete jednání poslanců EU nebo presidenta Klause ?

Olin 8.12.2008 23:40

Re: Pane Jemelíků,

Vy jste ale hloupí vlci!

Za zhovadilost považuji tvá nejapná přirovnání, první vlku.

vlk 8.12.2008 23:31

Re: Pane Jemelíků,

http://sumavak.bloguje.cz/data/poslanci-ep-na-hrade-en.html  anglický originál. I do jisté doby platilo, že země je placetá u kdo sdílel jiný názor byl blázen, rouhač atd.

vochomurka 8.12.2008 23:58

Re: Pane Jemelíků,

Zcela po klausovsku lzete. Hned prvni veta na prvni radce rika, ze to neni original. Nebo jste takovy pitomec? Jak si vysvetlujete rozpory mezi timto vasim "originalem" a tim, co vyblil klaus? Proc klaus podle vas v ceske verzi vynechal veci jako "Pri vsi ucte, pan prezidente..." ? Ta vase banda slepych zamindrakovanych troubu je odsouzena k vymreni.

Jura Jurax 8.12.2008 23:29

Výňatky

Schulz : Lisabonská smlouva je nutná, nevyhnutelná, absolutně nezbytná.

Watson: Minulost prokázala, že nalézat řešení umožňuje evropská solidarita, která nám umožnila zastavit postup Rusů v Gruzii, .... a že si toho zastavení nikdo nevšiml, akorát amíci tam poslali šíf

Cohn-Bendit: ČR se bude muset zabývat návrhem pracovně-právní směrnice a klimatickým balíčkem. Klimatický balíček EU představuje méně, než by si naše frakce přála. Bude nutné aspoň toto minimum dodržet. Jsem přesvědčen, že klimatické změny představují nejen riziko, ale i nebezpečí pro další vývoj planety. Opírám se o vědecký názor a většinový souhlas v EP a vím, že se mnou nesouhlasíte. Můžete věřit v co chcete, já jsem přesvědčen, že globální oteplování je realita, není to věc mé víry. Lisabonská smlouva: Vaše názory na ni mě nezajímají, chci vědět, co uděláte, až ji schválí česká sněmovna a senát. Budete respektovat demokratickou vůli zástupců lidu? Budete to muset podepsat. Za další, chci, abyste mi vysvětlil, jaká je míra Vašeho přátelství s panem Ganleym z Irska.

VK: Musím říci, že tímto stylem a tónem se mnou za 6 let zde nikdo dosud nemluvil. Tady nejste na pařížských barikádách. Domníval jsem se, že tyto způsoby pro nás skončily před 19 lety. Vidím, že jsem se mýlil. Já bych se Vás nedovolil ptát, z čeho jsou financovány aktivity zelených. Pokud Vám jde o racionální diskusi v té půlhodině, kterou na jednání máme, dejte, pane předsedo, prosím, slovo dalšímu. 

Jura Jurax 8.12.2008 23:32

A další výňatky

Pöttering: Ne, my máme času dost. Můj kolega bude pokračovat, protože každý z poslanců se Vás bude ptát na co bude chtít. (K Cohn-Benditovi) Jen pokračujte.

VK: To je neuvěřitelné, něco takového jsem ještě nezažil.

Cohn-Bendit: Protože jste tady ještě neměl mě. S prezidentem Havlem jsme si vždy dobře rozuměli. A co mi řeknete o Vašem postoji k anti-diskriminačnímu zákonu? O našich financích Vám klidně povím.

Tak se divím, že je Klaus nezkopal ze schodů. Takhle se snad mohl chovat Heydrich k Háchovi ... ;-€;-O(Y)

vlk 8.12.2008 23:38

Re: A další výňatky

mám rád lidi stejného názoru

doubleface 9.12.2008 11:15

Re: A další výňatky

Hlasoval jsem proti vstupu do Unie, hádal jsem se o tom s lidmi v hospodě a teď vidím, že jsem projevil předvídavost jako  snad nikdy v životě.

Jakub S. 8.12.2008 23:44

Re: A další výňatky

Ano. Je přesmutné, že sedí ze všech přirovnání pouze tohle, příteli.

Chtělo to ovšem něco jiného: Mlčky vstát, mírně se uklonit, otočiít se a odejít... No to se mi to radí, že. Taky mi už nejni šedesát... A takový šok, když čekáte rozhovor - a ona přijde rána bičem!

vochomurka 8.12.2008 23:52

Re: Pane Jemelíků,

Klaus napsal slint a ja ho mam vyvracet? Jak si to predstavujete? Staci rict: "Neni tomu tak!" ?

Jinak si prosim povsimnete, ze krome bandity kohna vsichni normalne prezentuji sve nazory. Staci poslechnout nase poslance v parlamentu, abyste slyseli radove horsi plky. Klaus vas ma zmakly jak deti ve skolce.

Budíš 8.12.2008 22:43

Re: Pane Jemelíků,

Pane Vlku, se zájmem jsem četl více Vašich příspěvků a vždy jsem v nich viděl myšlenku a mělo to ducha.Dnes jsem ale z Vašeho příspěvku velmi smutný, to není dobré přirovnání a je nebezpečné pro další vývoj.

Vlk 8.12.2008 22:54

Re: Pane Jemelíků,

 Mě jměno je pouhá shoda jmen s autorem zde uváděných článků. Zasloužil by si od Váv omluvu za omyl.

Budíš 8.12.2008 23:23

Re: Pane Jemelíků,

Pokud je to shoda jmen,je mi líto.

Jura Jurax 8.12.2008 23:12

Re: Pane Jemelíků,

No a proč by na Hradě měla vlát vlajka EU? Ještě pořád jsme relativně samostatný stát.

A ta velká jednotná Evropa ve mně zanechává pachuť. Čtyřicet let svého žití jsem byl občanem státu jsoucího členem velkého jednotného tábora míru a socialismu a - abych parafrázoval Forda - mohl jsem si vybrat jakoukoliv barvu, pokud byla rudá. Trochu mi začíná vadit, že začínám být tlačen k tomu, aby si svobodně zvolil jakoukoliv barvu, akorát že musí být modrá ze zlatými hvězdičkami a taky že nemám propást příležitost držet hubu (no, ono to bylo řečeno kulantněji - příležitost mlčet).

A pouliční výtržník, potrhlý salónní levičák a revolucionář zapalující cizí auta a bojující proti establishmentu s šekovou knížkou od rodičů v zadní kapse džínsů z osmašedesátého a dnes zelený khmer a člen tohoto establishmentu Cohn-Bendit jako evropský poslanec mi EU znechucuje dost silně. A takových je tam víc - a já už mám socialismu s jakýmkoliv ksichtem až po krk.

Jura Jurax 8.12.2008 23:18

Re: Pane Jemelíků,

Jednotnou Evropu, pěkně spořádanou, málem stvořil jistý Hitler a skoro jeden a půl století před ním nějaký Napoleon; oběma se to naštěstí nějak zvrtlo. Nicméně klidně bych se i sjednotil, ale nějak nelibě nesu, když jsem pod tlakem sjednocován.

Za poslední století jsme zažívali to o nás bez nás častěji, než nám bylo milo, takže si nejsem jist, zda bychom se správy svých věcí měli dobrovolně vzdávat - zvlášť, když je zřejmé, že všechny státy v EU jsou si rovny, avšak některé jsou si rovnější a že demokracie je pojímána tak, že se smíte rozhodnout podle vlastní svobodné úvahy, ale tak, jak chceme my.

Euroústavu pohřbilo Holandsko a hlavně velká Francie, takže další nátlak nebyl. Lisabonskou smlouvu ovšem - což je euroústava s pár kosmetickými změnami - odmítlo malé Irsko, takže podle eurozákonů už není o čem mluvit, neboť je mrtvá. Ale hle - ratifikuje se jakoby nic a hledají se cesty, jak Irům povolit reparát, aby konečně rozhodli správně. Ono zřejmě eurozákony jsou jak vidno gumové a přihlížejí k tomu, na jak mocného hráče se mají/smějí uplatnit.  Ostatně totéž platí o povoleném schodku rozpočtu - 3% - kvůli stabilitě eura. Ovšem Německo a Francie tohle arogantně porušují - a z brusele nic. Udělala se výjimka, stabilita nestabilita. Zato ovšem z brusele nás buzerují, že nemáme extra zákon o rovných příležitostech či čem. Co je jim do toho?

Ale zato po čtrnácti letech smí být v EU banány libovolně zahnuté a okurky taky. Hurá!

Dobrovolně jsme vstoupili do jiné EU, než jakou se nám teď snaží vnutit. :-/

Budíš 8.12.2008 23:27

Re: Pane Jemelíků,

Škoda, že se v Evropě nevidíte A ŽE TAM PRO NÁS NEVIDÍTE MÍSTO.