20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Richard III. 31.1.2008 18:59

Autor je špatný počtář

A krom toho vůbec nebere v úvahu miliardové částky, které nebude stát muset církvím do budoucna vyplácet. Ať se na to díváme odkudkoliv, vydělá nakonec stát mnohem víc než církve, které však taky neprodělají.

Jde o dohodu oboustranně výhodnou, takže bychom neměli připustit, aby ji pár idiotů zmařilo.

Herakleitos 31.1.2008 21:08

Re: Autor je špatný počtář

NO já nevím, ale pokud to sleduji, tak stát bude i nadále udržovat památky (které vlastní církev) a ostatní poplatky také. To, oč jde je jaksi navíc. Jako náhrada za to, co odebral v minulosti stát. A to nejen komunisté.

Ludva 31.1.2008 16:44

Veleúspěšný Čunek

Třeba přiznat, že pan Čunek je nejúspěšnější lidovecký předseda. Komu jinému by se podařilo dostat od státu církvím takové prachy. Všechna čest, ten chlap v tom umí chodit. Ukřivděný vyhazovem z vlády, tlak na volbu prezidenta a prašulky jsou doma. Přitom počet kněží, které je stát povinen platit, neomezeně roste.

J.M. 31.1.2008 13:54

Jelínku,

vaše nervozita z postojů lidovců k volbě prezidenta je rajskou hudbou pro moje obavy, že by se prezidentem mohl stát Paroubkův a Rathův poskok.

Malý Aston 31.1.2008 14:46

Re: Jelínku,

Nejen z postoje KDU ale ze svých poslanců mají strach.To je ten problém,jak bude tajné hlasování zemanovci budou proti paroubkovcům a je to vyřešené.:-D

Bubeník 31.1.2008 13:34

Takhle kupčil i lidovec Šrámek

jen aby byl u koryta s Benešem

Ašek 31.1.2008 12:50

H....

Po přečtení článků pana Jelínka si vždy připadám jako inteligentní,krásný a čestný.Jen se bojím aby se nenaklonoval.

František 31.1.2008 12:48

Je to pořád levnější než olympiáda v Praze!

Sam Křepelka 31.1.2008 12:49

Re: Je to pořád levnější než olympiáda v Praze!

to není argument, to je blbost !

Sam Křepelka 31.1.2008 12:41

problém není ve vrácení majetku, ale v jeho způsobu

Problém není ve vrácení majetku církvím, ale v jeho způsobu. Zejména v tom, že je tam zahrnován majetek, který již církev navlastnila před rokem 1948. Dále v tom, že i forma vyplácení finanční náhrady je jiná než u ostatních restituentů. Zejména ona úroková sazba  a doba splácení vytváří zajímavou částku ( pro církve, ne pro stát ). A i to, že sice stát bude platit ročně cca 4,5 miliardy ročně, ale ještě 20 let bude platit jejich provoz ! Proč ? To je právě ta otázka a i důkaz nevyváženosti takového řešení. Není tedy divu, že se Cyrda Svoboda tak silně angažuje !

Tomas Pansky 31.1.2008 19:11

Re: problém není ve vrácení majetku, ale v jeho způsobu

Pane Krepelka, proc verejne lzete??? Uvedte jediny pripad, kdy je navraceno neco, co cirkve (ci rady) nevlastnily pred rokem 1948. Navic, ukradeni cirkevniho majetku neprobehlo s unorem 1948, ale postupne behem nasledujicich let, kdy kom-iste vyvinuli obrovsky normalizacni tlak. Opet, placete dobre, ale na spatnem hrobe - pletete si viniky a poskozene. Viniky byl komunisticky stat, jehoz jsme pravni nastupci a proto stat musi vratit to, co drive ukradl. Vyvazenost reseni??? Kdo muze zaplatit utisk a ponizovani zpusobene kom-isty??? Nikdo neni schopen vratit cas tem, kterym byl ukraden. Financni nahrada (a presto neuplna - je to dohoda, ne diktat) je to minimalni, co by stat mel udelat. Vy se tu rozcilujete, zatimco se nosici rudych vlajek dale produciruji v nasem parlamentu a kazou "demokracii."

brblal 31.1.2008 11:31

Prezident

Dříve stačilo Jidášovi 3OO stříbrných.Dnes požadují lidovci 3OO OOO OOO OOO !!! Ceny hrozivě rostou.Stojí nám Klaus za tuto "sumičku" ? Z druhé strany jsme poučováni o nezbytnosti úsporných reforem ve všech oblastech.Poučuje nás šetřit hlavně  O D S !!!

petrph 31.1.2008 11:41

Re: Prezident

Tak to máte pravdu, ceny strašně rostou , ještě nedávno stačilo pět na stole v českých :-DTak doufejme že někoho nenapadne že Klaus je k nezaplacení .

NP 31.1.2008 12:04

Re: Prezident

Majetkové narovnání nemá se šetřením co dělat. Ať se to pořádně spočítá a zaplatí.  Pokud se to neudělá, pohrneme to před sebou dál. "prožrali" jsme Transgas a nikdo neví kam se těch 140 miliard podělo. " Prožereme" ČEZ , Ruzyň a Budvar ale dluhy budeme mít na krku dále. Čestné dluhy je třeba zaplatit a jít dál.

Sam Křepelka 31.1.2008 12:28

Re: Prezident

Chyba. Jidáš dostal 30 stříbrných

JE 31.1.2008 11:18

A kam se poděl think tank?

PetrK 31.1.2008 10:53

Další duševní potrat

Paroubkova satrapy, který budí dojem, že neví, kam by se vrtnul.

Karel 22 31.1.2008 10:14

Paroubek se chce spojit s marťany

Paroubek se chce spojit s marťany - a proč se nespojí s lidovci? Když jim slíbí to, co Klaus, tak je pořádně zviklá. Ti totiž na Klause mají trochu vztek - přirovnal církve k zahrádkářům a to je pro lidi v církvích dost těžká urážka. Na to si teď hodně lidovců vzpomnělo. Tak proč je Paroubek neosloví, neslíbí jim totéž? Získal by hlasy pro Švejnara, porazil Klause, ztrapnil ODS, konečně by vyhrál atd. atd. Jestli to nechápete, tak tohle je vysvětlení : LEVICE JE IMPOTENTNÍ PO SVÉM PŘEDSEDOVI !! :-)

Malý Aston 31.1.2008 10:20

Re: Paroubek se chce spojit s marťany

On na to jde postupně,dnes se spojil se Švejnarem,představitelem marťanů a další ještě přijdou na pořad dne. A pokud pan Paroubek nemluví každý den něco jiného a u něho je to normální,již prohlásil že pro restituce zvedne svou tlapu.Jasný signál byl již vyslán.:-D

petrph 31.1.2008 10:35

To je ta potíž

Sociální demokracie se v roce 1948 spikla s komunistama a pak církvím všechno sebrali. Tak nevím, když někomu něco ukradnu, a pak když od něj něco potřebuju tak mu to jdu vrátit, tak asi moc důvěry nezískám, nebo jo???

Sam Křepelka 31.1.2008 12:30

Re: To je ta potíž

A ČSL ( nyní KDÚ-ČSL ) jim zdatně sekundovala jako člen NF.

Karel 22 31.1.2008 10:08

Soudruhu Jelínku - vemte si kalkulačku a počítejte

Soudruh Jelínek : Podle řady ekonomů téměř 270 miliard korun za šedesát let v nadcházejícím období může ohrozit zavedení Eura u nás. Pominu teď nesmysl o tom, že Euro se bude zavádět za 60 let a že ho ohrozí majetkové vypořádání s církvemi. Nechcete si, Jelínku, vzít kalkulačku a spočítat, jak "efektivně" pracovali socani u moci, když za pouhých 8 let vyrobili státní dluh 4 x vyšší, než je cena církevního vypořádání? Než začnete klovat do klávesnice, upravte si to na papíře TROJČLENKOU. ;-D;-D;-D

Malý Aston 31.1.2008 10:17

Re: Soudruhu Jelínku - vemte si kalkulačku a počítejte

Vyrovnání s panem Vlkem by měli zaplatit ti,kteří jim majetek ukradli,tedy naši milovaní komouši.Majetek nějaký ještě mají.Součástí vyrovnání je i to,aby přestala církev ceckat peníze z našich daní,zejména bezvěrců na platy farářů a jejich kuchařek.Dále by celková částka mohla být snížena a to podstatně z účtu KDU. Tato strana,nástupkyně strany Lidové,tedy strana soudruha Plojhara se podstatnou mírou podílela na krádeži cirkevního majetku a to svou kolaborací s KSČ v rámci Národní Fronty.Pokud to sečtu,měla by restituce zaplatit KSČ+KDU.Oni ukradli a my máme platiti?:-D

brblal 31.1.2008 11:25

Re: Re: Soudruhu Jelínku - vemte si kalkulačku a počítejte

Musel by jsi do toho vyrovnání zapřahnout i Masaryka,člověka,kterého jistě uctíváš.Proč?Protože nenasytná,lichvářská církev žádá restituovat i majetek,který jí byl odňat ve dvacátých letech minulého století.To už se můžeme vrátit rovnou k roku 1.62O,kdy po Bílé hoře církev okradla o majetek a vyhnala mnoho české šlechty a českých bratří.Měřme všem stejně!V historii si počínala církev hůř,než komunisti.Církev kradla a brala pro Vatikán,komouši znárodňovali pro republiku!!!

joel 31.1.2008 14:17

Re: Re: Re: Soudruhu Jelínku - vemte si kalkulačku a počítejte

Typická rudá demagogie. Po Bílé hoře bylo církvi vráceno to, co jim uloupila kališnická šlechta. Stačí nahlénout do dějepisu a zjistit, co bylo za tak nápadným vzrůstem některých tzv. českých rodů od vlády jiřího z Poděbrad (včetně !). Typickým představitelem "české" šlechty byli Thurnové a p., kteří neuměli česky ani slovo, jako typického čeksého vlastence si zvolili Fridricha Falckého. Také "tobra cecha". Přišli Schwarzenbergové, Colloredo-Mansfeldové a p., to je nepochybně pravda. Jenže jak se zachovali v době nehoršího ohrožení?  V r. 1938 a 1939 se prohlásili za Čechy, podporovali odboj,  či se ho přímo účastnili.  Odměnou jim bylo znárodnění.    

F. Čech 31.1.2008 14:23

Brblalovi

Mezi bolševickými hlupáky, kteří tady diskutují opravdu vynikáte. Tady tvrdíte, že "komouši znárodňovali pro republiku a církev kradla pro Vatikán". Takže podle vás, vy bolševický grázle  komunisté nekradli, ale "znárodňovali pro republiku". A co z toho ta republika měla! Vždyť vy bolšáni jste všechno co jste ukradli, průmyslníkům, živnostníkům, sedlákům nebo církvím totálně zplundrovali a republiku posunuli ze 4. místa na světě daleko za Portugalsko, Řecko, Jižní Koreu a desítky dalších států!. Přitom jste ještě stačili zničit více kulturních památek než husité, Švédi dohromady! Co, komu a jak "kradla církev jste nijak neupřesnil, protože nic takového se nekonalo. Pokud došlo k ukradení majetků české a německé protestantské šlechty a převedení tohoto majetku na šlechtu prohabsburskou po roce 1620, církve na tom nijak neparticipovala (pokud ovšem za církev nepovažujete např. knížete Lichtenštejna s jeho rozsáhlou rodinou, českého šlechtice Albrechta z Valdštejna a další feudály, kteří si tento majetek beze zbytku rozdělili). A co z toho měl asi Vatikán, tak to ví jedině váš komunistický ústřední výbor! Navíc si uvědomte, že ti protestantští čeští a němečtí feudálové, kteří o majetek po roce 1620 přišli získali jeho velkou část předcházejícím ukradením majetku řadě katolických šlechticů, které z Čech zase oni vypudili v době před Bílou Horou. A když si zkusíme představit co by tady asi dělali tito němečtí ačeští protestantští stavové, kdyby svůj boj vyhráli, tak si uvědomte, že si tito vlastizrádci za českého krále zvolili falckého kurfířta Friedricha - Němce jako poleno a navíc neodpovědného změkčilého hejska, který se v P/raze vyznamenal jedině tím, že dovolil své německé soldatesce vyplenit chrám Sv. Víta z nevyčíslitelným uměleckým bohatstvím z doby Karla IV. a jeho tlupa opilých špatně placených žoldáků utekla z Bílé Hory po prvním výstřelu císařského vojska. Praha se ještě dala snadno bránit za hradbami, ale přihlásilo se k tomu z této sebranky jenom 8 mužů!!!!

Žiburtovič 31.1.2008 9:26

Co podivného ?

Je na tom,co napsal Jelínek?  Vždyť takto "racionálně" se KDU-ČSL chová téměř od nepaměti. Ani nedohlédnu,kdy neseděli lidovci ve vládě.U nich jsou koryta vždy až ne prvním místě.

Diana 31.1.2008 9:13

Jelínek má pravdu

Jelínek má pravdu a pouze primitivní dušičky hledají v jeho slovech vši, aby se zase mohly vyřádit v nadávkách. Na jedné straně u nás nejsou peníze na nic, na straně druhé se vyhazují miliardy kvůli megalomanským představám dutých hlav, které pro udržení koryta jsou schopny vracet třeba církvi majetek z dob středověku.

Malý Aston 31.1.2008 8:36

Dnes se soudruhem Jelínkem souhlasím!

Je to tak a soudruh Jelínek si to již vypočítal na kalkulačce,pan Klaus bude dalších 5 let na Hradě.Jen velcí optimisté věří,že může být zvolen pan Švejnar.Kdo bude ten zloduch,který bude volit pana Klause? Bude to KDU,minule to byla KSČM.Jenže on má jistě informace přímo z Lihového domu.Většina poslanců ČSSD také bude volit pana Klause,ne proto že je lepší,krásnější a vzdělanější než pan Švejnar,budou volit proti Paroubkovi a Rathovi. Konečně mohu se soudruhem Jelínkem souhlasit a jistě se časem dočkáme jeho tvrzení,že vlastně ani toho Paroubka nikdy nemiloval a vždy podporoval Škromacha.:-D

DS 31.1.2008 8:23

Jelínek

soudruh Jelínek zneužívá svobodu slova!