19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident a pidižvíci

S přímo volenými hlavami státu mohou být potíže. Je to přirozený výsledek skutečnosti, že přímo volený prezident si uvědomuje sílu svého mandátu mnohem více, než kdyby za něj vděčil zákulisním jednáním v Parlamentu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rojšl 12.7.2019 12:00

dál a dál do světlých zítřků

Dnes provede mistr Zeman a to na přímo na Hradním jevišti akt "usmiřování"...

Bude to něco velkolepého - člověk, který průběžně nasr.... několik miliónů lidí, se poprvé zkusí "zkamarádit" pana Hamáčka s ňákým panem Staňkem a Češi znovu pojedou dál a dál do světlých zítřků, podle recepisu tohoto světu známého šamana ...

J. Fridrich 4.7.2019 18:03

Nerad to pisi, ale v teto cechackovske kauze kolem ministra Stanka, se Zeman i Babis chovaji UVAZLIVE - az moudre... Myslim, ze by bylo zahodno, aby to uznali i kriklouni z politickeho spektra, ale i nase media a umelci s uvozovkami i bez nich.. Co myslite, vazeni..

J. Jurax 3.7.2019 17:51

No jo, politikové tančí rituální tanečky kolem odvolání nevýznamného ministra z nepříliš důležitého ministerstva, přičemž důvod onoho odvolání je vcelku sporný.

Jakoby nebylo věcí důležitějších, za jejichž řešení si ony politiky draze platíme.

K. Maršálek 3.7.2019 17:06

A co ztráty které utrpíme my když v té vládě zůstane, ty nikoho nezajímají. Mě osobně jsou ztráty nějaké ČSSD u zadku protože si všechno zavinila sama, tak proč se o ně pořád někdo musí starat..

P. Kubáč 3.7.2019 11:49

Zemanův argument,

že za odhalení nepravostí ve svém resortu by ministr něměl dostat padáka - se systematicky pomíjí, ačkoliv toto je podstata věci.

Naopak řešení typu : "zlekli jsme se a odvážného jsme odvolali" naprosto zapadá do současné "linie ČSSD"

J. Jurax 3.7.2019 17:58

"za odhalení nepravostí ve svém resortu by ministr něměl dostat padáka"

No ... ono záleží, jaké a čí nepravosti zlotřilý ministr odhalil. Obecně by si ministři neměli moc zvykat odhalovat některé nepravosti a šlapat tak na nesprávná kuří oka.

M. Rozbořil 3.7.2019 11:32

Čáry máry ...

Právníci dokážou i s čísly čarovat tak, aby z toho něco vytřískali (ostatně ekonomové a prognostici také). Pokud měli voliči prezidenta na výběr ze dvou variant, logicky absolutní číslo voličů kandidáta č. 1 je vyšší, než počet voličů jedné z mnoha politických stran. Nerad bych se mýlil, ale absolutní počet voličů pana Drahoše byl zřejmě také vyšší, než počet voličů ANO. Opravte mne, pokud se mýlím, opravdu se mi nechce to dohledávat.

M. Šejna 3.7.2019 14:11

máte částečně pravdu, pane Rozbořile

pokud si chceme hrát s čísly, pak je potřeba porovnávat se sněmovními volbami pouze 1.kolo prezidentské volby, nikoli to druhé.

V prvním kole dostal Zeman 38,6% hlasů, což bylo 1.986.000 voličů. Drahoš dostal v 1.kole 26,6% hlasů, což bylo 1.370.000 voličů.

ANO získalo ve volbách do sněmovny 29,6% hlasů, což bylo 1.500.000 voličů. Takže Zeman má opravdu silný mandát už z prvního kola volby.

J. Růžička 3.7.2019 11:04

Ale pane Šejno

Soudruh Jemelík velice chválí vašeho pana prezidenta, jeho skutky a chování. Ale těm, kteří schválili zákon o přímé volbě prezidenta, nadává do politických pidižvíků. Buď jsou politickými pidižvíky, tedy konají špatně, nebo učinili dobrou věc (dle soudruha Jemelíka ) a schválili zákon o přímé volbě prezidenta. Že jste blbej a nerozumíte jednoduchému psanému textu, to už víme dlouho, ale až tak blbej, to jste tedy příjemně překvapil, oslíčku.

M. Šejna 3.7.2019 11:19

nevychovanej spratku Ružičko

když nechápete psaný text, spratku Ružičko, tak tady nevykládejte druhým že jsou oni blbci.

Naučte se nejen číst, nevychovanej spratku, ale i chápat psaný text.

Takže si ten článek znovu pomalu přečttěte, vy spratku evidovanej pod číslem 714.

M. Šejna 3.7.2019 10:30

Zeman teď může z ČSSD udělat totální blbce

Vedení ČSSD se samo vmanévrovalo do této idiotské pozice. Jak malá děcka dupají, že prezident musí demisi příjmout. Jenže prezident nemusí a pokud chce socany dostat na kolena, nejspíš to ani neudělá.

Socani totiž pohrozili Zemanovi hromadnou demisí na posty ministrů. Pokud by to ale udělali, pak by si je mstivý Zeman vychutnal k snídani tím, že by jejich hromadnou demisi také nepřijal. Socani by tak museli spoluvládnout s Babišem proti své vlastní vůli a byly pro voliče za totální idioty.

A dobře jim tak.

F. Kusák 3.7.2019 10:41

Re: Zeman teď může z ČSSD udělat totální blbce

Souhlas

M. Rozbořil 3.7.2019 11:37

Re: Zeman teď může z ČSSD udělat totální blbce

Těžko z ČSSD udělat blbce, neboť, jak známo, nelze navlhčit mokrého.

J. Hruška 3.7.2019 10:14

Pidižvíci a prezident -

Dokonalá sestava pro "veřejné blaho": Imperátor + Oligarcha + Pidižvíci + .... ulice + pražská kavárna + milion chvilek + .... výsledek = Národní galerie !!! Zdař Bůh.

J. Růžička 3.7.2019 10:12

Politický podižvík

soudruh Jemelík, z vrozené bolševické skromnosti opomněl uvést, že právě tito pidižvíci schválili zákon o přímé volbě prezidenta.

M. Šejna 3.7.2019 10:15

Re: Politický podižvík

soudruh Jemelík to neopomněl uvést. To jen soudruh Růžička, evidovaný pod číslem 714, opomněl pořádně číst.

F. Kusák 3.7.2019 9:53

Nebyl jsem volič MZ,

nicméně Váš názor na současnou tzv. ústavní krizi sdílím. Prezident ČR, a ještě k tomu s přímým mandátem od voličů, není otloukánek nějakých zkrachovalých politiků-senátorů, tzv. ústavních právníků nebo opozičních stran s pár poslanci.

A. Reček 3.7.2019 10:19

Re: Nebyl jsem volič MZ,

Prezident teď je bohužel ještě něco horšího.

J. Lepka 3.7.2019 8:40

Zaráží mne, pane Jemelíku.

že jako odborník na veškeré právní dění a rozdílné vklady práva z různých směrů, ve svém "odborném" rozboru jste ignoroval tak zásadní fakta prezidentských voleb, jako opakované porušení volebního zákona - t.j. zákaz agitace v karenční lhůtě, stejně jako prokazatelné lži, které ovšem, dle vyjádření soudu údajně: "neměly vliv na volební výsledek". Zajímalo by mě, jakou operací na toto vyjádření soud přišel, z křišťálové koule, dýmu omamných bylin nebo to bylo prosté přání otcem myšlenky, Kupodivu jsem nezaznamenal z vaší strany vůči tomuto přelomovému chápání výsledku voleb, jakoukoliv výtku.

M. Šejna 3.7.2019 10:24

kdo s čím zachází ...

zákaz agitace v "karenční lhůtě" je sice správná věc, ale u nás se nejen nedodržuje, ale ani netrestá.

Prvním porušením zákazu agitace byl mediální útok na předsedu ČSL Bartončíka v roce 1990 triem politických gaunerů Ruml+Žantovský+Rychetský. Nejen, že tito tři nebyli potrestání. Oni byli za to politicky povýšeni.

Druhým porušením byla Kubiceho zpráva. Opět v době zákazu agitace. A Kubice byl nejen nepotrestán, ale následně povýšen do funkce ministra vnitra.

Dnes najednou ti, co tehdy tato dvě porušení volebního zákona tolerovali a obhajovali, patří k největším kritikům Zemana, který prý porušil volební zákon. Jenže zapomněli, že zákon se má dodržovat vždy a každým, a nikoli jen těmi, které pan Lepka nesnáší, zatímco jeho oblíbenci to dělat mohou.

J. Lepka 3.7.2019 13:22

Re: kdo s čím zachází ...

Který z vámi jmenovaných kandidoval na prezidenta a díky svým lžím uspěl? Který z nich dále krmí vylhanými argumenty -vlevo dole- svůj elektorát do takové míry, že se ani po soudním výroku nehodlá omluvit a skrývá se za indemnitu?

A toto vám imponuje ???

M. Šejna 3.7.2019 14:15

pane Lepko

Zeman opravdu občas dost lže. Ovšem není sám. Jeho oponenti ho veřejně označují (a to i před volbami) za ruského agenta, nebo o něm tvrdili, že má rakovinu v posledním stádiu.

Pokud jde o Peroutku, tak hledaný článek se nenašel. Kouzlem nechtěného se ale našly jiné Peroutkovy texty, které Zemanůvy názory na Peroutku potvrdily. Dokonce to potvrdil i soud.

J. Cyrany 3.7.2019 7:42

Přidávám se

trefný popis aktuální situace.

K. Nový 3.7.2019 0:12

Dobrý článek

Správné ohodnocení aktuální situace.