19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident a jeho rádci

Otázka to je za milion: Kdo Miloši Zemanovi nakukává, že jeho zákonné povinnosti jsou pouhými právy, jichž se může velkoryse vzdát a přitom ještě trousit, jak to předvedl při úterní inauguraci rektora Univerzity Karlovy, že to dělá proto, aby prezidentský úřad nepůsobil aristokraticky, ba monarchisticky?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.3.2014 19:19

Pan Jelínek to nebyl!

Je "kukaččí vejce" se totiž spolehlivě poznají podle toho, že jsou úplně "levá".

Jmenování profesorů není prezidentova ústavní povinnost (přečtěte si konečně ústavu)! Dostalo se jako "přílepek" do vysokoškolského zákona. Protože pan prezident se podle ústavy nikomu nemusí zodpovídat, nikdo ho nemůže nutit, aby jmenoval profesory, kteří toho nejsou hodni (to by byl měl např. jmenovat podvodné plzeňské profesory práv?).

B. Rybák 11.3.2014 19:23

Oprava

místo "Je "kukaččí vejce" má být "Jeho "kukaččí vejce"

M. Nemecek 8.3.2014 16:20

Všichni prezidentovi muži...

Musíme se obrnit trpělivostí a pochopením,nad dalšími výplody prezidentovy mysle.Jak je zřejmé,ono to prezidentování jednoho uondá.A nyní se projevilo i to,že Zeman zase tolik ty stromy neobjímal,jak tvrdil.A jestli ano,musely být již v pokročilém rozkladu.

P. Papež 8.3.2014 13:36

Já si myslím, že něco je i pro dobro věci. Být jmenován profesorem,  jít na Hrad, vidět a poslouchat šéfa Hradu a čekat, přijde-li v pořádku a co zase za chytrost pronese, není asi to, co by se mělo stát zážitkem na celý život.

E. Vašátko 8.3.2014 5:27

Já bych za tím vším nehledal nějaký záměr.

U jeho prevoschoditelstva s trojitou bradou je to jenom obyčejná lenost. Takhle slivovičku nebo becherovku, ovar nebo jitrničku a lehnout na kanape. To je ta správná činnost a sem tam někam vyrazit s dostatečným humbukem a trousit bonmoty a perly přitroublým ovčanům. Ale nějací profesoři ? Ovšem asi je to dobře, kdo nic nedělá nic nezkazí.

T. Kočí 8.3.2014 9:11

Re: Já bych za tím vším nehledal nějaký záměr.

Přesně jste to vystihl. Na rozdíl od workoholika Klause , je zeman líný prďola.I ty moudrosti a bonmoty z něj lezou, jak ve zpomaleným filmu.