18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tvrdas 29.8.2008 20:41

Valka nevalka , Barta NeBarta ...emisar BP jedna s ruskymi multimilionari v Moskve

...o delbe a profitech z petrolejovych kseftu....takze sklapnete pane Barto podpadky stejne jako EU, NATO a jine sluzebnictvo...to vas jenom motaji hlavu pro vase totalni zblbnuti.....

AeroKarel 29.8.2008 21:28

Re: Valka nevalka , Barta NeBarta ...emisar BP jedna s ruskymi multimilionari v Moskve

Co píše vypadá celkem logicky.

O vaší glose bych si to tvrdit nedovolil.

Kobylka Lajda 29.8.2008 21:54

Re: Valka nevalka , Barta NeBarta ...emisar BP jedna s ruskymi multimilionari v Moskve

Tvrďas, když to nemáš tvrdé, kde bys měl mít, neleč si mindráky přes diskusi!;-D;-D;-D

Divící se 29.8.2008 18:50

Ale, ale Pavle Bárto!

Nechápu jak redaktorovi Pavlu Bártovi mohou být lhostejné stovky zabitých civilních obyvatel Cchinvali! Vždyť to, co provedla gruzínská vojska v noci ze 7. na 8.srpna nelze nijak ospravedlnit, ba ani žádnými ať už skutečnými či domnělými ruskými provokacemi. Vraždění civilních obyvatel nelze nazvat jinak než jako VÁLEČNÝ ZLOČIN!

Hanba USA:  Američané nejen vyzbrojovali a vzdělávali gruzínskou armádu, ale také se bezprostředně podíleli na tomto konfliktu a tedy americká strana dobře věděla, co se chystá a neudělala nic, aby tomu zabránila, naopak jím to vyhovovalo kvůli volbám.

AeroKarel 29.8.2008 21:29

Re: Ale, ale Pavle Bárto!

Ještě prosím "vrahy z vólstrýtu"..........

Kobylka Lajda 29.8.2008 21:59

Re: Re: Ale, ale Pavle Bárto!

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Kobylka Lajda 29.8.2008 21:59

Re: Ale, ale Pavle Bárto!

A kdo potrestá  zločiny z války i mírové doby, jichž se dopustil SSSR, nyní dědický stát Rusko, nejen na vlastních občanech?  Nebylo to Cchinvali nakonec úplně vybito? ono totiž má jen pár stovek obyvatel!!!;-D;-D Hanba Rusku!Rv;-O;-O;-O;-O

Je to takhle......... 29.8.2008 17:56

Klaus se chová moudřeji než vláda 1.

Alexandr Mitrofanov: Vláda se zásadně rozchází s prezidentem v názoru, jak se chovat v současné mezinárodní situaci. Rozbuškou jsou slova Rusko a Gruzie.  Oblíbeným tvrzením řady politiků a publicistů je, že Václav Klaus je proruský agent na Hradě. Zveřejněná prezidentova sdělení to nepotvrzují.  Trvá na tom, že válku mezi dvěma zeměmi odstartoval gruzínský vojenský útok na Jižní Osetii. Zároveň odsoudil masivní nasazení ruské armády.

Odpor ke Klausovu postoji je u mnoha lidí živen chováním Ruska v Gruzii a nejnověji moskevským uznáním nezávislosti Jižní Osetie a Abcházie. Při chladnějším posouzení ale nelze přehlédnout souvislosti.  Ruští představitelé dlouho varovali: pokud bude Washington za přispění NATO pokračovat v politice, která má svůj původ v 90. letech a která je v Rusku vnímána jako vytlačování Moskvy z oblastí jejího přirozeného zájmu obzvláště ponižujícím způsobem, mají USA a NATO počítat s ruskou odpovědí. Nyní přišla.

Kreml se rozhodl – zřejmě promyšleně – přesně opakovat postupy Bílého domu. Místo Kosova je tu Jižní Osetie a Abcházie. Vystupování z pozice síly je převzato přes kopírák od americké administrativy. Putin nyní zkouší Západ, zda bude ochoten uznat Rusko jako rovnoprávného partnera se svými vlastními zájmy, od nichž dají USA ruce pryč. Zamlčeným předpokladem přitom je, že Západ nechce třetí světovou válku kvůli Saakašvilimu.

Je-li tento předpoklad správný – protože jinak by nemělo smysl mluvit o žádných zájmech, všechny by skončily v pekle – pak stojí za to poslechnout lidi, kteří mají zkušenosti z dob studenoválečnické konfrontace. 

Je to takhle......... 29.8.2008 17:57

Re: Klaus se chová moudřeji než vláda 2. (dokončení)

Bývalý ministr zahraničí SRN Hans-Dietrich Genscher napsal: „Rusko není náš přirozený soupeř, ale náš přirozený partner… V nejmrazivějších fázích studené války jsme pokračovali v dialogu a jednáních – a úspěšně. V zahraniční politice nesmí být místo pro dobrodružství.“ Někdejší americký velvyslanec v Moskvě za Reaganovy administrativy Jack F. Matlock odmítá obvinění, že Rusko změnilo hranice v Evropě: „První, kdo tyto hranice změnil, jsme byli my v Srbsku... Navíc expanze NATO nabyla protiruského charakteru v souvislosti s Bushovým plánem rozmístit radar a antirakety v Česku a Polsku.“

Zároveň se ozývají hlasy, že je nutné zmírnit kremelskou radost například důsledným prošetřováním finančních operací ruské věrchušky na Západě. Šlápne-li se na peníze ruských zbohatlíků, přestanou mít rádi Putina, zní záměr. To je ukázka použití soft power, měkké síly.

V našem sporu mezi vládou a prezidentem se probushovský kabinet pro nenásilné řešení konfliktu mezi Ruskem a Západem diskvalifikoval sám. Prezidentův postoj sice neurčuje zahraniční politiku státu, ale je moudřejší.

jirka.s. 29.8.2008 21:17

Re: Re: No, vono je to spíše asi takhle, viď, francku ?

Autor: F.VÍZEK IP: 88.100.57.xxx Datum: 27.04.2007 20:43

      Sebevědomí mi jistě nechybí. Proč taky:  dvě maturity, dvě vysoké školy, akademický titul, výuční list, polovinu pracovního života člen vládnoucí dělnické třídy, po "sametu" ředitel, senátor, předseda výboru přes vědu, kulturu, vzdělávání a lidská práva, poté poradce, také sexuálne zdatný a pořád ještě udržím moč...  Tak co bych se nepochlubil ?   Kolik lidí v Česku může nabídnout tak bohatý curriculum vitae ?

Ladislav N. 29.8.2008 23:51

Re: Re: Re: No, vono je to spíše asi takhle, viď, francku ?

A navzdory všem titulům může být takový človět totální blb.... ;-P

Kobylka Lajda 29.8.2008 21:53

Re: Klaus se chová moudřeji než vláda 1.

Není skutečnost méně krkolomná a vysvětlení jednodušší? - totiž, že národy porobené kdysi Ruskem s ním už nechtějí žít, chtějí plnou suverenitu, a že největší imperiální medvěd světa se nemíní vzdát svého teritoria? Ne USA, ale Rusko v Abcházii a Osetii dlouhodobě připravovalo "pátou kolonu". Kam vstoupí jednou smradlavá bota ruského soldáta, tam nejenže 100 let tráva neroste, ale ani ta ruská sarančate nelze vytlačit odtud, kam se na sílu a moc vedrala!! Ty jsi nějaký levicový mudrlant! To ani po r. 1968 ses nepoučil?Rv(Y)

Kobylka Lajda 29.8.2008 22:02

Re: Re: Klaus se chová moudřeji než vláda 1.

Jéžiši, Vy jste F. Vízek - no tak to je jasné, že jsem se vůbec namáhala!!!! Rv

Páter Ignác 29.8.2008 14:08

Politika a politici ?

Vždyť nám vládnou bývalí vexláci, pasáci, narkomani, k ním se přidali zneuznaní taky umělci a jiní podvodnící a tunelář. Všimněte si, že lékaři, ke kterým neměli důvěru pacienti se nechali zvolit za senátory a poslance, bůh nás chraň před jejich skutky Amen,

AeroKarel 29.8.2008 21:36

Re: Politika a politici ?

Ten nejhorší vexlák z RaJe momentálně nevládne, ani ulízaný doktor s motýlkem.

Kobylka Lajda 29.8.2008 22:04

Re: Politika a politici ?

Nejlepší bylo, když vládl syfilitik a ožralec Kléma s První dámou Martou a s bandou rudých vrahů, pardon, "rudých gentlemanů"!!;-D;-D;-D;-D

Jan Koza 29.8.2008 12:41

je s podivem (ne "z podivem")

Je    "s podivem", ne "z podivem".     Jan Koza, Horní Lhota

Jakub S. 29.8.2008 11:27

Jenom drobnost - je to však hned na začátku:

Je s podivem,... hrubka už v páté třídě. Korektura - ?

AGO 29.8.2008 10:36

Jiří Kamil Paroubek

je zastáncem politiky všech azimutů.Vyčkávat,sledovat, vztyčit nasliněný prst a pečlivě vyhodnotit odkud vítr veřejného mínění vane, poté tvrdě a zásadově zaujmout většinové stanovisko.Zkrátka větrný kohout Kamil!

Zebra 29.8.2008 9:39

Chá, chá, pravil Hurvajz !

„…zda vůbec vystoupí Tomáš Haas, kterého považuji za vůbec nejlepšího analytika mezi presidentovými muži…“

Viz teďka tady na psisku.

Honza 29.8.2008 9:25

Re: Autor je mimo,

a jestli ne,tak mi z toho vychází jediné : ten jediný správný názor má pan Bárta - všichni ostatní (včetně Bašty a Svobody) ničemu nerozumí. Možná by tomu rozuměli ještě Procházka a Bartoň.:-DRv

wandy 29.8.2008 9:23

vinu mají doktoři

resp. jejich přehnaná horlivost. Kdyby si pana Klause nechali na Bulovce déle, byla by ČR čitelnější a naše vnitropolitická scéna méně konfrontační.

Brmboš 29.8.2008 8:50

Plácání.

Snůška hloupostí a nesmyslů, jen, aby se něco napsalo.

PetrH 29.8.2008 10:34

Re: Plácání.

Tak jste něco napsal. A běžte si pro šek.;-D

Kerid 29.8.2008 8:38

Ještě že toho Havla máme.

Zjimalo by mne jestli viděl v Mosklvě Lenina. Ten také věděl vše.

xyz 29.8.2008 8:21

Poté, co Topolánek označil Džamilino ministerstvo za nepostradatelné a vzorné,

je ODS vedená Topolánkovou klikou nevolitelná.

liberal shark 29.8.2008 8:35

Re: Poté, co Topolánek označil Džamilino ministerstvo za nepostradatelné a vzorné,

Jesltli to nebude tím, že ona naštěstí žádné ministerstvo nemá. Taková ministerstva skutečně vzorná jsou ;-).

lary 29.8.2008 10:08

Re: Poté, co Topolánek označil Džamilino ministerstvo za nepostradatelné a vzorné,

sis trochu naběh co ?

Luděk 29.8.2008 8:09

Politická tupost ad absurdum

Národnostní nesváry a boje probíhají mezi kavkazkými etniky po staletí.Nechat se politicky,ekonomicky a zejména vojensky zatáhnout do těchto konfliktů je velmi hloupé a nešťastné.Nabídka pro Gruzii vstoupit do NATO,kterou prosazuje u nás ODS, je největší pitomostí,jakou by mohl Západ udělat.Znamenala by fatální přenesení staletých kavkazkých nesvárů do Evropy a povinnost podílet se na vojenském řešení konfliktu včetně dodávek zbraní a vojáků do Gruzie.Také pochopitelně případný konflikt s Ruskem a rozpoutání nové studené války ve světě.Ta by snadno mohla přerůst ve válku opravdovou s nebezpečím použití všech systémů nejmodernějších zbraní včetně raket s jadernými hlavicemi.Jsou opravdu naši politici tak pitomí,že nevidí,kam by to všechno mohlo dojít?Zdá se,že tupost některých je pro české občany hrozbou přímo vražednou.