28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Přestala být migrace lidským právem?

Za Andreje Babiše by si praotec Čech ani neškrtl. Žádné rozhlížení z Řípu, žádné usazování se v zemi mlékem a strdím oplývající. Hlavně však žádné přesuny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 9.11.2018 20:25

Předpokládám, že

kdyby lukáš jelínek žil na Vltavě v době příchodu Praotce Čecha , pohostil by ho a jeho lidi mlékem a strdím, pak by mu chvíli čistil opánky a pásl osly a nakonec by si vykopal jámu, skočil do ní a nalehl na vidle. Uznávaje právo Praotcovo na migraci by mu bylo jasné, že už v údolí nemá co pohledávat.

J. Tachovsky 8.11.2018 2:54

Migrace je jen napul lidske pravo

Kazdy ma pravo odnekud odejit, ale nema pravo kamkoliv prijit. Prece si necham namigrovat kdejakej povl az do obyvaku.

M. Mikulec 8.11.2018 9:40

Re: Migrace je jen napul lidske pravo

Ekonomickej povl, jeste ke vsemu tomu politickemu a nabozenskemu. My mame obcanska prava, o kterych se cudne mlci, protoze vetsina ma obvykle mlcet, to se politikum libi a hodi.

L. David 7.11.2018 22:29

To jste se Jelínku tedy opět vyznamenal !

Čest vaší památce (v propadlišti mimoňů).

M. Mikulec 8.11.2018 9:42

Re: To jste se Jelínku tedy opět vyznamenal !

Skoro jsem si myslela, ze clanek napsal pan mimon Payne.:-))

V. Církva 7.11.2018 21:56

Praotec Čech nepřišel bez boje k hotovému

Nedovandroval na bohaté území ČR, jako nějaký migrant na dávkách. Některé území byly obsazeny jinými kmeny, které nechtěli přijít o svůj domov a musel je vyhnat silou, nebo se s nimi spojit, jinde byly nepropustné lesy které staří Slované museli pokácet a udělat z nich pole a pastviny. Pak postavili města a i díky Křesťanství se celkem dobře vyvíjeli. Pak přišli reformace a socialismy kdy zemřela velká část obyvatelstva. Praotec Čech nebyl žádný migrant který přišel do hotového a bez boje!

I tak samozřejmě migrace ve středověku existovala, třeba Židé. Přišli, byli panovníkovi něčím UŽITEČNÍ, tak je tu nechal a udělil jim práva.

Jenomže teď otevřel někdo dveře těm kteří nám užiteční nejsou, tvrdí že potřebují pomoc, ale nejsou vděční, jejich rodiny se nepřizpůsobí, nechají se živit a nechávají si agresívní náboženské zlozvyky a vyžadují abychom se my změnili

A různé mezinárodní debilní smlouvy nutí Evropany je přijímat, přizpůsobovat se takže si nemůžou rozhodnout komu výdobytky svým předků poskytnou. A to přesto zkušenosti s masovou migrací jsou otřesné! Dokud máme poměrně vyspělé zbraně není důvod na migraci rezignovat. A i když je mít nebudeme, musíme si dědictví otců, náboženství, kulturu bránit před barbary.

V. Klepetko 7.11.2018 21:49

Autor je v závěru optimista :-)

:-)))

Jinak... Nemám čas pročítat diskuzi, ale podle mě "právo opustit svou zemi" znamená třeba právo zahrabat se na tři metry pod zem, vyplout svobodně do mezinárodních vod nebo třeba vypadnout někam do Valhaly nebo mezi panny v ráji, ale

NEZNAMENÁ PRÁVO NA MIGRACI pro migranty, kteří nejsou pronásledování z důvodu své rasy, národa, politického přesvědčení, náboženství nebo příslušnosti k některé sociální skupině!

Takže autor sprostě lže. Proč to dělá?

J. Jurax 7.11.2018 21:44

Pane Jelínku

Vy tohle píšete z přesvědčení nebo za peníze?

To druhé by se ještě dalo pochopit, prachy potřebuje každý, ale jestli z přesvědčení, pak jste při vší úctě nebezpečný magor. Nebezpečný této zemi.

J. Jurax 7.11.2018 21:37

Migrace nechť je lidským právem

Nicméně lidským právem je taky migranta nepřijmout, nevpustit do země. A po mém soudu je toto právo nadřazeno právu si kamkoliv přimigrovat.

Rozhodně si nemyslím, že mám povinnost každého, kdo zazvoní u mých dveří, ubytovat. Natož živit a šatit. Pochopitelně tak mohu učinit ze své vůle, ale onen zazvonivší na ubytování a péči ani právo ani nárok nemá.

A už vůbec nemá právo a nárok na ubytování a péči v mém obydlí ten, kdo nezazvoní, ale přivleze ilegálně oknem; ani tehdy, bylo-li okno otevřeno.

I. Spálený 7.11.2018 21:36

Podívejme se do historie. Před 10000 lety tu žili lovci mamutů a i dnešní Češi mají v genech desetinu původu právě tam. Při dnešním počtu 10,5 milionu Čechů to odpovídá imigraci ze vzdálených míst naší planety do 1000 lidí ročně. Žádné tisíce a více. V některých oblastech Evropy se dokonce zachovala procenta mnohem starších neandrtálských genů. Tam byla imigrace ještě o řád slabší.

J. Novák 7.11.2018 21:28

Ten Jelínek je hujer jako Brno. Nevystudoval náhodou nějaký nepotřebný či veřejnosti přímo škodlivý obor na Masarykově universitě?

J. Kanioková 7.11.2018 19:09

Běžte do háje, autore.

Vlastimil Vondruška, spisovatel, historik - "Hovořím o nejhroznější zbrani hromadného ničení, která je ve svých důsledcích strašnější než atomová bomba. I když to zní možná paradoxně, tou strašnou zbraní jsou "lidská práva"."

Především - základem povědomí KAŽDÉHO člověka by mělo být vědomí, že si za svůj osud zodpovídá sám. A ne, když se mu jeho osud nelíbí, zvednout se a jít hledat ty, kteří by ho živili.

Š. Hašek 7.11.2018 19:29

Re: Běžte do háje, autore.

Asi tak.

Z. Koutecký 7.11.2018 18:44

Řešení migrace celosvětově

Vážený pane Jelínku, právo na opuštění své země nikdo u nás nikomu neupírá, v zásadě ani návrat zpět. Ani Babiš. Problém je právo migranta usadit se tam, kde chce a pobírat všechny benefity jako občan té které země.

Podle Vás je cílem Globálního paktu OSN řešit problémy spojené s migrací společně na celosvětové úrovni. Fajn. Tak kdybychom ten právně nezávazný Pakt všichni tady v EU přijali, tak jak myslíte, že se na celosvětové úrovni vyřeší problém s imigranty třeba v Itálii, Řecku, Francii atd.?

J. Jurax 7.11.2018 21:38

Re: Řešení migrace celosvětově

On nemyslí ...

J. Pospíšil 7.11.2018 18:11

Pan Jelínek klame, a já jsem přesvědčen, že úmyslně,

protože sám se odvolává na Washingtonskou deklaraci, která si klade za cíl atd. Jistě ví, že deklarace je provolání, které nemá pro nikoho žádnou právní závaznost a není smlouvou, která by zakládala něčí práva, ani neukládá nic nikomu. Správně píše, že deklarace si klade za cíl. Tedy říká, kam by to podle ní mělo v budoucnou směřovat. Nezakládá nikomu žádná práva. A už vůbec ne nárok.

V. Novák 7.11.2018 18:09

Kdyby tady za praotce Čecha (vypovězeného vraha)

dosud žili germánští Bajuvarové, tak by na nějaké rozhlížení z Řípu nebyl čas - muselo by se chopit mečů, případně bojových seker, kudel a veškerého tvrdého nářadí - a mlátit a mlátit a mlátit... Kdy by zbyl, tomu by země patřila.

O rozdílu mezi Emigrací a Imigrací se už rozepsali jiní.

S. Donát 7.11.2018 18:05

Potěšilo mě,

že se v celé diskuzi neobjevil ani jeden příspěvek, který by s tou Jelínkovou slátaninou souhlasil.

Š. Hašek 7.11.2018 19:31

Re: Potěšilo mě,

Mě též.

Ale tady nediskutují studentíci, voliči, kteří žijí za peníze otců a matek ...... ale rozumu mají za padesát Aristotelů, pokud tedy vůbec znají to jméno.

J. Pospíšil 7.11.2018 17:48

Pořád platí,

že každý má právo kdykoli opustit kteroukoli zem a do své země se vrátit.

To je lidské právo o migraci. Není tam nic o tom, že by migrant měl právo vstoupit do země, které není občanem. Ani tam není nic o tom, že v cizí zemi může zůstat. Odejet může vždy, když nic neprovedl, není zavřený a má na to. Vždy má kam, když je v cizině. Domů.

L. Písařík 7.11.2018 16:53

Jelínek, čo to táráš

Když přišli Slované, byl to jen malý kmen, který se usadil kolem Řípu v zemi zarostlé Hercyňským lesem. Je pravdou, že se neptali lasiček a kun, jestli tady mohou bydlet. Zůstali a vybudovali civilizaci a zemi, kterou považovali za svou bránili mečem proti migrantům, nájezdníkům a těm, co přišli pro kořist. Pan Jelínek, pokud je průměrný občan, při genovém rozboru by pravděpodobně prokázal, že je taky z 1/3 Slovan. Co udělá? Pošle tu svou 1/3 do země svých pradědů? A co se zbylými 2/3 ?

V. Povolný 7.11.2018 14:29

Jelínku, dnes opravdu perlíte

vase citace z Všeobecné deklarace lidských práv nijak nedokládá právo na migraci a už vůbec ne na tu ekonomickou.

V následujícím odstavci pak píšete o "právu na migraci", jako by to byla hotová věc. To je hrubá manipulacem, pane politilogu.

Další perla je k nalezení v odstavci o Petříčkovi: "... v rovině práva je debata o legální a nelegální migraci irelevantní", tedy že právo nerozlišuje legální a nelegální migraci! Co tím proboha myslíte?

V. Povolný 7.11.2018 14:29

Re: Jelínku, dnes opravdu perlíte

V dalších odstavcích se pak dovídáme, že "konzervativci řízené Maďarsko a Rakousko" - tedy konzervativec je zřejmě něco zavrženíhodného ... obrana suverenity je středověký přístup ... odmítání současné sluníčkářské vlny je "módní trend" - to snad ani nestojí zato komentovat.

"bude u nás obtížné prosadit Istanbulskou úmluvu" - četl jste vůbec tu hrůzu?

Pane Jelínku, vy jste nebezpečný lhář a manipulator.

V. Humble 7.11.2018 14:03

Nejsou prava jako prava

Mate napriklad pravo na svobodu slova. Takove pravo od vasich spoluobcanu nic aktivne nevyzaduje a vsem je putna co vykladate u piva nebo na ulici. Nemel by jste ale mit pravo na jidlo. Takove pravo vyzaduje od vasich spoluobcanu aby odvedly cast sveho vydelku na vas ucet aby jste se mohl dosyta najist. A jsme u jadra problemu. Migrace by mela byt samozrejme na rozhodnuti jedince ktery by mel moznost se rozhodnout odstehovat se kam chce. Bohuzel v dnesni dobe je migrace provazno s financni podporou, placenim najmu, osetreni, vzdelani atd. To vicemene znamena ze uklada povinnost spoluobcanum platit nove prichozim jiz zminovane pravo na jidlo. Jsem pro neomezenou migraci ale s nulovou financni podporou. Ono by se tu pak totiz vetsine nove prichozich darilo hure nez doma bez jazykovych schopnosti, vzdelani kterym by mohly konkurovat domacim by si proste na jidlo nevydelali. A ti schopni co by si vydelali by naopak byli svou praci prinosem pro spolecnost.

M. Drašner 7.11.2018 19:36

Re: Nejsou prava jako prava

Právo na svobodu slova samozřejmě NEMÁTE. Jinak byste se totiž nemohli dopouštět hate-free a rasistických řečí, mikroagresí, a spousty dalších regresivistických konstruktů. PC et regeresivismus delenda est!

L. Kubeš 7.11.2018 14:01

Autor je zaplacený a nebo úplně blbý??

O. Zuckerová 7.11.2018 17:38

Re: Autor je zaplacený a nebo úplně blbý??

Obojí, pane Kubeši (14.01), obojí!

I. Novák 7.11.2018 13:53

Pan Jelínek

pravděpodobně ani doma nezamyká. Vždyť "Každý má právo vyhledat...." atd.

D. Polanský 7.11.2018 13:39

Lidská práva bez materiální základny

jsou o ničem, přesněji je to fráze, migranta musí někdo živit, šatit a dát mu postel a sociální zařízení. Kdyby to fungovalo podle autora, dají se do pohybu, podle skromných odhadů, cca 2 miliardy lidí. Došlo by de facto k zničení celé západní civilizace, nevyhnulo by se to ani nám. Když bude tahle materiální základna zničena, kam se vydáme my a migranti nájezdníci? Možná na Měsíc. Právo migrace nemůže být základní lidské právo ve světě kde žije přes 8 miliard lidí. To je duchovní nesmysl, který v dnešním světě ztratil jakoukoliv logiku.

V. Student 7.11.2018 13:34

Tedy autore,

po zkušenostech s migranty v západní Evropě, kdy množství těch, kteří přitáhli bez jakýchkoli dokladů je vyrovnáno pouze množstvím těch, kteří mají ve svých mobilech nahrávky mučených lidí ze Sýrie, tady prosazovat "právo na migraci", to tedy musíte být slušný ignorant. Co takhle právo na bezpečí ve své vlastní zemi, vy chytráku?