28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Premiér nového stylu

Kritizovat nového premiéra Andreje Babiše není těžké, vždy se nabízí nějaká příležitost. Ani nejpřísnější z jeho kritiků však nemůže popřít, že přišel s novým stylem politiky, a co víc, nejde vyloučit, že tento nový styl může být úspěšný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 10.1.2018 17:45

Postavme si vedle sebe

Babiše a Sobotku. Poslechněme si znova jejich přednesy z prosince 2017 (nejen). Sledujme.

Nejsem volič Babiše, ale robot Sobotka, řízený ValachMarksbruselí to rozhodně není. Zkráceno.

Jo, a jiný na krámě není!!! Vy někoho snad vidíte???????

L. Severa 10.1.2018 14:43

Sliby se slibují...

"nový premiér oznamuje všem, že se mohou zúčastnit přípravy vládního programu." Ovšem naivní strany se nechají koupit, když tam mají to svoje. A někteří občané také. Nakonec papír snese všechno, ovšem byl někdy vládní program splněn beze zbytku? Vždycky se najdou objektivní potíže.

V. Čermák 10.1.2018 19:25

Re: Sliby se slibují...

A co takhle počkat, jestli sliby splní nebo né? Vy jste nějaký generál před bojem?

I. Mertl 10.1.2018 10:46

Nezapomínat

že A.B. má nejen problém s Čapím hnízdem, který v portfóliu jeho činností je banalita, ale hlavně že to je kapitalistický žralok typu z počátku dvacátého století. Babiš, když mu soused zemědělec odmítne prodat pole, neváhá na něj poslat své lidi a úrodu na tom poli mu vypálit herbicidem, nebo když mu firma odmítne prodat stáčírnu, pošle na ni podřízený berňák. O banalitách typu EET nemluvě, v tom je jen jeho nepochopení, jak funguje mikroekonomika drobného podnikání - oni prostě si musí ponechat část daní, aby vůbec mohli podnikat a uživit se. Ano, jde o šedou ekonomiku, ale žádný stát se úplně bez ní neobejde, protože její eliminace by poškodila spotřebitele a následkem výpadku spotřeby i stát. To kupodivu chápali i bolševici jejich "občanskou výpomocí", ne tak náš Mesiáš. (Navíc se vtírá myšlenka, zda eliminací třeba drobných potravinářských obchůdků na malých vesnicích se neotvírá příležitost Babišovy expanze do obchodní branže, nějaký Agrohok nebo dokonce Agrocoop; ten by s ekonomikou díky prodeji vlastních výrobků problémy jistě neměl.) A takovému člověku, který má i, podle vlastních slov, problém s akceptací demokracie, chceme svěřit svůj stát? Důvěřujeme mu? Já ne.

P. Hlosta 10.1.2018 11:30

Re: Nezapomínat

Kdyby se měl Babiš osobně angažovat ve skupování polí s pomocí ničení majitelů, či likvidovat osobně nepohodlného majitele stáčírny, nikdy by se nestal kapitálovým gigantem a zůstal viset kdesi u druhořadých mafiánů. Jste na zcela běžném omylu, že velkokapitál se angažuje u malých podnikatelů. Ten když už, tak působí plošně. Z tohoto pohledu byste ovšem musel hodně slevit ve svých obviněních na Babiše, což neuděláte a proto je vaše tvrzení tak vylhané.

Správné je ale, dle mého, miliardáři z principu moc nedůvěřovat, právě pro ty plošné možnosti u vládní moci. Ovšem tak velký podnikatel má i velké znalosti a zkušenosti s makroekonomikou, která je základní pro fungování státu. Vše má své pro i proti.

I. Mertl 10.1.2018 12:08

Re: Nezapomínat

Osobně? Vylhané? Ne, ne, písmáku.

M. Prokop 10.1.2018 15:25

Re: Nezapomínat

Nemusí se angažovat osobně, stačí to nakázat podřízeným.

V. Čermák 10.1.2018 19:29

Re: Nezapomínat

Klidně mu nedůvěřujte, máte na to plné právo. Ale jestli jste Demokrat, měl byste tolerovat fakt, že velká většina voličů ho zvolila, aby vedl vládu po další 4 roky. Ale Vy asi Demokrat Nejste, soudě podle vašich pravidelných ataků proti němu. Říká vám něco 100 dnů hájení?

I. Mertl 10.1.2018 19:46

Re: Nezapomínat

Nejspíš to bude tím, že nemám rád koblihy ani autokraty. K věci: velká většina ve skutečnosti bylo 30 % těch, co se k volbám dostavilo a 18 % oprávněných. Ale jinak, co máte za věcné námitky k mým "pravidelným atakům"? Račte věcně diskutovat, jste-li toho schopen.

A. Alda 10.1.2018 10:06

Babišovce jsem nevolil.

Ale zcela respektuji většinové rozhodnutí voličů. Až do příštích voleb. Howgh.

P. Rudolf 10.1.2018 8:58

Klobouk dolů

Vystihl jste autore, ač trochu odborně, ale přesně to, co u Babiše cítí a v co věří (či alespoň jen doufá) jeho volič. Prostě mu věří, na rozdíl od těch politických třasořitek minulosti, že na to, co slibuje, taky má. A nějaká Čapí hnízda sice vnímá, ale v podstatě ho nezajímají, neb nemohou vyvážit tu naději.

Uvidíme, zda ji Babiš nesklame.

T. Kočí 10.1.2018 11:49

Re: Klobouk dolů

o češtině moc nevíte,co?

P. Rudolf 10.1.2018 12:14

Re: Klobouk dolů

Ano, udělal jsem hrubku a možná ne jednu. Ale k tématu máte asi prd, takže obligátní útok primitiva, neb myslet je nejspíš nad vaše možnosti?!

P. Lenc 10.1.2018 13:07

Re: Klobouk dolů

A co tvoje kamarádka soudružka "Sybille" a její vypichování chyb nad obsahem, Timůre? A obvzlášť výživné od tebe je slovo primitiv.Holt máš od koho opisovat.

P. Rudolf 10.1.2018 18:41

Re: Klobouk dolů

Milý burane, reklamujte u svých rodičů totální selhání při vaší výchově. Proběhla-li vůbec nějaká.

M. Těhanová 10.1.2018 7:41

A vy mu věříte,

že to co říká myslí vážně chce to dělat?

A proč to nedělal ty 4 roky, co byl ve vládě? I ty Lety si nechával na sklonek volebního období.

Díky němu jen narůstá byrokracie škodící lidem, kteří něco tvoří. To nemůže fungovat, ale dá se z toho vylhat.

P. Lenc 10.1.2018 9:43

Re: A vy mu věříte,

Ano, ale dá se svést všechno na partnery ve vládě.

V. Čermák 10.1.2018 19:35

Re: A vy mu věříte,

Proč? Přece byl velice často Přehlasován, to nevíte? Ale teď má plnou zodpovědnost, přehlasování už nehrozí, tak Proč se ho najednou bojíte?

S. Sedlák 10.1.2018 5:33

Nový styl to možná je

Rozhodně bych však nezvolil pro doprovod své dcery jedince, který lže a semtam někoho znásilní.

Podobně bych nepůjčil své nové auto někomu, kdo je znám jako zloděj aut.

J. Pospíšil 10.1.2018 2:18

Tedy dnes je ten pes

opravdu "hustej".

J. Švub 10.1.2018 1:45

Ale tady přece nejde v první řadě...

...o to, jestli poslanci budou mít nějaké věcné argumenty proti vládnímu programu, ale o to, že v čele vlády stojí člověk, jenž je momentálně pouze díky poslanecké imunitě ušetřen trestního stíhání a který spolupracoval s komunistickou StB. To je Vám málo, autore? Ani to Vám nestačí, abyste připustil, že takový člověk do čela vlády prostě nepatří?

J. Karlík 10.1.2018 7:45

Re: Ale tady přece nejde v první řadě...

Melete jako kafemlejnek otřepane fráze. Prectete si dnešní příspěvek radního za ODS, p. Mitha.

J. Švub 10.1.2018 8:18

Re: Ale tady přece nejde v první řadě...

Každý z nás něco mele. Já i Vy, oba to svoje...