Neviditelný pes

POLITIKA: Premiér, jenž neunesl prohru

22.6.2006

Ve svém článku Jednat je nutné, ne však přes média (Právo, 16. 6.) premiér Jiří Paroubek pokračuje ve své křeči způsobené neschopností unést volební prohru. Poté, co ze své prohry obvinil snad celý svět, poté, co přirovnal výsledky demokratických voleb k únorovému puči 1948, pokračuje dál v naprosto ničím nepodloženém obviňování snad všech, s výjimkou komunistů.

Musím se důrazně ohradit proti absurdnímu tvrzení pana premiéra Paroubka, že tzv. Kubiceho zpráva byla zveřejněna "péčí poslance ODS Langera". Tzv. Kubiceho zprávu jsem nikomu nepředal, ani jsem neumožnil její zveřejnění, neboť se jedná o klasifikovaný dokument a já bych se takovým jednáním dostal do konfliktu se zákonem.

Touto a dalšími vyslovenými lžemi se pan Paroubek snaží jen křečovitě odpoutat pozornost od podstaty problému. Tou je podle Kubiceho zprávy i stanoviska nelevicových členů výboru pro obranu a bezpečnost napojení politiků a členů ČSSD na organizovaný zločin a snaha zamést vyšetřované kauzy před volbami pod koberec. Dnes je již naprosto zjevné, že za tzv. kauzou Kubice nestojí ODS, ale ti lidé z ČSSD, kteří jsou napojeni na organizovaný zločin.

Další nehoráznou lží ze strany pana premiéra Paroubka je údajná snaha ODS a mé osoby zajistit beztrestnost pro přítele Kubiceho. S panem Kubicem, kterého mimochodem považuji za kvalitního profesionála, za jehož prací stojí na rozdíl od pana Paroubka doložitelné úspěchy a výsledky, jsem se setkal poprvé v životě až na branně-bezpečnostním výboru při projednávání jeho zprávy.

Žádám pana premiéra Paroubka, aby se za svá nepravdivá slova učiněná na mou adresu omluvil, nebo aby předložil důkazy. Jen malý člověk se nedokáže smířit se svou prohrou. Takový člověk nemůže být dobrým premiérem a reprezentantem této země.

Právo, 20.06.2006

poslanec za ODS



zpět na článek