25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Monte Christo 29.12.2006 23:37

Vazeny Predsedo vlady pane Topolanku....

Rad bych Vas poprosil jako obcan Czech Republic ,aby jste odstoupil s teto funkce s cistym stitem jako chlap..jenz si vazi sve zeme!!!Jednani ktere momentalne vedete je spise o poskozeni zeme nez o vytvoreni stabilni vlady v CR..Scela verejne Vam to ram na tomto servru aby jste mne mel na stole jeste za zhava...A aby Vasi sekretari nemohly odpovidat za Vas...Dekuji Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme me srdce....

AeroKarel 29.12.2006 23:55

Re: Vazeny Predsedo vlady pane Topolanku....

A nemáte nějaký nápad, co po tom odstoupení?

Co, kdo, jak?

Frank 1.1.2007 1:53

Re: Vazeny Predsedo vlady pane Topolanku....

Jako občan Czech Republic by jste se měl naučit nejdříve česky a pak se písemně projevovat.

Vávra 29.12.2006 22:51

Ale ...

nechápu, proč autor spojuje kolektivismus s principy sociálního státu. To spolu nijak nesouvisí. Cožpak je možné například v Německu, Švédsku či Dánskou hovořit o nějakém kolektivismu? O fungujícím sociálním státu však jistě ano.

AeroKarel 29.12.2006 23:57

Re: Ale ...

Sociální stát funguje díky kolektivismu. A nejspíš méně efektivně než stát sociálnem se neohánějící. Nic více, nic méně.

M.M. 30.12.2006 0:26

Re: Ale ...

studujte historii, vývoj socialismu v Německu a Itálii na začátku minulého století. A také politickou ekonomii, klasický liberalismus.

Německá ekonomika, stejně jako francouzská stagnuje, Dánsko má ropu a ve Švédsku to začíná skřípat, severské země naštěstí nejsou v eurozóně a mohou reagovat na ekonomické problémy vnitřní peněžní politikou.

Vlastně všechny země, které jsou mimo euro mají ekonomický růst ( Británie, Irsko..)

AeroKarel 29.12.2006 21:44

Máte celkem "recht"

i Vám příjemný Nový rok .....

M.M. 30.12.2006 0:14

Re: Máte celkem "recht"

Dík, nápodobně.

Ladislav N. / Novinky.cz 29.12.2006 18:11

Program trojkoalice, na němž se shodly ODS, KDU-ČSL a SZ je pro ČSSD naprosto nepřijatelný

Řekl Paroubek... ;-)

radek 29.12.2006 20:55

Re: Program trojkoalice, na němž se shodly ODS, KDU-ČSL a SZ je pro ČSSD naprosto nepřijatelný

Ale jděte, doufám že Paroubek bude první, kdo dá hlas takovéto vládě, která se znemožňuje dříve než vznikla.

Kajan 29.12.2006 17:39

Ano, ODS se už rozštěpila. Na mne a na ty ostatní ! Dzp.

eurorealista 29.12.2006 17:11

Topolánek

Jednou z hlavních povinností šéfa politické strany je schopnost udržet jednotu strany a zabraňovat rozkolu. To je podstatné hlavně proto, že rozhádanou stranu nikdo nevolí. Bohužel Topolánek pracuje tak, aby v ODS vytvořit zásadní krizi, která může tuto stranu oslabit. Nechápu proč prakticky vyhlásil válku prezidentovi - člověku , který má stále ve straně dost příznivců. Rozumný předseda strany by šel do smíru s čestným předsedou a nedovolil by provokace koaličního partnera s cílem namíchnout prezidenta. A rozumný premiér by chápal, že prezident by měl z titulu své funkce mít vliv na to, kdo bude ministr zahraničí. Topolánek po destrukci vlastní rodiny pokračuje v destrukci jednoty a tím i akceschopnosti ODS. Konflikt byl jím zahájen a bude nakonec stát ODS sympatie veřejnosti a posílení socialistů. Myslím , že členové ODS by měli v zájmu budoucnosti vlastní strany vyměnit předsedu s destrukčními činy a najít rychle nového, který zmírní v ODS napětí, které se šíří. Takovou osobou by byl třeba Gandalovič.

Příznivci ODS pochopte konečně že Topolánek nejen , že na předsednickou funkci nemá , ale stranu může svou neschopností oslabit.

Ladislav N. 29.12.2006 17:21

Re: ...stranu může svou neschopností oslabit...

...jako v (nedávné) minulosti Václav Klaus? 8-o

Podivený 29.12.2006 17:21

Re: Topolánek

Proboha, protřete si oči! Gandalovič, ten fotomodel (ka) z Ústí a předseda ODS? Parťák Přemysla Oráče? Oba to přece v Ústí rozvorali a spláchli se do Prahy!!!;-D

Vávra 29.12.2006 22:54

Re: Topolánek

Souhlasím, každý rozumný předseda vlády by s prezidentem neoficiálně (třeba i s použitím zprostředkovatelů) složení vlády konzultoval.

čtenář 29.12.2006 13:02

Tah se Schwarzenbergem

byl od Havla opravdu mistrovský. Nejde ale jen o rozštěpení ODS, to by byl jen efekt navíc. Myslím, že hlavním cílem je připravit prezidentského protikandidáta proti Klausovi při příští volbě. Jeho stranu asi povzbudilo, že v 2. kole při senátorské volbě v Praze 6 (kde se též zcela nečekaně objevil na kandidátce) vyhrál Schw. mimořádně velkým rozdílem nad jinak úspěšnou kandidátkou ODS, takže se doufá, že si to zopakuje i v prezidentské volbě. To se ale pravděpodobně nepovede, protože Klause podpoří Zemanova frakce v ČSSD. Jinak bych řekl, že dělat si iluze o tom, že by snad se mohlo podařit prosadit nějaké podstatné reformy jakoukoliv vládou za tohoto výsledku voleb je nesmysl. Vláda bude mít ještě dost starostí jen se svým pouhým vznikem, natož nějakým reformním či nereformním programem. Z toho hlediska je jedno, jestli Schw. bude strašit ma MZ nebo ne. Stejně tak Kalousek na MF. Tyhle strkanice mezi intelektuály a ODS jsou neštěstím české politické scény. Havel jakoby stále nemůže zapomenout, že mu Klaus vyfoukl vedení OF. Zvoranou režii prezidentské volby, kde se pomocí Špidly pokusil odstavit jak Klause tak Zemana, čímž vlastně Klausovi velmi pomohl, už vůbec ne.

Malý Aston 29.12.2006 14:13

Re: Tah se Schwarzenbergem

Politikaření těch,kteří byli u vesla v minulosti je možné ale v žádném případě není rozhodující.Prezident tak jako my všichni dobře pochopil,že i když nová vláda bude schválená,nebude schopná nic pořádného realizovat a když nebude schválena může říkat,já jsem Vám to oslové říkal.Nic jiného mu Ústava neumožňuje.Takže poměr 100 rudochů a růžovek zůstává,dohoda o předčasných volbách je v nedohlednu,pidistrana KSČM vydírá ČSSD a pidistrany KDU+Zelení vydírají ODS.Jsem přesvědčen,že pokud nebude vláda Topolánka schválena,pověří sestavením vlády pana Paroubka.A pak se uvidí,kdo půjde s ČSSD do nějaké koalice.Takže pořád a pořád nadávat na Klause,když občané voličí blbě hlasovali není fér. ODS by měla nadávat že je občané nevolili,ČSSD by měla nadávat,že ji občané nevolili a my všichni by jsme měli nadávat sami sobě,že někdo volil KSČM a ostatní pidistrany,které dnes zcela zbytečně vydírají jedny i ty druhé.

Vávra 29.12.2006 22:56

Re: Re: Tah se Schwarzenbergem

Tak, tak ... vyměnit voliče!

Xaver X.X. 29.12.2006 15:13

... to máte za to, že se nemodlíte !!!!

A léčit se to bude velmi, ale opravdu velmi obtížně.....;-D

jan 29.12.2006 17:30

nejen se nemodlí,

ale žerou maso v pátek a dokonce i na Velký pátek (!) ... a ptáky mají modré.

I-Worm 29.12.2006 11:05

Řekl bych, že těch hlasů chybí více...

i když není vyločeno, že jeden papírový hlas by získal řadu faktických...

obcan_Brych 29.12.2006 10:44

Levice nebo pravice - to je blbost

U nas jsou vsechny strany levicove, i ODS. Je rozdil, co strany slibuji (a nikdy nesplnily, ba prave naopak) a co delaji. Obcana nezajima, jestli je nekdo levice nebo pravice, ale jak se hospodari s nar. majetkem a jak ho utlacuje byrokracie, popr. jak funguje policie, jaka je kriminalita apod. Z tohoto hlediska byly vsechny dosavadni vlady katastrofou (nejvetsi ODS a CSSD) a jedina sance je, ze do politiky prijdou novi lide.

občan této planety 29.12.2006 9:59

česká pravice nebo jen prospěcháři?

zajímavé,katalaktické,katalaktickým je také vztah mnohých tzv.liberálů k tomu, z čeho pocházíme a bez čeho se nenajíme,pokud jste jako čtenáři našel či našli trochu odvahy zkoumat složitost životního prostředí(to je jistě to vše,z čeho si bereme),zjistíte,že dle všeho zrychlující se následky tzv.liberální ekonomie způsobují takovou katalaxii ve všech možných vazbách,že se nám všem podle všeho ještě notně protočí minimálně ty ekonomické panenky.Zkrátka,ta opravdu liberální ekonomie se projeví opravdově až tehdy,začne-li plně akceptovat naprosto nehorázné škody,které uštědřujeme své vlastní zemi.(na rozdíl od jiných nemyslím,že tyto škody jsou nutné,abychom neskončili v jeskyních)

oakman 29.12.2006 9:22

Bláboly, bláboly

Připomínám, že obvinování Schwarzenberka z lobbysmu nebo nějakého zaprodanectví není jen hnusné v kontextu s výrazem toho nejčistšího, křišťálového hurevství čížků, kteří se parlamentně!! usnesli na tzv. Lex Schwarzenberk, kterým stát konfiskoval majetek rodiny, ale je i názorné - většinou pochází od těch, kteří sami mají stát od toho, aby makal na ně.  Článek jako takový stojí za prd, prd je i jeho obsahem. Nemusíte, pane pisálku, zasvinit cyberprostor vždy, když máte duševní větry!!

MirekTopShit 29.12.2006 10:10

Re: Bláboly, bláboly

..Lex schwarzenberg...ale ve vládě mi daleko  více vadí jako ministryně českého státu paní Kuchtová, která svůj boj proti Temelínu (tedy proti oficiální politice České republiky) vedla nepokrytě za rakouské peníze - jejím výmluvám, že její Jihočeské matky získaly grant lineckého hejtmana, věří snad pouze geniální předseda ODS Topolánek.

I-Worm 29.12.2006 11:07

Re: Re: Bláboly, bláboly

jenže kdo se dá koupit jednou stranou, dá se koupit i druhou stranou, je to jen otázka peněz. Ale na koupení Schwarzenbergra nikdo peníze nemá...

Ladislav N. 29.12.2006 12:50

Re: Ale na koupení Schwarzenbergra nikdo peníze nemá...

A to zřejmě některým (těm zkorumpovatelným) vadí... ;-)

Vladimir 1.1.2007 17:33

Re: Re: Bláboly, bláboly

Strejda Topol by šel do vlády s kýmkoliv, kdo mu odkývne vládnu, kdo mu odkývne aspoň část modré šance.Strejda Topol je prostě typický prospěchář  hledící na vlastní kariéru a asi též korupčník.

Banckroft 29.12.2006 9:18

Kecy, kecy, kecy

Autor netuší, o co se v ODS hraje. Žádný Havel a podobné teorie. Uražený prezident nikdy Topolánkovi neodpustí výrazná vítězství ve volbách. Lační hejtmani uvěřili, že jsou nejlepší a zájmy mnohých mocných říkají, že s Paroubkem by to šlo lépe. Prezident to také hned po volbách Topolánkovi sdělil, jako své přání. Vše ostatní jsou kecy, kecy a zase jenom kecy.

Xaver X.X. 29.12.2006 9:48

...taky si myslím, že v tom je jádro pudla...

Nicméně věřící stále opakují svoji mantru, že za všecko může Vašík Havlů s Paroubem.