24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Předposlední vánoce a poslední rozumný rok

Pro řádově 10 000 majitelů a zaměstnanců českých hospod byly letošní vánoce vánocemi předposledními. V prosinci 2016 budou bez práce, bez reálné šance najít jiné zaměstnání, někteří budou čerstvě rozvedení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 1.1.2015 20:56

Babiše nemusím

Systém s registrací účtenek je hloupost. Nicméně systém, kdy významná část OSVČ parazituje na zbytku společnosti mi nevyhovuje. Nerad platím daně. Štvou mě. ale platím tak, jak mám. Možná proto, že nemám zákazníky, kterým mohu říct, že bez papíru to bude o cosi levnější. Nebudu dělat svatouška, ale chápu, že žádný stát bez výběru nepřežije.

Pokud se pár hospod zavře, tak mě to žíly neztrhá. Však oni si ti pinglové nějakou práci najdou.

B. Uhlich 1.1.2015 21:26

Re: Babiše nemusím

Myslím, že příliš podléháte mediálním klišé...to když připitomělá média do zblbnutí opakují, že jsou OSVČ paraziti neznamená, že tomu tak je... Já tedy nevím jak Vy , ale když si budete chtít někdy prohlédnout opravdového parazita doporučuji navštívit nějaký úřad zabývající se výplatou sociálních dávek... Víte ono je jednoduché takhle něco jednorázově plácnout, ale realita je poněkud jiná. Tak jako jistý ministr financí se kasal, že najde na ministerstvech rezervy ve výši stovek miliard korun a nakonec tam našel pár desítek miliónů korun...ono bude s tím parazitováním živnostníků asi velmi podobné, že? Ona realita je hlavně úplně jiná... a velmi se líbí, jak jistá část populace tady žvýká nesmysly aniž by si uvědomila, že největším parazitem je právě stát, který jim sebere 5 korun z 10ti , ale jak je jednoduché, když jim někdo jasně označí toho nepřítele, že?

Jinak já jsem na tom velmi podobně jako Vy, taky už málokdy mohu něco prodat "bezpapíru"..jednoduše proto, že faktury píšu automaticky a problém s tím nemám...konec konců většina mých zákazníků si u mě kupuje takové věci, které si prostě odepisuje..tady já o fakturách (účtenkách) ani nediskutuji. Na druhou stranu mám pochopení proto,že se lidé dožadují levnější varianty nějaké služby, protože ty odvody loupeživému státu fakt nejsou malé. Já jsem třeba dělal střechu a hádejte co jsem si vybral... zda zaplatit normálně nebo zaplatit s přirážkou 60ti tisíc???? :-(

M. Pechr 2.1.2015 11:16

Re: Babiše nemusím

...naprostý souhlas...ale moc bych na vašem místě nezveřejňoval informace o takové úspoře...znáte to...

...ať se daří v podnikání... :-)

K. Vyšata 1.1.2015 21:44

Re: Babiše nemusím

Teď nebudu lhát že jsem jiný, taky mě štvou daně a hodně velkou část svého podnikatelského života jsem trávil sevřený strachem z finanční kontroly. Ne proto, že bych plánovitě chtěl šidit na daních, ale hlavně z pocitu, že nejenom nepostřehnu změnu nebo nový zákon a nesplním jeho požadavky, ale i z toho, že takový zákon o daních je složitý i pro velmi schopné daňaře. A taky z chyb, kterých se člověk nevyhne a můžou mít fatální dopad.OSVČ je opravdu řehole, musí znát dokonale zákony a předpisy z mnoha oblastí v kterých ho kontrolují odborníci přesvědčení, že kontrolovaný musí nejen znát dokonale předpisy a dodržovat je, ale vše na úrovni profesionála.

Ale i tak jsem přesvědčen, že princip který se snaží zavést pan Babiš je správný a podstatně zrovnoprávní podnikatelské prostředí. Třeba bude potom následovat i princip vybrané daně používat ve prospěch všech.....

B. Uhlich 1.1.2015 21:53

Re: Babiše nemusím

Ano souhlasím...pro kamarády pana Babiše a velké firmy to tady bude zrovnoprávněné až až... bohužel jen pro ty....

J. Vintr 1.1.2015 22:10

Re: Babiše nemusím

Žádný "zdokonalený systém" z lidí už víc peněz nevyždímá. Jen vyrobí víc pobíračů podpory v nezaměstnanosti a vyžene od nás další pracovní místa někam do zahraničí. A i kdyby se vybralo víc na daních, tak to občané nijak nepoznají. Jen se bezúčelně rozháže a rozkrade o něco víc peněz ...

J. Vintr 1.1.2015 22:03

Re: Babiše nemusím

Kdo na kom parazituje? Když se člověk živí sám, nepožaduje od státu žádné dávky a minimálně využívá zdravotní péči, tak i kdyby nezaplatil ani korunu na dani, nikomu neškodí ani na nikom neparazituje. Čož se nedá říct o statisících pobíračů různých dávek a většině takzvaných státních zaměstnanců ...

J. Jurax 1.1.2015 22:14

Re: Babiše nemusím

Jojo, ale jezdí po silnicích postavených z daní jiných, děti mu chodí do školy za daně jiných a tak dál a podobně - je toho dost. I s tím využíváním zdravotní péče se to může velice rychle zvrtnout - ono zdravý člověk je jenom špatně vyšetřený pacient, že, a nějaký úraz se dá vyzískat i při běhu pro zdraví :-)

K. Vyšata 1.1.2015 22:21

Re: Babiše nemusím

Pane Vintr, Váš pohled je příliš zjednodušující. Nazaplatil ani korunu, nepožaduje žádné dávky  a neparazituje? Ale učitele co učí jeho děti platí z daní někdo jiný, silnice, armádu, státní aparát, prostě je mnoho součástí a činností státu které se platí z daní. Ano,i dokonce i parazity, poslance, neziskové  skupiny, zelené teroristy, politické strany, nechutné, ale pod zákonem. A Babiš chce jenom maličkost, aby se všichni na tom podíleli stejným dílem.

Že se človek živí sám je obdivuhodné, ale v naší společnosti se k tomu musí přidat i povinnost něco obětovat .....

J. Vintr 1.1.2015 23:33

Re: Babiše nemusím

Pan Babiš chce, aby se všichni podíleli stejným dílem na placení peněz, které on v podobě dotací tahá z erární kasy. Ak když se mají všichni podílet stejným dílem, jak se podílejí ti, kteří nepracují nebo nedělají nic, z čeho by měl kdokoliv jiný nějaký užitek a jen berou? A že jich vůbec není málo.

A jak jste přišel na to, že OSVČ nezaplatí ani korunu? To nestačí, že musí platit zdravotní a sociální pojištění a že si stát bere svůj díl z každé koruny, kterou utratí?

M. Pechr 2.1.2015 11:20

Re: Babiše nemusím

...přesně tak...je těžký to vysvětlit levičákům, zejména těm co jsou státem vzdělaní do služeb pro stát a těm, co se bijí o granty a dotace...