30.3.2024 | Svátek má Arnošt


Diskuse k článku

POLITIKA: Předčasné volby problémy nevyřeší

Na nejnovější vládní krizi zareagovaly bleskové průzkumy veřejného mínění. Podle očekávání zjistily, že většina dotázaných považuje za nejlepší řešení předčasné volby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 9.4.2012 14:10

Jistě velmi zajímavý rozbor. Ale možná

to šlo napsat na pár řádcích: Prostě psí smečka se rve o ohlodanou kost. Ale jakési zbytky masa tam ještě jsou a proto ... Jen si hlídají, aby nepřišli noví, cizí hladoví psi.

Můžeme tu rvačku komentovat a sázet na jednotlivé psy - ten má větší stisk, ten je moc vyhladovělý,....ale vyšší zájmy bych v tom nehledal.

A ještě jedno pravidlo ti rváči kupodivu dodržují, pravidlo opozičně smluvní. Neublížit si, jelikož příště tu kost vyhraju já, dnes poražený. Tohle pravidlo si mafiáni hodně pochvalují. 

Zdraví Miloš Klaus a Václav Zeman. Padouch, nebo hrdina, vždyť ...

B. Rybák 10.4.2012 13:04

Re: Jistě velmi zajímavý rozbor. Ale možná

Přehlédl jste (podle mne i autora) to nejdůležitější (závěr autora): "Spíš než ve volbách by se mělo hledat řešení ve fungování politických stran. Ty by měly přestat být servisními organizacemi nejrůznějších lobbyistů a měly by se stát masovými sdruženími hájícími legitimní zájmy nejrůznějších společenských vrstev. To bez aktivního přístupu občanské společnosti není možné."

Zdůrazňuji: "masovými sdruženími"

P.S. Opravdu není padouch jako padouch. Některý Vás ošidí, jiný Vás i Vaše děti připraví o budoucnost (majetek i svobodu). A z některého dělají padoucha jenom jeho protivníci (a masmédia). Rozlišujme to!!!

Z. Rychlý 10.4.2012 20:02

Re: Jistě velmi zajímavý rozbor. Ale možná

...měly by se stát a hájit....

....bez aktivního přístupu to nejde ....Hezké a pravdivé, ale jsou to bohužel jen hesla. Institut politické strany za nic nemůže, jde jen o to, kdo si je vezme za své a pod svá křídla. Zda si je vezmou za své občané a udělají z nich své servisní organizace, nebo si je vezmou za své zájmové skupiny (někdy i kriminální, někdy něco mezi - třeba odbory) a udělají z partají své vlastní servisní organizace.

Občané jaksi evidentně nemají o politické organizace zájem (po zneužití nejen komunisty to docela chápu), a tak vlastně usnadnili uchopení partají těmi druhými. Nihil novi sub sole - někde jsem četl, že život opakovaně předkládá před lidi nějaký úkol a dokud ho nevyřeší a nezapamatují si ho, tak nepokročí k další lekci. Dokud nevezmeme partaje za své a nepřinutíme je sloužit nám - budou sloužit jiným. Co se pak divíme !? Co hledáme, když i v tomto jsme selhali a selháváme ! Populismus a nekonečné zdroje tu jsou - zdravý selský rozum je v troskách, úspěch a štěstí bez práce - já jen zírám, ale k aktivnímu zapojení už nemám síly, ani motivaci. Mám to za pár, tak co.

V. Mlich 9.4.2012 10:22

Přijde na to, co je "problém"

Pokud je to přítomnost VV v parlamentu a zejména ve vládě, tak tento problém volby vyřeší beze zbytku. Dále je reálná šance, že se do parlamentu dostanou Svobodní. I když si nebudou moct nějak vyskakovat, aspoň je bude líp slyšet. Jsem za předčasné volby.

J. Kadeřábek 9.4.2012 11:16

Re: Přijde na to, co je "problém"

Ano zdá se, že objednaná Čunkiáda (Bártiáda) dosáhne svých cílů. Každá strana, která má ve svém programu "malý stát" je tedy ve volbách vítaná a tedy i Svobodní.

J. Schwarz 9.4.2012 9:21

Mně se to všechno

jeví tak, že Bárta přes svou firmu ABL vyčmuchal důkazy proti politikům ODS i ČSSD ovládajícím pražskou radnici a hodlal se do "obchodů" zapojit přes své veverky. Etablovaní politici se rozhodli "vrátit úder" tím, že uplatí zrádce v řadách Bártovy "strany" a nasadí mu psí hlavu. Je směšné, jak je Bárta "souzen" za praktiky, které se v etablovaných stranách provozují naprosto běžně /odměňování věrných za loajalitu/ - z veřejných peněz či formou nátlaku / milionové  směnky předané vedení strany aby je tato mohla v případě neposlušnosti poslance předložit k inkasu / nebo dokonce "vázaný mandát" kdy by mandát měla prakticky strana a ne poslanec. Kdyby  něco podobného /prosazováno např. ČSSD / prošlo, mohl by Bárta Škárku prostě vyměnit za někoho poslušného - a zadarmo. Nikomu z "rozhořčené veřejnosti", neméně rozhořčených politiků a novinářů by to zřejmě nevadilo. Podivné.

J. Urban 9.4.2012 0:24

Prosím nepoužívat

poměrně slušné slovo lobbyista (coby označení člověka, hájícího - byť za peníze - veřejný zájem) pro příliš vznešené označení nejrůznějších kmotrů, chrapounů, zlodějů a tunelářů, hájících jen svůj vlastní zájem a mastících si většinou zcela protiprávně a v rozporu s dobrými mravy toliko vlastní kapsu z peněz daň. poplatníků. Děkuji.