23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Předčasné volby? Nic než strašák

Tentokrát Andrej Babiš zamrznul v čase. Když o víkendu opakovaně pohrozil, že když nenajde partnery pro vznik nové vlády, otevře se cesta k předčasným volbám, na pár okolností zapomněl. Především, že hnutí ANO nemá sílu je zařídit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 8.2.2018 8:40

Re: Už zase kecáš, Jelínku !

Stačí, když poslanci odejdou ze sálu a vláda, ač bez důvěry, existuje, takže vaše druhá věta je reálnější než si myslíte.

P. Čech 8.2.2018 9:05

Re: Už zase kecáš, Jelínku !

Jaképak "nechali"? Nechal! Nitky v rukou má jen jeden - prezident. Sněmovna se sama nerozpustí. Nevěřím, že by politické strany tam obsažené šly samy proti sobě.

J. Kavalír 8.2.2018 9:54

Re: Už zase kecáš, Jelínku !

Zeman jasně řekl, že voliči rozdali karty a politici s nimi musí hrát. A když to neumí, je rozpuštění sněmovny v jejich rukou. Není důvod, aby parlament rozpouštěl president. Vládu máme, sice je v demisi, ale funguje. A fungovat v demisi bude, dokud poslanci nerozhodnou jinak. Nové volby by znamenaly jen posílení Babiše. Možná by ani jiné koaliční partnery nepotřeboval.

P. Čech 8.2.2018 13:11

Re: Už zase kecáš, Jelínku !

|Máte pravdu a přesně o to jde. Voliči rozdali karty a politici, zdáse, s nimi neumí hrát. Nic jiného jim ale nezbude. Tedy pokud nechtějí předčasné volby, které by vyhrálo občanské hnutí ANO 2011 s takovým ziskem hlasů, že by většinu ve sněmovně tvořilo samo.Předčasné volby by navíc vyprovodily ze sněmovny TOP 09, KDUČSL a STAN. není možné, že by jejich lídři byli až tak hloupí, že by to neviděli.