28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Slava 9.4.2009 18:35

Ale ale ...

Motto "Všechny lidi lze klamat po určitý čas, některé lidi lze klamat po všechen čas, ale nelze klamat všechny lidi po všechen čas! (Abraham Lincoln) vybrali autoři dobře. Platí totiž i pro jejich článek. A vystihuje důvod, proč ODS projela krajské i senátní volby s tak potupným výsledkem.

vasekpav 9.4.2009 13:44

KONZERVATIVCI

Pánové !Ńeuberte hlasy pravici , k vůli LS !!!aŽ PŘÍŠTĚ si založte něco ?!

ludvík 9.4.2009 10:45

reakce na článek

Myslím si,že se dá s příspěvkem souhlasit a že poskytuje celkový výklad problémů které nastaly.Je vysvětlující hlavě pro ty,kteří vidí před sebe jen několik centimetrů a chápat souvislosti je nad jeich schopnosti!

Minutus 9.4.2009 10:14

nepotřebuje žádný další konsensus ???

Nutná reforma důchodového systému nepotřebuje žádný další konsensus –

všichni vědí, že není vyhnutí, ale bojí se to říct; občané jsou při tom

jako rukojmí.

Je to totální blud masově šířený politiky všech stran bez jakékoli rozumné argumentace a pokus o to, jak nás v budoucnu okrást. Naštěstí je důchodců značná volební síla, a tak si snad vynutí svá práva.

ja 9.4.2009 10:28

Drobná poznámka

Ta poslední věta by se měla do kamene tesat. Ale uvědomme si, co je to důchod: Důchod je sociální dávka, kterou plátci daní platí příjemcům důchodu. Čili pokud bych měl Vaši poslední větu brát vážně, tak vidím dvě možnosti řešení - buď se plátci vystěhují a pak ať si důchodci volí co chtějí, nebo prostě důchodci přijdou o volební právo.

nup 9.4.2009 13:23

Re: Drobná poznámka

Důchodci si na důchod po svůj produktivní věk poctivě odkládali. A pokud se chcete odstěhovat, klidně, bez vás se to v pohodě obejde. Třeba vás ve vašem vysněném ráji mlilosrdně shodí ze skály, až vám bude 65.

petr 9.4.2009 14:41

Re: Drobná poznámka

A kde tedy je ta spousta uložených peněz?

Petr 9.4.2009 16:53

Re: Drobná poznámka

Výborně, takž když jste si na svůj důchod celý život poctivě odkládal, nepotřebujete nic od současných pracujících, ne?

Jojo, asi se opravdu odstěhuju, z mých daní se platí tři průměrní důchodci, takže beze mne se právě ti tři asi neobejdou...

Pavel 9.4.2009 17:40

Re: Drobná poznámka

Tak za prvé bych se od tebe rád dověděl, jakýže jsi ty pracující, a kolik jsi toho už do společné státní kasy odvedl. Za moje letité  daně jsi možná zadarmo vystudoval, a teď tady rozdáváš svá moudra. Takoví diskutanti jako ty jsou ti nejlepší. No, já to snad ještě nějak důstojně do smrti doklepu, ale pokud bude hodně takových chytrolínů jako ty, tak ten tvůj důchod ti nezávidím. Šetři hodně, a pro jistotu už si nic dražšího radši nekupuj Rv

ja 9.4.2009 22:37

Re: Drobná poznámka

Omyl! Duchodci si nic neodkladali, ale kdyz platili dane, tak se z nich platily duchody tehdejsim duchodcum. A pokud toto nepochopite, tak dojde k tomu, co jsem psal vyse.

Mgr.Milda 9.4.2009 9:54

Při vší sympatii ke konservativcům,

provozovat politickou stranu je pro menší skupinu příliš náročné. Někdo se musí vytrvale starat o aktualizaci všech dokumentů, navštěvovat významná veřejná vystoupení, prostě to nelze provozovat jako hobby. Já bych si dovolil doporučit spolupráci s ostatními konservativci a opravdovými pravičáky, ideální by bylo, před volbami uzavřít s takovou trochu větší stranou, třeba EDS koalici a vystupovat pak jednotně. Zvýší to šanci na oněch 5%, bez kterých jsou hlasy voličů zmařeny. Konservativní potenciál v ČR roste, bohužel však ODS nesplňuje podmínky, které jsou na takovou stranu kladené. Zejména  musí  taková strana nutně být nepřístupná bývalým komunistům a lidem s komunisty spřízněnými, nedbání tohoto podstatného požadavku se právě vymstilo. Takže je třeba začít zcela odzdola a znovu, tentokrát načisto. Některé strany, vydávající se za pravicové, jsou podvodné, byly iniciovány V. Klausem jako štěpný produkt ODS , jsou protievropsky a slovansky orientované. Kdo volí Libertas nebo Svobodné přispívá k orientaci republiky na Rusko. Má na to sice právo, ale české obyvatelstvo by mělo prohlédnout.

Ypsilon 9.4.2009 13:12

Re: Při vší sympatii ke konservativcům,

Konservativní potenciál v ČR roste. Kde ty davy toužící po konzervatizmu vidíte ?8-o Já , naštěstí, nikde

J.M. 9.4.2009 14:53

Re: Při vší sympatii ke konservativcům,

Mildo, vím, že je marné žádat u člověka vašeho duševního potenciálu nějaká zdůvodnění, ale přesto mi to nedá. Kde jste přišel na to, že Strana svobodných občanů nás povede k Rusku?Na jejich stránkách je jejich program, ale o orientaci na Rusko se tam nic vyčíst nedá.

vládík 9.4.2009 9:53

VELKÝ OMYL

První čtyři roky vládla veká koalice Zeman - Klaus. A ukázala, k čemu velká koalice vede: k úplnému úpadku (jak např. ukázal nesmírný růst deficitů státního rozpočtu, jednomyslně odsouhlasený oběma koaličními partnery).

hafusak2 9.4.2009 9:48

Pochopení

Pánové, chápu Vaší snahu dostat se taky "k lizu", ale s tímto programem se snažíte marně. Obyčejní občané chtějí něco úplně jiného než fráze jako z dílny nějaké frakce v ODS.

cícero.jan 9.4.2009 8:42

Rozdávat, rozdávat .......

Sázkové kanceláře by mohly pomalu uzavírat sázky na kolik vzroste státní dluh během "úřednické" vlády. Nastává předvolební rozdávací období, nebržděné žádnou zodpovědností, protože tato vláda je jen na chvilku. Kde skončíme, 1,2 bilionu nebo snad 1,5 ? Možná, že do voleb půjdeme s heslem, každý občan s dluhem 150 000. Strany získají voliče, někteří občané za 150 000 dluhu 30 000 šrotovného, někteří jen ten dluh.

petr 9.4.2009 8:04

důchodová reforma

Na důchod si spoří prům.občan 8 % z hrubé mzdy a 26% ze superhrubé mzdy, čili zaokrouhl. 34 %, t.j.  102000 Kč ze 300000 ročního platu. S úroky si tedy platí tedy již na celý svůj důchod (průměr 10130 Kč).  A to 45 let. Kolik let ten důchod dostává? Takže toto je ten obrovsky výdělečný státní důchodový systém. Chcete tedy přidat důchodcům, aby nebyl prům mezinárodně ostudný důchod pod 40 % prům.mzdy?  To by  se mělo.

jkotek 9.4.2009 9:29

Re: důchodová reforma

Na duchod si NESPORITE. Socialni pojisteni je DAN vhozena do zumpy statnich financi. Pokud je Vam mene jak 40 let, tak ty prachy uz nikdy neuvidite (ja taky ne). Nez se dozijeme duchodoveho veku tak to duchodove letadlo davno spadne.

A naviz zapominate na "solidarni slozku". Ve tretim pasmu je do naroku na duchod zapocitavano jen 10% zaplaceneho pojisteni. 90% stat UKRADNE a rozfrca podle sebe.

Sporte si na duchod sam a tak aby to stat NEVIDEL.

Minutus 9.4.2009 10:12

Re: důchodová reforma

Ovšemže by se důchodový fond měl důsledně oddělit od státních financí, pokud tomu tak není. Ovšem spořit si u fondů důchodového pojištění je vržení peněz do krachujícího finančního soukromého sektoru. Něco, a to něco podstatného ze svých důchodů od státu dostaneme, ovšem od zkrachovalého fondu vůbec nic.

Ypsilon 9.4.2009 13:16

Re: důchodová reforma

Přesně tak.R^

vládík 9.4.2009 10:08

Re: důchodová reforma

Děláte, jako byste nevěděl, že důchodový systém je od samého počátku (tedy od dob France Josefa) koncipován jako "průtočný". Co se vybere se vyplatí. A vyplácí se (v delším časovém období) nejméně tolik, kolik se vybralo. Váš výpočet uvažuje se současnou mzdou, ale úroky by vám nikdy ani nenahradily inflaci. Navíc počítáte s vysoce nadprůměrným platem, ale s průměrným úrokem.

Navíc uvažujete naprosto nesmyslné platby na pojistné. Základem pojistného je výhradně hrubá mzda (žádná supehrubá), a to 19,5 % zaměstnavatel a 6,5 % zaměstnanec. Tedy celkem 26 %. Tedy z průměrné mzdy (ovšem tento průměr je současný, nikoliv za celou dobu vašeho zaměstnání) 20.000 Kč/měs. je to 62.000 Kč/rok.  Když uvážíte, že byste pracoval 40 let a doba dožití je cca 18 let a úrok by vám vyvážil inflaci, tj dorovnal růst platů (což je naprosto nereálné), vyšel by vám výnos asi 11 tisic za měsíc. Tedy nikoliv o mnoho jiné číslo.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 9.4.2009 3:07

ach jo

Se vsim lze v podstate souhlasit, clovek by vas snad i volil, jenze kdyz se podivam na vas web a prectu si Program, tak tam najdu, ze chcete snizit DPH z 22% na 17%, jenze ona DPH je uz nejaky ten tyden na 19 procentech. A takovych veci tam mate vic. Mozna byste se meli zase sejit a Program "updatovat". Ach jo ...;-(

čtenář zdrojů 9.4.2009 8:26

Re: ach jo

proboha, oni to tam opravdu mají?

Pokud se nepletu, tak DPH 22% bylo naposledy v roce 2002. ;-D

mol 9.4.2009 11:52

Re: ach jo

Jsou prostě echt konzervativní ;-D

Ypsilon 9.4.2009 13:18

Re: ach jo

Spíš dokonale zakonzervovaní, ne ?:-D

Jan Kubalčík 9.4.2009 13:58

Re: ach jo

Shodou okolností právě dnes došlo k příslušné aktualisaci:

http://www.konzervativnistrana.cz/sksmain/program/programkons.htm

:-) Přeji požehnané Velikonoce!