28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Pražský podraz

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Černý 3.11.2010 23:15

Zcela stejně se znemožní ČSSD

Zcela stejně se znemožní ČSSD.

Jedinou nadějí pro Prahu je spojení TOP s ČSSD - v čele s jejich lídrem Dienbierem a bez zkorumpovaného Březiny.

ODS nemá v tomto složení nárok na návrat na magistrát.

M. Dubanová 3.11.2010 22:34

Re: To je krátkozraká, řekla bych pštrosí politika, M. Prokope.

Jak jste pravila, Sylvo, ODS již pomoci není - dnes předala ODS - ČSSD návrh koaliční smlouvy, mějte se fajn.

M. Dubanová 3.11.2010 22:22

a zůstává vše, při starém, V.K. bude mít zajisté radost..

Praha - Pražská ODS dnes předala sociální demokracii návrh koaliční smlouvy. Jak již předem oznámila, dokument odpovídá programovým prioritám, tedy volebnímu programu občanských demokratů. V případě dohody by zastoupení v radě bylo sedm ku čtyřem ve prospěch ODS, která by obsadila také místo primátora. ČTK to po jednání, které trvalo asi 15 minut, řekl náměstek primátora Rudolf Blažek (ODS).

S. Vaněček Šauerová 3.11.2010 20:44

To je krátkozraká, řekla bych pštrosí politika, M. Prokope.

ODS se už zřejmě pomoci nedá, vůbec už ne, budou-li její zbylí voliči zaujímat Váš postoj. Jediné, co by jí snad ještě, možná, mohlo pomoci, byl byl ukrutný výprask. Paraziti na ni přisátí by pak sami odpadli. Budete-li ji však Vy a lidé podobně smýšlející i nadále přes všechno, co je už dobře známo, volit, uděláte jí špatnou službu.

L. Kubeš 3.11.2010 17:27

Re: ODS ČI TOP 09?

Jistě, naopak pan docent Svoboda, odborník na ženská přirození, asi podle vašeho názoru politik vhodný na místo pražského primátora je. Gratuluju !!

S. Trkola 3.11.2010 15:47

karel-smichov

Pan předseda Nečas si bohužel  vybral za rádce p.Klause,který ho využije ke své  pomstě

proti ODS !!  Jeho velká chyba !!!

M. Dubanová 3.11.2010 15:31

ahoj Sylvo, máte pravdu, moc čtu noviny, ale

nemyslím si, že je to tak úplně od věci - pan Tůma, čistý nezkorumpovaný - ničím ani politikou, by mohl být pro pana Kalouska v budoucnosti, určitě silným soupeřem, minimálně kdyby kníže Karel odešel z politiky s tím, že "ji i nás už má plné zuby"..Pak by nastoupil, pravděpodobně pan Tůma - no a co by bylo dál?

P. Hofman 3.11.2010 13:30

Re: ODS ČI TOP 09?

No vidíte to, pane Kulheime, právě tak je poznáme. Jistotu ale nemáme nikdy.

V. Novák 3.11.2010 13:11

Re: ODS ČI TOP 09?

Máte naprostou pravdu - ovšem LID to tak neviděl. LID, najmě pak mladý, šel přemluvit bábu i dědka, aby volili Pana Knížete a tedy i lidovecký recyklát - Kalouska.

A v demokracii je podstatné, jak volí LID.

Tůma je nepochybně kvalitní odborník, ba snad i osobnost - ovšem nikoli osobnost politická. Od začátku bylo zřejmé, že si ho Kalousek vybral jako jednoho z maskotů své strany a bude ho vodit na hodně krátkých provázkách. A jelikož to Tůma včas nerozpoznal, předvedl, že není kvalitní politická osobnost.

J. Kulheim 3.11.2010 13:05

Re: ODS ČI TOP 09?

......Kalousek, jako člen malé parlamentní strany, byl schopen též téměř 20 let míchat kartami na české politické scéně.......

Te, kdo se dá dráhu politika nusí mít zájem o řešení věcí veřejných a to nemá s mícháním karet nic společné. Dokázal, že se dovede domluvit i na vládě s podporou komunistů. Je pracovitý, dobrý ministr financí, ale všehoschopný.  Postavil stranu, sehnal osobnosti, ale tato strana nemá jasný politický směr. Taky nevíme kolik je tam "zlatokopů". Zatím se nestačili odkopat. ODS , tak jako každá jina politická strana směřující do parlamentu, je má taky, ale ti se už částečně "vykopali" a je možné se od nich očistit.

.... kvalitní osobnosti by je z lukrativních pozic ve straně vymetly........ Pane P. Hofmane, jak se jmenují ty kvalitní osobnosti? Jak poznáte před vstupem do politiky, která osobnost je ta kvalitní? Je to např. Pan Tůma?  Tůma se na sklonku devadesátých let se angažoval v několika polopolitických hnutích. Podepsal Dřevíčskou výzvu či výzvu Impuls 99, která shrnovala kritické postoje intelektuálů k politickému a ekonomického dění reprezentovanému ODS a ČSSD.

Byl také ve vlivovém sdružení Lípa, z jehož členů a příznivců se signatáři zmíněných výzev rekrutovali. Toto křídlo – spojované právě s „hradním“ vlivem prezidenta Havla – reprezentovali například politici Karel Schwarzenberg a Jan Mládek či podnikatelé Zdeněk Bakala a Gabriel Eichler

M. Prokop 3.11.2010 11:16

Re: ODS ČI TOP 09?

Raději ODS.

TOP je moc "v luftě".

V. Novák 3.11.2010 10:36

Tedy komentátory

realisty.

V. Novák 3.11.2010 10:35

Jednat je třeba tak, jak je možno.

A TOP nevyhrála tolik a ODS neprohrála tolik, aby s některou z nich bylo možno jednat nekompromisně.

A už vůbec se k takovému jednání nehodí introvert Tůma. Což ho ostatně naprosto vylučuje jako Kalouskova stranického rivala. Vedle toho bezohledného rutinéra moci, který je schopen rozbít stranu, když v ní není první kohout, nemá Tůma - ale ani někdo mnohem průbojnější, zkušenější, politickými větry ošlehanější a v politických půtkách ostřílenější - šanci.

P. Hofman 3.11.2010 9:44

ODS ČI TOP 09?

Na síle (politické) obou panem Mackem oslovených protagonistů P.Nečase a M.Kalouska ve svých vlastních stranách opravdu hodně záleží. A co o tom zatím víme?

Předseda ODS Nečas byl celých téměř 20 let, co je v politice, velmi slabým, opatrným, váhavým politikem, u kterého by nikdo nehledal nějaké významnější vůdčí schopnosti. Je to přesně ten typ člověka, který i kdyby znal nazpaměť tisíc lexikonů, davy tím nezhypnotizuje a o roli bájného krysaře či vůdce revoluce si může jen nechat zdát. Jeho politika je nudná, je zoufale slabým předsedou smečky vlků a jeho proklamace, že ODS-ku zreformuje, mu tudíž nikdo nevěří. Výsledek: žádná obnova ODS nenastane a těch pár paňáců, nastrčených tu či onde před oči voličů, poté, co splnili svou roli, oni vlci k ničemu významnému nepustí.

Místopředseda TOP O9 Kalousek je jiné kafe. Je to hráč celým tělem i duší. Moc v dobrém i špatném slova smyslu je mu drogou. Je daleko lepším politikem, než v tomto směru opěvovaný Klaus. Kalousek, jako člen malé parlamentní strany, byl schopen též téměř 20 let míchat kartami na české politické scéně. A zatímco Klaus byl elegantně odstraněn do funkce prezidenta, z hlediska moci výkonné nezajímavé, Kalousek se už v druhém období (téměř za sebou) vyžívá a politicky posiluje v roli ministra financí, jednoho z nejdůležitějších resortů ve vládě. Zároveň se mu podařil husarský kousek - založit novou politickou stranu, velmi úspěšnou na celostátní úrovni a jsem přesvědčen, že do budoucna i v regionech. Navíc je schopen přilákat do strany velmi významné a výrazné osobnosti, čímž bere vítr z plachet ODS-ce, která dříve právě touto schopností dávala na zadek ČSSD. Je nabíledni, proč tomu tak je: Kalousek se osobností nebojí, naopak je ve straně vítá, bude se jimi jistě čím dál víc obklopovat a bude na nich do budoucna určitě stavět politiku TOP 09. Na rozdíl od mocipánů v ODS, kteří dnes už dobře vědí, že kvalitní osobnosti by je z lukrativních pozic ve straně vymetly.

Takže kdo do budoucna: ODS či TOP 09?

J. Kejkrt 3.11.2010 9:12

Re: No, už to je dost!

A to je víc nebo míň než regulérní blbec?

M. Prokop 3.11.2010 9:08

Re: Obávám se, paní M., že moc čtete noviny.

No jo, to jsou pověsti jako třeba ta o jednání ODS-KSČM v Budějicích. Také se neví, kdo je autorem.

M. Prokop 3.11.2010 9:06

Re: Pan Macek nam podsouva sve fantazie. Kresli Kalouska jako ...

Kalousek zaručeně není neschopný.

Jeho problémem je všehoschopnost.

M. Prokop 3.11.2010 9:05

Re: Je to asi tak, jako by někdo z Prahy komentoval politiku v Dijonu.

Pan Macek je EUgenosse. Nic víc, nic míň.

J. Kejkrt 3.11.2010 9:01

Je to asi tak, jako by někdo z Prahy komentoval politiku v Dijonu.

Pan Macek má možnost kandidovat a po zvolení to dělat tak, jak tady emotivně předepisuje.

Jenže za jednacím stolem sedí jiní a mají asi i jiné názory.

Navíc, to stálé vlezdoprdelkování knížeti a umenšování Kalouska při oslavných ódách na TOP už mi přijde směšné. Nic proti panu Schwarzenbergovi, ale spí čím dál častěji a věk taky nejde zastavit.

K. Janyška 3.11.2010 8:55

Re: víc nežli výstižné

Vaše známé fantazie, Dubanová ! Dzp.

M. Moravcová 3.11.2010 8:46

Už se snad domluvili?

 To se najednou vyvrbilo chytrých věštců. Že by zhrzení kandidáti? Že vyjednávání je těžké, zdlouhavé, nepříjemné, pro někoho ponižující, je jasné. Tak ale vyčkejte a neděllejte závěry z výkřiků několika novinářů a několika odstavených politiků. Počkejte , až jak to dopadne, potom nadávejte do aleluja. Nebo taky  maséři voličských mozků? Aby byli voliči permanentně nas.aní?

K. Janyška 3.11.2010 8:35

Kajan

... a popletený Macek ! Dzp.

P. Manda 3.11.2010 7:29

Re: Obávám se, paní M., že moc čtete noviny.

ke zdi a střílet???? Co budete kvákat až to ODS s TOPkou podepíše hlupačko?

T. Pansky 3.11.2010 6:25

Pan Macek nam podsouva sve fantazie. Kresli Kalouska jako ...

... skoro uchylneho politika stalinskeho razeni.  Proc?  Kdysi Kalousek "snil" o spojeni ODS a KDU/CSL do podobneho bloku jako nemecky CDU/CSU.  Mnoho harcovniku ODS nad nim ohrnovalo nos.  Jenze Kalousek ukazal neco, co v ceske politice nema mnoho lidi - talent.  A za par let se role otoci a ODS v roli maleho trpaslika bude navrhovat spojeni s TOP. Podsouvat Kalouskovi neschopnost vedle sebe videt silne lidi - to je naprosta fabrikace.  Kalousek totiz dobre vi, ze schopne lidi potrebuje, aby se TOP mela o co oprit.  Moc casu nema - sef strany muze brzy odejit a bude treba vyplnit tento mrtvy prostor.  Takze bych to rekl jinak: TOP sebrala na pravici dech ODS, ktera nedela nic jineho, nez se snazi uchranit sve pozice, ktere ji jeste zbyvaji po dvou volbach.  top0625top@hotmail.com

Z. Jaromír 3.11.2010 5:56

Re: Obávám se, paní M., že moc čtete noviny.

Ta citovaná myšlenečka může napadnout jen komentátory cyniky, první s tím myslím přišel Kolář v Lidovkách. Je to však určitě jinak, to si pište!

S. Vaněček Šauerová 3.11.2010 3:51

Obávám se, paní M., že moc čtete noviny.

Víte-li pak, kdo jim podobnou myšlenku podstrčil ? Tohle čtu už poněkolikáté a autora myšlenky bych hledala nejspíše někde v pražské ODS. Je to přece jenom taková malá, pěkná, zákeřná pomluvička. Rozeseta na více místech se pěkně ujme, a jak je vidět, už se i stalo.

S panem Mackem nicméně víceméně souhlasím. S ODS je třeba jednat teď už nekompromisně. Času dostala dost. Až příliš.

M. Dubanová 3.11.2010 2:57

víc nežli výstižné

A nebude možné se ubránit dojmu, že Miroslavu Kalouskovi se povedl další geniální tah: Zdeněk Tůma mu vyhrál pražské volby, ale jako řadový opoziční zastupitel se určitě nestane nebezpečným vnitrostranickým rivalem. Zato kdyby byl primátorem... , pak by to už nebylo tak jednoduché...