25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Pravo-levý střet o státní rozpočet

V posledních měsících byli sociální demokraté za otloukánky. Vládních prázdnin se ale snaží využít k přechodu do protiútoku. Na handrkování nad obsazením ministerstva kultury před svými voliči nic nevydělají, ovšem příprava státního rozpočtu pro rok 2020 jim skýtá šanci napasovat vládního soupeře do tradičního pravo-levého sporu, v němž budou za toho lepšího, citlivějšího a štědřejšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Havala 7.8.2019 23:59

"V posledních měsících byli sociální demokraté za otloukánky

Ne za otloukánky, ale za blbce.

I. Patta 7.8.2019 20:37

To není pravo-levý střet.

Jedná se jen o střet vládnoucích populistických politiků Neználků s populistickými politiky opozice, též Neználky. Příklad? 1/ Všichni chtějí odstranit superhrubou mzdu, tj. mzdové náklady zaměstnavatele. To snad přejdeme na barter, tj. směnný obchod, což je výměna zboží nebo služeb za jiné zboží nebo služby bez použití peněz? 2/ Všichni chtějí důchodovou reformu (Maláčová je výjimka potvrzující pravidlo). Přitom nikdo z vlády ani opozice není schopen odpovědi na dvě jednoduché otázky: A/ Co je to starobní důchod? B/ Jak jsou starobní důchody financovány, průběžně, fondově, nebo kombinací obou způsobů?

V. Čermák 7.8.2019 11:23

ČSSD nedostane skoro Nic.

Oni mají zejména smůlu, že neumí zkalkulovat svoje požadavy. Tedy rozdíl mezi tím zvýšením, které už dostali a tím co chtějí navíc. Dříve to neuměly ani ostatní politické strany, takže neumětelství ĆSSD se v tom neumění ztratilo. Nyní to ale díky Babišovi Ano umí, takže takové požadavky od boku určitě odmítnou. Pokud by ČSSD díky tomu chtěla odejít z vlády, nijak bych se nezlobil. Jejich posty by mohli obsadi kvalitnější ministři....

P. Flener 7.8.2019 10:12

Neotravujte lidi s pravicí a levicí....

Všichni jsou to lidsky šmejdi a křiváci, kterým jde jen o peníze. Podělaná ČSSD si myslí, že když bude tlouct na sociální bubínek, že si získá voliče - ne ČSSD musí zmizet z politiky - je nevolitelná. Navíc se poslední rok všem jen slepě zvyšují platy a tím se naprosto znehodnotila naše měna. Prostě lidé dostávají hodně peněz za práci, jejíž hodnota tomu neodpovídá. Nějaký čas, než profláklá demokracie skončí budou ještě vítězit vždy politici charizmatičtí a přesvědčiví bez ohledu na nějakou levici a pravici- a takový není v ČSSD ani jeden. Levice a pravice jsou už archaické pojmy. V politice jsou potřební lidé, kteří nekradou a mají alespoň podstatně méně křivý charakter - jako mají dnes všichni - od hradu až po obecní zastupitelstva.

P. Lenc 7.8.2019 10:24

Re: Neotravujte lidi s pravicí a levicí....

Zaplať pán bůh za váš "nepokřivený charakter" ó vyvolený...

K. Janyška 7.8.2019 8:52

Ne, je to levo - levý střet.

Nejsou už prachy na prachsprostý nákup voličů, tak se levičáci perou... Dzp.

V. Čermák 7.8.2019 11:05

Re: Ne, je to levo - levý střet.

To je v pořádku, že se Všechny peníze použijí na užitečné věci pro lidi i ĆR. Nač strkat něco do strožoku, že? Voliči to pak ocení a volí. Hlupáci to pak nazývají prachsprostým nákupem a voliči to neocení. Toš tak ....

I. Hendrych 8.8.2019 2:21

Re: Ne, je to levo - levý střet.

Přesně tak doslova.

M. Kanda 7.8.2019 8:05

Superhrubá mzda ...

... představuje náklad, který musí zaměstnavatel uhradit, aby si mohl koupit pracovní sílu a jako taková samozřejmě zrušena nebude. Pouze přestane být základem pro výpočet daně.

P. Spáčil 7.8.2019 7:42

Hamáček má nejmíň

co povídat a chtít.

Prý 50 % hasičské techniky je zastaralé.

Co s tím socani ve vládě dělali?

F. Navrátil 7.8.2019 7:20

Hysterie není volební program

Sociální demokracie si dala gól do vlastní branky sporem o odvolání ministra kultury Staňka a jmenování Šmardy. Nyní se rozhodla použít k podobnému účelu těžší kalibr, a to miliardy pro ministerstvo vedené jurodivou Maláčovou. Jak to vnímají občané? Miliardy jsou určeny pro nepřizpůsobivé, pro ministerskou byrokracii a pro parazitické neziskovky, které ovládly ministerstvo práce a sociálních věcí. Podobné hysterické záchvaty jsou tím nejhorším, co sociální demokracie potřebuje, a posílají stranu do politické nicoty.

V. Kotas 7.8.2019 9:51

Re: Hysterie není volební program

1*

M. Šurgot 7.8.2019 6:16

Zvlaste na platech policistu a hasicu je videt “politika” CSSD...

Pred mnoha lety orezala vlada pravice policistum a hasicum platy s oduvodnenim nutnosti tohoto kroku v krizi.

Sobotkova vlada mela premiera a ministra z CSSD, nicmene s platy policistu a hasicu se za tri roky vlady CSSD nepohlo ani o korunu.

Az prisel volebni rok. A najednou se na jare volebniho roku pridalo policistum a hasicum, nicmene se pridalo jen to, co vzala predchozi pravicova vlada.... ( a Forest Gump volebni kampane 2017, Zaoralek, vymyslel tesne pred volbami jeste jednu “volebni pecku” - vyhlasil “valku” nizkym mzdam )

Lide nejsou tupci a na volebnim vysledku “spocitali” CSSD jeji vladnuti.

Soucasny stav je opticky velmi podobny.

Po saskarne se Stankem a Smardou, kdy byly odchody/neodchody z vlady na dennim poradku a je z toho nekoncici trapas a kdy si z Hamacka a jeho melody boys uz utahuje kdekdo, prisel “tezky kalibr”.... Dejte nam dalsi miliardy, jinak odejdeme z vlady... Otazka zni, kdo tomu odchodu bude jeste verit?! Kdo bude verit aktualnim bossum CSSD, ze chteji odejit z vlady pro samotnou myslenku a ze tento krok neni dalsim politickym divadlem.

Docela bych si pral predcasne volby. Myslim, ze by “nastavily zrcadlo”. A pro CSSD by byl odraz protahnute tvare ze zklamani dost vymluvny.

A to jeste pomijim navrat nekterych zombie CSSD do vrcholne politiky - napr. Michal Hasek a udajne ovlivnovani politiky CSSD Chovancem.