28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Právnická sebevražda ministryně spravedlnosti

Obrovským zklamáním je první větší televizní vystoupení (Události, komentáře, ČT24, 12. 2. 2014) nové ministryně spravedlnosti Heleny Válkové. Předcházela ji totiž pověst racionálně uvažující právničky. Leč učí se zřejmě rychle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hejna 15.2.2014 10:37

Re: ----

Podle vás měla policie přijít za Rathem a poprosit ho, aby řekl, že zmanipuloval (se ziskem), co zmanipulovat mohl?

To je tedy bezprecedentní prostoduchost.

M. Kosejk 15.2.2014 10:39

Re: ----

Prosím, přečtěte si jestě jednou, co píšu. Vaše interpretace mého textu je totiž úplně mimo.

P. Vítek 15.2.2014 10:33

Re: ----

Klin klinem,hlidaci hlidacu,....furt dokola.To nemuze nikdy fungovat.Stat se neda zalgoritmizovat do zakonu(vecna vira vsech sebevedomych levicackych materialistu)-lidi jsou mnohem vynalezavejsi nez urednici.

Zvolme skutecne pravicove strany,ktere dusledne minimalizuji spolecny majetek a tim i moc uredniku.A vysvetleme duchodcum,ze je to dobre i pro ne.Pozn-doufam,ze se taky Vseholit Istvam na vseholidovost solaru

M. Kosejk 15.2.2014 11:05

Re: ----

Souhlasím s tím, že korupci může snížit pouze zmenšení objemu přerozdělování.

Ale nesouhlasím s převažující mentalitou obyvatelstva, které řeší jen to, aby si náhodou někdo něco nepřikradl. A nesouhlasím s mediální interpretací "indexu vnímání korupce". Jak říkám: Kdyby v 30. letech v Německu sestavili metodou TI "index vnímání židovských zločinů", tak by jim také vyšlo, že Němci vnímají "alarmující problém židovských zločinů" - o tom totiž to "vnímání" je - a tak to tenkrát Němci vnímali.

Pokud někdo paranoicky vidí korupci za vším - tak to tak vidí - a úplně vše mu ten názor potvrzuje. "Jsme tím, co si myslíme. Ze svých myšlenek stavíme svůj svět" - řekl prý Buddha.

Zkuste si třeba jeden den prožít tak, že lidi budete považovat v podstatě za dobré - a budete se na ně na ulici usmívat. Výsledek? Lidé se na vás také budou usmívat a budou většinově na Vás příjemní. Čímž se Vám "potvrdí", že lidé jsou vlastně fajn. Ale druhý den vyjděte z toho, že lidi jsou šmejdi - a mračte se na ně. A výsledek? Lidi se na Vás také budou mračit. Čímž se Vám "potvrdí", že lidé jsou vlastně nepříjemní šmejdi.

V kostce: Lidé mají tendence do svého vnitřního světa přijímat jen taková fakta a takové pohledy, které souhlasí s jejich konceptem myšlení - a tak většina lidí není schopná přehodnotit to, v co už věří - a naopak do konceptu přijímají jen to, co je v souladu s jejich vírou. A pokud lidé např. věří v obrovskou korupci, tak neexistuje nic, co by je přimělo změnit názor - a naopak budou čím dál více věřit v to, v co už věří.

P. Vítek 15.2.2014 11:38

Re: ----

Mate pravdu.Jen dodavam,ze kdyby nebylo statniho majetku,nebylo by ani protikorupcni hysterie.A protoze je clovek slozite klubko emoci,o to nejistejsi je spolehat se na na jeho dobrotu.At si ji zavedou ve sve firme,treba se jim podari prezit.

Kapitalismus(maximalni prirodni svoboda) proti socialismu(umele zasahy tech,kteri vubec netusi,jaky je cil prirody) ma ten genialni for,ze vyuziva lidske agresivity a SOBECKOSTI k praci pro druhe.Pokud silna statni moc vas za uplatek neochrani pred konkurenci,tak se k prachum nedostanete jinak,nez co nejlepsi sluzbou jinym.A chcipnete hlady(nebo vytvorite Eu)

M. Kosejk 15.2.2014 12:29

Re: ----

Existují 2 základní typy firem:

1) Firma založená na důvěře a kontrole konečných výsledků práce. 2) Firma založená na předběžné nedůvěře a neustálé kontrole dodržování řádu.

Oba typy  řízení můžou uspět. Ale v tom prvním typu se všem pracuje lépe a nezašlapává se v něm v lidech kreativita.

A teď základní námitka k příznivcům nedůvěry a kontrol: Stát není firma! A firma aplikováno na stát = diktatura.

Š. Hašek 15.2.2014 13:33

Re: ----

Perfektně a stručně napsáno.

Ale vysvětlujte to třicetikorunáčům/přátelům razítek/rozdělovačům státního dobra. Zkrátka socialistům.

P. Vaňura 15.2.2014 15:01

"Fuhrerprinzip," který zavedl Hitler a NSDAP byl založen

na principu "řídit stát tak, jak byla za války řízena Německá armáda." V armádě tento systém perfektně fungoval, ale aplikován na stát vedl ke katastrofě.

P.S. U nás se namísto toho používal v armádě termín "nedílná velitelská pravomoc."

M. Křápová 15.2.2014 19:34

Re: ----

Píšete, že lidé mají tendence do svého vnitřního světa přijímat jen taková fakta a

takové pohledy, které souhlasí s jejich konceptem myšlení - a tak

většina lidí není schopná přehodnotit to, v co už věří - a naopak do

konceptu přijímají jen to, co je v souladu s jejich vírou. Já k tomu ještě dodávám, že lidé také mají tendence promítat do jednání druhých svoje povahové vlastnosti, svůj charakter. Zlodějíček vidí všude zlodějnu, pokrytec  všude faleš a bezelstný a mravný člověk je důvěřivý. Proto se domnívám, že ti , co nejvíce křičí, že se všude krade, že je všude korupce, jsou těmi nejhoršími darebáky. Čistému vše čisté.

J. Marek 15.2.2014 15:05

Re: ----

Souhlasím s Vašim názorem. Váš pohled na Babiše však nesdílím.

J. Boleslav 15.2.2014 16:57

Re: ----

Já souhlasím s názorem i pohledem na Babiše.

J. Kanioková 15.2.2014 17:36

Já taky..

.

P. Bolec 15.2.2014 19:03

Re: ----

Pane Kosejku ještě nějaký čas vyčkejte. Abyste nebyl za blbce. Informace nemáte a vyšetřování pokračuje.

M. Nemecek 15.2.2014 9:15

Právnický mišmaš pohledem p.Štěpánka.

Je to opravdový mišmaš a ani  pan Štěpánek zde neodkryl nic nového,napříč sáhodlouhlému traktátu.Jen trocha kulturnosti ve vyjadřování by neuškodila.Ale nakonec,proč?Bývalý premier Rusnok,blahé paměti,se také pěkně jaderně vyjadřoval.A to,že se pan Štěpánek zde /chtě nechtě/ zastal P.Nečase spíše ukazuje na to,že mu především leží v žaludku pánové Ištván a Šlachta.Ten Nečas se tam připletl jaksi náhodou.

F. Lesniak 15.2.2014 10:17

Re: Právnický mišmaš pohledem p.Štěpánka.

Ale přece nemůžete chtít, aby nějaký drknač na kytaru něco odhaloval?

P. Lenc 15.2.2014 8:50

Také jsem

si poslechl L.Bradáčovou ke kauze Rittig a jsem zvědavý, jak psychopat Ištvan zareaguje.Zatím se angažuje ve zlatnictví, asi hledá, jak přihodit šperky Nečasové k těm čtyřiceti kg zlata tak zázračně objeveným.Paní Válkovou jsem si také poslechl, mohu napsat pouze to, že to byl opravdu blábol.

J. Boleslav 15.2.2014 8:19

Válková se vybarvuje

jako pěkná nána. Co bychom ale měli chtít od někoho, kdo jde dělat poskoka bolševicko-estébácké stvůře?

Š. Hašek 15.2.2014 13:34

Re: Válková se vybarvuje

Asi tak.

J. Holiš 15.2.2014 6:46

Právnická sebevražda

Článek Petra Štěpánka jsem nedočetl do konce, tolik blitin

na tak malém prostoru jsem dlouho nečetl. Nevím, kde tento občan žije, že nevidí ten "švajnerajn", který v této zemi vládne a kdo to hlavně dopustil. Jak je naše země hodnocena ve světě, jak rychle ztrácíme dobrou pověst, v korupci máme dvojnásobek průměru EU, nejhorší čerpání evropských fondů stále větší zadluženost, tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Kdy to skončí? Asi také nemá oči a uši, že to nevidí. Někdo se spokojí s ukradenou kanálovou mříží, jiným nestačí kradení milionů, šilhají po miliardách, za účinného přispění těch nejvyšších, kteří pak za dobré služby udělí těmto výtečníkům amnestii a stanou se z nich opět lilie

P. Vítek 15.2.2014 10:47

Re: Právnická sebevražda

Kecy drben z ulicniho vyboru.Jediny dukaz o duveryhodnost Ceska(za Necase)i byl 1,8% urok nasich dluhopisu(Recku za 6).Soukromnik nam je ochoten pujcit svoje penize za par supu!!vsechno ostatni jsou krivarny eu uredniku,kteri nenavidi zlobive dite,ktere ohrozuje jejich nezaslouzene platy a pripravovanou moc nad majetky soukromniku

V. Váňa 15.2.2014 6:41

Vážený pane Štěpánku!

Nezlobte se, ale zdá se mi spíše, že jste se zbláznil Vy.

Copak může ministr spravedlnosti vyprávět do kamery, že nevěří závěrům jednoho ZE DVOU vrchních zastupitelství, které v zemi máme? A jakpak víte Vy, že  Ištvan je regulérní blázen a Robert Šlachta mstivý křivák?

Škoda, že když máte tak jasno, nepracujete v nějakém odpovědném úřadě, abyste všem předvedl, jak se to má dělat správně.

Nechtěl byste se všemi závěry počkat až do ukončení? Tohle je jen agitka. Nemáte-li přístup do spisu, nemáte se k čemu vyjádřit, protože nic moc nevíte. Usuzujete jen z toho, co přináší média. Jenže ta jsou objektivní jako Vy.

Já samozřejmě také, tak jako většina zde diskutujících. Jenže nedělám závěry, když je nemám podložené. Ale jak vidím, Vy s tím problém nemáte. Vy jste i nad  právním vzděláním nové ministryně.

M. Moravcová 15.2.2014 7:37

Re: Vážený pane Štěpánku!

"copak může ministr spravedlnosti vyprávět do kamery", tak ať tam neleze, když nemá odvahu nebo neumí říct do kamery.

L. Novák 15.2.2014 7:48

Re: Vážený pane Štěpánku!

Souhlasím s vámi. Nicméně označení Ištvana se Šlachtou rozumím, Oni se tak prostě od samého začátku chovají. Začněte od vypuštění dezinformací do médií o spojení Nečasovy vlády s organizovaným zločinem... A všiml jsem si důležité "maličkosti" ve večerním zpravodajství ČT po zadržení Ivo Rittiga, k němuž se vyjadřovala Lenka Bradáčová, vrchní státní zástupkyně v Praze. Řekla, že kauza (Rittig nejmenován) nemá žádnou souvislost s kauzou Nagyová. Tím zcela jednoznačně popřela tvrzení Šlachty s Ištvanem pro média těsně po razii provedené v červnu 2013 i na úřadech vlády ČR. A v tom je ten zásadní rozdíl mezi racionáln ím tvrzením založeným na prokazatelných faktech (Lenka Bradáčová) a blábolením Ištvana, Šlachty a spol. Ono to skutečně vypadá tak, že ti dva to nemají v hlavě úplně v pořádku, ikdyž s použitím Occamovy břitvy může jít jen o obyčejnou lidskou hloupost a neschopnost a ne projev psychopatie. To ať posoudí psychiatři. Ostatně si myslím, že na takových funkcích by měli být uchazeči umísťováni až po náročných psychologických testech, které by dokázaly odhalit "úchylky" v chápání práva a jeho praktického výkladu v konkrétních souvislostech.

J. Boleslav 15.2.2014 8:21

Re: Vážený pane Štěpánku!

Šílence Uštvána se Šlachtou je třeba neprodleně zastavit, už těch swiňáren napáchali dost.

J. Hejna 15.2.2014 10:46

Re: Vážený pane Štěpánku!

Z vaší "důležité" maličkosti ovšem neplyne, že Nečasova vláda nebyla spojena s organizovaným zločinem.

Nejste náhodou Ištvan nebo Šlachta?

L. Novák 15.2.2014 10:55

Re: Vážený pane Štěpánku!

Čtěte znovu....  Mimochodem, ti dva pitomci toho tvrdili mnohem víc, a nic z toho zatím neprokázali.

P. Vítek 15.2.2014 11:00

Re: Vážený pane Štěpánku!

Mame tendenci si lidi idealizovat a spolehat se na spasitele(Bradacova)

P. Vítek 15.2.2014 10:55

Re: Vážený pane Štěpánku!

Tak dlouho operovat?!(A kolik to cele stalo mych penez?)Vzdyt mezitim pacient vykrvaci a napadne ho infekce z Babisu

P. Maleček 15.2.2014 6:01

Štěpánek odkryl svou duši

Štěpánku nad tvým druhým odstavcem o bláznu Ištvánovi a křiváku Šlachtovi musí "Frojd" hýkat nadšením. Takovému potvrzení jeho teorie o projevu podvědomí přes hysterické výlevy dané osoby, se mu jen tak nedostává.

A jinak, ten zoufalý stav české demokracie má z 90% na krku tvůj miláček Klaus když z pojmu pravice a jejích základových kvádrů nelhat a nekrást, udělal ve své chorobné touze po moci odpudivě smrdící bláto prolezlé modrými červy korupce a zlodějen na stáním, krajském i komunálním. Nazdar.

J. Krásenský 15.2.2014 6:37

Re: "...zoufalý stav české demokracie..."

Zoufalý stav nejen naší demokracie začal od chvíle, kdy se zjevilo heslo: "Demokracie není diktaturou většiny!" A od té doby se za demokracii vydává diktatura menšin.  Demokracie byla  nejlepším ze všech nejhorších řešení, dokud zajišťovala většině obyvatel svobody a práva. U "demokracie" menšin je v podstatě jedno, zda-li je ta menšina skupinou plukovníků, intelektuálů, ajatoláhů, čelných představitelů neodvolatelné vládní strany, šlechtou, královskou rodinou, skupinou ideologických ztřeštěnců, podnikatelů či majitelů medií.  V naší zemi toto zvrácené pojetí demokracie zavedl jiný Václav a jeho přátelé včetně řady právníků, kteří nedokázali změnit socialistické právo, ale za to s jim podařilo zavést diktaturu menšin. Všiml jste si, že ke své vládě nepotřebují volby? Že je pro ně důležité rozdrobit společnost na prvočinitele, aby se jejich opět vědeckým a pokrokovým nápadům nedokázaly postavit?

Jo Klausovi můžete vyčítat leccos, ale nikoli "žalostný stav české demokracie". Chybná diagnóza bývá nejčastější příčinou úmrtí pacienta.