24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Pravice začíná šlapat vodu...

Nejprve rekapitulace. Na pravé straně politického spektra jsou dva velcí hráči, tedy přesněji řečeno bývalí velcí. ODS a TOP 09. Obě se nacházejí v krizi. ANO nelze ani při největší snaze vnímat jako pravici a další spíše už straničky nejsou ve stavu nést prapor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Dvořák 20.10.2014 13:53

Re: Těžký výběr politiků....

Souhlasím, že "babišizmus", jak jej nazýváte, nevydrží věčně. V této fázi  jej volič vzal jako uklizeče korupčního a zlodějského,  odesácko-topáckého   chléva. A úklid se mu zatím daří. Otázku, co bude dál, až protikorupční a protizlodějský étos utichne, si mimo voličů dozajista pokládají i přední "babišisti".  Odpověď dobře znají. A proto přerod "ANO" v jakousi novou, středopravicovou stranu, s jasným programem, je více než  pravděpodobný. Chápu, že oné, ódésácotopácké klice, z toho jezdí mráz po zádech. Tak dlouha tahali voliče za nos, až se "ucho utrhlo". Proto se Babiše snaží odstřelit dokud to jde.

M. Starý 20.10.2014 13:52

Re: Může pravice vybřednout z bahna?

Vím, že byste levičáci všech odstínů od ANO až po komunisty, pravici nejraději ušlapali, a opět nastolili socialistický "zemský ráj to napohled" ve kterém si budeme všichni všechno přerozdělovat.

A ANO to je ukázka jak si za koblihu a příslib že "bude líp" koupit půlku voličů sociální demokracie.

K. Luboš 20.10.2014 13:48

Má moc nad ekonomikou, a velkou!

Jak se třeba jmenoval předseda té vlády, která prodala Škodovku Folksvágnu?

M. Starý 20.10.2014 13:42

Re: Taky bych podal stížnost:!

Asi proto, že to jsou ještě větší idioti... Pokud vím, tak na volební "plachtu" lístek se strany dávají v pořadí v jakém si vylosovaly čísla.

V. Venc 20.10.2014 13:42

Může pravice vybřednout z bahna?

Autor začíná článek otázkou, kterou v závěru opakuje: „Může ještě (pravice) vybřednout z bahna?“

Podle mého mínění, samozřejmě nemůže! V rámci dotační i regulační politiky EU, s její podporou „multi-kulti“, genderizmu, ekologizmu.., každá pravicová politika nakonec končí eurohujerským příslibem věrnosti socializmu EU.

Viz dnešní politika ODS a TOP. Jaká je to pravicová politika, když její aktéři jsou od EU několikrát pochválení, když oceňují Pussy Riot, jako protagonistky demokratické osvěty a hospodářské sankce, jako nástroj národního rozvoje.

Na druhé straně, hnutí ANO dokazuje (a podle mého mínění i nadále bude), že zvolilo nejlepší politickou strategii, jak si poradit a dobře prosperovat v podmínkách novodobé bruselské “rady pro hospodářskou pomoc”.

M. Starý 20.10.2014 13:37

Re: A tak si představte ředitele podniku,...

Jenže ten pokles ani nynější růst není zásluhou žádného z (našich) ředitelů. To se tady pořád snaží levice vsugerovat občanům, že vláda má "moc" nad ekonomikou. O což se snaží prosazováním různých regulací. Nebo si snad myslíte, že kdybychom přistoupili např. na "šrotovné" na automobily, což prosazovala v době krize levice, že by pokles HDP byl nižší? Pouze dluhová sekera by se zaťala o něco víc. Ale, jak řekl klasik Špidla: "Zdroje jsou".

K. Luboš 20.10.2014 13:31

Taky bych podal stížnost:!

Proč idioti mého protikandidáta si v klidu odvolili, zatímco mí idioti nemohli?

J. Kombercová 20.10.2014 13:08

Re: Ale proč na tu přední stranu...

No, víte, připomněl jste mi ten příběh z USA, kde jedna paní vyhrála soud nad výrobcem mikrovlnné trouby, že ji neupozornil na to, že v mikrovlnce nelze sušit živého psa.

Na té druhé straně mohla být jiná z těch tří kandidátek, to je pravda... pak by asi (pokud by neuspěla) taky podávala stížnost.

K. Luboš 20.10.2014 13:06

Aby ne,..

...když např. Nejvyšší soud měl pro politiky ODS takové pochopení. Proč si kupovat drahé advokáty, když si můžete koupit laciného soudce, že jo!

K. Luboš 20.10.2014 13:04

Ale proč na tu přední stranu...

..dali ausgerechnet nezávislé kandidáty a na tu druhou, rubovou, ausgerechnet kandidáty ČSSD. Proč to nemohlo být např. naopak? Proč věci nejsou jasné? Proč si někdo s musí něčeho všimnout, zatímco někdo jiný nemusí?

To já bych to ještě vylepšil a jména některých kandidátů napasal třeba azbukou. Měli se ti blbci učit rusky!

B. Rameš 20.10.2014 13:03

No jo...

vždyť my jsme to dělali tak dobře, určitě lépe, než ostatní, jak je možné že to ti hloupí voliči, lační třicetikoruny, bulváru a vůbec, od dob římského plebsu se nezměnivší, nevidí! A nás moudrých, pomazaných a povznesených je tak málo!

Pravice v Česku je vskutku na huntě a s toto mírou sebereflexe dlouho bude.

K. Luboš 20.10.2014 12:56

A tak si představte ředitele podniku,...

...který svojí neschopností způsobí, že jeden rok klesne výroba o 40 %.Takže co s takovým ředitelem? No vyrazí ho a vezmou jiného. A ten, třebaže nemusel hnout ani prstem, má druhý rok růst 2 %, protože pokles byl tak hluboký, že už opravdu nebylo kam klesat. No a teď ten první vyhozenej ředitel všude chodí a rozhlašuje, jak nastartoval ten „růst“.

M. Starý 20.10.2014 12:07

Obchodníci s deštěm

To jak se "budeme mít" nezávisí (naštěstí) na našich politicích, ale na zdraví německé ekonomiky (nebo eurozóny obecně). To, jak teď Sobotkova vláda si "přivlastňuje" současný růst ekonomiky je úsměvné. Co bude Sobotka říkat, až začne Německo opět klesat? Babiš to pochopitelně ví, ale ten si jede své soukromé agrofertí zájmy a potřebuje vířít boj levice-pravice, aby na něho nebylo vidět. Zatím tato vláda neudělala nic, kromě "anulování" všech úsporných opatření pravicových vlád.

R. Tichý 20.10.2014 12:03

Re: Autor je trochu mimo mísu!

Nemůžu si pomoct, ale ve věznicích je mnohem více socanů než odsáků.

R. Tichý 20.10.2014 12:02

Volič levice

je hlupák, který nejenže nedohlédne budoucnosti svých dětí. On ani není schopen vidět svou budoucnost dále než 2 roky.

J. Kombercová 20.10.2014 11:56

Re: Autor je trochu mimo mísu!

ČSSD, místní organizace, podává stížnost na právě proběhlé volby, protože... na přední straně volebního lístku byla jména dvou uskupení nezávislých kandidátů, na rubové straně kandidátka ČSSD. Prý si voliči nevšimli, že lístek má dvě strany... tohle mi přinesl domů manžel, reagovala jsem, že  s n a d  se všichni mohli všimnout, že na zadní straně je také kandidátka a že snad jen blbec si nevšimne... muž pravil, že má zprávy, že ano, někteří si nevšimli.

To je má poznámka k prvním slovům Vašeho komentáře.

K. Luboš 20.10.2014 11:24

Autor je trochu mimo mísu!

Pokud si p. autor myslí, že voliči jsou idioti, takže jim stačí slíbit „pečenou drůbež, vrátit třicetikorunu anebo vyšší platy“ a úspěch se jaksi samozřejmě dostaví, tak je úplně mimo realitu. Ve skutečnosti pravicové strany dojely na to, že kradly a ještě při tom mlaskaly... Dojely na svoji neskutečnou drzost a aroganci. Protože co jiného je drzost a arogance, když „lidem seberete peníze“, abyste je vzápětí ukradli?

J. Kočí 20.10.2014 10:51

Je to hodně povrchní článek

Levice - pravice, koho to zajímá. Tzv. pravice dělala levicovou politiku už za nebožtíka Klause. Naopak řada opatření levicových vlád moc levicová nebyla. Jedná se o prosperitu. A tu nastartoval, ať se vám to líbí nebo nelíbí, Miloš Zeman. Přes všechny výhrady byl asi jediný, kdo dělal aktivní politiku pro pozvednutí Česka. Klaus zavedl mafiánský kapitalismus, ty nuly po Zemanovi, dosazené kmotry, ty už se nezmohly vůbec na nic.

A v tom je právě příčina. Možná je někdo nalevo, možná někdo napravo, ale nikdo nechce volit nějaké loutky, které plní to, co jim řeknou nějací lidi v pozadí. U Babiše je to jednoduché. Tam víme, kdo rozhoduje. A nese svou kůži na trh. A ne nějaký Janoušek nebo Rittig a spousta jiných, kteří si dělají stát pro sebe. Když se to nepovede, tak se prostě odstraní politik a podpoří se jiný. A můžou si v klidu vládnout dál.

V. Mlich 20.10.2014 10:12

Školné na vysokých školách

Nedávno byl zveřejněn průzkum, podle kterého 3/4 respondentů jsou proti zavedení školného na vysokých školách. Je až neuvřitelné, jak to slovo "bezplatné" dokáže lidem zatemnit mozek. Že si vůbec neuvědomí, že vysokoškolské studium má kromě nákladů na učitele i náklady na koleje, stravu, dojíždění, nemluvě o tom, že student nevydělává. A tohle si mohou dovolit jen ti majetnější. A všichni ostatní, co si to dovolit nemohou, protože jejich dítě musí hned po učňáku vydělávat na chleba, jim teď ve svých daních přispívají na toho učitele, a ještě si přitom pochvalují, jak je dobře, že je u nás vzděláni "bezplatné" a podpoří to i v průzkumu. Nechápu.

V. Mlich 20.10.2014 9:59

Ideje jsou to, co drží pohromadě.

Každé hnutí se zákonitě jednou musí rozhádat, dříve nebo později. Podle toho, jak silnou rukou vůdce drží disciplínu. Protože má jen toho vůdce, ale žádný ideový základ.

Naproti tomu tradiční strany, i když uvnitř taky dochází k rozporům a tahanicím, mají ideje jako sjednocující základ, který nakonec ten spolek udrží pohromadě.

Nízkou účast ve volbách způsobil častečně i zmatek u voličů, kteří mají čerstvou zkušenost se zklamáním od tradičních stran a teď už i hnutí, a ve spoustě nových tváří bez idejí se neumí orientovat. Tak to vyřešili neúčastí. Ale jsem optimista, lidi nakonec pochopí, co je nejrozumnější a systém se stabilizuje.

Š. Hašek 20.10.2014 9:31

Re: Myslíte zodpovědností onen jánabráchismus,

Buďte úplně bez starosti.

Teď  tu máte Babiše a Dluhoslava - "zemský ráj to na pohled"! Všecko bude (pokud se nezaseknou čerpadla a party budou držet pospolu. Spokojen?

Š. Hašek 20.10.2014 9:28

Re: V Česku zatím žádná pravice není.

Je zvláštní, že za všechno můžou dva lidé (Václav Klaus a ještě jednou Václav Klaus) a celý ten pilný, chytrý národ pod vedením celé armády jiných politiků s tím už dávno něco neudělal.

Ani jste si nevšiml, že pod dnešními problémy je podepsaná už jiná garda.

Š. Hašek 20.10.2014 9:22

Re: Těžký výběr politiků....

Vidím to opačně.

Babišismus říznutý plešatým kolenem nevydrží věčně. Zatím nemají na diktaturu. Budou další volby. Tohle je jen epizoda.

Ale mohou přijít i horší.

Š. Hašek 20.10.2014 9:20

Re: Pane Polanecký,ptáte se

Ale vždyť ta "pravice" zas takové kopance nedělala!

Zkuste vykřesat Švýcarsko z Gottwaldhusákismu (říznutého Leninem) za dvacet let!

Kristovy rány! Náš volič levice ani nepozná, že jest účastníkem komunzdravotnického systému, že na jeho důchod mu přispěje více vydělávající soused (tomu se to "voseká"). Ach jo. Ach jo.

A furt budeme kecat o zhoubnosti pravice, která u nás (skoro) není.

Výdyť u nás máme jen autentickou socdem (ODS a to všecko podobné) a potom bolševiky všeholidu, ekolidu a krasohledů z Charty 77 (ČSSD, nějaká ta hnutí - místo červené ovšem zelené/duhové a echt staropavučinaté bolševiky, atd.).

Š. Hašek 20.10.2014 9:09

Naše pravice

byla a je skoro středová, a velice sociálně dbalá (viz parametry zdravotnického systému, parametry státního důchodového systému, bohatý systém rozdávání peněz na základě žádosti "já na něco nemám").

To je holý fakt.

A holým faktem také jest, že volič, kterého opije politik slovy zadarmo či stát zaplatí, nikdy nebude volit ani náhodou tuto "nepravou" pravici - tedy vlastně autenticky sociálně demokratickou stranu. Ten neocení nikdy nic. Ten bude volit stále jen a jen slibotechny a dluhoslavy věčně roztáčející kola sypáním nekrytých peněz. Pro lidi! Přece!

A konzervativnímu občanovi zůstanou oči pro pláč. Ten také ale mnohdy neoceňuje, že mohou přijít horší.

Dnešní situace: vždyť s té televize přímo teče med "mazaný kolem huby všem lidem (hloupým)"! Ale všeho dočasu.

P. Kmoníček 20.10.2014 8:14

Pane Polanecký,ptáte se

v čem udělala pravice chybu.Jednoduchá odpověď.Nemá a neměla schopného člověka nebo skupinu lidí,kteří by veřejnosti důrazně a odborně,no odborně, spíš populárně vysvětlovali a popularizovali věci,které se jí prokazatelně povedly.Bez toho se dostala ke zdi odkud před těmi jednoduššími není úniku.Když se k té zdi přičtou maléry,které měla i levice a vlastně všechny strany,je na neúspěch zaděláno.

I. Dvořák 20.10.2014 7:35

Těžký výběr politiků....

Nevěřím ve znovuvzkříšení pravice. ODS je již blízko dna a TOPka se k němu rychle blíží. Důvodů pro tak rychlé sešupy je pochopitelně mnoho. Avšak ten nejpádnější je absolutní ztráta důvěry v obě partaje. Občana přesvědčovali o nutnosti šetření a sami rozkádali jak mohli. A když k tomu přidali ony církevní  restituce, bylo hotovo. A tak pravice se může přesvědčovat voliče o správnosti své politiky. Nikdo ji však neuvěří. Snad jen pár "skalních" , avšak ty to nezachrání.

A proto dnes občan u voleb  nevolí politika  podle idejí, nýbtrž podle toho, zda nebyl či nebyl namočen  v nějaké rozkrádací kauze.

P. Maleček 20.10.2014 6:37

V Česku zatím žádná pravice není.

Ta snaha údajné pravice, která ve skutečnosti v Česku neexistuje po prý úsporných rozpočtech nebyla dána zodpovědným hospodařením, ale převodem financí z převážně povinně vyplácených sociálních dávek do oblasti provozních nákladů a investic státu, kde se dají mnohem snázeji podojit.

Být tu skutečná pravice, která především nepřipustí rozkrádání veřejných zdrojů tak se levice krčí kdesi v koutku a komouši nesedí v parlamentu.

Dnešní stav je důsledkem činů komouši (a kdo ví jestli ne i KGB) ovládané partičky z prognosťáku v čele s Klausem, která pod maskou občanské pravice zakonzervovala komoušské manýry správy státu. A tak v očích občanstva z demokracie a pravice zvlášť udělala bandu prolhaných zlodějů.

A tohle změnit je teď práce nejmíň na generaci. Zvlášť když řada klauso či kubero prý pravičáků se ODS drží jak lejno košile.

A. Reček 20.10.2014 6:08

Autor opomenul více rozvést příčiny dnešního stavu pravice

a popisuje následky. Diskutovat lze zda skutečně ODS či TOP jsou tou přesnou pravicí. Určitě teď po komunálních a senátních volbách bude toto téma značně probíráno různými komentátory z různých úhlů pohledu.

P. Dvořák 20.10.2014 2:05

Dobrý postřeh:

"Faktem je, že po celosvětové krizi, která postihla i nás, se pravicovým vládám dařilo snižovat schodky státního rozpočtu. Dokonce do té míry, že schodek za loňský rok byl přibližně ve výši dluhové služby."

Je velice pravděpodobné, že kdyby ještě přestali vyplácet důchody nebo zrušili takový nesmysl, jako bezplatné školství, mohli jsme během pár let dokonce mít státní dluh na nule.