25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel 9.2.2007 18:56

pane jirzo-vás nemít,tak se ani nezasmějeme-ty oduševnělé bláboly jsou opravdu z vaší hlavy-to nás bůh ochranuj před mudrci vašeho ražení

Jiří K. 9.2.2007 18:51

On je dnes Apríl nebo Silvestr?

Jinak by snad takovéto desatero nemohl nikdo soudný zveřejnit.

Zejména bod 3 (korupce) ve spojení s ODS a její minulostí a v regionech i s přítomností (zejména Praha a Brno) zavání silnou groteskou, pominutím mysli nebo drzou provokací. Vyhánění čertíka samotným Belzebubem.

Bod 4 v návaznosti na nesourodě sestavenou koalici a personální složení vlády nepůsobí právě věrohodně a realizovatelně. Bod 5 je v přímém rozporu s tím, co ODS předváděla v minulosti v období nulové tolerance, agresivní a nekorektní předvolební kampaně (renčův klip, urážky, zesměšňování, podpásové obviňování, nepodávání rukou ...), i v době povolební a v současnosti (Dalík, Topolánek co mu ruce, prsty, nohy a jazyk stačí ...). Obyčejná lidská slušnost je přidanou hodnotou, kterou ausgerechnet od ODS může očekávat jen člověk naivní, stranicky zaujatý, nebo rovnou ...

Bod č. 6 se nejspíš vylučuje s bodem 10.

Bod č. 8 zatím ODS v minulosti prakticky nikdy nepředvedla, těžko lze věřit, že tomu bude jinak (viz. Topolánek - byt, dluh ...). Bod 9 - no na to si rád počkám. Pane Jirso, jste tak naivní, tak drzý a nebo jste takovým dobrým komikem?

jirka.s. 9.2.2007 18:35

Desatero má jednu chybu!

Přikázání číslo 10 by mělo figurovat jako číslo 1 !!!

Yarda 9.2.2007 20:31

Re: Desatero má jednu chybu!

Proč?

tom1978 9.2.2007 18:10

Vy jste ale naivní

Tahle vláda vznikla, protože to byla v podstatě poslední šance, aby si stará garnitura ODS (Langer, Říman, atd.) ještě přišla k lizu. Z dlouhodobýho hlediska to byla hloupost, protože pro ODS by bývalo bylo daleko lepší nechat ještě jednou vládnout Paroubka, a v dalších volbách pak mít třeba vážně těch 50 procent. Jenže stávající vedení ODS bylo už natolik vyhládlé po moci, že se na nějakou dlouhodobou strategii úplně vykašlalo. Takže mají vládu teď, tu nejhorší a nejušmudlanější vládu, jaká mohla vzniknout, a budou se jí držet jak klíšťata, protože je to stoprocentně na hodně dlouhou dobu poslední vláda ODS. (pokles preferencí už začal, a to se o reformách pořád jenom mluví. )

Karel II 9.2.2007 18:38

Re: Vy jste ale naivní

Řekl bych raději, my jsme naivní.Chceme od politiků "službu lidu" (použito záměrně) a politici na tom potřebují jen vydělat.Snad jen ten kníže ne.To jsme b...i!

Hustej 9.2.2007 15:10

Dluhy

 Ona je totiž ekonomie kouzelná věda, abychom věděli jak která ekonomika je úspěšná museli bychom mít univerzální měnu se kterou bychom jednotlivé ekonomiky srovnávali. Když totiž převedu naše makroekonomické čísla na dolary, tedy v měně se kterou počítá většina světových ekonomů. Dostanu se k číslům kde mi vyjde, že socani měli menší tempo zadlužení, než strýc vyrovnaný rozpočet, a že socani měli ke konci své vlády dvojciferné HDP...

Každopádně kdyby se plýtvalo museli bychom

zaznamenat i k tomu úměrnou inflaci.

nepolitik 9.2.2007 17:52

Re: Dluhy

"makroekonomické čísla" - co jste měl z češtiny? Rv

Hustej 9.2.2007 14:54

Co je to vlastně reforma?

Nikdy by mě nenapadlo skloňovat slovo reformy s vládou ODS. :-) To je asi ten největší problém tohoto článku.

Má to být důchodová reforma? To že zákazníci budou investovat peníze do pro ně ztrátových pojišťoven, (což mimochodem mohou již dnes) stěží muže zastavit naše vymírání spíše naopak. Jen připomenu pár nevýhod soukromých pojišťoven. Na rozdíl od průběžného fondu se nepříznivě projevuje inflace, kdežto příznivý růst HDP se neprojeví vůbec. Navíc je nutno ještě odečíst zisk pojišťoven 5-10% a samozřejmě také administrativní náklady (poplatky). Takže suma sumárum na penzijním připojištění letos každý vydělal z vložené 100Kč jednu korunu. :-) Což vzhledem k růstu HDP je opravdu výdělek...

Máto být Daňová reforma? Tím, že přesunu daňovou zátěž směrem k nízkopříjmovým do míst kde stát už vůbec nevidí si koleduji jen o zvýšení daňových úniků. Lefferova křivka v praxi.

Reforma zdravotnictví? Byrokratické poplatky pomalu za každou činnost ve zdravotnictví budou znamenat jen zvýšení lidí na finančáku a samotné zdravotní instituce budou takto vybrané peníze spotřebovávat jen na administrativu s tím spojenou. Jen si povzdechnu. Kde jsou ty doby kdy na chřipku stačil acylpirin (dnes za 9Kč) a celaskon (dnes za 5Kč, bohužel není k dostání) Jako by ve zdravotnictví neplatily liberální zákony, které hlásají konkurenční je levnější. :-(

Jestli autor měl na mysli reformy, tak se měl podívat na západ od nás, bohužel program ODS nejspíš opsal svůj program od Ruska, či Běloruska kde už stejné zákony mají...

A.D. 9.2.2007 16:26

Re: Co je to vlastně reforma?

Na západ od nás -  to myslíte Německo, potýkající se čím dál víc s následky minulé politiky silných odborů a "sociální spravedlnosti"? Nebo snad Francii, kde k tomu přibývá ještě všeobecná obliba stávek a předotované zemědělství?

hald 9.2.2007 21:32

Re: Re: Co je to vlastně reforma?

Zemědělství se musí udržet nad vodou za každou cenu, a stačí na to zdravý selský rozum. Co budeš jíst až nebudou brambory a obilý na chleba? Ty možná máš prachy na žrádlo ze zahraničí ale všichni nemají tolik peněz.

jerry 9.2.2007 13:42

Tak body 9 a 10 již byly porušeny

Pohanka získal určité výhody , Melčák s velkou pravděpodobností také a Melčák je komunistický převlékač kabátů. Dále , jak může vláda, která vznikla na slibu beztrestnosti Pohankovi, upřímně bojovat proti korupci? Vždyť v tom případě je i Pohankův kámoš Rath nedotknutelný.A profesionalita členů vlády ? Co takhle paní Kuchtová?

Saul 9.2.2007 9:01

Autorovi ušlo,

že vůli našich voličů lze vyjádřit souhrnně zhruba takto: Pouze 60 % se zajímlo o to, kdo tu bude vládnout. Z nich celá polovina volila bolševiky, dvě pětiny pravici a zbytek strany typu "jak kdy". Pak je ovšem směšné apelovat na ODS, aby výrazně ovlivňovala českou politiku ať už ve smyslu programovém nebo směrem k předčasným volbám. Strana, která je v menšině, na to prostě nemá sílu.

loko 9.2.2007 10:07

Re: Autorovi ušlo,

Dobří lidé jsou vždy v menšině a přesto musí zůstat dobrými:-)

PROKOP BUBEN 9.2.2007 10:41

Re: Re: Autorovi ušlo,

 Hodlal snad předchozí řícxi, že se Klausostrana nevzdala SNU o převýšení 50% podpory obyvatelstva a nebo alesponˇ voličů......

svet 9.2.2007 13:12

Re: Re: Autorovi ušlo,

A vědět, že to všechno vždycky "odserou"

Karel II 9.2.2007 18:15

Re: Autorovi ušlo,

K čemu jsou malé strany.Podle přírody silnější přežije, mě by stačily jen dvě strany.Je to jednoduché, jedna vyhraje, druhá je v opozici.Ty strany , které se do sněmovny nedostanou zaniknou, protože nezáskaly voliče. Samozřejmě nedostanou žádné peníze.Bude po problémech.Doporučuji přečíst si článek T.G.M. O straničtění (možná , že název je poněkud nepřesný).Poznámka:Četl jsem ho před rokem 1989.

LOJZA 9.2.2007 8:52

nemám námitky

ale rozšířil bych to.Např. 11. reformy neformuj jako prospěšné jen pro bohaté přátele,ale zejména pro většinu národa,12.když utahovat opasky,tak začít u sebe,13.samozřejmě zahraniční politiku orientovat na západ od našich hranic,to ale neznamená vazalství a nekritické přijímání všeho,co od tamtud přichází atd.

loko 9.2.2007 10:20

Re: nemám námitky

K vašemu jedenáctému bodu: Koho považujete za bohatého a koho za chudého? Bohatý je ten, co dře ve dne a často i v noci ať už jako bankéř, makléř, obchodník, restauratér, pekárník, stánkař, dělník? A nebo zloděj, podvodník, sociální příživník? Chudý je pak kdo?Ten co nemá co by chtěl, ten kterému nestačí peníze na bezuzdnou každodenní zábavu, komu chybí na chlast a drogy? Ten co žije příživnictvím a práci se systematicky vyhýbá?! Ke 12. Utahujte opasky své rozežranosti a těm co prací k penězům nepřicházejí! TO je vůle tvrdě pracujících lidí (jsem pekařský dělník - bohatý!)

Venkovan 9.2.2007 8:04

Pravé desatero by bylo

ještě najít tu pravou vládu,která se ho bude držet.

Meloun 9.2.2007 7:24

???

Neffe! Proč takovéto hovadiny otiskujete?

Gandalf 9.2.2007 12:35

Re: ???

Meloune! Proc je ctete?

Standa 9.2.2007 6:57

Co s vládou?

Autor Jirsa nepochopil bod9, který mu byl vysvětlen prezidentem Klausem. Co s vulgární vládou? Jaký premiér, taková vláda. 

Jan 9.2.2007 1:27

Souhlasím

Je to souhrn s kterým naprosto souhlasím.

AndyO 9.2.2007 0:17

mohl by autor krátce vysvětlit

proč tento článek vůbec napsal ? Kompiláty nepřinášející ani vysvětlení, ani nový pohled na problém, dokonce ani novou myšlenku mají jistě místo na blozích, kde také autor toto dílo publikoval. Ale v novinách ? Na to je to trochu málo.

loko 9.2.2007 10:34

Re: mohl by autor krátce vysvětlit

Vždy je dobře připomenout morální statut. Netýká se jen vlády, ale všech. Morálka je jediné co dokáže udržet lidskou společnost a její existenci ve všech časech. Morálně bezůhoní lidé nakonec vždy zachraňovali trosky společenství, když lidé morálku opustili.