24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rak 14.2.2010 22:39

Neurážejte důchodce !

Proč by měli důchodci zrovna volit komunisty nebo socany, mě není jasné -  většina starých lidí,kromě bývalých členů KSČ,  má se socializmem velmi špatné zkušenosti, které právě chybí naivním mladíkům volícím alternativní levice...Podle mého názoru může komunisty nebo socany volit jen osoba duševně zaostalá, a to penzisté většinou nejsou....

PeRi 14.2.2010 21:41

Levá pravá, přední zadní, pozor kozle, neupadni!

Chcíp kanárek, chcíp kanárek (chcíp nám Pejsek)

drak 14.2.2010 21:41

Autorovi děkuji za článek

Autorovi děkuji za článek, ve kterém krásně popsal současný stav naší politické scény a potenciální rizika z toho plynoucí. Obávám se ale, že naše společnost je zásluhou mediálních barnumských masáží ze strany páně Paroubkovy ČSSD, za které by se nemusel stydět ani tým současného amerického presidenta Obamy, natolik ovlivněna a nasměrována proti čemukoliv byť i zdánlivě pravicovému, že zvrátí-li se to do voleb, tak to bude skutečně zázrak. Nemalou zásluhu na tom mají samozřejmě i pitomé kousky pana Topolánka, s jeho lyžemi a toskánskými a jinými aférami, škoda slov, no a to, co se děje v Praze kolem OpenCard, to už se slušným slovem nedá komentovat. K tomu ještě pan Jančík a aféry v Brně. Zkrátka pánové se o svou "popularitu" skutečně činili, až se z nich kouřilo.

Pak zde máme bezbřehou naivitu těch, kteří si opravdu myslí, že ta druhá strana je o něco lepší. Samozřejmě, že není, legalizovaný výdělek v řádu stovek milionů pana Grosse, či podivné vazby pana Paroubka s Kočkovými, nenechávají na pochybách, že jeden za 18, druhý za 20-2. Konec konců během oné oposiční smlouvy došlo mezi těmi dvěma velkými k rozdělení vlivu a moci a toto v mnoha případech platí dodnes. Bůh ví co ještě vyleze na povrch v tom Brně. Jeden bez druhého totiž nedají ránu.

Další co hraje roli bych řekl je, že mezi sebou máme haldu sobců, která kvůli tomu, aby dostala první tři dny nemocenské a aspirín zdarma, což jsou mimochodem náklady, které každý "utáhne" sám, tak klidně nechá umřít dost jiných, protože na jejich drahou rakovinu už nezbudou peníze. Takovým se Jiří Paroubek a David Ráth postavili do čela.

Upřímně řečeno bych Jiřímu Paroubkovi a jeho Timurově partě velice přál aby co nejdříve vyhrála volby, sestavila vládu, poté aby nepřestala utrácet jako opilý námořník stejně, jako to dělala dosud a pak ať už to konečně praskne a přijdou ti havrani z MMF a pokrátí až o 40% dávky a důchody většině jeho voličů, protože ti si za svou naivitu a neodpovědnost opravdu nezasluhují nic jiného.

kurbet 14.2.2010 16:53

gordický uzel

Nojó pane Dřevojánku myslíte to dobře,jenomže TOP 09 má jednu malou,zato ale zásadní chybu a tou je pán Kalousek.Copak už jsme všichni zapomněli  jak se chová  chameleon deroucí se k moci???

strejda 14.2.2010 18:47

Re: gordický uzel

Nezapomněli.

Kon 14.2.2010 15:04

Pravda

Kdyby pojetí prady  ve vědě a technice bylo relativní a záviselo na osobním postoji posuzovatele, neexistovala by moderní civilizace založená na využití objektivně působících pravdivých přírodních zákonů a dostali bychom se snad nejvýše k využití pazourku. Autor si plete pravdu s názorem.

janoryna 14.2.2010 14:01

ono to nezvyšování deficitu spíše znamená

privatizaci zisku a socializaci ztrát. no a pak se nedivte, aby za ty ztráty levičáci nevykřikovali, že by je měli v prvé řadě hradit ti, kteří za hospodaření brali odměny a byli údajně i zodpovědní. a sociální stát vznikl v Eu proto, aby se nedostali k moci bolševici. po válce se také tam totiž dostali bolševici do vlády a znárodňovali, co to jen šlo. v U tomu s konečnou platností zabránilajistá paní thatcherová. v době krize nejdn lid ale i drobní podnikatelé rádi naslouchají extrémistům. a jak to dopadlo na př. v německu je snad i mladým konzervtivcům známo.

kord 14.2.2010 12:37

...

příklad.Fotovoltaické elektrárny,pár jedinců vydělalo na prodeji pozemků,proud z nich je o třetinu dražší a po spuštění provozu padá elektr.síť.Ale někdo zaloboval (mimochodem schvalovala vláda ODs),někdo prodal,někdo postavil.Pár lidí zbohatlo ještě víc,ale EON zdraží zhruba o třetinu.A obyčejní občani budou platit.Takových skrytých svinstev umí vláda víc.Viz Bursíkovo aktivity za prolomení limitů těžby uhlí.Nákup vozů IVECO pro armádu které nejezdí. atd..atd..ODs je stejná mafie jako ČSSD,ale bohužel za ODS to většinou zaplatí někdo jiný.

-F 14.2.2010 13:28

Re: ...

To máte na mysli nebezpečný odpad  solární panely?

občan 14.2.2010 23:14

Re: ...

jste blázen. Když přijmeme dnešní pokřivenou rétoriku, ale jakou jinou, to už bychom se vůbec nedorozuměli. pravicové strany se aspoň nějak programově starají o lidi, neboť tuší, že ty peníze, které si chtějí nakrást, představují nějakou hodnotu, kterou musí někdo vytvořit. Nepodříznou si pod sebou větev. Kdežto levice všecko rozkrade a prošustruje rovnou. Jejich program je ukrást, co je, vypůjčit si na to, co nejni a účet předložit lidem a pravici.

MoLa 14.2.2010 10:07

Díky

za zdravý rozum a srozumitelnost. Mějte se dobře.Vaše Moruše L.

MoLa 14.2.2010 10:05

Díky

tlustoch 14.2.2010 10:03

pravice x levice

autor ma pravdu, ze jde o historicke deleni a u nas jiz neplati                                       PODSTATA VECI je ta, ze to uz davno neplati ani ve svete a tam si na to mnohde ani nehraji;  jedna se o koncept, ktery vznikl v 19. stoleti a v soucasnosti uz nema zadny smysl   (uz ho ztratil v prubehu 20.stoleti) a 21.stoleti pred nas i politiky stavi spoustu novych vyzev a problemu, ktere se nedaji resit poznatky a duchem 19.stoleti ;   to je  jen medialne a nekterymi politiky umele vytvaren obraz jakesi pravice a levice - naprosto nesmyslne !!!  holt dav to chce a zada, tak se mu to predhazuje a pak se s nim lepe manipuluje ;

skutecne ve svete uz se toto deleni davno nepouziva, ptotoze behem 20.stoleti si pravice i levice prisvojovala ideje a myslenky druhe strany (mnohdy konvergovaly k sobe)  !!!

pouzivat koncepty a reseni 19. stoleti dnes muze mit mnohdy docela katastrofalni dusledky , najme v politice !!!! 

z toho se potom odviji groteskni az absurdni diskuze, zdali NSDAP byla levicova nebo pravicova strana  - je to naprosty nesmysl, takto ji cejchovat , podstata veci je ta, ze jde o zlocineckou organizaci a zlocinnou ideologii !!! a jeji zastanci jsou obycejni zlocinci a tak by se s nimi melo jednat !!!

PROKOP BUBEN 14.2.2010 8:16

JAK VIDNO

Autor má recht v tom, že populismus, nezavedení potřebných reforem a já bych dodal že i umožnění kontinuity bolševického práva ¨spolu s bezbřehým zlatokopčením, poškodilo ekonomickou i společenskou situaci v republice a to silně.......Vypúadá to tak, že vše bylo vykonáno dokonce záměrně a na NĚČÍ přání.......Věčný rebel PC bude mít ve svých necenzurovaných asi v ledasčem pravdu.....

-F 14.2.2010 13:49

Re: JAK VIDNO

Ryba smrdí od hlavy a v té době  se pasoval do role hlavy státu Havel. Hned po svém svém nástupu udělal dvě kardinální chyby. 1. Šílenou amnestii, kdy republiku zaplavilo šílené množství lidí bez domova a 2. Udělil generální pardon komunistům, kteří díky stranickým penězům privatizovali podniky a ovlivňují politické dění dodnes. Dnes to obstarává oranžová mafie.  Stejně jsme měli štěstí, že Václav Klaus založil ODS, stal se předsedou nově vzniklé České republiky a  začal s transformací.  I za ten krátký čas stačil nasměrovat  ekonomiku správným směrem. To se samozřejmě nelíbilo komunistům a tak bohém Havel  tvrdě a hloupě vystoupil proti úspěšnějšímu Václavovi a začal intrikovat. Může mu poděkovat za  to, že politická scéna je dnes špinavá žumpa.. když Paroubek nastoupil  jako předseda vlády, tak o něm Havel prohlásil,že bude dobrý předseda, protože podpořil tohoto naboba proti ODS a Václavu Klausovi. Moji vnuci už ne, ale pravnuci se budou učit v dějepise, že první český president  Vácalv Havel byl intrikán, který  přenechal moc komunistům a nevybíravě napadal ekonoma Klause, který se zasloužil o bezproblémové rozdělení Československa a netrvalo ani měsíc, by rozdělil společnou měnu a tak odstřihl Slovensku možnost dál se přiživovat na České republice. Dnes jsme u p-s-a-ých na dvoře, s jistotou se řítíme do bankrotu a už brzy nastane čas, kdy budeme potřebovat odborníka ekonoma kvalit Václava Klause. Na naší politické scéně nenajdeme ekonoma, , který by měl promyšlené jednotlivé kroky i s možnými riziky do budoucnosti.

janoryna 14.2.2010 14:03

Re: JAK VIDNO

ještě tohe nám scházelo.

strejda 14.2.2010 18:50

Re: JAK VIDNO

No nazdar! To myslíte vážně?

strejda 13.2.2010 22:19

neznám

citát  Copak boháč nerozhazuje peníze kolem sebe těm, kteří mu něco prodají? Neodvádí největší daně?

Neznám takové boháče. Ty co znám nerozhazují (to jim schvaluji, byli by blbí) a daně neplatí žádné, dovedou své zisky převét tam, kde se nic neplatí. Ekonomiku drží jen a jen střední třída a to jsou u nás spíš chudáci co na rozhazování nemjí.

hafusak2 13.2.2010 22:10

Autore. vážím si Vás:

Neboť tolika slovy napsat úplné hov/píp/, jen být za každou cenu pravicový, to už vyžaduje dost námahy. Ale to nic, volby, volby rozhodnou.

jirka.s. 14.2.2010 0:31

Re: Autore. vážím si Vás:

Jasně, flusáku, už se těšíš, jak ti velký pingl bude sypat do koryta, viď?

Autor: hafusak2 IP: 88.102.122.xxx Datum: 29.06.2009 13:01

Kašlu na vás vy bando šašků i na vaše přisluhovače a hlásné trouby. Já chci konečně žít podle svého a ne podle rad nějakých politruků. A jestli mám dnes něco prožrat na úkor příštích generací - klidně to prožeru, protože vím že i ty další generace budou oblbovány úplně stejně.

-F 14.2.2010 14:04

Re: Autore. vážím si Vás:

Ano, volby rozhodnou. Oranžová mafie  se chystá vyhrát volby, vykřikuje, že má nejlepší volební program, ale při tom se třese strachy, aby opravdu neutrpěla vítězství. To by Paroubkovi a jeho mafiánům zlámalo vaz. Podstatné pro tebe ale bude,  že  takoví jako ty budete marně čekat, že vám Paroubek konečně naplní to korýtko jak sliboval.  Paroubek vám do korýtka nic nenasype i kdyby chtěl, protože nebude z čeho. Už dnes se  nepodařilo panu Janotovi prodat všechny dluhopisy na burze a to i díky pablbovi Paroubkovi, který  prohlásil, že v PS vydání dluhopisů nepodpoří. A bude hůř. Nebo myslíte, že tento uřvaný buran  zajistí důvěryhodnost  ve světě kapitálu, kde si potřebuje půjčit, aby byly peníze na státní správu, zdravotnictví a sociální věci?

opcan 13.2.2010 19:59

Pane Drevojanku

myslim,ze diagnozou ceske volici vetsiny bylo vzdy hypertroficke provincialni sosactvi,ktere se i presto,ze se mu v soucasnosti jeho obraz denne nabizi primo z Hradu tvari ,ze mu nepatri ci nerozumi.Takovy alibisticky charakter volice si v modernich dejinach dovedl na svych historickych teritoriich vladnout svobodne jen zhruba 35 let a to moji diagnozu jen dokazuje, at se nam to libi ci ne.

Honza Král 13.2.2010 19:58

Už aby dement vypadl z Hradu - po hlavě dolů!

Klausovská cenzura již funguje! Zkuste odpovědět těm modrorudým, údajně pravicovým

soudruhům na centru.cz! - "diskuse je definitivně ukončena"!

Takže má pravdu autor článku, že si Putka už zase dělá co cchce a Klaus se urachleně )

doučuje rusky a peskuje svoh poskoky z Hradu, jak to, že neznají ruštinu dokonale!

On sám, je to o ně  známo,míá jazykové znaůlosti v rozsahu SVV'Š, tzn. takové kulové!

Sýček 13.2.2010 19:04

"...Nikdy jsem si kupříkladu nemyslel, že tradiční český hlasatel pravdy a lásky, syn kapitalisty a bohémský literát, je intelektuál levicový - ti, co to říkají, asi nikdy nečetli Petra Uhla..."

Tato věta vypovídá o autorovi skoro vše. Uhl je a byl trockista, byl a je nalevo od našich bývalých i současných komunistů. Snad jen Pol-Pot je od Uhla nalevo.

Jestli Havla pokládá za pravičáka jen proto, že je nalevo od Uhla, pak Filip, Grebeníček a další soudruzi jsou také pravičáci.

Palec dolůůůů!!!

Frank 13.2.2010 16:41

Dřevojánek si nějak libuje mezi opilci.

Havel i Kalousek jsou toho důkazem. A teď tu, jak nejlepší ekonom Kalous zasekl 190mld sekeru do státního rozpočtu. Takže notorický ožrala a degenerovaný Trautenberg jsou podle Dřevojánka ta nejlepší alternativa. Nazdar bazar.

jirka.s. 13.2.2010 16:59

Re: Dřevojánek si nějak libuje mezi opilci.

BINGO, kreténe! Tenhleten Trautenberk je skutečně degenerovaný!!!

http://www.vytvory.cz/wp-content/gallery/kravinky/trautenberk_01.jpg

Krištov 13.2.2010 15:33

Pravá, levá.

Pane Dřevojánek jistě nejste dřevo, vemte skoroabstinenta Kolouse a váženého knížete a v Rakouských alpách můžete agitovat pro krávu Milku.

tich@dohoda 13.2.2010 15:03

Co charakterizuje " pravičáka a co levičáka" ?

viz titulek, soudruh z Hradce HK/. Snadana odpoved, soudruhu z Hradce, Fanatismus , = ideologicka slepota, fanatici jako vase malickost zde stale tapetuji ty sve "pravdy" , at uz zleva , ci zprava, problem je v tom , ze vas modrych bolseviku je zde cca 90% a tzv. levicaku horko tezko 5% . Prave fanatiky jako jste vy, ty by meli vymest z kazde diskuse. Cest :-)

Karel 13.2.2010 15:14

Re: Co charakterizuje " pravičáka a co levičáka" ?

  VOLTE KOMUNISTY , GREBENÍČEK NA HRAD !!!!!!!

M. Prokop 13.2.2010 16:00

Re: Co charakterizuje " pravičáka a co levičáka" ?

Je vidět, že počty nejsou vaše hobby.

Nebo jen fanaticky lžete?