28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Poznámka ke sjezdu jedné strany

Jistě jste si všimli, že se na veřejnoprávních stanicích všeho druhu hovořilo až příliš dlouho a také zbytečně mnoho o sjezdu politické stany, které se podařilo dokonale propadnout parlamentními volbami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Selinger 26.2.2018 21:05

Přeji šťastnou cestu

do propadliště dějin. Už tu škodí moc dlouho, je čas zmizet.

S. Rehulka 26.2.2018 16:09

Čemu se divíte ?

Jsem starý dědek, ale pamatuji si, že jsme se ve škole učili, že KSČ, tedy komunisté, vznikli odtržením svých radikálnšjších členů právě od tehdejší Sociální Demokracie ! Pokud si to pamatuji dobře, bylo to v roce 1921 v hospodě Ukaštanu, na Bílé Hoře. Takže čemu se divíte, je to stejná svoloč z jedné líhně !

P. Selinger 26.2.2018 20:52

Re: Čemu se divíte ?

Již několikrát jsem zde psal, že komunisté jsou pouze zdivočelí socdemáci.....

J. Jurax 26.2.2018 21:49

Re: Čemu se divíte ?

No, máte sice povšechně recht, ale v detailech to do mne ve škole vtloukali jinak.

"7. dubna 1878 se v břevnovském hostinci U Kaštanu konal ustavující sjezd zvláštní organizace českých sociálních demokratů v rámci celorakouské sociálně demokratické strany pod názvem Sociálně demokratická strana českoslovanská v Rakousku." - viz Wiki. Ten hostinec byl v Břevnově, v ulici Bělohorské; dnes je tak kafírna a muzeum přes populární hudbu a ještě nějaké další kulturno. Dům jest barokní a památkově chráněný.

Wiki též poučí, že "KSČ vznikla odštěpením větší části Československé sociální demokracie. Ustavující sjezd KSČ se konal ve dnech 14. až 16. května 1921 ve velkém sále Národního domu v Karlíně" - odtud karlínští kluci.

P. Hlosta 26.2.2018 11:02

Chce to občanskou nezávislost na státu!

Základním předpokladem úspěšného státu jsou jeho na státu nezávislí občané. Tedy ne ti, co pobírají od státu dávky, dotace, podpory, ale tací, co si sami obstarají počestnou obživu a z ní jsou jim, třebaže bez dobrovolnosti, odebírány daně státu. Vše jiné teoretizování, jak by kvetl stát, kdyby... je jen o ztrátě soudnosti. Soudnost ztrácí závisláci!

Kdo bere od státu, ten určitě nebude preferovat tvrdé principy vedoucí stát k prosperitě. Komu bude odebrána podpora, ten rozhodně bude nadávat stávající moci za tu "sprostotu" a dá napříště hlas těm, co slíbí novu a třeba i vyšší podporu. A od tohoto se odvíjí celá politika všech politických stran i hnutí. V důsledku jde o holou existenci národa, protože je tu možnost jeho zrušení začleněním cizího elementu, co má jen svou víru, jen své zákony, jen své tradice a je k nám všem agresivní z podstaty náboženské víry.

Nejde však získat hlasy občanů jen prostým odporem k imigraci islámu a primitivů třetího světa. Musí být k tomu přidán i požadavek svobodnějšího prostoru pro střední stav, jeho vznik a existenci do budoucna. Jistí totiž nezávislejší zaměstnávání se, nezávislejší příjmy, větší sebevědomí zaměstnaných i zaměstnavatelů a může to být i největší volební síla v důsledku, protože nebude uplatitelná jalovými sliby.

Rozhodně si není možné myslet, že toto je zájem stávajících politických stran a hnutí. Pokud jde o dosud nevyzkoušenou SPD Okamury, pak u nich není jasnější vize v tomto ohledu, jak by měl být střední stav ošetřen. Jsou příliš emoční a dalo by se říct i jednohlasí v Okamurovi. Vypadá to, že by neměli personálně odborně na vládnutí.

Rozhodně bych chtěl nové volby! Restart!

L. David 26.2.2018 10:55

Socani byli vždy křivácká parta, podobně jako komunisti,

ke kterým ostatně mají velmi blízko!

Až exekutor právem zabaví ČSSD jejich Lidový dům, můžou se jít klouzat. Dříve, či později, jejich strana skončí v propadlišti dějin, popř. v náruči komunistů.

F. Doušek 26.2.2018 10:04

Hamáčkova priorita - zrušení

neplacených prvních tří dnů nemocenské. To je poněkud málo k přilákání voličů.

J. Jurax 26.2.2018 21:51

Re: Hamáčkova priorita - zrušení

No nevím, historicky celkem nedávno stačily k témuž tři pětky. Myslíte, že se voličové od té doby změnili?

F. Navrátil 26.2.2018 9:15

Úprk od tradičních voličů

Pravdou je, že Hamáček a jeho parta jedou ve starých kolejích a nechystají žádné zásadní změny. Vůbec nechápou, proč došlo k propadu volebních preferencí a odůvodňují to špatnou komunikací, malou prezentací úspěchů a pod. Podstatou propadu je fakt, že voliči neopustili sociální demokracii, ale strana opustila své tradiční voliče. Sobotkovo a Špidlovo vedení se rozhodlo orientovat se na městské liberální voliče, neziskovky a sociálně vyloučené. Problémem je, že městští liberálové volí Kalouska, neziskovkáři zelené a Piráty a nepřizpůsobiví k volbám nechodí. Opuštění tradiční voliči sociální demokracie pak volili Babiše nebo Okamuru. Pokud Hamáček nepochopí příčiny propadu a nenajde odvahu plnit sociálně demokratický program podle přání a životních preferencí tradičních voličů, pak strana definitivně zkrachuje.

Š. Hašek 26.2.2018 9:18

Re: Úprk od tradičních voličů

Velice přesné.

V. Pavelka 26.2.2018 18:05

No

Jedinný socan který se dopustil povolební sebereflexe byl Křeček .ostatní meldují mantru o ukradených uspěších Babišem . břídilové.Nedokážu si představit žádnou stranu v paramentu , která by řídila tuto zemi , žádný státník , jen okopávači.

M. Šejna 26.2.2018 8:36

já jsem byl voličem ČSSD ...

... takže jsem narozdíl od pana Chrastiny schopen přesně popsat, proč mě socani tak nasr@li, že jsem je tentokrát poprve od vzniku ČR nevolil.

1. chyba socanů: v době ukrajinské krize pomáhali majdanským banderovcům, ale když byla česká socanská vláda požádána o pomoc českým krajanům, žijícím na Ukrajině, ukázala jim česká vláda jménem Zaorálka vztyčený prostředník.

2. chyba socanů: tady se s panem Chrastinou shoduji. Bylo mi na blití ze socanů, když na Babiše vytahovali jednu uměle vytvořenou kauzu za druhou jen proto, že ANO začalo mít větší volební preference, než ČSSD. Tohle odporné socanské kopání do Babiše se projevilo ihned v preferencích. Ještě v březnu 2017 měli socani 22% voličských preferencí. Pak následovaly "korunové dluhopisy", zveřejnění "odposlechů Babiše", "Čapí hnízdo" a závěrem Sobotkova demise-nedemise. Výsledkem bylo říjnových 7%.

Postoj socanů k migrační krizi neměl na socanské preference žádný vliv. V této věci se socani chovali celkem normálně a své voliče nijak nevytáčeli.

J. Zima 26.2.2018 18:31

Re: já jsem byl voličem ČSSD ...

Že jste nevolil socany za to vám patří pochvala, ale jestli jste místo nich volil Babiše, tak jste moc nepomohl. Babiš evidentně směřuje k "dohodě" s Bruselem ohledně přijetí Dublinu IV, aby neohrozil svoje příjmy z dotací.

Do ukrajinské krize jsme se neměli vůbec míchat. Ono je totiž těžko rozhodnout zda je lepší Janukovyč nebo Porošenko, oba stojí za stejné ho.... Zaorálkovi ale trochu křivdíte. Hlavní překážky vystěhování nakladla ukrajinská strana. Podmínky ohledně majetku a placení byly tak vražedné, že si řada to zvlášť straších lidí rozmyslela. Otázka je, jestli mohl udělat víc.

Ohledně Babiše byste neměl mít žádné iluze. Že Čapí hnízdo vyšetřoval OLAF se známým výsledkem není dílo socanů. Ono totiž u těch papalášů se těžko hledají důkazy a tak se musí vzít co je. Al Capona taky neodsoudili za vraždy nebo vydírání i když se jich nepochybně dopustil, ale za neplacení daní.

J. Vobr 26.2.2018 7:44

CHRASTINA DOBRÝ !!!

Tu-ááá.

P. Lenc 26.2.2018 8:58

Re: CHRASTINA DOBRÝ !!!

JO!

O. Zuckerová 26.2.2018 10:59

Re: CHRASTINA DOBRÝ !!!

Jako vždy! Připojuji se.

D. Polanský 26.2.2018 7:14

Ono toho bylo ještě více,

třebaže rafinovanost proimigrační politiky ČSSD byla těm inteligentnějším zjevná, nakonec pokračuje i dnes, abychom zase nekritizovali jenom ČSSD. Za jakýsi vrchol státního šílenství z minulého období považuji návrh paní Marksové, aby za neplatiče výživného na děti výživné platil stát, neboli programová podpora neodpovědnosti rodičů. A hle člověk by si myslel, že tahle myšlenka je už s odchodem ČSSD do opozice pryč, ale ne, v tomhle sociálním experimentu chtějí pokračovat lidovci. Takže ne jenom ČSSD. Snaží se i ostatní. ANO také není cizí myšlenka dovozu levné pracovní síly cizí, stačí občas se zaposlouchat do řečí paní Jourové, samá integrace apod. Křesťané bděte!

M. Šejna 26.2.2018 8:41

pane Polanský

Marksová se sice chovala ve své funkci téměř jako dvojník Marxe, ale její návrh na placení výživného státem považuji za jeden z mála jejích dobrých nápadů. Stát měl podle jejího návrhu platit výživné za neplatícího rodiče, ale pak to měl soudně od neplatiče vymáhat. Tohle považuji za správný krok. Matka, která nemá na placení ani nájmu díky tomu, že jí manžel neposílá alimenty, nemá pak peníze ani na placení právníků, kteří by za ni vymáhali pohledávky. V tomto má stát mnohem silnější pozici a navíc ve chvíli životní nouze by uměl matce samoživitelce finančně pomoci.

Š. Hašek 26.2.2018 9:26

Re: pane Polanský

Pane Šejno, nesouhlas.

Stát má zajistit jednoduché vymáhání dluhů mezi občany, samotnými občany za jasné pomoci a ochrany státu, nikoliv dluhy zaplatit a potom nastartovat tisíce úředních lejster o "vymáhání", cha cha. Tomu se musím smutně smát.

Nemám obecně rád jakékoliv "opíječe rohlíkem", ČSSD je z nich na špici, zajišťuje Marksová/Marxová/Engelsová/Leninová a Dienstbier. O bruseleTOP se nebudu vůbec vyjadřovat.

J. Schwarz 26.2.2018 13:02

Re: pane Polanský

Přesně tak. Stát má zajistit rychlé vypořádání oprávněných nároků všech občanů a ne jen nějakých vybraných kategorií.

V. Pavelka 26.2.2018 17:15

Re: Ono toho bylo ještě více,

Budeme svědky závodů o ničení státního rozpočtu , rozdavačů propadu stran

J. Fridrich 26.2.2018 6:44

Hamáčku hlavně nezapomeň, že jste po těchto

Hamáčku hlavně nezapomeň, že jste po těchto volbách pidistranička se ziskem 7,27 % hlasů občanů - a podle toho se chovej při jednáních o vládě... Také nezapomeň platit stamilionové socdemácké dluhy dle rozhodnutí soudu, vždyt' říkáte, že jste demokratická strana, která ctí zákony naší země.

V. Pavelka 26.2.2018 17:24

Re: Hamáčku hlavně nezapomeň, že jste po těchto

Největší problém socanů je jistota že jejich bývalí voliči si jen někam odskočili a za chvíli se vrátí.

J. Jurax 26.2.2018 22:01

Re: Hamáčku hlavně nezapomeň, že jste po těchto

No, 6.2.2018 měli podle CVVM socani 12,5% shodně s Piráty, ODS 12%, komančové 10%, okamůrovci 7,5%.

Dobrá zpráva je, že topka, lidovci a starostové pod 5%.

Špatná zpráva je, že anonisti 30,5%.

Viz http://www.ceske-volby.cz/2018/02/06/volebni-preference-politickych-stran-leden-unor-2018/

V. Braun 26.2.2018 2:14

Proč? Protože Babiš.

Tak jestli byla ČSSD dostatečně protiimigrantská o tom se dá diskutovat, ovšem 12 přijatých uprchlíků a Chovancovy policejní manévry na hranicích o nějaké proimigrantské politice moc nesvědčí, tolik k prvnímu uvedenému důvodu. Druhý důvod, tedy Babiš a jeho odčerpání voličů ČSSD, je naopak plně relevantní, ovšem o tom všechna média psala mnohokrát, proč se autorovi zdá, že to bylo málo, je mi záhadou.

M. Valenta 26.2.2018 8:28

Re: Proč? Protože Babiš.

Proč? Protože autor je okamurovec a ti mají podobné konstrukce v popisu práce.

M. Šurgot 26.2.2018 2:06

Babiš válcuje ČSSD i když s nim není ve vládě

Minulý týden se probíralo odvolání ředitele České pošty. Babiš mluvil o 8 milionech platu ředitele a o tom, ze zaměstnanci pošty berou o deset tisíc méně, než je republikový průměr. Zatímco Hamáček na svém Twitteru kritizoval odvolání ředitele a o zaměstnancích pošty ani slovo.

Poslouchal jsem rozhovor Babiše na ČT 24 o kritice ODS směrem ku vládě, ze údajně do budoucna zasluhuje republiku. Babis doslova sypat z rukávu čísla o tom, kolik berou důchodci, položil řečnickou otázku, jak mohou vyžít s dvanácti tisíci měsíčně a popsal kroky, vedoucí ku zvýšení jejich důchodu a popsal kde na “to” vezme. Zmínil i platy učitelů. Vysmál se ODS za kritiku kroků vlády v demisi s odkazem na vládnutí Topolánkovy vlady v demisi a tehdejších rozhodnutí Topolánkovy vlady, která nebrala zřetel na to, ze vládne v demisi.

Nicméně je vcelku symbolické, že papaláši z ČSSD neumějí argumentovat jako Babis, jejich rétorika se stále potácí v zastaralých klišé.

Proklinany Babiš je o mnoho více sociálně demokratický politik, než oni sami. Chovancovy fotky s puškou v náruči s titulky, ze odmítá regulaci zbraní, nařízenou Bruselem. Do nebe volající stupidita, protože kolik dělníků, prodavaček a státních úředníků má doma zbraň? Minimum... Kdo má v Čechách většinou zbraň? Ten kdo na to má a musí si chránit majetek. A kolik z nich bude volicem ČSSD?! A dalším omylem Chovance je způsob obrany. Nikdo z potenciálních voličů ČSSD se nechce se zbraní v ruce bránit na území ČR a to z jednoduchého důvodu. Nikdo nechce vpustit imigranty na území ČR. Chovanec se měl prezentovat jako obránce hranic a nevpustit nikoho dovnitř státu.

Nejsem volič Babiše, jen dlouhodobě kritizuji vedení ČSSD, protože nedělá politiku ve prospěch svých základních voličů. Zaměstnanců pracujících mimo státní sektor. Přidávat půl roku před volbami státním úředníkům, policistům, hasičům a na sociální dávky - to není ani omylem sociálně demokratická politika, to jsou sprosté úplatky pro voliče, závislé na příjmu ze státního rozpočtu.

I. Klepáček 26.2.2018 2:05

Ano

Proc se bojime vyslovit, jaky průběh bude mít změna ? Bude revoluce. Šťastná, nespravedliva, nepravdolaskova , nutná, protože logická. A krutá i bezohledná. A pak se bude žít jinak s podobnými články i příspěvky.

J. Jurax 26.2.2018 22:09

Re: Ano

Jojo, revoluce ... a vojna s Turky musí být ... bude se to řezat!

https://www.youtube.com/watch?v=vN__DmAWx20