23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Povolební ztráty a nálezy

Po volbách jako po výprasku. I když někteří slavili výsledky ještě stále čerstvě skončených krajských i senátních voleb, kdo se může označit za vítěze?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 19.10.2016 13:08

Jinde píší....

„Sobotka v USA káže havlismus, ale v Číně vlezdoprdelní komercialismus. V

tomto ohledu riskuje, že se z něj stane sociálnědemokratická verze

Miroslava Kalouska, který sráží dolů TOP 09 svými padáky, co se

neotevřely, mýtnou zakázkou pro Kapsch a církevními restitucemi... Erik Best.

M. Prokop 19.10.2016 20:53

Re: Jinde píší....

Best už se zvencnul dávno.

F. Kusák 19.10.2016 11:28

Senát,

alespoň tak, jak byl ustaven včetně definovaných pravomocí, mně vadil vždycky. Jeho význam klesl ještě více po zavedení přímé volby prezidenta, kterou naopak považuji za správnou. Byl jsem znechucen, když prezidenta volili společně senátoři a poslanci. To ale neznamená, že mně současný prezident sedí. Tak bych byl proto, aby byl senát nahrazen, zrušen nebo změněno jeho postavení. Úkol nelehký, ale na výsost potřebný.

J. Šula 19.10.2016 10:36

Nic nerušit

Naopak, je potřeba naplňovat Ústavu ČR a to v první řadě představiteli státu, počínaje tím nejvyšším. Příklady táhnou. Občané to očekávají a pak přijdou i k volbám. Ve společnosti je nutno změnit klima, třeba trochu pohovořit o občanských právech i povinnostech. Aby volební právo občana se přetavilo v jeho vnitřní potřebu a povinnost. Vidím to jako dobrou cestu do budoucna.

J. Kučera 19.10.2016 12:12

Re: Nic nerušit

Souhlasím, nic nerušit a naplňovat ústavu. Např. zákazem ideologií, které ústavě odporují, především islámu.

R. Langer 19.10.2016 12:41

Re: Nic nerušit

Tyto ideologie jsou zakázány už ze zákona, třeba například jako propagace komunismu, a nejenom v ČR, ale v celé EU, nicméně aplikace tohoto zákona je DŮSLEDNĚ A CÍLENĚ IGNOROVÁNA. Tedy pokud zrovna nejste člen třeba AfD a tak podobně. :-P

J. Schwarz 19.10.2016 9:18

Kdyby sněmovna musela

alespoň přehlasovat senát větším počtem hlasů / třeba nadpoloviční většinou všech poslanců a ne jen těch přítomných / nebo většinou třípětinovou, pak by měl senát reálný vliv. Takhle je to jen žvanírna a senátor / narozdíl od běžného občana / dostane snáze prostor v médiích nebo audienci u vrchnosti. A toť vše. mediální pozornosti se konečně může domoci i "běžný občan" pokud uveřejní dostatečně kontroverzní názor na Facebooku a vzbudí tak nelibost "strážců tolerance" .