19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Posouvá se Česko na Ukrajinu?

Proč Ukrajina jako země již několik desetiletí nefunguje, má více důvodů, ale ten hlavní je, že ji ovládají oligarchové. Kdo je typický ukrajinský oligarcha?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vozábalová 3.8.2015 20:19

Re: Kdo to je MUDr. Kuba ?

To je ten pán, který se stal 1. náměstkem hejtmana Jihočeského kraje v prvním volebním období současného hejtmana (2008-2012)a v této funkci se ptal úředníků vykonávajících na krajském úřadě státní správu, zda budou rozhodovat podle zákona nebo podle politického zadání - kdo neodpověděl správně, nebyl za krátký čas úředníkem. No a pak byl jmenován ministrem (myslím průmyslu a obchodu, nevím jistě), byť se veřejně již hovořilo o tom, že jím má být Michal Doktor - ten následně z ODS odešel.

Jako lídr ODS v jižních Čechách neprošel do parlamentu - no je tu zkrátka takový hóóódně oblíbený, ale poslední dobou o něm není vůbec slyšet.

J. Kanioková 3.8.2015 19:12

Kdo to je MUDr. Kuba ?

Proč ho zmiňujete? To fakt není ironie, jen marně dumám, proč je ten pán zmińován, vůbec o něm nic nevím..

J. Kanioková 3.8.2015 19:10

Jenom ODS ???

J. Kanioková 3.8.2015 19:07

Na co si přišel mimo své ofic. příjmy ?

Docela by mě to zajímalo, když čtu takové výkřiky..

J. Kanioková 3.8.2015 19:03

Nesnáším takové jednostranné soudy,

a dala jsem tu ten okopčený "seznam" jen jako reakci na vaše obviňění.

I na Západě, který měl dlouhá desetiletí, aby "vyšlechtil" své zákonodárství při existenci převážně soukromo podnikání, i tam existují případy korupce či podvodné jednání. A to si především soukr. podniky jo hlídají pohyb na účtech, aby někde nevznikl jakýsi průšvih.

Jenže v zemích býv. RVHP - to většinou bylo státní vlastnictví, které bylo nutno co nejdříve převést na soukromé firmy, aby mohly jakž takž fungovat, protože měly zastaralé zařízemí i produkty, které v otevřené konkurenci většinou neměly šanci na solidní odbyt. Tudíž i stát neměl šanci na solidní příjmy do rozpočtu.

Proto musela privatizace proběhnout co nejrychleji. Proto se firmy stávaly majetkem cizích investorů, když tady čeští nebyli, nebo neuměli podnikat.

A to byly obrovské přesuny majetku i financí. A to bylo plno okamžiků, které někoho zlomily a začal jet na vlastní zájem. Těch příležitostí bylo v té době strašně moc, oproti normálnímu provozu v zajetém politickém systému. A hlavně - dělo se to ve VŠECH zemích býv. RVHP, nejenom u nás..

J. Kyselková 3.8.2015 18:57

Pokusný balónek

je přesvědčivý - Babišov je neprůstřelný.

J. Kanioková 3.8.2015 18:45

Aha... socialisti nikoliv... uff. jsou křišťálově čistí..

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt Stanislava Grosse, Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl,

Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU, Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili.

P. Gabriel st. 3.8.2015 15:51

No to byli ti praví!

" někteří bývalí politici ODS před lety varovali před prorůstáním politiky a byznysu." No to byli ti praví! ODSprorostlá od svého vzniku s byznysem, resp. s jeho mafiánskodefraudašní a oligarchickou verzí, to byli ti praví, kteří mohli varovat, zvláště před něčím, co sami zneužívali až na dřeň!

P. Khail 3.8.2015 14:31

Re: Smesne ! ODS byla ukazkou prorostleho businessu do...

Pan Jirsa se svými vztahy je typickou ukázkou, zloděj volá chyťte zloděje.

K. Janyška 3.8.2015 10:11

Ano, to dělal Václav Klaus. Topolánek však už ne.

A navíc, nic takového není možné... Dzp.

K. Frauknecht 3.8.2015 8:33

Stojí za povšimnutí,

kde tento princip funguje :-))).

Jo, kdo něco chtěl, strana pomohla, čtyřicet let to tak bylo. Prostě to v nás zůstalo. Naše děti už snad budou žít normálně.

P. Hlosta 3.8.2015 7:59

Autor objevil ameriku!

Politika s byznysem jsou od počátku. Máme totiž klientelistickou společnost, jestli si autor neráčil povšimnout. Co je klientelismus, by mělo být průměrně vzdělanému jasné. Základem u nás je šedá vládnoucí zóna a tou je státní i obecní byrokracie. Úředníci na všech postech mají významné postavení, které nelze jen tak zrušit. Jejich pozice jsou jištěny stále novými posilami z jejich spřízněných. Mezi vládnoucí šedou zónu se jen tak lehce kdokoliv nedostane. Všeobecně se to ví. Výběrová řízení byla vždy zmanipulovaná a pes po tom neštěknul. Kdyby totiž štěknul, dostal by náhubek.

Autor objevil ameriku! Velký kapitál je nad klientelistickým systémem! Opravdu objevné. Je směšné, že samozřejmosti se jaksi neříkají, protože co když pisatel bude po úřadech něco potřebovat, že! Odvahu má pouze na to, aby zdělil to, co už mají všichni na háku. Nějaký oligarcha občana už nerozhodí, když ví, že ani podnikat nemůže, když není v klientelistickém kolečku. Tedy může, ale ztrátově, nebo nejvýš šul-nul.

R. Houška 3.8.2015 7:41

Jirso, vy chlupe v Dlouhého zadku, vy si myslíte, že

se na chvíli zašijete do Senátu, a lidé zapomenou kým jste a kdo vás stvořil? Kdyby nebylo té vaší nenažrané bandy, která všem dalším ukázala cestu tím, že jste dokázali, že to dokážete, tak jsme byli o světelné roky dál, než jsme... Stud vám pochopitelně nic neříká, že?!

A. Reček 3.8.2015 7:39

Re: Smesne ! ODS byla ukazkou prorostleho businessu do...

Ano. Od prvopočátku ODS se snoubilo tam podnikání a politika. A nejen v centru, ale i krajích a okresech. U nich začalo kmotříčkování, které převzali i socdemáci. Kdo hledal kariéru vstupoval k nim a otec zakladatel strany Klaus neprotestoval a nebránil tomu.

F. Žůrek 3.8.2015 3:33

A co takový Václav Klaus?

ODS založil. Jakmile si přišel na své,  ODS potopil.

P. Dvořák 3.8.2015 2:03

Je mi s potěšením po tolika letech zjistit,

že nás politici ODS varovali před prorůstáním.

Nejspíš nás varovali tito politici: Mirek Topolánek, Milan Jančík, Aleš Řebíček, Vlastimil Tlustý . . . .

J. Vozábalová 3.8.2015 1:44

Někteří politici ODS

možná před prorůstáním byznysu a politiky varovali, ale hodně bylo takových, kteří nejen nevarovali, ale velmi ochotně spolupracovali.

Pravda - nebylo to tak, že by ti ve vyšší politice byli přímo těmi, kdo zároveň viditelně vlastnili kde-co, ale právě tato spolupráce zlomila ODS vaz - tedy téměř a bude to chtít hodně dlouhou a hodně POCTIVOU rehabilitaci, aby se ODS zase pořádně postavila na nohy. Šanci snad má, přála bych jí to, jenže ztráta dobré pověsti je jedna z nejhorších možných ztrát.

Opravdu si nejsem tak úplně jistá, zda by pro tento stát byla až tak velká výhra, kdyby se podařilo ve vysoké politice nahradit lidi typu "Andrej Babiš" lidmi typu "MUDr. Kuba".

T. Pansky 3.8.2015 0:53

Smesne ! ODS byla ukazkou prorostleho businessu do...

... politiky.  Jeste si vzpominame na velmi nakladne sjezdy ODS, kde se vsichni predvadeli, co kdo ma?  ODS zametala jakekoliv naznaky korupce, spojovani politiky a obchodu, pod koberec.  Proto ODS nikdo neveri.  Tady neni co dal rici.  ODS mizi z politicke sceny prave diky vnitrni strukture kontrolovane obchodem.