25.4.2024 | Svátek má Marek


POLITIKA: Poslanec Krátký není zloděj ani kurva...

22.9.2011

...a proto přeci nebude pracovat v noci. Taková byla jeho reakce na návrh prodloužení doby jednání a hlasování ve Sněmovně.

V prvé řadě je nutno poznamenat, že poslanci berou velmi vysoké platy na to, jak kvalitní práci odvádějí. V druhé je nutno poznamenat, že berou velmi vysoké platy i vůči "obyčejným" lidem, a ve třetí nutno poznamenat, že berou velmi vysoké platy za poměrně krátkou dobu strávenou "v zaměstnání".

Běžný člověk nedostává příplatky na bydlení, na dopravu, na asistenty, na kancelář, na reprezentaci a já nevím na co všechno ještě. Běžný člověk se má co ohánět, aby si vydělal na svůj denní chléb, jak se často obrazně říká. Tři čtvrtiny zaměstnanců nedosáhnou na průměrný plat bez ohledu na to, v jakou denní dobu pracují.

Panu poslanci se zajídá pracovat v noci: "Já bych vás chtěl poprosit, kolegové z koalice, nechte ty noční hodiny těm dvoum nejstarším řemeslům a dejte pokoj s těmato věcma. Mám připomnět, který ty řemesla jsou? Kdo dělá v noci? Kurvy a zloději! Já se ani mezi jedno nepočítám. Tak proboha věčnýho, dejte pokoj a dělejme řádně, tak jak to patří, a ne v noci!" prohlásil Jiří Krátký.

Prodavačky, obsluhy benzínových pump, nádraží, MHD, novináři, energetici, policisté, hasiči, zdravotníci, taxikáři, plynaři... existuje spousta profesí, které dělají ve dne v noci. Mnozí tito zaměstnanci nedosáhnou na průměrnou mzdu a pracovat zkrátka musí.

Jak by se asi panu poslanci líbilo, kdyby ho akutně převezli do nemocnice a lékař mu řekl, že musí počkat do rána, protože on není zloděj nebo kurva, aby pracoval v noci? Kdyby mu totéž řekli hasiči v případě, že by mu hořel byt? Právě těchto lidí mají socialisté plná ústa, ale přitom touto sortou lidí pohrdají, když je přirovnávají ke zlodějům a kurvám.

Tito lidé jsou socialistům dobří jen u volebních uren. Jiný význam než voličská masa pro socialisty nemají. Že ve skutečnosti jsou lidé podprůměrně vydělávající socialistům ukradení, je věc známá a jako příklad může často i posloužit dávání na odiv svého nabytého majetku či vychloubání se ve stylu "kdo z vás to má?".

Je mi líto lidí, kteří musí pracovat i v noci, ale společnost se bez nich neobejde. Kdysi před více než dvanácti lety jsem také nějaký čas pracoval převážně v noci a není to žádný med. Poslanec Krátký je neuvěřitelný buran a nabob. Místo toho, co by odvedl za svůj královský plat nějaké drobné nepohodlí v podobě prodloužení své pracovní doby, jde mu hlavně o jeho vlastní pohodlí.

Nic na tom nezmění ani tisková zpráva socialistů s Krátkého omluvou. Je to jen snaha zahladit svou vlastní přirozenou tvář socialisty, který má chudé za svůj pracovní nástroj a argument, ale ve skutečnosti takovými lidmi opovrhuje.

Pane Krátký, je mi z vás špatně. Říkáte o sobě, že nechcete pracovat v noci, protože se nepočítáte mezi zloděje ani kurvy. Napadá mě taková zlomyslnost. Existuje tedy možnost, že by poslanec mohl být "zlodějská kurva"?

Převzato z Polanecky.blog.idnes.cz se souhlasem autora