18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Posedlost Pavlem Zemanem

Podle veřejných zdrojů (např. zde) podala Marie Benešová kárnou žalobu na bývalého nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, a to kvůli způsobu, jakým zasahoval ve prospěch svého známého do soudního sporu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hatina 19.7.2021 11:11

Jak se to říká "plakat na špatným hrobě".. Ono totiž, je sice hezký upozorňovat najednou na kontinentální právo, které je přísně formální a zná neprolomitelné procesní lhůty.

jenomže když se podíváme na stranu druhou, totiž kolik by tedy mohl pan Zeman, u toho kárného senátu dostat, dočteme se " důtku, snížení platu až o 30 procent na dobu nejdéle jednoho roku nebo nejpřísnější odvolání z funkce.". Čili, vlastně vůbec nic, protože pan Nejvyšší Zeman už z té funkce odstoupil sám.

Tudíž, Benešová ho tedy právně potrestat nemůže, a to co udělat může, že mu skrze tu kárnou žalobu (i když jí pak kárný senát zruší), udělá vostudu v médiích..

No a s tímto zjištěním se tedy můžeme diskutovat , zda si jí tedy pan Nejvyšší Zeman nezaslouží, i když to je "po lhůtě" :))

V. Čermák 19.7.2021 11:56

Tak já jsem za tu maličkou vostudičku rád. Po té, co hodil vidle do ukončení nekonečného příběhu Čapáku, možná s ambicí přesunout se do Bruselu...;-D