20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vladimir 6.8.2009 1:54

Dobré, nedobré

Tak, pěkně Paroubka p. Horanský rozebral. Akorát měl dodat, že to jsou markety, kvůli kterým lidé nebudou volit Paroubka. a jen Paroubka. Paroubek je předseda socanů, ale stzrana socanů není jen on. Mám dojem, že je Paroubek v tom jejich výboru obklopený lidmi, kteří mu na ruku ve všem nejdou a občas he pěkně seknou.

Strana socanů (i když se to třeba nezdá) není stranou jednoho muže. Paroubek nemá valné charisma, ale důležitý je program socanů. A zatím soacni většinou se snažili program plnit - to na rozdíl od ODS, která velkohubě uzavřela smlouvu s občany (v r. 2006) a nesplnila z ní skoro nic důležitějšího. Jenom výměna figur (policie , úřady, ...), neslavné poplatky, daně, ...

ODS byla ve vládě v posledních 20 letech celkem 2 krát (resp. 3 *) a v obou případech končila ve vládě kolapsem a vobou případech i ekonomickým kolapsem. Socani (Zeman) ekonomicky zemi vytáhli , v 2. období zvýšili výkonnost ekon. Lze sice (s trochou napětí) doufat, že socani pomůžou ekonomice i teď. Nemají sice Zemana, ani srovnatelného ekonoma, ale horsí než za dua Topol, Kalousek to snad být nemůže.

Keynes ,byť opravený, na něhož tuším budou socani spoléhat, by měl být silnější než Hayek. A věty dole jsou spíš autorovým plivancem. Nejsou myslím hodané vysokoškolského učitele, navíc jejich pravdivost je pochybná. 

Ale co je podstatné: nedůvěryhodnost programu ČSSD vedené Paroubkem. Je to snůška sociální demagogie. Sliby, ekonomicky nepodložené. Půjčování si od budoucnosti – s tím, že to budou platit ti po nás. Podobně jako soudružský Fico na Slovensku, jehož politickým hrdinou je Jánošík, chystá se J. P. bohatým brát, chudým rozdávat.

GRUNTORÁD 5.8.2009 7:06

KÉŽ BY TO TAK BYLO:

KÉŽ BY TO TAK BYLO:

A POKUD MOŽNO NIKDO TY SOSANY (DÁVKY SOSÁČKAMA SOSÁME NA PRÁCI MOC NEDÁME, SOSÁME JEN SOSÁME A DO PSA NA OSTATNÍ KYDÁME) NEVOLIL, NEVOLIL!!V>-

sůva 4.8.2009 14:14

Perfektní shrnutí

 Ale co zmůže pravda proti 30  kačkám doma?

Bezevlas 3.8.2009 23:22

skanzen

Podle mě jsme skanzenem v Evropě bolševickýho kapitalismu pod taktovkou ODS,jedinou záchranou pro nás je co nejužší vztahy s EU,co nejvíc legislativy, práva a pořádku EU.Vím,že v EU není všechno růžový,ale jsem pragmatik.Co nejvíce tzv.naší suverenity vlastně znamená,udržení si toho našeho mafinského kapitalismu,kterej mnoha mocným tady vyhovuje.V prostředí jako je v záp.Evropě by mnohým tzv.velkopodnikatelům se přerušili kohoutky.S ODS se ženeme někam východním směrem,o tom jsem pevně přesvědčenej

Ladislav N 4.8.2009 12:06

Re: skanzen

"Bolševickej kapitalismus" tady zavedli bolševici, kteří zprivatizovali firmy, které za bolševika sami jako Stranou schválení kádři řídili.

EU? Vám nevadí, že tenhle byrokratický moloch zakázal na popud velké firmy (Osram) distribuci žárovek? Tohle je pro vás "vzor pořádku"? ;-P

mráz 3.8.2009 23:03

Co takhle udělat recenzi na Topolánka

Paroubek je břídil ve srovnání s Topolánkem. ODSáci vedou tvrdou kampaň proti Paroubkovi, proč asi? Neobjektivita zcela kardinální a hlavně ubohá.

emersonskej 4.8.2009 10:25

Re: Co takhle udělat recenzi na Topolánka

Co Vám brání nějakou tu recenzi sepsat sám(a) ????

beta 3.8.2009 22:58

volici ODS misto do SPIDLU

jedte do Toskanska -třeba na vas neco z mafianskeho kolače zbude;-(

anymobrátr 3.8.2009 22:53

skvělé

R^

cavrda 3.8.2009 21:54

Jyří je papaláš

Co bzchom chtěli po bývalém ekonomovi z Raje.Musel být tvrdý na hostinské jinak by s ných korunu nedostal.Tak si myslí,žwe to půjde i s voliči.

Hašek 3.8.2009 21:51

Dobře napsáno.

R^

Bezevlas 3.8.2009 20:23

média

Nechci nijak obhajovat Paroubka,ale myslím,že kdyby hypoteticky v čele ČSSD byl Topolánek nebo Langer,tak tu máme politika zralého na 20 let kriminálu.Ať je Paroubek jaký chce,tak obraz jakéhokoliv výrazného politika z ČSSD patřičně upravěj média k nepoživatelnosti a je jedno jestli to je Gross,Špidla nebo Paroubek.Ostatně třeba jako nepřítel ODS nedopadl dobře ani Havel,Lux a j.

huhu 3.8.2009 20:32

Re: média

?? přeci jde především o to, která strana jakou politiku a jaké zájmy zastupuje. Máte sice pravdu, že ODS hodně uhnula od idejí svobodného trhu a svobody, ale stále nejvíce tyty myšlenky a zájmy pracovitých a svobodných lidí zastupuje.

Socialisté po celém světě jsou již desetiletí stranou nejbohhatších, velkokapitálu, kterému svým popřením trhu a mocenským rozhodováním přihrávají miliardy a miliony dotací, pobídek, daňových úlev. K tomu si korumpují potřebný počet hlasů malých vyžírek a společně mocensky urvou více nežli by jim lidé za jejich práci/zboží dali. K pracovitým lidem přistupují jako ke svým otrokům, kteří na ně musejí dělat. Socialista je vyžírka a člověk špatného charakteru.

Jestli je v čele Franta nebo Pepík je přeci vedlejší.

Bezevlas 3.8.2009 20:52

Re: média

no,to bysme se dostali na dlouhou debatu o spravedlnosti,kapitalismu atp.,ale v zemích kde výrazně vládla pravice nebo pravicová diktatura celá desetiletí jsou především státy Afriky,Latinské a Jižní Ameriky..no a kde jsou dneska..myslím,že vyváženost pravicových a socialních prvků je to pravé ořechově.Jen si myslím,že naše republika se žene někam ke kapitalismu východního typu,ostatně nechuť pravice k EU je více než zřejmá.Možná,že u nás v podstatě ČSSD je v některých aspektech pravicovější než třeba Merkelové křesťanští demokrati v Německu

Jarka 3.8.2009 20:59

Re: média

Podle svého sociálního postavení by pro mne ČSSD měla být to pravé ořechové, ale ta v současné podobě rozhodně ne. Když ji křísili pánové Battěk, Horák, Lis, tak měla malou podpru. Až pan Zeman začal houst na strunu, na kterou začalo slyšet dost voličů. I on je hrubián, ale alespoň vtipný. Současný slovník sociálních demokratů je pro mne nepřijatelný, o programu plném slibů a rozhazovačnosti by se také mohlo debatovat. Pan Paroubek je populista, který zjišťuje, co si přeje "lid" a na tom staví program, ať to stojí, co to stojí.

huhu 3.8.2009 21:03

Re: média

socialismus ve své podstatě je založen na tom, že místo trhu, tedy lidí a jejich peněz rozhoduje o ocenění druhých a rozdělování mocensky skupina mocných. Teda už z principu je socialismus cesta do otroctví/ chudoby těch bezmocných a k vyžírce těch mocných. To platilo a platí všude, kde "socialismus zvítězil"...

Bezevlas 3.8.2009 21:12

Re: média

Věřte,že v dnešních poměrech by tito pánové,které jste jmenoval, dopadli úplně stejně jako Paroubek,Gross,Špidla.Jsme takovej nějakej divnej skanzen v Evropě zastaralého kapitalismu nebo nového,ale východního typu,s prvky bolševismu

Jarka 3.8.2009 21:18

Re: média

Ti pánové dopadli tak, že byli odejiti.

huhu 3.8.2009 21:00

Re: média

konkrétně ?

kde v Africe vládl kapitalismus, teda demokracie svobodný trh a svobodná politická soutěž ?

V Africe po odchodu kolonialistů  vládl a většinou stále vládne stejně jako u nás a v "soc. táboře" diktátor a hospodářství vyžírá (mimo svobodný trh) hrstka "pokrokových" mocných - neboli socialismus - v extrémní podobě je ta zkáza v Ziombabwe.

Bezevlas 3.8.2009 21:14

Re: média

Měl byste rozlišovat né jak si kdo říká,ale jak se chová

huhu 3.8.2009 21:18

Re: média

co považujete za kapitalismus ? tak jak píšete rozumím, že kapitalismem rozumíte socialistickou zlodějnu mocných

Bezevlas 3.8.2009 21:36

Re: média

těžká debata,navíc mi podsouváte pořád socialismus a socialistický..já jsem spíš mluvil o socialnosti,což je velkej rozdíl

Bezevlas 3.8.2009 21:38

Re: média

no,tak nějak...to předtím jsem špatně pochopil...ale né kapitalismus jako celek,ale kapitalismus u nás

Jarka 3.8.2009 20:35

Re: média

Při čtení Vašeho nicku mi vytanul na mysli pan B. Sobotka:-) Ale k věci. O jakémkoliv politikovi si můžete udělat obrázek sám, je pravda, že média ovlivňují, ale nejsou všechna jednobarevná. Je zajímavé, že hejtman Rath má inzertní stránku středočeského kraje v Blesku. A ono to ani není tak zajímavé, když víme, kde loví voliče.

kiwi 3.8.2009 20:42

Re: média

Ukažte mi jednoho politika, kterému se vyplatilo poštvat proti sobě 7 velmoc. To je opravdu politické. Obviňovat média a potom se divit, že píšou proti mě.;-D

Jarka 3.8.2009 20:52

Re: média

No a vo to de. Pan Paroubek je pro hodně lidí nepřijatelný svou podstatou. Když ho před časem (za vlády ČSSD) paní Přenosilová přirovnala v jednom pořadu Aleše Cibulky na ČRo k Mussolinimu, tak ho v podstatě vystihla. Ten pořad hned vzápětí skončil, údajně z rozhodnutí ředitele ČRo (asi pan Kasík).

kiwi 3.8.2009 21:51

Re: média

Ještě jsem se divil, že paní Yvonu neobvinil z urážení "národního" hrdiny Pablbka.

Bezevlas 3.8.2009 22:00

Re: média

to je směšný,vy asi musíte bejt slepej...

kiwi 3.8.2009 23:32

Re: média

Slepý? Možná. Směšný? Určitě! Ale ne blbý.;-D

H.K. 3.8.2009 21:27

ODS je jediná strana, která se snaží dělat skutečnou sociální politiku.

Socialistiká vláda nedělá sociální politiku.

Peníze mají dostat ti, kteří pomoc potřebují. Tedy adresnou sociální politikuČSSD rozdává peníze, které vybere od těch chudobnějších, svým bohatým kamarádům ve formě dotací, pobídek, grantů,  napojují se lobisti automobilek a p. Lidem dá s velkou publicitou několik stovek dětem na pastelky.