20.4.2024 | Svátek má Marcela


POLITIKA: Poměrné zastoupení - ČSSD mezi slovy a činy

27.10.2005 19:15

Poměrné zastoupení bylo rychle zapomenuto, když ČSSD ovládla Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Stejně nevybíravě mocí opilí socané postupují při anexi Rady České televize. Naposledy ve středu 26. října, když probíhala dovolba na zbývající dvě volná místa v této radě.

Další disciplína, ve které jsou sociální demokraté nedostižní, je politické krasořečnění. Vzpomínáte, co toho v minulosti napovídali o odpolitizování mediálních rad a jejich nezávislosti a obsazení skutečnými odborníky? A praxe? Zatím posledním socanským číslem je právě středeční dovolba Rady ČT. Novým tele-radním se stal Jan Brandejs. Mediální odborník? Nevím. Každopádně však poradce předsedy vlády a aby toho nebylo málo, také okresní funkcionář ČSSD.

Sociální demokraté se zřejmě obávají, že dny mocenských hodů se již pomalu krátí, a tak – poměrné zastoupení sem, poměrné zastoupení tam – postupují podle hesla: Urvi, co můžeš, dokud to jde! Možná že je to ale dobře. Třeba se nad jejich slovy a činy soudní občané zamyslí nad volebními urnami.

27. 10. 2005, www.petrstepanek.cz