23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Poměrné zastoupení by nemělo bránit Filipově konci

Zatímco v Moskvě je opěvován, v Praze to schytává způsobem, který mu umožňuje prezentovat se před spolustraníky a komunistickými voliči jako oběť revizionistických sil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Götze 26.5.2020 14:08

Tohle se skoro neda cist. Jako bych slyusel promluvit bolsevika. Pane autore, mala technicka, komunistu nepoznate podle toho, ze sam sebe komunistou nazyva. V dnesni dobe mate kovane komunisty na top politickych mistech cele zapadni Evropy. Jenze protoze si rikaji jinak, vy je nevidite a resite kraviny. Navic v zemi, kde, svete div se, zrovna komunista meli zcela nejhorsi volebni vysledek v poslednich volbach. A o tom to je.

E. Pawlica 26.5.2020 13:57

Zakázat nyní komunisty by nebylo to nejlepší. Je vždycky dobré mít nepřítele na dohled.

J. Uzel 26.5.2020 13:15

Kdyby se ČSSD starala především o pracující místo zavádění bruselských nápadů, jistě by přetáhla od KSČM nějaké to procento levicových voličů a nemuseli bychom debatovat o Filipových kecech.

E. Pawlica 26.5.2020 12:30

Weisskopf, ale co ta hrubka?!

A hned v první větě ...

P. Kmoníček 26.5.2020 12:28

Blbě reje blb !

J. Ptáček 26.5.2020 11:09

Pane Hašku, v mém věku skoro osmdesátiletém, nemám zatím problém udržen moč, ale neumím se orientovat v náplni, prioritách a cílech stran pravicových (TOP, STAN, do jisté míry Piráti nebo KDU-ČSL), ale ani ostatních (KSČM, SPD a dalších). Kromě KSČM jsou mladší, ale stejně mlhavé. Není to vůči vám provokace, ale když mluví třeba takový pan Kalousek, aspoň vím o čem, i když s ním třeba nesouhlasím. A k vaší poznámce o konzervativcích: existují i konzervativní marxisté-leninovci.

S. Novák 26.5.2020 10:42

Š. Hašek...také souhlas! Já jsem jako syn sedláka padesátá léta zažil, komunisté mi ztrpčovali život až do 68. kdy jsem se jako třicetiletý aktivní blbeček ohradil na celopodnikové schůzi proti vpádu vojsk Varšavské smlouvy, (ne jenom Rusů), a už jsem letěl. Ale....polepšil jsem si! Víte vy, co byste nejraději postavili Ádovi pomník a po Rusech plivete....kdo může za 38. z toho pak 48. a následující ...68?: Tak si proberte ve svém vymytém mozku, pokud vám tam ještě něco zbylo. A nenadávejte mi do komunistů, chci si přečíst argumenty !

S. Novák 26.5.2020 10:34

...P. Weisskopf....veliký souhlas! Vidím to stejně!

Š. Hašek 26.5.2020 10:28

Asi někdy někde viděl/četl slova tvar -páně-. A zalíbilo se mu to.

Ale uznejte, že na Masarykově institutu mají extratřídní přednášející!!! Berou ten parlament hlava nehlava.

S. Ševeček 26.5.2020 10:27

sametový antikomunisto od 1.1.1990 ?

Š. Hašek 26.5.2020 10:09

Nemám nejmenší problém.

Nahradila by ji bývala "Strana práce", voliči by pendlovali mezi ČSSD, atd. Ostatně komunisté Štětina, Šabatová, ....... Hřib v KSČM nejsou. Tak žádné strachy.

Jen se optám. Čeho/koho myslíte, že jsou spolky jménem STAN, Piráti, TOP09. Tam žádné tetky, svazáci, ..... nejsou. A samí tutoví konzervativci, kteří ani náhodou ......

P. Weisskopf 26.5.2020 10:06

Jelínek je další z řady výpustníku Masarykovi univerzity. Tam na té universitě není nikdo kdo by viděl cokoliv pozitivního na jednání vlády či parlamentu. Pouze demoblok těch demokratů v pravém slova smyslu má tu samojedinou pravdu kterou tento politolog hájí do poslední té pravé demokratické kapky krve.

J. Ptáček 26.5.2020 9:57

Byla to chyba nezakázat v roce 1989 KSČ. Ale už se stalo. Jsem celoživotní antikomunista, ale současná KSČM mně skoro nevadí. Je to spolek vysloužilých strejců a tetek, včetně pár svazáků, bez jasné vize, pouze co nejvíc si nahrabat. Pokud nepočítám občas se ukázat ve sněmovně, dát si se Zemanem a Okamurou sklenku vyčichlého sovětského šampusu, nebo prndat pro ruský tisk a vzpomínat jaké to bylo prima když jsme my, velikáni, rozhodovali o osudech Milady Horákové, generála Píky nebo třeba Marty Kubišové. Smrtelné nebezpečí pro demokracii je dnes úplně někde jinde. Bohužel blíž, než si umíme představit.

Š. Hašek 26.5.2020 9:50

Asi tak.

Pouze nedemokratický hlupák vytváří z názorové platformy v parlamentu o síle cca 6% nebezpečí pro zdárný život občanstva.

DEMOKRATÉ občas prostě v parlamentu někoho neposlouchají. Třeba se to fakt nedá. A jsou vcelku smířeni i s tím, že role se občas otočí. A někdo vůbec nebude poslouchat je, bude se dloubat v nose.

U HLOUPOUČKÝCH se za názor a hlasování dle Ústavy ČR (i podle gruntů strany) vylučuje. Už tady bylo.

Š. Hašek 26.5.2020 9:43

A proč by měl končit??? V parlamentu se nesmí hovořit???

POZOR na demograty, kteří budou chtít, aby se v parlamentu mluvilo podle směrnic!!! Jen zvedaly ruce. Už tady bylo!

I ten politolog třetí jakosti (Fiala) by měl vědět, že se plká, diskutuje, řve, hádá, hlasuje! Parlament není pod kontrolou nějaké "Ligy demokracie"!

To "bude pohoda", až se buď bude mlčet, nebo se budou proslovy posílat komisi ke schválení!!! Předsedou komise bude Rakušan? Nebo Pekarová? Nebo Kalousek? Nebo tam dají Halíka (zvenku, "nezávislého")???

M. Moravcová 26.5.2020 9:36

Filipovu konci. Vždyť to trhá uši.

P. Kubáč 26.5.2020 9:23

Poměrné zastoupení ve sněmovních funkcích je správné - vyhýbáme se tím "jednotné kandidátce Národní fronty / Občanského fóra"

Že menšina nemůže odvolávat parlamnentní funkcionáře dle momentální nálady - je též správné.

A to, co dělají komunisti - musíme vydržet a počkat až se 5,1 změní na 4,9%

P. Victorin 26.5.2020 9:02

Pane Kmoníčku, respektuji, že hovoříte za blby, jak sám zmiňujete, ale váš názor a nikoliv právě proto, nesdílím...

J. Nevrkla 26.5.2020 8:39

Omluva - romsky holokaust.

Š. Hašek 26.5.2020 8:38

Přesně.

J. Nevrkla 26.5.2020 8:36

Klaus přirovná podřízenost rozhodování našeho parlamentu EU k rozhodování židovských výborů o pořadí židovských transportu a je vyloučen ze strany a odvolán z parlamentní funkce. Okamura pronese úvahu zpochybnujici římský holokaust v Čechách (v souladu s nejednim historikem a faktem) a je volano po jeho odvolání z funkce. Filip projeví obavu z fasizujicich tendenci a je volano po jeho odvolání z funkce. Jsme ještě opravdu svobodná a demokratická společnost, nebo musí mít všichni jeden správný názor jak v totalite?

Přiznám se, že mám také obavy, že smerujeme v EU k nějakému korporatnimu socialismu, v Itálii ho sveho času nazývali fašismus. Jednotici ideu národa lze nahradit ideou záchrany planety, které je třeba obětovat vše. A kdo není s námi, je proti nám. To vše už tu bylo. Vždy to bylo špatně.

J. Basler 26.5.2020 8:33

Chápu, že vetšinový systém by mnohému pomohl. Ale dovedete si představit nynější volby? Odhaduji, že AB by měl ústavní většinu!

Domnívám se, že by bylo třeba něco důkladného jako třeba Jaspersova "Otázka viny" reflektovaná v celé společnosti a rýchlé a důkladné zákony pro ekonomiku. Na to první Češi nemají, spolupráci s komunisty lidi nevnímají tak tragicky jako Němci kolaboraci s Hitlerem. No a v ekonomice si všichni šíbři rychle uvědomili o co jde a jaké jim to všechno dává možnosti. A jsem zpátky třeba u VK, AB atd. Pořád dokola.

50 let tu byly různé divné systémy (1939 - 1989) a za pár let to bude těch 50 taky. A kde jsme ve 3/5?

P. Čech 26.5.2020 8:16

KSČM nám není k ničemu, stejně jako i ODS, TOP 09, KDUČSL, Piráti, ČSSD, SZ či jakákoliv jiná politická strana. Tyto u nás slouží jen jako výtahy k moci pro lidi jinak neschopné a korumpující sebe i své okolí. Mezi zvolenými zástupci politických stran nevidím jediného schopného a občany zastupujícího člověka. Pardon, sem tam se nějaký takový poslanec našel, ovšem ten byl rychle z vlastní politické strany protiústavně vyloučen. V takovém státě nelze hledat funkčnost, vládu práva, ani cokoliv jiného, smysluplného.

P. Čech 26.5.2020 8:09

V našem případě je výtahem k moci u zástupců politických stran a hnutí (nikoliv občanů) volební systém podle zásad poměrného zastoupení, v němž nejsou voleni kandidáti na zástupce občanů, ale kandidáti na zástupce politických stran a hnutí. Tady je zakopaný pes nefunkčnosti našeho politického systému.

P. Čech 26.5.2020 8:06

KSČ nebylo třeba zakazovat. Rozpadla se sama. KSČM také nebylo třeba zakazovat. Stačilo ustanovi jediný obecný systém voleb a to volby přímé, většinové a dvoukolové, takové, jaké máme u senátních voleb. Potom by se rozpadla i KSČM.

P. Kmoníček 26.5.2020 8:05

Odpověď. Aspoň víme kdo se hlásí ke zločinecké ideologii a může to pochopit i blb. Když bude tato zločinecká parta pod tímto jménem zakázaná a vznikne třeba Pokroková Strana Čech a Moravy (PSČM), tak zákonu a slušnosti bude učiněno zadost, ale zločinci a práskači se budou organizovat jenom jinde. Já jsem přesvědčený, že jdou využívat zákony platné, ale musí se chtít.

J. Basler 26.5.2020 8:04

To se v tomto státě fakt nenajde nikdo, kdo se do zákazu KSČM pořádně pustí? Poprvé si na tom dělal politické body tehdy městský prokurátor Tomáš Sokol a sám měl na prokuratuře lidi, kteří soudili disidenty za minulého režimu například pan Monsport - Jazzová sekce + H-Systém). Je to tak okolo roku 1991. Tehdy jsem pochopil (nikoliv poprvé), že výtahem k moci můžou být různé "paradoxy". A že lidi víceméně sežerou všechno a skoro nic jim nevadí, když se jim to vhodně podá. A skončilo to u AB.

P. Čech 26.5.2020 8:03

"Razit poměrné zastoupení v rámci parlamentu má cosi do sebe".

To je pravda. Jen pomocí tohoto systému voleb podle zásad poměrného zastoupení se komunisté (členové KSČM) dostávají do poslanecké sněmovny a zastupitelstev krajů, měst a obcí. Jsem přesvědčen o tom, že v případě většinového dvoukolového volebního systému, v případě přímých voleb kandidátů, by v poslanecké sněmovně zasedali tak maximálně dva komunisté. Lidé by je prostě nezvolili. Poměrný systém komunistům jen nahrává a pokrytecké kecy rádobypravičáků jsou směšné.

D. Zítko 26.5.2020 7:51

Opět se ukazuje, jakou chybou bylo KSČ nezakázat.

P. Victorin 26.5.2020 6:18

Nepoučit se z vlastní historické zkušenosti, dokáže snad pouze stát idiotů a bohužel, jak vidno, právě polistopadový stát náš.

KSČM, která již názvem transparentně nestoudně navazuje na zakázanou KSČ, dělá co komunisté vždy dělali, dělají a vždy dělat budou - kolaboruje s postsovětským Kremlem, uráží našeho nejkvalitnějšího spojence - USA a brojí proti naší nejpevnější vojenské jistotě - našemu členství v NATO.

Místo aby tato ideodiverzní Pátá kolona byla Ústavním soudem bez otálení konečně zakázána, jak mělo nastat již při jejím vzniku, budeme jako "u blbých" o nestoudných aktivitách legitimně organizovaných komunistických darebáků a jejich náčelníka, donekonečna omílat stále totéž, co každý realisticky uvažující občan ČR ví předem, že dělat vždy budou...

Ptám se: K čemu nám KSČM je?