26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Poločas rozpadu

Před dvěma lety jsem na Neviditelném psu uveřejnil článek Sázka na rozpad. V článku publikovaném před parlamentními volbami jsem nabídl sázku, že se hnutí Andreje Babiše rozpadne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 7.11.2015 11:12

Buďte bez starosti pane autore,

Ano má přesně to, co drželo i vaší stranu pohromadě, moc, nejlepší lepidlo každého politického spolku. ODS ztratila moc a tím i přitažlivost, TOP09 ztratila moc a je na tom stejně. Babiš se svým ANO jen využil znechucenost lidí ze zneužívání moci pseudopravicovými stranami. Takové nechtěné dítko namyšlených politických impotentů.

A pokud si Babiš se svým ANO tu moc udrží, a to si myslím že ano vzhledem k příhodnému ekonomickému cyklu, za dva roky budete mít šanci na další článek, kde si budete sypat popel na hlavu.

To, co považujete za téměř rozpad hnutí, je jen, jako vždy když z moci profituje jen omezený počet lidí, malá rvačka o posty. Nic neobvyklého. Prostě vyhnívají nadměrné ambice některých  dravečků.

Tak za dva roky, ano?

B. Hamáček 6.11.2015 23:44

Bureš

Bureš má našlápnuto na druhého AH. Pokud se mu to nezarazí včas ( jestli to ještě půjde ) , tak se nebudeme stačit divit. Chobotnice Stb je neuvěřitelně mocná.

J. Urban 6.11.2015 23:21

I bez takovýchto článku je nabíledni, že

estébácké ANO je tím nejděsnějším hnojem, který se po listopadu 89 prodral k moci. Jenže, co je to platné, proč se třeba v 33. dostal v Německu k moci ten zku rw ysyn Schickelgruber? Jen a jen neschopností tehdejších politických stran řešit problémy lidí a společnosti. Bez ODS a ČSSD (a dalších zločineckých uskupení) by nebylo burešovců.

M. slavík 8.11.2015 14:14

Re: I bez takovýchto článku je nabíledni, že

ANO je zatím to nejlepší, co zdejší politika vyprodukovala. Máte snad někoho lepšího?

J. Urban 8.11.2015 22:18

Re: I bez takovýchto článku je nabíledni, že

Pohádky od Grimmů jsou lepší.

J. Farda 6.11.2015 23:18

Ale no tak, pane Perlíne

99,99% hlasů (statistická chyba!) pro bossa AB - http://www.respekt.cz/komentar/stoprocentni-vudce-babis - je Vám ještě málo? To nejenže nedosáhli naši komunističtí bonzové v dobách zaplaťpámbu minulých, nebo kdysi Comandante Fidel, ale snad s výjimkou současných komunovýchodních despocií severní Koreje a Číny, ani nový ruský Vožď VVP nebo jihoameričtí juntovní Líderes. A pokial bude lýder vodca AB korunky sypať, aj hlasy preňho budú, a tie vami zveličovane miestne problémy zostanú len marginálnými pseudoproblémami, nihil novi sub Soli. Forza Bureš, nech ma anciáš zoberie!

J. Ráž 6.11.2015 17:42

Největší slabinou v Hnutí ANO jsou idealisté

Rekrutují se z těch, kteří uvěřili Babišovi, že chce vymýtit korupci, že je tak bohatý, že nepotřebuje krást a že s jeho pomocí vycistí chlívy našich radnic.

Ti, co jsou ve Sněmovně pochopili velmi rychle "vo co go" a přizpůsobili se.

V komunální je to složitější. Na rozdíl od anonymního Parlamentu, vložili mnozí zastupitelé do hry o radnice svoji osobnost když přesvědčovali voliče, že Hnutí ANO to s očistou od korupčníků a dojičů eráru myslí vážně. Ti nemohou rychle proměnit sliby v cáry, jako to udělali poslanci.

Ale ti, kteří mají charakter pokřivený standardně, po zvolení se přestali maskovat a přidali se okamžitě na stranu radničnich šíbrů, kteří ví jak na to a mají podporu zákulisních hráčů. Ti, kteří nechtějí znásilňovat svůj charakter a chtějí dodržet slib daný voličům, teď zjišťují, že v přetahování o moc na radnicích, tahají za kratší konec.

To, že politická ideologie je pro Babiše sprosté slovo, v komunálních hrátkách hraje jen okrajovou roli.

J. Novotny 6.11.2015 12:11

I kdyby se nakrásně ANO rozpadla,

na 2, či 3 části, tak na každou bude připadat více hlasů, než jsou současné preference ODS.

ANO se neštěpí, protože zatím stojí a padá s osobou AB, obdobně jako TOP09 bez KS má akorát závaží MK.

Jo a pravolevé rozdělení na komunální úrovni, to opravdu moc význam nemá. Jde o lidi a ANO nemá všude dostatečně silné osobnosti a tak dochází ke střetům. Na tom není nic speciálního ani zvláštního, pokud přežijí další volební období, tak se to stabilizuje. A ANO na tom nebude ve volbách špatně, vždyť ekonomice se daří, o tom žádná.

V. Kain 6.11.2015 19:38

Re: I kdyby se nakrásně ANO rozpadla,

Chcete tím vaším advokátním příspěvkem naznačit,že růst ekonomiky je práce současné koalice potažmo hnutí ANO? By mě musela ruka upadnout kdyby hodila hlas tomu falešnému hráči.

J. Novotny 6.11.2015 20:42

Re: I kdyby se nakrásně ANO rozpadla,

Ne, pouze konstatuji fakta, podle kterých se budou voliči řídit.

T. Kočí 6.11.2015 12:03

Však kdo

platí, ten poroučí. To platilo vždy.S masivními dotacemi to vydrží ještě dlouho.

K. Janyška 6.11.2015 9:54

Ano je jen podnikatelskou firmou a v politice nemá co

pohledávat. Je bez ideálů. bez rozumu a bez perspektivy... Dzp.

J. Novotny 6.11.2015 12:25

Re: Ano je jen podnikatelskou firmou a v politice nemá co

S tím by se i dalo souhlasit, nicméně je to výsledek průserů České pravice, která ANO ten prostor na výsluní umožnila.

Jakmile Řebíček a spol. začali při tom pouštění státu žilou mlaskat, bylo vymalováno. ODS se stala pro normálního slušného člověka nevolitelnou. TOP 09 má Kalouska, který se zatím schovával za gloriolu knížete, ale jako tahoun strany nemá šanci (alespoň doufám) - a pro myslícího člověka je TOP09 díky němu nevolitelná. Pak tam jsou Svobodní, kapitola sama pro sebe, mám z nich pocit, že jsou trochu mimo a pokud mají dobrou myšlenku, tak ji neumí prodat tak, aby měli šanci na klub v Parlamentu ČR.

Takže Vám ze straníků zbývají lidovci, socani a komanči. To asi taky není výhra, zvláště, když socani teď mají ve vedení generaci, která nikdy pořádně nepracovala.

Tak koho? U všech ostatních je jistota, že to půjde o kopru, to už ty strany předvedly. A tak lidi volí a budou volit naději. Ale je to vinou těch původních stran, ne těch, kteří toho využívají.

J. Kyselková 6.11.2015 19:04

Re: Ano je jen podnikatelskou firmou a v politice nemá co

Pane Novotný - normální, slušný člověk (zřejmě Vaše osoba) je dotčen majetkem pana Řebíčka, který nebyl obviněn z podvodu. Neznepokojily Vás taky miliardy Andreje Babiše ?

J. Novotny 6.11.2015 20:51

Re: Ano je jen podnikatelskou firmou a v politice nemá co

Nejsem dotčen majetkem, ale způsobem jeho nabytí. Pokud srovnám ty dva výše jmenované, tak B získal svů majetek dlouhou prací (že je workohlik je známo) v oboru, který byl na odpis. Svůj majetek měl doposud ve svých firmách, které rozumně spravoval a dával lidem práci.

Majetek pana Ř byl svázán se stavební firmou, která po jeho nástupu na ministerstvo dopravy získala řádový nárůst státních zakázek. Zašel až tak daleko, že se ho Topolánek musel zbavit.

J. Novotny 6.11.2015 20:57

Re: Ano je jen podnikatelskou firmou a v politice nemá co

Ale k panu Babišovi, abych odpověděl přímo, jeho miliardy nabyté před vstupem do politiky mě neznepokojují, znepokojuje mě možnost střetu zájmu v jeho současné pozici. Ta alternativa je bohužel ještě horší.

F. Kusák 6.11.2015 8:56

Mně celkem ANO nezajímá,

ale tvrdit, že jsem-li stoupencem pravicových názorů, pak nutně musím volit ODS nebo TOP 09, je lež jako věž. Zejména po zkušenostech, kterou jsme s ODS zažili. No a TOP 09 je slepenec také a upřímně řečeno i Karel Schwarzenberg představuje také změť různých názorů. Snad jedině u Václava Klause můžeme sledovat určitou konzistenci, ať už s ním můýeme souhlasit či nikoliv.

T. Kočí 6.11.2015 12:04

Re: Mně celkem ANO nezajímá,

A co jste s ODS zažil , prosím pěkně?

F. Doušek 6.11.2015 7:56

Opět se mýlíte.

Hnutí ANO má primátora i v Liberci. V koalici se Změnou pro cokoli je její slabý primátor ve vleku svého změnařského náměstka Korytáře.

A za ANO bude nově kandidovat do Senátu jockey Váňa.

D. Polanský 6.11.2015 6:55

Veliký omyl.

Autor vyslovuje přání místo faktů. ANO je nejbohatší a nejstabilnější politická strana díky kapitálovému krytí ze strany velkokapitálu p. Babiše. Že se někde rozpadne koalice? Prkotina.

K. Frauknecht 6.11.2015 7:23

Re: No baže.

Stejnou pozici má i Porošenkův Blok. Vede si velmi podobně a podobně i dopadne :-)))!

P. Maleček 6.11.2015 5:37

Dojení státu - stmelovač ANO

Autor podcenil ten hlavní motiv angažovanosti se v ANO - přes Babiše dostat se k lizu na státním. A to je zatraceně silný motivační a stmelovací faktor. Vždyť kdo efektivněji dojí stát než Babiš.

No a ANO se rozpadá právě tam, kde část jeho zastupitelů uvěřila na Babišovu proti korupční lež a naivně se pokusila uvést ji do praxe. Ti jsou za pomoci hlavně ODSáků a sosanů likvidováni těmi z ANO, kdo pochopili skutečnou podstatu Babišismu, dojit stát - ale jaksi elegantněji než u státních koryt chtivě kvičící a drze mlaskající vepři z oposmluvní ODSČSSD.

T. Pansky 6.11.2015 3:16

Genialni tah: ANO vyuzilo situace nespokojenosti ...

... s ceskou politickou levici i pravici.  Pan Babis se pustil do boje, ktery nemuze prohrat.  Ceska ustava nadrazuje moc stran (uskupeni) nad moci kazdeho obcana.  Toho vyuzil pan Babis a zalozil politickou hmotu, ktera klade duraz na socialisticky korporativismus.  Natrel to smesi sladkych klise a frazi - - -  a svete div se, obcane mu basti z ruky.  Dnes ceska okonomika rosto skoro 4%.  A co cesky rozpocet?  Dalsi extremni sekyra zarazena "fenomenalnim" ministrem financi.  Tento clovek z politiky po par letech odejde smichem se potacejici, jak mu ceska ekonomika sype.  Lidem staci par socialistickych frazi a nikdo se na nic nepta.  Drive nas ocuraval coby agent, dnes nas ocurava coby "politik".  Cesi jsou nepoucitelni ...

P. Lenc 6.11.2015 8:33

Re: Genialni tah: ANO vyuzilo situace nespokojenosti ...

Jo pane Panský, vystihl jste to přesně.A příští volby? To budou koblihy s polevou a bude o ně rvačka.Opravdu jsme nepoučitelní.

B. Hamáček 6.11.2015 1:10

Doufám

Doufám , že ANO v čele s Burešem odejde tam , kam po právu patří , na smetiště dějin. A to co nejdříve.