19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Politický systém se uvnitř rozkládá

Každý, kdo sledoval v pořadí už čtvrté hlasování o vyslovení nedůvěry vládě Petra Nečase si musel povšimnout minimálně dvou věcí. Zaprvé velmi dlouhé debaty, v níž zcela chaoticky vystupovala řada řečníků, aby znovu opakovala a připomínala nejrůznější prohřešky vůči zákonům či zájmům občanů těch či oněch stran nebo politiků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 24.7.2012 9:04

"Ve skutečnosti, podle zákona, je tomu tak, že pokud nejvyšší státní zástupce navrhne na jmenování nějakého jemu podřízeného státní zástupce, musí ho ministr jmenovat, i když by to stokrát nechtěl udělat. "

To by mne zajímalo, kde to popletený pan Kučera vyčetl.

Popírá to mimo jiné i Rychetský.

S. Ševeček 24.7.2012 10:18

Re: "Ve skutečnosti, podle zákona, je tomu tak, že pokud nejvyšší státní zástupce navrhne na jmenování nějakého jemu podřízeného státní zástupce, musí ho ministr jmenovat, i když by to stokrát nechtěl udělat. "

Zajisté, pane Prokope  ;-)   - jak jinak by Slinta vysvětlil, že neberou Klauzovy návrhy.

M. Bezouška 24.7.2012 8:03

pan Kučera má

jak se zdá, poněkud delší vedení. Svědčí o tom jeho "objev" rozdělení parlementu a politiky (slovo politika by také téměř patřilo do uvozovek) na dvě, číselně téměř shodné části. Tato novinka se bez přestávky vyskytuje už asi patnáct let a nic na tom nezměnila ani "pohodlná většina" současné koalice. Příčiny tohoto stavu jsou velmi hluboké a také staré. Ke kterémužto  zjištění lze dospět například studiem předválečného tisku a politické literatury - stejné žabomyší spory, stejná omezenost tvorů zvaných "intelektuálové" a tak dále. Dokonce ani blábolení o korupci a zlodějině není nic nového, O Benešovi například tvrdil nějaký pan Stříbrný, že má cestičky u své vily v Sezimově Ústí vysypány zlatým pískem ...

V. Venc 24.7.2012 11:07

Re: pan Kučera má ad Bezouška

Souhlasím s Vaším názorem, ale na rozdíl od Vás si myslím, že odkaz od p. Schlägla zapadá velmi dobře do debaty ke článku p. Kučery.

J. Mrázek 24.7.2012 6:58

Jeden odkaz ...

http://jdem.cz/vt3y5

I. Schlägel 24.7.2012 7:34

Re: Jeden odkaz ...

A k čemu je to dobré?

M. Bezouška 24.7.2012 8:06

Re: Jeden odkaz ...

co má ten odkaz s diskutovanou věcí společného?

P. Pavlovský 24.7.2012 1:56

Dokonalé!

Komentář roku!

M. Prokop 24.7.2012 9:05

Re: Dokonalé!

Na blbinu roku je ještě brzy, ale jako kanditát hodno uchování.

J. Urban 24.7.2012 1:35

Politický systém je u nás polarizován

už poměrně dlouho - a nese to pochopitelně "výsledky". Polarizován je proto, že Česká republika je kořist, o niž se vede boj - za účelem vlastního prospěchu (na obou - či všech - stranách). Myslím, že by se dala najít časová paralela s počátkem oné polarizace a enormního růstu zadlužování státu.

M. Prokop 24.7.2012 9:06

Re: Politický systém je u nás polarizován

Enormní nárůst dluhu přišel s oranžgutany.