29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Politická korektnost prospívá jen populistům

Téměř okamžitě po teroristických útocích ve Francii se v západní Evropě vzedmula silná vlna odporu proti islámu. Stále hlasitěji zní kritika nejen extrémních a násilných podob islamismu, ale i kritika celého islámu jako nebezpečné totalitní ideologie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 2.2.2015 18:21

A co s tím chcete dělat?

Podle tohoto zdroje: http://blog.aktualne.cz/blogy/kamil-gregor.php?itemid=24450 by mohl být ve Francii v roce 2091 každý druhý občan muslim.

Nezmění -li se dosavadní demokratický systém v něco jiného, netolerantního, pak  se z Francie za 4 generace stane muslimský stát se všemi důsledky. Z Belgie, Německa, Rakouska o pár let později.

Nezávidím našim potomkům. Buď budou žít s právem šaríja nad hlavou, nebo ve fašistickém státě. Jinou cestu nevidím.

J. Chaloupka 2.2.2015 12:59

Je to pravda, že v VB už nikdy nezvítězí konzervativci,

protože 4 mil. voličů mají místo narození mimo VB a tudíž volí levici? Má někdo konkrétní informace?

R. Tichý 2.2.2015 12:30

??

"Zmíněná česká iniciativa je diskutabilním projektem už kvůli tomu, že muslimská komunita u nás je velmi malá (na rozdíl od západní Evropy). "

To je ale hloupost. Nemáme či nemůžeme mít na něco názor, protože to u nás není??? Jen idiot či jinak duševně slabá osoba se nepodívá k sousedovi. Dobré věci třeba okopírujete a blbostem se vyhnete.

Kam patří městské čtvrti agresivních hostů?

K. Janyška 2.2.2015 9:25

Politická korektnost je důsledkem socialistického,

tedy konstruktivistického, přístupu k organizování světa a směšná, jako všechny důsledky socialismu. Kdyby nebyly tak tragické. Lidský svět totiž zorganizovat nelze, Je navždy spontánním řádem... Dzp.

B. Hamáček 2.2.2015 10:34

Re: Politická korektnost je důsledkem socialistického,

Celá léta podporovaná ruským bolševikem, jehož touha je ovládnout svět.

K. Janyška 2.2.2015 17:55

Re: Politická korektnost je důsledkem socialistického,

Lenina poslalo do Ruska a financovalo Německo. To jistě víte... Dzp.

Š. Hašek 2.2.2015 20:39

Re: Politická korektnost je důsledkem socialistického,

Asi neví.

Stejně jako mnozí nechápu přítomnost Stalina a bolševiků kdys ve Vídni a na Sprévě (které tam pozval zas Němec, ten s tím knírkem). Ve spolupráci s hrdým Albionem a bořiči Bastily.

Podobnost zřejmě čistě náhodná.

M. Koutný 2.2.2015 8:32

Správně píšete

že neonacisté "jsou řazeni" ke krajní pravici. Jsou, ale blbě. Ve skutečnosti jsou pochopitelně extrémně LEVICOVÍ.

B. Hamáček 2.2.2015 10:33

Re: Správně píšete

Chybička se vloudí, ale jinak má pan Visingr naprostou pravdu a pro své mládí skýtá naději na novou budoucnost. Protože většina vrcholových ( a taky už zavrcholových ) , zejména západoevropských politiků jsou produktem bouřlivých šedesátých let , viz různé studentské bouře, nástup mariuhany a podobně . Levičácké ( rádoby mírové, zejména hippies) organizace , které vyvolávaly bouři a chaos podporoval SSSR , protože to podkopávalo západní boj za demokracii. V podporování podvratných organizací a jednotlivců samozřejmě dnes pokračuje Rusko ( u nás iniciativa " Ne radaru" ), většina dnešních podporovatelů Putina jsou rovněž placení provokatéři nebo lidé nesmírně mdlého ducha.

M. Koutný 2.2.2015 12:03

Re: Správně píšete

S těmi hippies to je složitější. Američtí hippies nijak zvlášť levicoví nebyli, jejich program byl "žít a nechat žít" a rozšíření svobod (např. právo užívat drogy). Proto většina z nich neměla problém, poté co trochu dospěli, "koupit si podprsenky a nastoupit do pojišťoven a autoservisů". Američtí užiteční idioti v současném establishmentu mají spíš minulost radikálně feministickou nebo černošskoprávní; tedy, na rozdíl o hipíků, obvykle spojenou s násilnou kriminalitou na hraně terorismu.

Jiné je to v Evropě. Tady skutečně řádila radikálně levicová mládež, která se na hnutí hippies sice odvolávala, ale postrádala jeho toleranci, sympatizovala např. s maoismem a už v 60. letech vnucovala své názory světu za pomoci násilí. Z těchto kruhů se rekrutuje politická věrchuška dnešní EU. Např. Cohn-Bendite byl významným představitelem tehdejšího radikálního studentského hnuti ve Francii.

M. Prokop 2.2.2015 16:26

Re: Správně píšete

A "Joschka" Fischer v BRD.

J. Jurax 3.2.2015 1:40

Re: Správně píšete

A Barroso šéf maoistické komunistické strany v Portugalsku. Eurošéfem se stal až později.

A rudá lady Ashtonová byla členkou levicové skupiny napojené na komunistickou stranu; později pak vysoká představitelka EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku; nahradila ji Federica Mogheriniová, byvší aktivistka v hnutích proti genderové diskriminaci, atomovým zbraním a jihoafrickému apartheidu a členka Italské federace mladých komunistů, mládežnické to organizace Italské komunistické strany.

Svůj k svému ... a do vrcholných orgánů EU.

J. Kanioková 2.2.2015 6:27

Politická korektnost je pomalá dobrovolná a nevratná

sebevražda naší civilizace.. je to pokrytecká "etika"

Š. Hašek 2.2.2015 20:41

Re: Politická korektnost je pomalá dobrovolná a nevratná

Popř. "lidská práva jsou univerzální hodnotou", řekl (a stále opakoval), bohužel, Václav Havel.

Blbneme.