24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Politická divize Agrofertu

Miliardář Babiš se oficiálně stal předsedou politického hnutí ANO 2011. Místopředsedou je pak člen představenstva Agrofertu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Seibert 3.8.2012 11:33

Žádná nová strana systém rozkrádání státu nezmění

Parlamentní strany jsou nereformovatelné mafie. Jen změna ústavy a volebních zákonů - přímá demokracie s odpovědností a odvolatelností politiků (může být třeba stejným počtem hlasů, kterým byl zvolen ). Nejprve zcela jednoduché volby komunální - každý má právo volit a být zvolen, tedy občan se sám může přihlásit o funkci starosty s vlastní odpovědností a ostatní voliči si vyberou nejlepšího, s nejvyšším počtem hlasů  Není důvod se schovávat za stranu - je to jen o podvodech a korupci. Totéž hejtman. Další zvolení budou zástupcem, radním dle počtu a další zastupiteli do jejich počtu. Jak jednoduché. K čemu potřebujeme stále vedoucí úlohu politických stran ? No přece k ovládání většiny občanů nadrovnoprávnou menšinou. Takto , jak navrhuji, půjde o placenou službu spoluobčanům.

P. Čech 3.8.2012 8:57

Mandatorní výdaje.

Ano, jsou tady. Ovšem lidé ne že to nedokážou pochopit, oni to chápou docela dobře. Ptají se však,   p   r   o   č   zde jsou? Zvláště některé. T.zv. sociální výdaje, které jsou vypláceny opět t.zv. nepřízpůsobivým lidem, kteří si z těchto "sociálních" dávek vytvořili docela dobrý životní standard. Dále financování politických stran ze státního rozpočtu, s kterým nesouhlasí naprostá většina občanů je také mandatotním výdajem. Mandatorním výdajem je také financování činnosti zbytečných ministerstev, jichž je nejméně 8 (slovy osm).Pro příklad správného a spořivého řízení státu nemusíme chodit daleko. Švýcarsko má dokonce v ústavě zakotveno nejvyšší možný počet ministerstev a to sedm. Je-li možno řídit Švýcarsko  pomocí sedmi ministerstev, musí to jít stejně kdekoliv jinde, tedy i u nás. A tak bych mohl o mandatorních výdajích pokračovat dlouho. Jak je vidět, tak pan Polanecký opět kecá.

I. Schlägel 3.8.2012 8:30

Ukradených 300 miliard ročně

je myslím poměrně reálný odhad při množství státních a obecních zakázek realizovaných z valné většiny díky cinknutým či neexistujícím výběrovým řízením, kdy cena je "navýšena" o desítky procent a když se zadaří, tak až o násobky. Žebříčky korupce, jakkoliv ne stoprocentně přesné, mají svoji vypovídací hodnotu. Tak že korupce je opravdu problém. Že by k řešení tohoto problému dokázala nějak významně přispět nová strana pana Babiše? Nejsem si jist. Pokud se dostane do parlamentu, rychle se přizpůsobí místním poměrům a dobře vyjetým kolejím. Kéž bych se mýlil, sakra.

J. Schwarz 3.8.2012 9:55

Re: Ukradených 300 miliard ročně

Pokud by předražení dělalo 30%, pak by objem cinknutých veřejných zakázek musel dělat bilion ročně. A kde ty prachy jsou? Kde jsou ty paláce, soukronmá letadla, jachty a harémy? 300 miliard - to dá sto tisícům zlodějů po třech milionech! To by tu musel krást každý státní zaměstnanec či politik.

I. Schlägel 3.8.2012 11:39

Re: Ukradených 300 miliard ročně

Některým 3 mega evidentně nestačí. Pokud by jim těch kulaťoučkých melounků stačilo pouhých 20 - 40 jako MUDr. Rathovi, hned by na tu bohulibou činnost stačilo i pouhých 10.000 zlodějů plus minus. To už zase tak velké číslo není, že? Mimochodem, pouhá jedna vila Krejčíře stála několik SET milionů korun, jistě měl i další aktiva a. Pokud byly jenom Pandury předraženy minimálně 2x, jsou to pouze v tomto případě desítky miliard EVIDENTNĚ prošustrovaných korun. Má cenu zmiňovat předražené dálnice a podobné drobnosti? Kde jsou paláce a harémy za tyto konkrétní peníze? Já Vám řeknu, kde, na zahraničních kontech, v bezpečných investicích, něco málo na různých "transparentních" účtech politických stran a nedůležitý zbytek v drobném majetku v Čechách, aby si budoucí kontroloři majetkových přiznání měli za co zasloužit svou mzdu. Občas se nějaký blb v podobě MUDr.Ratha nebo úředníka Haly nechá chytit na švestkách, ale to jsou pouze drobné. Takže těch 300 miliard rozkradených nebo jen prošustrovaných díky socialistickému podnikání je myslím poměrně solidní odhad na spodní hranici v Čechách možného. Pěkný den.

M. Hatlák 3.8.2012 8:07

Mandatorní výdaje?

CO TO PROSÍM VÁS JE? Zatím to nikdo moc nespecifikoval. Kalousek je chce snižovat, ostatní ministři se tomu brání. Výsledkem jsou horentní odměny kamarádům na ministerstvech a stále více ožebračovaní důchodci a zejména invalidní důchodci.

Nové strany jdou jenom po tom, aby urvaly co ještě zbylo z lukulských hodů ODS a ČSSD.

Prostě zase je to jen o tom, že ten kdo má hodně chce ješte víc.

Prostě stále častěji slýchám povzdech: "zlatí komunisti". A budeme se moooc divit, až na vzdory průzkumům vyhrají příští volby. I když by jim určitě nedělalo problémy zavřít daleko víc těch skutečných lumpů, pardo chudáků podnikatelů, kteří si vybudovali majetky vlastní pílí. Jako například pan Babiš.

P. Čech 3.8.2012 10:05

Re: Mandatorní výdaje?

Co to je mandatorní výdaj? Podívejte se do slovníku cizích slov. Je to výdaj , který je dán zákonem. např. veškeré sociální výdaje, financování politických stran, důchody, financování činnosti veškerých státních orgánů vč. ministerstev atd. Závidíte panu Babišovi jeho majetek? Jak malé a české! Co jste dělal, když pan Babiš pracoval na svém majetku? Asi nic moc. V zaměstnaneckém poměru obvykle k velkému majetku nepřijdete.

P. Pruner 3.8.2012 7:53

vítám každý pokus

Vítám každý nový politický subjekt, který se pokusí něco udělat se stávajícím marasmem. Situaci jistě nemají ti noví lehkou po zkušenostech voličů se Zelenými, VV či TOP09, když to vezmu jen za poslední dvě volební období. Fandím ANO2011, Straně práv občanů či Svobodným.

Stávající parlamentní strany dokazují, že nejsou schopny změnit své návyky, přestože je tam jistě řada chytrých a slušných lidí - jenže vládnou jiní a ostatní členové se jen přizpůsobují. Takže cesta jejich jakési obrody by byla nejlogičtější, ale praxe ukazuje, že je nemožná. Čekal jsem na to marně dvě desetiletí. Šanci musí dostat noví.

J. Novotný 3.8.2012 20:51

Re: vítám každý pokus

Neblázněte, to byste jako fandil i nějaké radikálně-feministické, nebo ultra-nacionalistické partaji jen proto, že je nová? Díky Babišovi platíme za naftu o korunu víc a ničíme si motory, ještě aby taková osoba měla PŘÍMÝ vliv na tvrobu zákonů. Teď je přecejen jeho efektivita nižší, když musí korumpovat jednotlivé stranické sekretariáty.

D. Polanský 3.8.2012 6:36

To jako jiní jako

ČSSD, ODS, TOP, LIDEM jsou jako ušlechtilejší?   

P. Pavlovský 3.8.2012 7:02

Re: To jako jiní jako

Než Babiš? Někteří z nich určitě, i když já bych dnes upřednostňoval STaN, ovšem bez nekompetentní Hanákové.

J. Novotný 3.8.2012 20:47

Re: To jako jiní jako

No než Babiš určitě...

P. Pavlovský 3.8.2012 2:47

Naivní hlupáci se najdou jistě zase,

ale pokjud jich nebude víc než 4,99%, nic proti nim  - jsou to lidé, kteří by vlastně neměli mít volební právo.

L. Písařík 3.8.2012 6:38

Re: Naivní hlupáci se najdou jistě zase,

 a co když z nasr*nosti jich bude 49,99% ? Nejsme v situaci padajícího z mrakodrapu, který tvrdí: Zatím dobrý ?

P. Pavlovský 3.8.2012 6:59

Re: Naivní hlupáci se najdou jistě zase,

Na emigraci je ještě dva roky čas, v severním Rakousku jsou prý k mání relativně levné domky. Také západní Slovensko by pro mne přicházelo v úvahu, možná, že i jižní Polsko.

Po jednom z dědečků bych měl i "právo na návrat", ale ivrit bych se už určitě nenaučil, dělá mi potíže i ta němčina :-).

Navíc jsem už zvyklý na středoevropskou šťavnatou zeleň, vyprahlou krajinu nemám rád, i když zavlažovanou.

P. Čech 3.8.2012 10:10

Re: Naivní hlupáci se najdou jistě zase,

Naivní hlupáci jsou všichni ti, kteří si stále ještě myslí, že ve volbách v našem volebním systému mohou dosáhnout nějaké smysluplné změny. Bohužel se mýlí. Náš volební systém je totiž tak dobře propracovaný, že zajišťuje dobudoucna vždy moc politických stran nad občany a v rámci těchto politických stran moc "bývalých" komunistů. Oni ti "bývalí" komunisté nebyli žádní hlupáci.

P. Pavlovský 3.8.2012 12:17

Re: Naivní hlupáci se najdou jistě zase,

Obávám se, pane Čechu, že psát nám zde pořád kolem dokola, že máme špatný volební systém a žádnou demokracii, nemá smysl, i kdyby jste měl nakrásně pravdu.

Sytém poměrného zastoupení tu byl už za I. republiky, žádnou jeho zásadní změnu nelze předpokládat.

Pokuste se, prosím, uvažovat v rámci stávajícího systému voleb, Vaše stálé protesty proti němu jsou už únavně jednotvárné a nic nového nepřinášejí. Pardon!

P. Čech 3.8.2012 12:46

Re: Naivní hlupáci se najdou jistě zase,

Jsem si toho vědom. Že tady poměrný volební systém byl již za první republiky vím také. To, že však byl tehdy i nyní jednou ze základních příčin nefungování státu tehdy i nyní je nabíledni.Jen si zkuste představit, že by prezidentem nebyl Edvard Beneš, ale někdo kompetentnější, kde bychom dnes mohli být. A nebo, že by v roce 1948 neměla většinu ve sněmovně KSČ a že by tam neseděl Kl. Gottwald. To všechno a ještě více mohl zabezpečit většinový volební systém, kdy by byli voleni přímo zástupci občanů a byli zvoleni jejich většinou. Poměrný volební systém je vymyšlen pouze proto, aby zajišťoval zvolení kandidátů, navržených politickými stranami a navíc těch nejhorších z nás. Politické strany ve jménu udržení si moci nad občany si totiž nemohou dovolit navrhovat nejlepší z občanů, protože musí navrhovat především své členy a navíc lidi za každou cenu loajální. To ovšem ti opravdu nejlepší z nás nemohou být.Nejlepší z nás se totiž nikdy nepodvolí diktátu nějakých spolků, ale konají pouze a jedině podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. V rámci stávajícího systému voleb nemá smysl o ničem uvažovat, protože to k ničemu smysluplnému nevede. Pokud jsou mé příspěvky pro vás únavně jednotvárné,nemusíte je číst. Nikdo vás k tomu nenutí. každopádně však,podle mého, něco nového přinášejí a to návrh na většinový volební systém do všech úrovní státní správy a samosprávy. Ničím novým naopak není poměrný systém voleb, který nás provází již 94 let. Vzhledem k tomu, že většinový dvoukolový volební systém je používán ve značné části světa, kde je úspěšný a vede k demokracii (vládě většinové občanské vůle), poměrný systém je značně problematický všude, kde je používán a to zejména proto, že je vždy menšinový, vede k nutnosti vytváření neefektivních, zcela impotentních koalic, kde se politické strany vzdávají svých programů, pro které byly občany voleny.Proto na tyto věci neustále upozorňuji a snažím se svůj názor obhájit. Zatím zde nikdo nepředložil jednoznačný protiargument, ani vy.