18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Pokuta pro premiéra

Premiér Bohuslav Sobotka dostal v přestupkovém řízení (byť zatím nepravomocně) pokutu 10 000 korun za to, že navrhl ministra financí Andreje Babiše do vlády bez lustračního osvědčení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 9.6.2014 22:17

Kdo si

Kdo si pamatuje heslo předsedy vlády Zemana "padni komu padni", musí se smát, komu tenkrát padalo. Vždy ten,kdo je u lizu dělá "vše správně" do doby lizu. Po ukončení se tento stav otáčí. V tom je celý průšvih tohoto státu, že vždy nový "hospodář" dehonestuje předchozího (když je z jiné strany), musí všechny vyměnit (kamarádi do funkcí) a tak se to pravidelně opakuje.

P. Pruner 9.6.2014 22:16

podivné

Pane autore, divím se, že Vám jako zkušenému i komunálnímu politikovi není divné, že by nějaká Praha1 měla právo pokutovat premiéra ? Proč jste mu nedali pokutu také od vás v Hluboké nad Vltavou či ve Slavkově u Brna kde velký Bohuslav žil či ještě žije ?

Když si vzpomeneme co nedávná vláda ODS a TOP09 všechno napáchala, tak toto je jen drobná lapálie.

Tehdy se říkalo, že v zahraničním obchodě musel být v nějakém kontaktu s STB každý, jinak by to nemohl vykonávat. Takže pana Babiše tak beru od začátku.

K. Janyška 9.6.2014 15:08

Ano, patří ti tři patří do basy nebo

do blázince... Dzp.

K. Janyška 9.6.2014 15:09

Re: Ano, patří ti tři patří do basy nebo

teď to vypadá, že já taky. Mělo být: Ano, ti tři patří do basy nebo do blázince... Dzp.

J. Kadeřábek 9.6.2014 16:10

Re: Ano, patří ti tři patří do basy

za velezradu. Když  hodnotí sledovačku inscenovanou Nagyovou jako sabotáž je jednání prezidenta a předsedy vlády velezradou.

Z. Bureš 9.6.2014 11:59

Orwelova "Farma zvířat"....................

.....v české republice opět ožívá, neboť ....."jsme si sice před zákonem všichni rovni - ale ti vyvolení z nás....si jsou přece jenom o něco rovnější" !!!!!

G.Orwell určitě plesá blahem, nad nesmrtelností svého dílka !

A blbý Český národ opět čumí, mlčí a dělá, že se vlastně nic neděje - přičemž vládnoucí socialisticko-estébácká banda si z něho vlastně dělá veřejnou pérdel !!!

V. Kain 9.6.2014 12:52

Re: Orwelova "Farma zvířat"....................

Minulost Babiše voličům zase tak moc nevadila.Slibují si od něho,že se postará o nápravu naší politické scény.A já dodávám až naprší a uschne.Tu pokutu 10 tisíc má Babiš za jediný den od jedné benzinky za ty přimýchávané biosložky.Je to šaškárna,ale co očekávat od takových kteří nám dneska vládnou.

K. Janyška 9.6.2014 15:10

Re: Orwelova "Farma zvířat"....................

Estébáci vždy napravovali politickou scénu... Dzp.

M. Hoblík 9.6.2014 11:50

O Babišovi raději nemluvit!

Ale i ti jeho současní pobratimové jsou pěkně prodejní, včetně toho našeho nejvyššího. Jak jsme volili, tak máme.

V. Váňa 9.6.2014 10:06

Zdá se mi obsah článku

poněkud zmatený.

Pravda, i jinde jsem četl, že Praha 1 vedla se Sobotkou přestupkové řízení. Ale protože je poslancem, jsem toho názoru, že to Praha 1 udělat nemůže. V případě přestupku totiž poslanci podléhají pouze kárnému řízení sněmovny.

Totéž platí pro Babiše.

Prezidenta, jak bylo správně řečeno, nelze stíhat vůbec.

Ale naskýtá se otázka, zda jde o velzradu jak (doufám, že zcela nadneseně) píše autor. O Babišově minulosti se vědělo s velkým předstihem před volbami, a přece značná část voličů dala najevo, že jim jeho minulost nevadí. Obávám se, že s velzradou to fakt nepůjce.

J. Kadeřábek 9.6.2014 16:12

Značné části 20% to nevadilo

zbylým to vadit mohlo.

Z. Švrček 9.6.2014 8:57

A ticho...

Novináři, kteří by třeba Nečase, nebo Klaouska v podobném případě roznášeli minimálně týden na kopytech poté, co by je předtím aspoň dva týdna cupovali na marné kousky za fakt, že by si do vlády strčili estébáka, vzali nyní tenhle výsměch jako relitu, celkem nikdo z nich neštěkl a tak karavana jede dál, aniž by se hlídací psi jakkoliv plašili. Božínku, jak velké "COSI" se musí ještě udít , aby to v tomto novém režimu Burešovi s Bohoušem načechralo brka?

K. Frauknecht 9.6.2014 9:41

:-) no baže!

Nezávislých plátků je jako šafránu. A všeholid? Přece ta třetina voličů, která Bureše dostala k veslu, okamžitě nepřizná svou chybu :-))).