28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Pokusů o emancipaci ČSSD od Babiše bude přibývat

Hnutí ANO nejprve odmítalo snahu předsedy ČSSD Jana Hamáčka, aby byl ustaven krizový štáb. Po jeho zřízení se zase nějakou dobu bránilo tomu, aby jej vedl šéf vnitra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 17.5.2020 21:10

Kdyby politologie byla věda, která své absolventy naučí jak uspět v politice, dominovali by politologové naší politické scéně. Bohužel je to s nimi jako např. s literárními kritiky. V obou případech ví jak by to dělali lépe, kdyby to uměli. Pokud se nepletu, jediným politologem v reálné politice je momentálně předseda ODS Fiala. A ten je pro odstrašujícím příkladem politologa v politice. Na vytáhnutí strany "z bahna" jako slušňák posloužil dobře. Ale tím jeho role skončila. Bohužel ODS zatím nedokázala odvahu se ho zbavit. Její škoda. Proto se přetahuje s obskurními Piráty o post prvního z bezvýznamných.

V. Pavelka 16.5.2020 23:07

Disharmonie, chaos,zmatek, opoziční matra dokonalých ,boha jeho ..

J. Novak 16.5.2020 23:06

O kterých pravicových stranách pan Jelínek hovoří ? U nás snad nějaké (parlamentní) strany tohoto typu existují ?

J. Černý 16.5.2020 14:19

Díky Petříčkovi( Pochemu ) ,Zaorálkovi,Maláčové,Chmelařovi,Prouzovi,Špidlovi, Dolínkovi, Dienstbierovi, Štěchovi, Netolickému....poroste emancipace bývalých voličů ČSSD od ČSSD.

Hranice 5 % je na dostřel.

To nezvrátí ani Aspen Institut.

J. Prikner 16.5.2020 12:09

ČSSD nemá co ztratit, pouze svá koryta. A pro tento cíl dál chce parlamentně žít.

J. Ráž 16.5.2020 9:36

Když ČSSD převzala témata "pokrokové" západní liberální levice a místo obhajoby zájmů zaměstnanců, malých podnikatelů a živnostníků, obhajuje prioritně zájmy sexuálních menšin, frustrovaných feministek, lidí programově se vyhýbajících práci a vlísává se Bruselu, nemůže se divit, že jde s podporou voličů do kytek.

PS. Jakmile v nějaké straně začnou dominovat názory pražských mocenských skupin, začne jejich sešup. ČSSD na tento trend doplatí, stejně jako na něj doplatila TOP09.

J. Červený 16.5.2020 12:40

Ono to poklonkování liberální levici v EU zasáhlo i ultaralevicové Piráty a kupodivu i tzv. pravicové strany TOP 09 a ODS, které si tím říkají o prohru ve volbách.

I. Schlägel 16.5.2020 9:26

Skvělý to systém, ve kterém o úspěchu ve volbách většinově rozhoduje míra zadlužování sloužící k financování dárků pro voliče. Ponziho schéma v plné kráse a velikosti.

V. Pokorný 16.5.2020 8:58

ČSSD je v nynější podobě potřeba hlavně zaniknout. Chcípáčkové, nic jiného. Emancipace? Spíš kolaborace a slouhovství. Ne vůči ANO, ale k vedení EU, tzv.Západu a okupovanému Německu.Viz ten, jak ho vlídně oslovují socani, předseda ČSSD Honza Hamáček z Aspen Institute založeném soudem posvěceným grázlem a bývalým dámským krejčím Bakalou.

P. Hatina 16.5.2020 8:34

Výstižně použitý termín "pokusy o emacipanci", o to totiž jde.

Protože pokud by šlo až o ta finální rozhodnutí vlády /a parlamentu/, tak na tom by ČSSD vydělat mohla, pokud to dokáže vhodně "prodat" médiím že to je její zásluha.

Jenomže,pokud jde pouze o "pokusy", tedy zbrklé návrhy činitelů ČSSD, které vyvolají jenom chaos, na tom jenom prodělají. Takový hezký příklad, když už se v parlamentu projednával návrh na snížení zvýšení toho ošetřovného, tak taky nějakého "politika" napadlo, že se to vyřeší tím, že se "prostě" pošlou všechny děti povinně do školy..Čímž tedy rodiče, už teď vystrašené hrůznými zprávami o koro, dokonale vyděsili...A vše pak dokonal plukovník Prymula, který rázně prohlásil že dětem v těch školách nic nehrozí..:)

F. Navrátil 16.5.2020 8:08

Rád bych napsal, že články politologa Jelínka mají myšlenkově sestupnou tendenci, ale nejde to. Jsou stále stejně hluboce chaotické, bezobsažné a dna už dosáhly. Nedělá si Jelínek ze čtenářů legraci?

Š. Hašek 16.5.2020 8:16

Jsem smířen s tím, že existují "vykladači mouder". Ten Jelínek to snad i přednáší, jako "školu života", nějakým mlaďošům.

Zatím snad nehrozí, že místo řidiče autobusu tam ráno bude sedět autobusolog. Snad.

S. Novák 16.5.2020 13:35

F. Navrátil....vřelý souhlas !

Š. Hašek 16.5.2020 8:03

Bude smutno, že, pane Jelínku.

Opravdu nerozumím tomu, že to moudro politologů (Witowské) se už konečně nepřetaví v politické všemoudro.

Dále viz rozdíl mezi kuchyňologem a kuchařem. Těžká práce .....

I. Štípek 16.5.2020 5:53

Komupak se zase chce vlísat tenhle Hirsch?

P. Victorin 16.5.2020 5:50

Předně je třeba vzít v úvahu, že je zcela normální v každé lidské skupině, že její jednotliví členové nemají stejné názory a že se proto mezi sebou dohadují. Platí to samozřejmě i o současné vládě, jako o vládě každé jiné. Jistě lze nad zcela normálním počínáním Babišovy vlády činit dalekosáhlé myšlenkové konstrukce a dokonce se jimi i živit, je-li takovým "myslitelem" politolog. Mne osobně podobné počínání, ani jeho duševní produkty, příliš nezajímají, protože je ke své existenci nepotřebuji... Hezký den!

V. Mokrý 16.5.2020 4:54

ČSSD se potřebuje především emancipovat od té jejich pražské buňky.