20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Pokročí Babišova vláda v boji s korupcí?

S novým rokem poznáme, co ve skutečnosti v nové vládě je. Andrej Babiš jí dokázal zajistit výborné entrée. Spousta atraktivních vizí, neokoukané tváře, podpora prezidenta. Dokonce i návrh programového prohlášení kabinetu je materiál sympatický a čtivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 8.1.2018 19:15

Nepokročí.

Babiš korupci nezavedl, dotace nezavedl, peníze socialisticky nerozhazoval.

Pane Jelínku, jste zas vedle jak ta jedle.

Nejsem volič Babiše.

M. Prokop 8.1.2018 12:56

Bureš je přímo synonymem korupce,

takže pokročí-li, pak špatným směrem.

Podobně i ČSSD.

V. Čermák 8.1.2018 13:16

Re: Bureš je přímo synonymem korupce,

A co jiného vám zbývá, než Burešovat, no tak Burešujte, opakovaně a s vervou....

M. Prokop 8.1.2018 17:08

Re: Bureš je přímo synonymem korupce,

To jen tak příležitostně, obvykle se věnuji zajímavějším věcem, než jste vy nebo Bureš.

J. Lepka 8.1.2018 10:53

Přirozeně, že zatočí.

Stačí ji přece přejmenovat. Např. "sdílení dotačních pobídek" se přímo nabízí nebo "dělení čerpaných prostředků". V mluvě lidové pak kapříka nahradí čapí vejce.

M. Pesat 8.1.2018 10:40

soudruh Jelinek ma spatnou pamet

"Proto, když dnes Babiš slibuje novelu zákona o státním zastupitelství nebo nový zákon o soudech a soudcích, je na místě se ptát, proč se o to Robert Pelikán nepostaral již v předchozích čtyřech letech."

------------------------

soudruh Jelinek ma spatnou pamet, byl to pucista/prevleckabat, soudruh socan Chovanec, kdo ve zlocinnem spolceni se soudruhem policejnim prezidentem Tuhym provedli tzv. "reformu" policie, aby zavreli hubu nepohodlnym policajtum a statnim zastupcum. Samozrejmne za ticheho souhlasu vsech tzv. tradicnich "demokratickych" stran. Prtoze vsechny tradicni "demokraticke" strany/politici meli spatne spani z predstavy, ze skoncila doba oposmluvni NF, kdy soudy/policie/statni zastupitelstvi cca 25 let pracovaly na politickou objednavku/prikaz soudruhu z UV=NF tradicnich "demokratickych" stran. Desila je predstava, ze si pro ne prijdou jako pro soudruha Ratha ci soudruzku Nagyovou, ze uz nebudou nedotknutelni a muzou jit do teplaku stejne jako Vy/Ja nebo Franta/Mana z Horni-Dolni.

Cest :-)

J. Lepka 8.1.2018 10:46

Re: soudruh Jelinek ma spatnou pamet

Čeština používá diakritiku již od Jana Husa, až se jí naučíte používat i vy, možná budou vaše úderné postřehy ještě údernější.

V. Čermák 8.1.2018 13:08

Re: soudruh Jelinek ma spatnou pamet

V souladu s vámi ani já jsem nenašel v úderném postřehu žádnou obsahovou chybu, proto souhlasím.

T. Kohout 8.1.2018 14:49

Re: soudruh Jelinek ma spatnou pamet

Rozhazováním slova "soudruh" na všechny strany se žádná údernost nezíská. Možná quasi-údernost.

P. Rudolf 8.1.2018 11:21

Re: soudruh Jelinek ma spatnou pamet

A proto teď tak kopou, neb ví, že Babiš s nimi slitování mít nebude. Pokud ANO nezíská většinu už v prvním kole, tak o spolupráci s ním se ve druhém kole strhne rvačka.

M. Vondráček 8.1.2018 10:21

určitě pokročí

Korupce bude centralizována do Agrofertu :-)

P. Rudolf 8.1.2018 9:26

Je tady jeden háček

Jestliže ANO sestaví jednobarevnou vládu, bude nutné ji kontrolovat daleko pečlivěji, neb žádný koaliční partner tuto funkci plnit nebude.

Ovšem dnes už víme, že ty třasořitky ze zavedených politických stran na to nemají ani sílu, ani schopnosti. Ve své dosavadní kariéře, počínaje Opoziční smlouvou, cizelovaly společnými silami vlastnosti, jak před kontrolami vše zatajit (odklonit), a ne se navzájem kontrolovat. A proti nevládkám, které se je přece jenom ty mocné nějak kontrolovat snažily, vyvolávaly nenávistnou atmosféru, takže tyto dnes mnohý občan nebere. A spoléhat na policii je pořád ještě ošemetné.

Kdo seje vítr...

V. Hájková 8.1.2018 8:58

Pane JELÍNEK

Dovolím si udělat k vašemu vyprávění jediný závěr:

"""STARÉHO PSA NOVÝM KOUSKUM NENAUČÍŠ""":-)))))))))))))))))))

A. Pakosta 8.1.2018 13:16

Re: Pane JELÍNEK

Paní Hájková!

Oslovovat prvním pádem je ohavný germanismus, který nemá v češtině místa. Na Vaši omluvu uznávám, že pro Vás v ženském rodě to není žádný viditelný rozdíl...

Prosil bych příště "pane Jelínku..."

Děkuji!

P. Maleček 8.1.2018 8:28

Pehemu už šíblo - Babiš prý zatočí s dojením státu.

Vím v textu o tom Pehe pochybuje i argumenty proti uvádí. Přesto nenapsal to hlavní a podstatné - Babiš je symbol korupce, nebýt jeho korumpování politiků, je sotva regionálně významným uzenářem.

Ano, samozřejmě mu v tom pomohlo i to, že se prý demokratičtí politici prý demokratických parají korumpovat nechali. A to hlavně ČSSD, Zemana nevyjímaje. Však tihle dva upekli tu privatizační komedii okolo Chemapetrolu, která se stala základem Babišova miliardářství.

Což skončilo Babišovým vrhnutím se do politiky. Prostě si zkalkuloval, že efektivnější než zkorumpované politiky platit, je do politiky vstoupit, stávající korupčníky odstavit a stát dojit sám. Pravda tím z vlády vypudil zkorumpované politiky, ale svýmy výkony v dojení státu, tyhle čudlaře už teď překonává. Jak dokazuje růst zisku jeho holdingu už v době, kdy musel nechat dojit stát i socany s lidovci.

Teď však sedí ve vládě sám, jen s jeho nesvéprávnými ministerskými tajtrdíky. A tak už rube i vše ostaní, co mu stojí v cestě k absolutním ovládnutí a tím i dojení státu. Proto ty návrhy na omezení kontroly i diskuze ve vládě či parlamentu, proto odstavování NKU či dalších na Babišovi nezávislých kontrolních institucí.

Cíl má jasný - plně ovládnout finační toky a majetky státu a ty v co v nějvětším % přesunout do vlastní kapsy. No aspoň že jako zčásti zemědělec dobře ví, že krávu kterou dojí, nemůže nechat chcípnout.

A. Hrbek 8.1.2018 7:45

Lidé kolem Andreje Babiše......

Alexandr Babiš - spolupracovník StB, krycí jméno Miki, bratr Andreje

Libor Široký - příslušník StB, hodnost kapitán, č. 217340, dozorčí rada Agrofertu, nějaký čas předseda

Alexej Bílek - vysoká škola ÚV KSČ, vazby na StB, člen představenstva Agrofertu a v dalších statutárních orgánech firem Babiše, Vilibald Bílek - registrován StB, číslo svazku 5687 a 31876, kryci jméno Richter Villi, otec Alexeje Bílka, Hermína Bílková - krycí jméno Mona, č. svazku 688318, matka Alexeje Bílka, František Janů - krycí jméno Fišer, č. svazku 35389, představenstvo Agrofertu, zakládající člen, Roman Karlubík - krycí jméno Janovic, č. svazku 38838, člen představenstva Agrofertu a v dalších Babišových firmách, Jan Kadaník, otec Jiří Kadaník - spolupracovnk StB, krycí jména Emil, Jirka a Zástupce, Jan členem představenstva Agrofertu, Josef Kubů - krycí jméno Luňáček, člen I správy SNB, agent StB ve vídni, zakládající člen Agrofertu, Radmila Kleslová - příslušník Stb, služební číslo 2400361, členka ANO, pracuje pro firmy Babiše, František Telička - spolupracovník StB, krycí jméno Terno, č. svazku 19733 a 125106, otec europoslance Teličky za ANO, Dragutin Pelikán - agent StB, krycí jméno Drastík, číslo svazku 13228, otec ministra Roberta Pelikána člena ANO, Richard Brabec - agent StB, krycí jméno Soukup, č. svazku 651836, otec ministra Richarda Brabce člena ANO, Adriana Krnáčová členak ANO - matka Marie spolupracovník StB, otec Jan Gutleber - agent StB, svazek T1577, Ivan Souček - člen ANO, dosazen Babišem do firem MERO a ČEPRO, krycí jméno Suk, č. svazku 45086, Vladimír Zoul - člen ANO, Babišem dosazen do státní tiskárny cenin, v záznamech VKR veden pod číslem 147110...

I. Mertl 8.1.2018 8:32

Re: Lidé kolem Andreje Babiše......

Pěkná rodinka, ta se neztratí!

P. Lenc 8.1.2018 9:29

Re: Lidé kolem Andreje Babiše......

Jo pane Hrbku, ale voličům trefených koblihou to opravdu nevadí.

P. Čížek 8.1.2018 11:11

Re: Lidé kolem Andreje Babiše......

Jděte už do háje, pane. To byste musel udělat pro všechny velké podniky jedno společné generální ředitelství a přemístit ho na Pankrác.

M. Prokop 8.1.2018 17:09

Re: Lidé kolem Andreje Babiše......

Stačí, když nepolezou do politiky.