19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pekárek 4.4.2010 21:53

Paní Varadinková

váš článek je absolutní blábol.Myslím, že bude lépe, když nebudete takovéhle pitomosti psát.

M. Stuchlik 3.4.2010 23:52

To je blábol

takovou pitomost jsem už dlouho nečetl :-)

V. Liehne 3.4.2010 23:32

jen mi je divné

že to ODS řeší, když jde o havlovské spiknutí. Já bych spíše řekl, že regionální kmotři prostřednictvím svých koní využili situace. Pro vaši informaci media patří většinou zahraničním majitelům z nekomunistických zemí.

J. Belling 3.4.2010 22:21

Zlaté časy Rudého práva

To aspoň bylo jasné, za koho media kopou. Ta dnešní cochcárna autorku zjevně zneklidňuje. Od devadesátých let, kdy patřilo ohrnování nosu nad Klausem k všeobecně dobrému tónu, už uplynulo sice hodně vody a hodně se změnilo a v mediích je hodně lidí, kteří se drží silně prohradního trendu, ale pro skalní klausovku je to pořád málo. Asi by to chtělo dále normalizovat a obnovit činnost ČÚTI, aby se všem pomlouvačům konečně zavřela ústa a vyschl inkoust.

Ale teze, že Topolánka zařízla "pravdoláska", jejímž byl "bílým koněm", je opravdu originálním příspěvkem do českých politických dějin.

V. Huebschmann 3.4.2010 19:53

nepravdoneláska

Milostivá paní,já žasnu jak to máte vykoumané-přeji Vám a neprezidentovi hodně sebestředných neúsměvů.Hezký nečas   Vlasti-Hü

J. Matlas 3.4.2010 13:56

Velmi trefně napsané.

Se vším souhlasím. A je příjemné, že to napsala žena. Má úcta.

B. Jelínek 3.4.2010 8:37

Stručně a jasně

Docela dobře popsáno. S těmi médii je to naprosto trefné a kdo má stále klapky na očích no tak ten si je stejně asi nesundá.

Ač ne se vším souhlasím co i dříve dělala ODS, současnost byla neuvěřitelnou směsí tragédie a komedie. Topolánek svým rozkročení (zapomeňtě na ideologii jsme tu pro všechny)opravdu dovedl stranu na hranu propasti a když se k tomu přidal ještě neuvěřitelný klientelismus ve straně i v úřadech a na vrch  jeho směs buranství - co ODS dlišovalo od jiných socialistů? 

Bude to těžké, pokud s tím bude chtít někdo něco udělat tzn. zbavit se prvosledových kariéristů. Děsí mě lidi typu Langer, Tlučhoř, Vodrážka, Šťastný....nakonec člověk vyjmenuje půlku strany  

J. Bakulová 3.4.2010 6:31

Až se

v ODS vypořádají s kmotry, velrybáři a jak se všem těm pánům, co provozují politiku jako byznys říká, budu spokojena. Takto je to jen písek v očích

R. Sedláček 3.4.2010 9:00

Re: Až se

Velrybáři

T. Pansky 3.4.2010 4:10

Cernobile videni sveta v modem oparu

Dnes se tu na Psu vyrojilo hned nekolik clanku tykajicich se mokreho kolotoce.  Dovolim si reagovat s nekolika postrehy.  ...  Media jsou casto jedina sila stojici na strane obcana proti politicke moci.  Paklize (je uplne jedno, zdali ptaci nebo ruze) nadavaji mediim, zpozornim, protoze tady neco neprijemne pachne.  Pan Topolanek neuletel pouze jednou, jak se nam modra propaganda snazi namluvit.  Jeho excesu v Poslanecke snemovne uz bylo nekolik s Toskanskem a jinymi jako jahudkami na dortu.  Paklize mi nekdo tvrdi, ze to nebylo az tak spatne, pak reknu: Dekuji, nechci ... Cely prvni paragraf autorka stylizuje tak, ze by se normalni clovek mohl bat vyjadrit svuj osobni nazor.  Paklize nesouhlasi, je to proste "pravdolaskovec" - tady nevim, co to znamena, ale je to patrne nekdo na odstrel, protoze nezapada do modreho tymu.  ...  Autorka vyjadruje svoji nevoli vuci TOP a zahrnuje ji do "tymu pravdy a lasky".  To zapada do liberalniho slovniku predvadeneho tady na Psu prave treba panem Dolezalem.  Muze byt konzervativni strana eurohujerska?  Vynechme zavadejici slovo eurohujerska, a rekneme si, ze sjednoceni Evropy je otazkou casu.  Z pohledu konkurenceschopnosti rakekotovemu tempu Ciny a dalsich je to naprosta nezbytnost.  Protoze ODS neni schopna sjednoceneho postoje, snazi svym bahnem uspinit i ostatni.  Skoda. ...  Pravdou zustava, ze ODS je velmi spatne citelna; vime snad jen to, ze je napravo od CSSD, tot asi vse.  Ale co si z toho mohou vzit volici, predevsim stredni prijmova skupina?  Jen odchod pana Topolanka to nevyresi.  Soucasna krize je zpusobena rozsirujicim se videnim ODS, jako zkorumpovane politicke entity.  Clanky jako tento pouze utvrzuji toto videni - chybi snaha po sebereflexi a zmene.  top0625top@hotmail.com  

K. Kužel 3.4.2010 6:41

Re: Cernobile videni sveta v modem oparu

Myslím, že autorka věcně a správně popsala situaci v médiích i na politické scéně. Co se týká nadějí kladených do TOP09, tuším, že je velká pravděpodobnost, že v případě (velmi pravděpodobného) vítězství ČSSD půjdou  s nimi do koalice. Kalousek je především velký pragmatik a kníže pán to předsednictví nevzal proto, aby čtyři až osm let seděl v opozici. A národ pochopí, že se ušlechtile snaží o záchranu před bankrotem, budou rozhazovače brzdit. Otázka je, zda je budou socdem chtít.

Nevím, zda je naléhavější otázkou času sjednocení Evropy nebo rozpad EU. Snaha o zachycení nástupu zemí BRIC prostřednictví centrálního řízení a plánování je stejně směšná jako někdejší myšlenka, že EU bude konkurencí USA. To už bylo dávno odtroubeno a zakrátko přijde další snižování laťky.

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

T. Pansky 3.4.2010 11:34

Re: Cernobile videni sveta v modem oparu

Media jsou kapitolou na dlouhe povidani.  Politici tu ovsem nejsou od toho, aby komentovali media.  Media (s jejich plusy a minusy) patri do svobodne spolecnosti a jak jsem jiz naznacil, mnohdy jsou jedinou kontrolou, kterou spolecnost ma v otazce prace politiku.  Paklize tohle cesti politici nechapou, at odejdou.  Dlouhou dobu jsem zil v zahranici (neni treba uvadet podrobnosti) a pokud by si politici dovolili neco podobneho, jako u nas, druhy den by nemeli praci - media by je snedla zaziva bez ohledu na stranickou prislusnost politika.  Tomuhle se u nas politici brani zuby nehty - ted mluvim o ODS i CSSD. ... Co se tyce TOP, uvidime, ale tusim, ze se mylite.  Kalousek je pragmatik, ale neni blbec.  Uz jednou se ukazal Paroubkuv smysl pro koalici, kdy hlasoval s Lidovci pro to, co potreboval, a pokud Lidovci nesouhlasili, odhlasoval si to s kom-isty.  ... EU je obrovska zpomalujici ekonomicka bublina a je otazkou, kdy to rupne a kde to rupne.  Jenze sedet a kybicovat asi nepomuze.  Nevidim u nas politika ci osobnost schopne mluvit na evropske urovni.