16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Podle činů poznáte je

Seznam priorit ODS v Agendě 2014 se podobá vyhlášení bankrotu: špičky této hlavní vládní strany v něm v podstatě slibují splnění všeho, co voličům naslibovaly už před posledními volbami. Co dělaly doteď, je otázka, na kterou si voliči mohou odpovědět snadno. Stačí se podívat do zmíněného seznamu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 29.3.2013 19:23

Podle lhaní poznáte je (zdroje jsou, dluhy se neplatí)

Je velmi licoměrné posuzovat podle činů někoho, komu jsme poslali do parlamentu takový "materiál", která mu svázal ruce. A tak musíme vsadit na "zdravý selský rozum", který říká, že zadlužení se dalším zadlužováním opravdu nevyřeší, že dluhy se bohužel platí i s úroky, že zdroje byly za vlády Špidlů, Grossů a Paroubků prožrány.

Že proroctví falešných proroků se nenaplňují a že tedy musíme děkovat "nebesům" za to, že díky ODS nejsme v euro-kleci, nebude úplně zničena Šumava a že snad díky ní přežijeme i rudo-zelenou energetiku a že provádíme důslednou deRathizaci celé naší společnosti.

Mít možnost zbavit se vlastizrádných, neolevicových naším (německým) tiskem podporovaných korupčních Euro-hujerů, musela by nám většina EU závidět.

J. Barto 29.3.2013 19:57

Re: Podle lhaní poznáte je (zdroje jsou, dluhy se neplatí)

Kupodivu, nikdo nám nezávidí !!!

A. Reček 29.3.2013 18:27

Ano, podle činů poznáváme je

Boj proti korupci měly v programu před volbami všechny strany, které sestavily po volbách koaliční vládu. No a stalo se, že hned po rozjezdu vládní činnosti koncem léta 2010,  přišla první rána.  Průšvih na ministerstvu životního prostředí, kdy pan Michálek nesouhlasil s aktivitou pana Knetiga v jeho činnosti a panu ministrovi Drobilovi se tutlání průšvihu rozdrobilo natolik, že sám musel abdikovat.  No a řetězec dalších kauz se na podzim 2010 rozjel.  Vrcholem bylo praskání švů Věcí veřejných na jaře 2011, což poznamenalo charakterizování celé koaliční (tehdy ještě v parlamentu silné) vlády,  za vládu podfukářů a málo věrohodnou.  K tomu nutno připočíst nepopulární a někdy chybné reformní kroky, které pomalu a jistě vedly všechny koaliční strany k propadu přízně i u jejich voličů.  Citlivě působily i hádky mezi něma i na vládní úrovni.  VV jsou teď v rozpadu a ODS s TOP 09 si nemají co vyčítat.

B. Rybák 29.3.2013 19:29

Re: Ano, podle činů poznáváme je

Pan Michálek, byl ale v nejlepším případě neschopný hochštapler (pokud ovšem není mafiánem jenž měl zabránit Drobilovi v odhalení mnohamiliardové letité korupce na MŽP), který "svůj" spor před soudem prohrál. Ono se o koncích těch "afér" ODS obvykle moc nepíše.

B. Rudolf 29.3.2013 20:31

Re: Ano, podle činů poznáváme je

Když někdo zajistí přes nezájem policajtů důkazy - to naštve, viďte. Nebyl jste sám, naštvalo to i Drobila a Nečase.

B. Rybák 30.3.2013 10:16

Re: Ano, podle činů poznáváme je

Podstatné je, že ty jeho "důkazy" byly zcela bezcenné pro soud. Halasně vytrubovaná (údajně prokázaná 500 milionová ) korupce tuším při stavbě čističky se smrskla na poněkud trapné obvinění pana Knetiga z korupce nepřímé (v rozhovoru s bankéřem), z níž byl pan Knetig soudem očištěn. V normální zemi by před soudem teď stál pan Michálek o němž dost vypovídá i zapojení do Janečkovi (Randákovi) mafie.

http://zpravy.ihned.cz/c1-59400900-exporadce-byvaleho-ministra-zivotniho-prostredi-martin-knetig-znovu-zprosten-viny

P. Vaňura 29.3.2013 16:41

Nějak jsem si nevšiml, že by Drábek byl ministrem

za ODS. A TOP 09 hájí jeho sockartu dodnes právě proti ODS. Protože odměnu za její zavedení dávno prožrala...

J. Ráž 29.3.2013 15:19

Tak už to někdy bývá

Někdo s přibývajícím věkem zmoudří, u někoho to je naopak!

P.S. Paní Lído, kde jsou ty časy,kdy jsme Vás rádi poslouchali?

P. Pokorný 29.3.2013 15:07

Lidunko Lidunko, já vám prozradím tajemství, ale nikomu ani muk

Zatímco jiným vládám se hroutí celé státy (dnes je drama ve Francii) a Ficové žebrají u soukromníků až v USA, my proplouváme dobře i s českou korunou. A když všude kole nás pálí bankovní kulomety a české "Spořitelny" zachraňují matky v Rakousku či jinde, vyčítat vládě, že nestihla ještě to a ono je trošičku, no, řekněme naivní, že? A když se přidá účelový počet obvinění ke skutečným kriminálním kauzám, je otázkou, kam bychom se dostali. Takže Lidunko, nikomu o své naivitě neříkejte. Já to neprozradím. Hezky spěte. Pa

B. Rybák 29.3.2013 19:32

Re: Lidunko Lidunko, já vám prozradím tajemství, ale nikomu ani muk

Přesně tak. Já také nebudu připomínat, jak Lidunka celkem nedávno úplně převrátila vztah mezi devalvací a inflací. Je to opravdu machr!!!

P. Vaníček 29.3.2013 14:17

Liduško,

běžte raději k muzice.Nebo si sežeňte chlapa,ať přijdete na něco smyluplného!

M. Vondráček 29.3.2013 12:58

:-)

Některé lze poznat i podle slov, že paní Rakušanová _

J. Jurax 29.3.2013 14:56

Re: :-)

Tak, tak ...

D. Polanský 29.3.2013 12:11

Takže nejvyšší státní zástupce je závislý.

Dal bych tohle fenomenální sdělení do vysílání Svobodné Evropy, která je již tak nudná, jako tenhle článek. Holt doba se změnila.  

P. Pruner 29.3.2013 10:22

kdo jim uvěří

Problémem ODS není nedostatek rozumných záměrů, ale politici neschopní je uskutečňovat. Navíc z nich od doby pana Topolánka nekapou idee, ale technologie moci. Těžko dřívější voliči uvěří, že titíž politici budou pracovat jinak než dosud.

Navíc ODS na sobě nepochopitelně nechává odpovědnost za četné chyby ministrů TOP09.

I. Kudrnová 29.3.2013 10:16

Nejste vůbec v obraze, je to jinek

R. Jonák 29.3.2013 8:39

Nevím čím to je

člověk velmi rád poslouchal Svobodnou evropu a teď najednou už druhé (první byla bývalá ústavní soudkyně) ne zrovna nevýznamné spolupracovnici této bývalé významné stanici, začíná nějak harašit v hlavě.

T. Kočí 29.3.2013 9:41

Re: Nevím čím to je

vzal jste mi to z úst.

M. Kosejk 29.3.2013 10:54

Re: Nevím čím to je

Působení ve Svobodné Evropě dodává novinářům téměř mytologický charakter. Je jim až téměř nábožně nasloucháno. A zdá se, že nikomu nevadí, že mnozí mají za sebou komunistickou minulost - buď jako reformní komunisté 60. let a jejich příznivci - nebo dokonce jako ideologové 50. let. Nikdy nevěděli, co to je novinařina. Za komunistů se to nemohli naučit a Svobodnou Epropu také pojímali spíš jako platformu pro boj proti režimu - což nic špatného nebylo, ale se standardní novinařinou ve svobodné společnosti to nemělo nic společného. Názory ex-svobodňáků jsou mediálním světem vždy citovány, i když mnohdy jsou jen hloupým opakováním nejrůznějších polopravdivých klišé.

M. Kosejk 29.3.2013 6:45

ukáza ostrůvku negativní deviace

L. Rakušanová píše: "Stačí se podívat do zmíněného seznamu. ODS v něm vyjmenovává mimo jiné nápravu toho, k čemu by bez jejího působení coby hlavní složky vládní koalice za poslední tři roky nedošlo: od nefungujícího registru vozidel, přes ochromený systém vyplácení dávek na úřadech práce, až po povinné sKarty, které porušují ústavu."

Krásná ukázka demagogie, která hraničí s cílenou manipulací s čtenářem.

ODS není hlavní složkou vládní koalice. ODS je jednou vládní stranou ze třech a nemá ve vládě většinu. ODS má premiéra, ale TOP09 má všechna rozhodující ministerstva. Autorčin seznam údajných prohřešků ODS to jen potvrzuje. 1) registr vozidel - v gesci VV (LIDEM). 2) systém vyplácení dávek na úřadech práce,  povinné sKarty - v gesci TOP09.

A navíc registr vozidel není nefunkční a systém vyplácení dávek na ÚP není ochromený. Svoje problémy měly/mají, ale rozhodně k nim nepřísluší přídavná jména, kterými je autorka častuje. A že sKarty porušují ústavu, je jen autorčin názor.

M. Kosejk 29.3.2013 6:46

ukázka ostrůvku negativní deviace:

P. Lenc 29.3.2013 8:10

Re: ukáza ostrůvku negativní deviace

Ale říkejte to pane Kosejku lidem, kteří když otevřou noviny, pustí rozhlas nebo televizi, tak čtou, slyší nebo vidí pouze repliky paní Rakušanové.

M. Kosejk 29.3.2013 8:25

Re: ukáza ostrůvku negativní deviace

Je všude, že jo?!! :)))

V. Novák 29.3.2013 12:27

Nečas takovou vládu sestavil, Nečas ji udržuje

za každou cenu - Nečas a ODS (po)nesou hlavní odpovědnost.

M. Kosejk 29.3.2013 13:34

Re: Nečas takovou vládu sestavil, Nečas ji udržuje

Jo, hlavně že Nečas měl víc možností, co? :) Vládu s ČSSD byste určitě pomluvil jako nemravnou velkou koalici - a pak už žádná jiná možnost nebyla. Jen ta, kterou zvolil Nečas.

A pustit vládu a přenechat jin socanům s komunisty? To by se líblo možná Vám - mně ne.

V. Novák 29.3.2013 12:55

Nečas takovou vládu sestavil, Nečas ji udržuje

za každou cenu - Nečas a ODS (po)nesou hlavní odpovědnost.

B. Rybák 1.4.2013 10:30

Re: Nečas takovou vládu sestavil, Nečas ji udržuje

Pokud Nečas (ODS) ponese odpovědnost jenom za své činy (záchrana Šumavy, záchrana před Euro-klecí (EU-hujery), deRathizace společnosti i státu, úspěšná jednání v EU, úspěšná obrana před idiotským řešením dluhové krize vytvářením mnohem větších dluhů, obrana středního stavu..), pak by měla příští volby (při porovnání s nabídkou ostatních stran) suverénně vyhrát.

J. Jurax 29.3.2013 15:03

Re: ukáza ostrůvku negativní deviace

Ale no tak - paní je přece NOVINÁŘKA, takže má v popisu práce kecat jak mladá vrána jak jí kdo zaplatí ...a nehraničí to s cílenou manipulací, to je cílená manipulace a pí. Rakušanová to nemůže nevědět.

Již Goebbels věděl, že často opakovaná úplná lež se stává úplnou pravdou - a pro polopravdy to platí tuplem, čehož  pí Rakušanová využívá ...  

H. Lukešová 29.3.2013 0:34

Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, zd

H. Lukešová 29.3.2013 0:35

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, pominutý,

a vyžere to ODS. Preference klesají pouze ODS, teď má "krásných" 7%...