24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 29.2.2008 12:29

Re: Chtěli se odtrhnout od Srbu,tak se odtrhli.Měli na to právo.

Jsem žádostiv, co budeš mektat, až se Abcházové a Jižní Osetinci odtrhnou od Gruzie i oficiálně - tedy až je oficiálně uzná Rusko. Mají mnohem větší právo, i historické, nebýt podřízeni Gruzínům, se kterými nechtějí mít nic společného a pod nimiž si užili svoje...

Vážně se na to těším.

vita 29.2.2008 12:27

USA se z 11. září poučit nemohou a nemohly,

protože USA nikdy neuznaly příčinnou linii. Neuznaly cestu od "soukromé války pana Wilsona" a podpory mudžáhidů (v dnešní terminologii islamofašistů a teroristů) k 11/9.

Mimochodem - na Kypru v současné době vládnou na obou stranách příznicvi sjednocení. Na řecké straně se stal presidentem komunista, jehož strana je jediná, přenejmenším na řecké straně, která přijímá v duchu proletářského internacionalismu Řeky i Turky - všechny ostatní strany jsou národnostně čisté. Na turecké straně vládne strana prosazující sjednocení od rozdělení ostrova. Za ty léta nejlepší kombinace - pokud TOHLE podělaj, tak si zasloužej vykopat uprostřed ostrova příkop a vyrobit ostrovy dva...

Jakub S. 29.2.2008 12:20

Re: Co byla tragédie,? Když Slovensko . . .

- mělo být "československou". Jinak má kolega Pašek prostě pravdu. A za chvíli Rýchla divízia proti CCCP, ještě pro úplnost. Japa o tomhle teďka učí na slovenských školách - ?! By mě moc zajímalo. A o protipartizánskej jednotke Jozef (nejzuřivější hlinkovci + Němci), co třeba upálila zaživa pasekáře na Ploštině - ?! Ano, žádný Skorzeny, kdepak... A Čierny Balog, své slovenské spoluobčany - ? To isté...

Marat 29.2.2008 12:19

Chtěli se odtrhnout od Srbu,tak se odtrhli.Měli na to právo.

Proboha,tak nežvaňte při tom pořád a nějakém právu na sbeurčení a vůbec o lidských právech.Státy mají být pro občany  a né občané pro stát.Celou lidskou historií se státy tvořily a zase zanikaly a neustále se měnily hranice všech státu a najednou takové skučení,takový řev.Těm kosovanum bylo mizerně pod Srby,tak proč by se se svou zemi nemohli odtrhnout od těch,se kterými se jím nežilo dobře.A že tady je paralela se Sudety? Jistě,i ti sudeťáci měli právo na sebeurčení.Státy jsou moc dobré pro politiky a národy pro psáče,nemusí být ale dobré pro občany.V Kosovu je drtivá vtěšina albáncu,nechť tedy oni rozhodnou kam chtějí patřit a českým smrdínkum je do toho houbeles.Země České rovněž několik  individuí odtrhlo od R-U a nikdo proti tomu neprotestuje.Nebo to právo na sebeurčení platí jen někdy a jen pro někoho,když se to zrovna hodí?

Xury 29.2.2008 12:16

Re: Re: Bem ma v tomto pravdu, ale

Jen bych připomněl, že USA se snažili do poslední chvíle prosazovat Rugovu, jenže Srbové s ním odmítali jednat, protože se jim zdálo, že od něj nebezpečí nehrozí, tak dostali UCK a Thaciho a teď mohou být spokojeni.

vita 29.2.2008 12:13

Re: Re: Nový mnichovský diktát nařízený demokratickými státy

S člověkem, který ještě skoro 10 let poté věří válečné propagandě, tisíckrát zpochybněné a stokrát vyvrácené, je opravdu těžko diskutovat.

Bečte si dál to svoje "štyry nohy dobrý, dvě nohy špatný", nebo "Miloševič špatný, všichni ostatní dobrý" - stejně se na nic jiného nevzmůžete. Co s vámi? Nechat plácat blbostě...

Jakub S. 29.2.2008 12:12

Re: Morava

No asi už pomalu jo... není to po dobrém - šak bysme se uživili. Nám dobře a nikomu zle.

vita 29.2.2008 12:09

Re: Re: Příklad Kosova

Co třeba stáhnout protektorátní jednotky z Kosova na nechat stát Srbsko udělat v mafiánské a teriristické provincii prořáfek? Pravda - bylo by to mnohem krvavější, než nechat totéž učinit Srbsko v roce 1999, ale pořád by nedošlo k porušení mezinárodního práva.

No - a nebo zkrátka uznat Kosovo, na nějaké mezinárodní právo a smlouvy, včetně té z Helsink, na jejímž základě vznikla OBSE, se vykašlat.

A připravit se na následky.

Vždycky jsou dvě možnosti, jak říkal jistý Jakobowski. Vyjímečně i víc - ale v tomto případě ne.

vita 29.2.2008 12:05

Re: Bem ma v tomto pravdu, ale

Před 10 lety bylo možné nepodpořit teroristickou organizaci UCK - a žádná samostatnost Kosova by se nekonala.

Jenže USA a VB, potažmo celé NATO šly "osvědčenou" mnichovskou cestou...

brána 29.2.2008 11:46

Re: Vlak...a ještě k tomu mj.

Včerejší státní útvar Jugoslávie je stále ještě v procesu znovuutváření. Nutností je aktivní podpora sebeurčování vzájemně znevražených etnik. Význam dominoefektu je druhotný - srovnatelný s vlivem rozpadu Rakouské monarchie na evropský vývoj.

Kon 29.2.2008 11:44

Morava

Měli bychom uvažovat o osamostatnění Moravy

RomanL 29.2.2008 11:15

Re: Re: Re: Tohle mě fakt dostalo

... schválně, PROČ je to nejchudší a nejzaostalejší země v Evropě? A osamostatněním se tamní podmínky zlepší?

JJ 29.2.2008 11:14

Bem ma v tomto pravdu, ale

rikat to prirozene nesmi. Proste mu ujela huba a vykvakl neco, co mu kuloarove sdelil nejaky informovany diplomat.

Pokud Kosovo uznaly US a hlavni staty EU, tak postoj, ze uzname Kosovo az podle toho, jak bude plnit sve zavazky a podle vztahu k srbske mensine, je nejen realisticky, ale muze prospet situaci. Zatavit nezavislost Kosova nelze. To slo mozna pre 10ti lety.

Saul 29.2.2008 10:58

Re: Příklad Kosova

Prosím snažně o vysvětlení, co se tedy má udělat. Pokud máte na mysli, že by se mělo vypravit do Kosova pár tankových divizí, aby ty vzbouřence zase přivedly na pravou (v tomo případě samozřejmě levou, ale o to v této debatě nejde) cestu, tak si dovoluji upozornit, že i proti takovému postupu by mohly být vysloveny jakési drobné námitky.

Alfons 29.2.2008 10:49

Diplomaté by museli

Kosovům, Albáncům, Srbům atd. upgradovat geny, které byly během tisíciletí změněny tak, že je v nich navěky uložena vzájemné averze. Výkřiky diplomatů že je vše vyřešené se rovnají kravskému lejnu.  ;-D

Pavel Pekárek 29.2.2008 10:17

Šlechto, blbneš

Kdyby Miloševič a jeho Velkosrbové neničili Kosovské albánce až na krev, kdyby jim dali to, co jim dnes slibujou, nemuseli by dnes čumět na to, že už kosovští albánci si s nimi už nechtějí ani utřít pr...

Mimochodem, co by Srbové dělali s touhle provincií, kde mají 1,5% Srbů a kamany,kameny.kameny?????

Blbneš Šlechto, už jsi zblbnul.

Zeměžluč 29.2.2008 9:59

Vlak...

Jen krátkýá poznámka k autorově kratičké a hodně nadnesené exkurzi do historie, nevím o žádně zdravé tvrdohlavosti českých pánů v dějinách, ale vím o hodně velké nesvornosti, prosazování svých zájmů na úkor zájmů království, vytváření různých aliancí napříč vyznáním atp. Většinou to dopadlo blbě viz defenestrace + následný odboj stavů pod obojí. Hodně mi to připomíná dnešek, kdy se neustále citují tzv. národní zájmy, ale ve skutečnosti se prosazují zájmy nejužších skupin. Zdravá tvrdohlavost ne, spíš nezdravá natvrdlost.   

milan 29.2.2008 9:56

Re: Uvědomujete si Vy, autore,.......

ISLAMISACI CLENU UNIE NENI POTREBA ZABRANIT ,ALE JE ZAPOTREBI DOMINOVIM EFEKTEM UNII ROZLOZIT A ZNICIT...PAK SE OPET KAZDY STAT ZACNE SPOLEHAT SAM NA SEBE-EU JE KIBUC NA VYSSI UROVNI,NEBO MOZNA JESTE SPISE KOLCHOZ ,KAM TO POVEDE TO UZ ZNAME....

čtenář zdrojů 29.2.2008 9:38

Re: Slovensko, to bylo něco jiného,že ?

Slovensko a Česko se dohodly na rozdělení. Tuto variantu mezinárodní dohody umožňují. Naproti tomu jednostranné odtržení není zákonné.

vita 29.2.2008 9:24

Re: Panáčku na nebíčku, stane se veliké neštěstí.

Osamostatní se JIŽNÍ Osetie - a nejspíš se brryskně připojí k Severní a skrze tu k Rusku. Už o tom proběhlo referendum.

Osamostatní se Abcházie - a připojí se k Rusku. Tedy požádá o připojení k Rusku dle článku 65 odst. 2 Ústavy RF. Už o tom proběhlo referendum.

Ale souhlasím - žádná tragédie to nebude. A nás se vlastně nijak zvlášť nebude týkat.

Kolombo 29.2.2008 9:21

Re: Re: Panáčku na nebíčku, stane se veliké neštěstí.

Co by se stalo za neštěstí, kdybyste se, Honzo42, osamostatnil? mně by to absolutně nevadilo. Komu by to vadilo, nechť se ozve a vysvětlí, proč. Já po vás nic nechci, takže vaši samostatnost vítám. Pokud bych vaší nesamostatnosti využíval k tomu, že bych vás nutil mi platit, pak by se mi asi vaše samostatnost nezamlouvala. Samostatnost druhému nepřeje jen zloděj a vyděrač!

Dušan Polanský 29.2.2008 9:14

Za nás myslí USA

Je to pohodlné a perspektivně alibistické.

Ať si každý národ či etnikum udělá tolik států, v kolika enklávách  ve světě žije.  To bude pestrost. Darwin by měl radost.

Magor Milda 29.2.2008 9:08

Kosovo je pouze realistické řešení staletého problému

jedná se o území, které Srbové v 11. a 12. stol. obsadili, potom zase v prohrané válce ztratili. 1912 získali toto území na Turecku a obsadili pouze ze severní části, zbytek území byl vždy obydlen původními obyvateli (Illyrové, za Turecka poturčení). Před Turky tam byli křesťané, ale málo Srbů.

Když se na ty protesty v Biogradu podívám, myslím si, kolik těch vlastenců by šlo bydlet do toho Kosova? Je to jako u nás, kdybychom protestovali proti oddělení zakarpatské Rusi. Je to sice československé území, kdo by však z Prahy šel do Mukačeva nebo Užhorodu? Mezi Bělehradem a Prištinou je stejný rozdíl, jako mezi Prahou a Užhorodem.

Takových zapomenutých koutů je v Evropě spousta, nakonec buďme rádi, že se Slováci udělali pro sebe, jinak bychom měli tu maďarskou menšinu u Dunaje vlastně my. Buď tam bude řádná menšinová politika, t.j. maďarské školy a úřady, nebo to také skončí rozdělením.

fox 29.2.2008 8:59

Re: Re: Nový mnichovský diktát nařízený demokratickými státy

R^

fox 29.2.2008 8:55

Re: Re: Tohle mě fakt dostalo

Nemám na Kosovo jednoznačný názor.Uraží mne však velkohubá prohlášení Srbů i Rusů.Na Kosovo prdí a je jim jedno,že je to nejchudší a nejzaostalejší země v Evropě.Ale běda,když se chce trhnout.To se vyvalí velkomocenské výlevy.A blbí rusové jen tleskají imperialistovi Putinovi,jak zatápí USA a NATO.My ovšem máme podobné Paroubky....

Bořek 29.2.2008 8:39

Re: S uznáním Kosova taky nesouhlasím,

R^R^R^

Sumo 29.2.2008 8:24

Re: Re: Co byla tragédie,? Když Slovensko . . .

Jo, například zbrojovka v Brně, to je typicky Sudeťácký podnik, a Avia v Letňanech, že ?

Sumo 29.2.2008 8:20

S uznáním Kosova taky nesouhlasím,

ale uvedený pořad jsem viděl a Béma jsem pochopil tak, že naše uznání nebo neuznání už na faktické situaci nic nezmění a postupem času pro nás bude mnohem větší zátěží neuznat než uznat - např. z ekonomických důvodů, atd. Myslím, že věta byla autorem malinko posunuta v kontextu.

emil 29.2.2008 8:03

Re: Re: Tohle mě fakt dostalo

Bohužel mimo mísu jste vy, protože já nerozebírám stav s uznáním Kosova, komentuji jen média, která o problémech souhlasit s většinou nebo nesouhlasit s většinou v EU píší , jak se jim to právě a kdy hodí..

Vlastimil 29.2.2008 7:57

Re: Tohle mě fakt dostalo

Emile jste trochu mimo mísu. Nezávislé Kosovo uznaly jako první USA. A právě po leteckém bombardování ze strany USA ztratilo Srbsko před několika lety faktickou kontrolu nad touto svojí provincií. Proto bylo také v Kosovu při vyhlašování samostatnosti vidět tolik amerických vlajek. EU zde jen pouze přicmrndávala a rozebírat zde nějak postoje EUoptimistů a EUpesimistů nemá příliš smysl. Samotná EU by se zde nezmohla vůbec na nic.