25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Pochod pouští

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bruner 27.12.2008 1:11

někdy stačí jediné slovo

a celý text je zničen. V tomto článku, ostatně nadmíru rozměrném a těžko čtivém, stojí " trend je například hlavním důvodem celosvětové finanční krize". Trend je směr a ten nemůže být ničeho příčinou. Mohu se však mýlit a je na autorem mě usměrnit, dát mému myšlení správný trend.

Minutus 27.12.2008 15:56

Re: někdy stačí jediné slovo

Článek je plný sofismů a sporných tvrzení. Opravdu dá fušku to přečíst.

Jura Jurax 27.12.2008 1:09

Hm

Dovolujeme si přednést nabídku na české politické scéně dlouhodobě působící Konzervativní strany a představit její základní materiály na našich webových stránkách, především Konservativní smlouvu a Program Konzervativní strany.

Ale kvůli tomu jste nemuseli psát tak dlouhý článek ... ;-D ... stačilo napsat jen tohle. Že jsou etablované politické strany ODS, ČSSD, KDU-ČSL, o komančích nemluvě primárně jen pakáž peroucí se primárně o koryta a ideje mají jenom jako fangle, aby se měly pod čím houfovat a odlišily se od houfců nepřátelských si myslí v tomto státě téměř každý.

Ono sice semtam něco dělají, abych nekřivdil, ku dobru státu a národa - naposled ODS se svou zdravotní reformou - signifikantní pro naši zem i panující politickou kulturu je, jaký výprask jí byl za dobrý skutek po zásluze uštědřen. Jinak si ale u ODS i ostatních stran  na nic dobrého nevzpomínám (u ODS tedy vyjma postoje k radaru a zahraničním misím) ... jen politikaření, krytí špinavých kšeftů a šibalství, jánabrachismus, korupce (pardon lobbování), boj o kkoryta, populismus a nadbíhání náladám davu ... my nemáme státníky nebo aspoň politiky s vizí (jinou dostat se ke korytům za každou cenu a za tutéž cenu je udržet a nahrabat si), jen více či néně úspěšné technology moci.

honzak 27.12.2008 6:08

Re: Hm

něco mi říká, že pánové z Konzervativní strany budou úplně stejní, dostanou-li se k moci. Do politiky totiž jde jeden druh lidí (patrně mají nějaký zvláštní gen) a na barvě práporu, kterým mávají jim vůbec nezáleží.

stínový občan 27.12.2008 7:59

Re: Hm

R^!

Hanibal 27.12.2008 9:55

Re: Hm

R^Pochvala, článek fundovaný na vysoké úrovní. Bohužel pro simplexní osoby typu Jura Jurax příliš náročný . Politika není jen o vyštěkavání. Idee takové strany vychází z  aspirační úrovně, jejichž základy jsou společné hodnoty, kterými se takto orientovaný  jedinec řídí,  prezentuje se navenek, jeho názory, myšlenky jsou jeho "vírou",je to jeho světový názor, pevný řád, na kterém staví svůj život, život v rodině i život ve společnosti  . . Etos je směřování od menší dokonalosti k větší. Konzervatismus je víra v přírodní řád, který je ve svých základech neměnný. Soulad s přírodou (pro někoho s Bohem ) je pokora která jde ruku v ruce s hrdostí a sebevědomím člověka., Hrdost bez pokory je jen lidskou pýchou. Etos je směřováním od menší dokonalost k dokonalosti vyšší, s  vědomím, že člověk nebude nikdy dokonalý, ani svět nebude dokonalý, ani spravedlivý, žádný ráj na zemi, každý si musí tím údolím rozkoší , ale bolesti projít, žádný společenský systém ho neuchrání. Bůh dal člověku tolik schopnosti, aby je unesl,proto mu dal i svobodu.   Jen abslolutno je dokonalé a jedinné, absolutno je Bůh. Žádný ráj na zemi, utopie pábitelu jsou jen pro malé děti, dospělý sebevědomý člověk je nepotřebuje. 

Minutus 27.12.2008 15:53

Re: Hm

Asi si myslíte, že když věříte v Boha, jste chytřejší, než ti druzí a můžete tu někoho nálepkovat jako simplexního. Inu, vaše představa o pokoře v praxi. Co jste to říkal o pokoře idejích a hodnotách? Mám pro vás doporučení - zameťte si před vlastním prahem.

válečné dítě 27.12.2008 18:24

Re: Hm

,,Hitlera jsme si najali. Za dva měsíce ho zatlačíme do kouta, až bude kvičet," prohlásil sebevědomě Franz von Papen. Psal se leden 1933. Fanatik s knírkem a novopečený říšský kancléř byl podle konzervativního intrikána bezpečně ,,zarámován" ve vládě plné spolehlivých lidí. U moci měl vydržet pár týdnů. Zůstal 12 let." (50 milionů mrtvých, z toho 27 milonů občanů Sovětského svazu). Ve volbách získal Hitler od katolické strany centrum 11,5% hlasů a volby vyhrál. Do koncentráků byli deportováni komunisté a pak i židé již v roce 1933.

Po Mnichovu (zrada Anglie a Francie) bez boje získal Hitler zbraně a munici z ČSR (25 % světového obchodu ) a chystal se na komunistické Rusko. Ale nějak se to zvrtlo.

TAM TO VŠECHNO ZAČALO , PO VÁLCE CHUDOBA A BÍDA, NEZAMĚSTNANOST, PADESÁTÁ LÉTA (neměla se nikdy stát, velká amnestie pro politické vězně v roce 1960).

Silná propaganda ze Západu i z Východu; reálné nebezpečí nové války ? Platily výsledky jednání z Jalty pravidla určoval, jak už to bývá, vítěz  - na papírku předal své zájmové území. (Zajímavé je, že Západ ctil zájmové území Východu i v roce 1968 - Československo).

Minutus 27.12.2008 18:30

Re: Hm

Zajímavé čtení. Z nějaké knížky?

Jura Jurax 27.12.2008 18:56

Re: Hm

Hanibale, píšete to tak krásně, že až já simplexní osoba nepochopuji komplexnost Vaší odpovědi, případně i Vás.

Nicméně charakterizuji Vaši odpověď jako ušlechtilé povídání s politikou, o níž článek byl, naprosto nesouvisející. Stručněji - pfilozófické kecy ;-) A bohy do toho nepleťte, tohle jsou záležitosti lidí, ne jakýchsi abstraktních konstruktů v myslích některých jedinců kdysi vzniknuvších, které oni nazývají bohy ...;-)

vita 27.12.2008 19:30

Re: Hm

dospělý sebevědomý člověk nepotřebuje žádnou berličku, tzn. ani toho boha

Jura Jurax 27.12.2008 21:35

Re: Hm

R^R^R^

Fafa 28.12.2008 17:29

Vito,

a to je Vase vira, o ktere se nepochybuje, nebo pro Vase tvrzeni mate nejaky dukaz. ;-P

Minutus 27.12.2008 15:55

Re: Hm

Z většinou tezí článku by se dalo úspěšně polemizovat. A záruka, že "tihle budou jiní" je nulová.