25.4.2024 | Svátek má Marek


POLITIKA: Pochlapený Topolánek

9.1.2007

Tak je to konečně tady. Mirek Topolánek vydal veřejné prohlášení, že nežije s manželkou, ale s L. Talmanovou, postěžoval si na bulvarizaci své situace médii a požádal o respektování svého soukromí a soukromí svých blízkých. L. Talmanová pak potvrdila, že je těhotná, bohužel. Bohužel proto, že si to představovala jinak.

To to trvalo. A právě proto je těžko pochopitelné, čemu se Topolánek diví, když kolem tak banální situce, jako je rozpad rodiny dlouhou dobu zatloukal a mlžil jako Bill Clinton blahé paměti. Může být rád, že nějaký paparazzi nezajistil Talmanové kalhotky, to by teprve byla mela. Takhle to byla úplná selanka. Topolánek měl už od počátku jako Valach s gulama kápnout božskou, vybalit to a bylo by po senzaci. To, co je přiznáno hned na počátku, je mediálně nezajímavé a zmizí jako pára nad hrncem. Nebo si premér myslel, že to ututlá v takovém rybníce, jakým je Praha? Myslel si, že novináři budou otáčet hlavy jinam, až si to pošine se svojí milenkou nebo s ní bude někde vysedávat. On by ji snad vydával za manželku! Nebýt P. Topolánkové, která se ozvala v okamžiku, kdy nějaký lajdácký bulvárista Talmanovou označil za Topolánkovou, tak by zůstával v hluboké ilegalitě a živil bulvár dál. Zlaté pravidlo zatloukat a zatloukat platí jen tam, kde chcete manželství zachovat. V případě premiéra, který zjevně založil pevný paralelní vztah takové intenzity, že prosadil svoji milenku do vysoké ústavní funkce, je zatloukání hloupost a projevem nedostatku odvahy si přiznat, že všechno je jinak.

L. Talmanová slůvkem "bohužel" vnesla do věci prvek zvláštní pikatnosti a patrně zapoměla, že mluví s tiskem a ne v parlamentu, kde se může plácat všechno. Bohužel - to slůvko se dá vyložit všelijak a ani vysvětlení, že tou neobratností myslela, že si to "predstavovala jinak", situaci nijak nevylepšilo. A tak si můžeme bulvárně zaspekulovat: myslela to tak, že nechtěla již žádné další dítě a náhle tohle nadělení, nebo snad dítě ano, ale později, až se to bude více hodit anebo snad dítě, Bože chraň, není Mirkovo? Tak to chodí, když se nejprve zatlouká a pak zase plácá. Ach ti politici.

Ale Topolánkovo pochlapení má zase jinou lepší stránku: víme, že už nežije s Dalíkem, ale s ženou (to je velká úleva) a zatímco Paroubek mudruje v západních Čechách o prosazování většího množství žen ve své straně, Topolánek jako muž činu takovou politiku již dávno rázně uvedl do života. O tom, že jde vzorem národu jak čelit hrozící demografické krizi, ani nemluvě. A takhle my tady žijeme.