25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Po zdravých Vánocích si přejme i zdravější stát

O Vánocích utichají války, uhasínají konflikty a lidé se v míru a pokoji věnují svým blízkým. Takto vyhrocené svátky jako letos však pamatuje leda válečná generace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rádl 27.12.2020 9:51

Každý se nějak musí živit, to je jediná omluva tohoto textu.

M. Šurgot 27.12.2020 5:45

Nemam problem s kritikou vlady a jeji neschopnosti, nemam problem s kritikou prezidenta, nemam problem s tim, ze kritik vlady malo kritizuje opozici.... a ze by bylo za co kritizovat..

S cim mam zasadni problem je to, jak novinari, aby zvysili “udernost” svych textu, ci pripadne aby podtrhli svou pointu, vymysleji nejruznejsi prirovnani, z nichz vetsina fest kulha...

A pan Jelinek vymyslel uvod, ktery ani nekulha, to je zkratka tak chromy text, ze chromou kobylu ani nepostavil na nohy.... zde citat :

“ O Vánocích utichají války, uhasínají konflikty a lidé se v míru a pokoji věnují svým blízkým. Takto vyhrocené svátky jako letos však pamatuje leda válečná generace.”

Autor techto vet je rocnik 1973, nemuze nejen pamatovat valecne Vanoce, nemuze pamatovat ani Vanoce po okupaci Ceskoslovenska v roce 1968.

Jeho tvrzeni, ze o Vanocich utichaji valky a uhasinaji konfikty a lide se venuji svym blizkym v miru a pokoji je tak strasne vzdalene realite vsech valek, ze nechapu, ze ma vubec odvahu takovou vetu napsat. Ale hned druha veta to vysvetli.... takto vyhrocene svatky jako letos vsak pamatuje leda valecna generace....

Ma stesti, panáček, ze valecna generace uz bohuzel nezije. Myslim, ze by se nektery horkokrevny pametnik valecnych Vanoc rozcilil a provetral mu faldy...

Neskutecna drzost a neomalenost trci z uvodniku pana Jelinka. Kdyby totiz valecna generace videla plne stoly jidla a dobrot, kdyby valecna generace videla obchody preplnene zbozim a jidlem, kdyby valecna generace srovnala vyhlasky s jmeny popravenych vylepenych na ulicich i ve vanocnich casech a srovnala ty hruzy s vyhlaskou o karantene kvuli celosvetove pandemii, asi by Jelinka opravdu hnala....

M. Šurgot 27.12.2020 8:44

Nakonec dava vyraznou odpoved Jelinkovi i kolega ze stranek Neviditelneho psa Karel Hvizdala, ktery v clanku s nazvem “Spolecnost: 1690. vyroci Vanoc”, zverejnenym na strankach NP ve stejny den, pise :

“...... protože již v roce 1939 se nacisté pokusili nabourat charitativní rozměr vánočních svátků a zakázali židovské svátky i vánoční stromy republiky, které bývaly spojené se sbírkami na chudé děti. Dali Židům i Čechům jasně najevo, že ani ve své domovině nesmí nic pod širým nebem veřejně podnikat, zrušili synagogy a z ústecké synagogy udělali veřejné toalety. Na trzích se objevily vánoční ozdoby se symbolem hákového kříže.“

R. Tichý 26.12.2020 12:18

Preju si, aby socani konecne splatili dluh 340.000.000 +- ktery zatnuli ve sve neschopnosti. To povede k jejich definitivnimu konci a spolu s nim skonci "Masarykova demokraticka akademie", ktera zivi parazity, jako je Jelinek. Vice soudruhu do vyroby!!!

E. Pokorný 26.12.2020 11:38

Autor je politický analytik, ale nedostatečné kvality. Jeho analýzy mají hybnou sílu v zaslepenosti nenávistného vidění. Neumí se rozhlédnout a klapky na očích jsou špatný pomocník, ktrý nedovolí se více rozhlédnout.Rv

J. Vavrochová 26.12.2020 11:29

Nevíte, autore, co skutečně zažila válečná generace! A buďte rád, to byste vy asi neustál.;-€

K. Salajka 26.12.2020 10:30

Autor by měl začít tím, že odstraní chaos ve svých úvahách. To co označuje postaru jako koalice jsou spíše mesaliance a to i na straně opozice. Je celkem zřetelné, že Piráti se dohodnou s Rakušanem migraci a legalizaci drog. S Fialou se lze dohodnout na všem, jeho ODS nemá žádný tvar. TOP 09 vítá migraci a jistě i na větší varietě pohlaví a na investicích našich peněz do elektrifikace cestou nerealistické OZE.

Autor naznačuje, že nebýt této vlády, vyřídil by se Covid ČR jednou provždy a rychle, bez velkých omezování. Stejně jako opozice se ve skutečnosti jenom tváří, že on ví jak a čím. Zatím to celosvětově vypadá, že nejlépe si s Covidem poradily země s nižší průměrnou délkou dožití a země, které mají pod kontrolou všechny statistiky.

Š. Hašek 26.12.2020 9:19

Mein lieber Gott !!!!!!

Pořádáte Jelínku i nějaké přednášky pro třetí věk? O tom zdravějším státě?

F. Navrátil 26.12.2020 8:42

Ještě by měl Jelínek vysvětlit, jak to že situace s epidemií se vyvíjí v okolních státech zhruba stejně, i když tam nemají Babiše.

Š. Hašek 26.12.2020 9:22

No, Rakušan, Pekarová, ..... a nakonec i ty Lidovky.cz říkají, že jsme "zhruba nejhorší".

J. Nevrkla 26.12.2020 8:18

Nejlépe táhnou příklady, Babis se snad musí nechat demonstrativně naockovat. Jsem zvědav čím.

V. Mokrý 26.12.2020 8:11

Ale k tomu by musely předcházet předčasné volby, ze kterých by vzešla koalice s ústavní většinou. Která by mohla ten zdravější stát začít budovat. V to patří i zdravou ČT !

P. Hatina 26.12.2020 0:35

No a problém je jaksi taksi v tom, že jestli vláda získala v něčem zkušenosti, tak právě v tom, že v tomto způsobu šíleného vládnutí může v klidu pokračovat, a to dlouho, a nic jí v tom nemůže bránit. (přesněji, dokud jí budou podporovat komunisti).

Dneska aby se člověk upínal v naději, jestli se vůbec skoro za rok budou konat svobodné volby - i ty by šlo jistě, s ohledem na nouzový stav odkládat na indy...