23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Po volbách bude scéna roztříštěná jako nikdy

Předpovídat výsledek voleb, které se konají 20. října, je těžké. Takový je paradoxně hlavní sdělení posledních průzkumů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Štrobl 10.9.2017 10:12

Hmm.

Vždycky se mi líbí naši političtí věštci. Jejich prorokování o budoucnosti se ještě snad nikdy nevyplnilo. A tak to má asi být.

M. Prokop 10.9.2017 15:57

Re: Hmm.

Holub je kapitolka sama pro sebe. Hujer jak z praku.

K. Kořinek 10.9.2017 7:41

Po volbach budeme jako vzdy prekvapeni :-))

J. Kanioková 9.9.2017 20:19

Kristovanoho...

"nová pravice, do níž se vedle ODS a TOP 09 počítají i lidovci se starosty, zelení, nově Piráti."

TOPka NIKDY nebyla pravicí. A lidovci ? Ani jedním promile.. A Zelení melouni ? To jsou ryzí komunisti v zelené masce..

M. Pavlíček 9.9.2017 17:03

zelení na pravici?

To je asi vtip,ne? Podle čeho se dělí strany na pravici a levici, když na pravici byli zařazeni zelení?

Podle mě pravicové hodnoty jsou: Svoboda, odpovědnost a snaha se postarat sám o sebe, minimální role státu, regulací, podpora svobodného podnikání, ochrana soukromého majetku...

Nic z toho není hodnota zelených. Naopak - zelené považuji za jedno z nejlevicovějších uskupení, levicovější než komunisty. Když jde o zelenou pravdu, jdou všechna práva a svobody stranou, prostě se to nařídí a vynutí. Mohl bych jmenovat....

Co moudré hlavy na to?

M. Mařák 9.9.2017 17:15

Re: zelení na pravici?

Souhlasím s Vámi, zelené považuji za extrémní levici.

M. Josífko 9.9.2017 22:08

Re: zelení na pravici?

Jednoduchá indikace - pravice daně snižuje a levice daně zvyšuje.

M. Prokop 10.9.2017 15:58

Re: zelení na pravici?

nejen Zelených, ani kostelních socialistů lidovců nebo propagátorů EUnijní socíku TOPáků. Piráti jsou vůbec pravolevě nezařaditelní.

P. Götze 9.9.2017 14:36

Rekl bych, ze ANO neni zadna levice, je to typicka stredova strana. Ale vzhledem k tomu, ze pusobi v levicove vlade, tak holt vyzira nektera levicova temata koalicnim partnerum. Kdyby byli v pravicove vlade, budou vyzirat pravicova temata. Stejnou politiku uspesne provozuje Merkelova v Nemecku. Problem ceske pravice vzdy byl, ze si neuvedomuji, ze

Cesko je stredovy stat. Nemuzou delat ciste pravicovou politiku, pac prohraji prvni dalsi volby. Jenze kompromisy ceske pravici nikdy nesly, vzdy to tlacili hlava nehlava.

M. Prokop 9.9.2017 16:10

Re:

ANO vůbec není strana, to je jen Burešova firma.

M. Mařák 9.9.2017 17:14

ČR možná bude Burešova firma

a ANO je způsob, jak k tomuto cíli dospět.

P. Götze 10.9.2017 13:35

Mluvite jako zenska. Muzi obvykle premysli racionalne a emoce nechavaj zenskym.

M. Prokop 10.9.2017 15:59

Re:

Nepochopil jste?

K. Vyšata 9.9.2017 11:58

Autorovi bych doporučil zůstat na Echu

a ohromovat tamní čtenáře svojí "vysokou" žurnalistikou. Přeci tady na Psu je, mimo moji maličkost, trochu vzdělanější společnost než uštěkaní sprosťáci na Echu. Když tak, měl by se omezit na komentování prošlých událostí a nehrabat se v budoucnosti po tragickém předvídání krachu EET a KH.

Pokud jde o volby, demokraticky si zvolíme to, co budeme snášet další čtyři roky. Po vzedmutí se vlny samostatného myšlení a odvrhnutí rozumbradů z našich bývalých elit, se můžeme těšit na příjemná překvapení.

M. Malovec 9.9.2017 11:52

Vážený pane Holube,

existuje nějaká direktiva Čro nebo jiných médií nezmiňovat se či dokonce ignorovat stranu Realisté Petra Robejška? Nebo je to výsledek autocenzury?

P. Janos 9.9.2017 14:08

Re: Vážený pane Holube,

Realisté jsou pro liberalní "elity" extrémně nebezpeční. Je to první opravdu konzervativní strana v čechách. Kdyby mi před dvěma lety někdo řekl, že tu bude strana, kde bude Robejšek a Tomský, tak bych odvětil,že to zní příliš dobře, než aby to byla pravda.

M. Mařák 9.9.2017 14:45

Re: Vážený pane Holube,

Osobně si myslím, že je to vychází hlavně z reálné politické "váhy" oné pidi straničky. nic jiného bych v tom nehledal.

J. Lepka 9.9.2017 11:38

Zásadní chyba tzv. pravice je v oslovení důchodců.

Zatímco sosanské partaje jim slibují přidat na penzi, tzv.pravicové strany jen trapně přizvukují, místo aby na rovinu řekly, že nejhorší jak pro penzisty, tak i pro státní zaměstnance je ze řetězu utržená inflace. A ač nejsem odborník, německá hyperinflace, poměrně výstižně popsaná např. Remarkem, je dost velkým strašákem pro všechny, tuplem když někteří politici stále slibují stejné lži jako posledně, jen aby mohli přiznat, že "předvolební sliby nebyly zasazeny do reálných možností naší ekonomiky", to ovšem mají zase na 4 roky klid na mlaskání u korýtek.

F. Navrátil 9.9.2017 13:39

Re: Zásadní chyba tzv. pravice je v oslovení důchodců.

Německá hyperinflace nebyla důsledkem toho, že by německá vláda zvýšila platby důchodcům a platy učitelům. Byla důsledkem jednak válečných dluhů z prohrané války, jednak reparacemi ve výši asi 400 mld. zlatých marek, které Nemecko nebylo schopno zaplatit. Dále se na inflaci podílela i okupace porúří, které bylo od ostaního Německa odděleno celní unií. Vláda se rozhodla řešit tyto problémy tiskem peněz a za tři roky se inflace zvýšila o 32 tisíc procent! Pokud by měla Česká republika někde šetřit, pak tady máme obrovské rezervy v dotacím pro parazitické neziskovky a v nabobtnalých nepojistných sociálních dávkách. Zatímco u učitelů a důchodců můžeme respektovat jistý druh zásluhovosti, za co dostávají miliardové dotace záškodnické neziskovky a proč se vyhazují desítky miliar korun lidem, kteří nepracovali, nepracují, pracovat nebudou, daně nikdy neplatili a na výchovu dětí kašlou?

M. Prokop 9.9.2017 16:12

Re: Zásadní chyba tzv. pravice je v oslovení důchodců.

Každá inflace je zaviněna tištěním peněz.

A. Reček 9.9.2017 11:38

Roztříštěnost bude činit výsledek voleb zajímavým

Při pohledu na výsledky voleb r.2013 dozná letos posilnění ANO a i trochu ODS. Úbytek hlasů bude hlavně pociťovat ČSSD a pak trochu KSČM a TOP 09. Lidovci vypadají na setrvalý stav 7% hlasů, ale Okamurův Úsvit se rozpadl a nová jeho partaj SPD asi překročí 5% hranici pro účast v parlamentě. Sázet nyní na další neparlamentní strany zda se dostanou do parlamentu je stále ošidné a výsledky prognóz se dost různí. Jde hlavně o zelené, piráty, zemanovce SPO a další novou směs různých straniček. A právě ty nové straničky musí počítat s tím, že na venkově rozhodně podporu mít nebudou, protože jsou zcela neznámými politickými tělesy. Nechejme se překvapit.

V. Javora 9.9.2017 11:10

Já se nebojím

ani o pana Holuba. Horší už to nebude.

Z. Rychlý 9.9.2017 8:37

Roztříštěnosti se nebojím,

masařky se slétnou a domluví se.