20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. vavruška 11.8.2010 19:49

Omyl jako Brno

Sociální demokracie, stejně jako všechny ostatní socialistické strany, může společnost přivést leda k nesvobodě a chudobě, případně bídě. Pokud jste si toho stále ještě nestihl všimnout, je to smutné...

V. Linhart 11.8.2010 12:56

Toť omyl.

 Obávám se,že naopak voliči dali politikům najevo,že jim tolerovat budou absolutně všechno. Pohleďte do očí našim demokraticky zvoleným představitelům,vyslechněte jejich vyslovené a domyslete si nevyslovené a budete mít jasno. Jeden ksindl(socdemácký) jsme nahradili jiným korupčním spolkem. Důsledkem bude apatie,obvzlášť až ti z hrdých,sebevědomých a schopných voličů přijdou na to,že až zas tak schopní nejsou,až je bude požírat moloch byrokracie a oni budou stát s nataženou rukou o různé podpory jako žebráci...A to nemluvím o učenlivosti nově vzniklých volebních formací,které stejně jako kdysi Zelení slibují nový styl politiky,až se naučí jedinému známému politickému stylu v Čechách,jak to vezmou jejich pracovití a schopní voliči.  Ale o ně vlastně skoro nikdy nejde.

 Jedinou chybou,kterou teď soc. dem může udělat,je chovat se servilně. To by byla její definitivní politická smrt. Bubákovat o tom,že když zanikne,bude to znamenat posílení vlivu bolšánu je blbost téměř kosmického rozměru.Možná ovšem ano. Po mediální masáži trvající víc jak dvacet let nebude žádný volič volit program KSČM,maximálně je bude volit ze vzpoury proto stávajícímu establismentu. To by si měl každý politik momentálně u koryta uvědomit  a podle toho upravit jednání a rétoriku. Skutečné nebezpečí ovšem hrozí někde úplně jinde.To nebezpečí se jmenuje autokracie a všechno naznačuje tomu,že naše společnost k ní  spíší mílovými kroky. Já ale věřím,že vstanou noví Mašínové...Třeste se,paďouři...Ta,tatata!!!

V. Plocek 11.8.2010 12:09

Program moderní ČSSD

Plný souhlas s autorem.  Sociální demokracii potřebujeme, jinak při nutném zhošování pokvete pšenice bolševikům a ti na to čekají.  Co je třeba učinit, nebo co se musí stát? Nejlépe to samé jako lidovcům, kdy voliči řekli straně a tím i hlavním představitelům dost.

To samé bych přál sociální demokracii. Aby již nemohl p. Paroubek, Zaorálek a Svoboda propagovat nesmysly a když ne nesmysly tak alespoň změnit styl propagace strany. A to tato vedoucí parta se zmíněnými včele nedokáže. Je nutná obměna. Otázkou je stav členů v krajích a okresec a jejich působení na voliče. Ale pokud by alespoň trochu byli jiní, mělï by centru dát jasně najevo, že současná cesta je nevyhovující a musí být ukončena.

O. Kurz 11.8.2010 11:10

Podstata problému ČSSD

Problém leží někde jinde. Po 89 a nás nevznikla a ani vzniknout nemohla, žádná pravicová strana. Už bychom konečně měli akceptovat fakt, že ODS leží někde vestředu a do pravicové strany jí chybí velice mnoho. Tato skutečnost donutila v 90 létech se formující ČSSD stanout na levo od středu. Za Paroubka se tento kurs doleva ještě prohloubil, takže si socialisté začali konkurovat s komunisty. Jediná naděje pro ČSSD je "boj" o středového voliče, což se za Paroubka a jemu podobných nestalo a nastanenestane.

Z. Rychlý 11.8.2010 21:25

Re: Podstata problému ČSSD

Jen glosa k ODS. Souhlasím s Vámi, že ODS je spíš středová strana, jenže kde vzít skutečně pravicovou (konzervativní, liberální) stranu ? A když už nějaká je, tak se ukáže, že chybí pravicový volič. Např. SSO obdržela mizivé procento hlasů. Nedostatek pravicových voličů pak způsobuje to, co píšete.