29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 18.11.2008 10:09

demokracie vs. svoboda

Máš pravdu, že demokracie není zárukou svobody, diktatura většiny (=demokracie) je spíše pravý opak a posloužila Hitlerovi, Gottwaldovi, Paroubkovi a poslouží dalším. Ovšem pověz mi, jak 100ho ven. Pokusit se vysvětlit zbývajícím deseti milionům lidí, že centrální banka je prachsprostý administrativní monopol se všemi tragickými důsledky, daně legalizovaná krádež a politici a jimi živené ovce paraziti? Já nevím, mám dojem, že jednodušší je dát se s takovými jako ty dokupy a vyhlásit samostatnost.

H.

V 18.11.2008 1:25

jakapak svoboda

kdyz potrebuju od statu bumazku nez muzu podnikat, a kdyz muzu podnikat jen podle nalajnovanych predpisu a pak kdyz neco vydelam, tak se se mnou nase spolecenska mafie pod hrozbou nasili hned sabne, vcetne vyplat ktere vyplacim zamestnancum, ti take musi platit vypalne a pak se dal plati z tech penez, kdykoli se hybnou, pod jakoukoli zaminkou... tak jestli tohle je svoboda, tak ja jsem papez

pokladat za svobodu kdyz muzu rict co chci a jet kam chci je hodne leda tak mentality nejakeho ideoveho prostacka, stejne jako hovorit o soukromem hospodarstvi v dnesnim svete, kdy spolecnost provozuje znarodnenou menu a predpisuje a povoluje prvni a posledni.

Svobodu projevu a pohybu uz mame, ale svobodu jednani kterym si zajistujeme zivot mame jen castecnou, jestli mame jen asi tak polovicni, tak ta pulka kterou mame je prave ta nepodstatna.

karel 17.11.2008 21:17

končím

S těma dvouma blbama- XXL a Lampedusa- je diskuse stráta času.

B.B.Spinoza 17.11.2008 21:25

Re: končím

Píše se ztráta- vole

karel 17.11.2008 21:54

Re: končím

Já jsem možná vůl, ale ty chudáku nevýš jak se nazvat.B.B. Spinoza nebo XXL.

nemo 17.11.2008 22:26

Re: končím

nevíš se píše s měkkým í - troubo

karel 17.11.2008 20:18

Škoda

Je to velká škoda, že jste to nevzali do rukou Vy.Kde jsme mohli být? Otázečka: Kdepak jste byli,že to dopadlo tak hrozně?Tedy podle Vás.

Lampedusa 17.11.2008 20:37

Re: Škoda

:-(Kde jsem byl ?  Byl jsem tady a poctivě pracoval (a vlastně pracuji pořád) a nechal se poslušně kočírovat novými pány.  A mám z toho akorát to, co většina takových. Proto teď třeba volby dopadly tak jak dopadly, a když to tak půjde dál, může to být i horší (pro ty, kteří nad současnými poměry vyjadřují takové nadšení). Rv

karel 17.11.2008 21:08

Re: Škoda

Tak že, Ty jsi se nechal jenom kočírovat, poslušně.Škoda, že tu nejsou ti staří páni.To byl aspoň pořádek. Ty za nic nemůžeš.To ti ostatní.Jsou to hajzli.

Lampedusa 17.11.2008 19:27

Tak si tedy některé věci připomeňme !

;-€Místo ohlupování těch, kteří o Listopadu nic neví a jen papouškují to, co jim postupem času vtloukli do hlavy  noví mocní  a  pisálkové, jejichž myšlenkový formát je úzce specializovaný, si otevřeně  řekněme některé věci.  Nebýt logistického zabezpečení tiskem USA, téměř nikdo tehdy  nevěděl, že nějaký Havel existuje.  Kdyby lidé věděli, jakým směrem se to pak bude  ubírat,  a že to tady teď bude vypadat tak, jak to vypadá, nevím jak to s tou revolucí vůbec dopadlo.  Naivní snílkové tehdy recitovali a zpívali z balkonů, mezitím jim republiku rozkradli pod rukama veksláci a zloději všeho druhu spolu s těmi, kteří byli u komunistů. Ale pozor, v žádném případě to nebyli ti, které teď chtějí horlivě rušit ! To byla úplně jiná sorta lidí, které taky musíte hledat úplně někde jinde, než v řadách KSČM.  A ta naivita vrchního humanisty (posléze humanitárního bombarďáka Jugoslávie)  Havla a dalších nastupujících mocných - to je až k zasmání.  Havel po nástupu do úřadu např. volal - zrušme Varšavskou smlouvu a NATO - netřeba vojsk, chceme světový mír !  Po návratu z USA, kde provedl díkůvzdání v Kongresu, zapěl na jinou notu - NATO musí navždy  zůstat - je to jediná záruka světového míru. No a další  perly z tehdejší doby.  Mějte trpělivost, pilně pracujte a za chvíli tady bude prosperita a blahobyt. Za 5 let bude dolar za 5 korun, Rakušáky doženeme maximálně za 10 let  , a tak dále a tak dále. Zkrátka si nic nenalhávejme, a řekněme si otevřeně, že většina tehdejších revolucionářů neměla vůbec představu, která bije - ani ti, kteří se chystali nám vládnout !!

XXL 17.11.2008 20:33

Re: Tak si tedy některé věci připomeňme !

Je to krátké připomenutí, ale plně výstižné. Za dnešní situaci v republice lidé necinkali klíči. Oni vlastně ani nechtěli kapitalismus. Chtěli pouze spravedlnost, jistoty, svobodu slova a p. Prostě skočili na lep lhářům, naivním snílkům a samozřejmě podvodníkům. Naivní Havel si myslel, že jeho chlebodárci ho nechají rozvíjet jeho představy o budoucnosti.

občan 17.11.2008 23:04

Re: Tak si tedy některé věci připomeňme !

Panu Lampedusa: To prosím napsal dospělý člověk? - neuvěřitelné.

Vodička-sapér 17.11.2008 23:53

Re: Tak si tedy některé věci připomeňme !

Občane, moc se tady nedivte, ať  to nevypadá , že jste se naučil trochu  číst  minulý týden.Musíte na  to pomalu, zkuste:" máma má mísu, mísu má máma", vydržte!

Lampedusa 18.11.2008 17:37

Re: Tak si tedy některé věci připomeňme !

;-€Ano, napsal to dospělý člověk, který si tu dobu velmi dobře pamatuje a měl možnost  všechny ty záležitosti  kolem sledovat. Vy jste buď tehdy nedával pozor, nebo jste o tom nepřemýšlel - nebo jste mladý, a věříte jen tomu,  co vám za ta léta oblbovači natloukli do hlavy.  Prostě se na mne nezlobte, ale když  čtu  ty zasvěcené výplody dnešních pisatelů, které vyjadřují  tehdejší realitou  jen velice okrajově, vždycky mě to zkrátka vytočí. A takových je nás víc.  A že Havel neměl ani nejmenší představu o tom co to je řídit stát, to mi věřte na 109,87 % (proto si tam taky nechal komunistu Čalfu).  Neumětelové  Klaus, Tříska a další umožnili zase svou nekompetentností  totální rozkradení státního majetku. Doporučuji Vám sehnat si někde záznam jednání Havla, Kocába a spol., když se dohadovali nad rozdělováním ministerských a dalších vládních funkcí. Garantuji Vám, že takové pitomosti a důkazy naprosté nekompetentnosti byste ze mě nedostal, kdybyste mě mlátil basebalovou pálkou od rána do večera. Takže asi tak nějak - kromě jiného !!

XXL 17.11.2008 16:40

Demokracie

Co je to vlastně ta věčně sklonované demokracie, která je nám stále předkládaná. Jakou jsme získali? Autor o ní opět hovoří. Demokracie není přece nikdy absolutní. Vždycky pro nějakou část společnosti je pro druhou ne. Jinak by totiž ani nemohla existovat. Takže pro tu část, prokterou není, je diktaturou. Jinak to ani nemůže být.

Ladislav N 17.11.2008 21:26

Re: Demokracie

A co byla komunistická totalita? Lepší nebo horší? ;-P Pro tebe, samozřejmě...

Rudolph 17.11.2008 15:40

Jednou tenhle článek vyhrabou historici ...

Jednou tenhle článek vyhrabou historici a budou si nad ním říkat: "Ale vždyť oni to dobře věděli, co je čeká! A přesto s tím nic neudělali ... To MY dneska, NÁM se to už nestane!"

A tak to bude stále dokola ;-)

Mistr Jan Hus 17.11.2008 12:46

Díky za agitku modrý svazáku!

;-D

Marat 17.11.2008 12:50

Re: Díky za agitku modrý svazáku!

Nemáš za co, rudý osle.

Budíš 17.11.2008 11:08

Díky politikům,

 jsme stát bez směru ,cile, vize a mravních zásad.Díky politikům došlo ke zpomalení demokratického vývoje,k devastaci  kulturních hodnot národa a špatnému fungování státu. Žádám o odstoupení všech, kteří se o devastaci zasloužili.KDO TO JE ? Parlamentáři a hlavní představitele politických stran.Zapomněli pečovat o rostoucí blaho našeho velmi malého společenství lidí,vzdálili se občanům a politikaření upřednostňují před věcným řešením v neprospěch státu a občanů.

PROKOP BUBEN 17.11.2008 13:41

Re: Díky politikům,

No, když si to necháme líbit a některým to tak vyhovuje....

vodák 17.11.2008 10:06

realita

Nemyslím, že nástup diktatury je nereálný.

Kajan 17.11.2008 9:47

Gratuluji všem odvážným a zodpovědným, tedy mým, lidem k 19 narozeninám !!! Dzp.

Frank 17.11.2008 9:41

Ano, spousta lidí u nás žije nad poměry.

Včetně "Válečka"-místopředsedy to institutu, který k ničemu není a nikdo jej nepotřebuje. Tuto organizaci potřebuje jen on a jeho soukmenovci ke slušné obživě. Kdyby se peníze z rozpočtu nevyplácely takovým parazitům /a je jich hodně a téměž všichni jsou z Prahy/, tak by bylo dost na školství i zdravotnictví. A takoví budižkničemové žvaní o žití nad poměry.

jirka.s. 17.11.2008 10:30

Re: Ano, spousta lidí u nás žije nad poměry.

No, on měl pan autor spíše na mysli takové parazity jako jsi ty a tvůj jmenovec vízek !;-P

Král 17.11.2008 9:32

Benda, Čunkovci, Klaus a kázeň.

S pekvapením zjištuji, že utichla diskuze o vynálezu poslance Bendy, kterým se dává tisku pevný náhubek. Není ostatně první. Po náhubku, který naši zákonodárci dali obecním plicistům lze jen očekávat další. Teď zrovna protestují lidovci proti snížení věkové hranice. Vadí jim sexualita mládeže. A zdá se že jim senát půjde "na ruku". Shodí dobrý zákoník pokryteckým potlačením skutečnosti.

Že je kázeň českých občanů zcela, ale pravdu zcela nepatná je vidět nejen na silnicích. Právě poslanci, předsedové vlád, policisté ve vrcholových funkcích dávají záporný příklad občanům. Je zajímavé jak se bez rozdílu politické orientace dokážou shodnout když jde o jejich benefity a o ochranu proti kritice. Ostatně poslední výlet (a úlet) prezidenta je také příkladem nekázně a svévole. A také hovoří o kvalifikaci na tento úřad.

Hadraba 17.11.2008 19:33

Re: Benda, Čunkovci, Klaus a kázeň.

Bendu stačí vidět a slyšet v televizi. Je to člověk, který si udělal ze 17.listopadu 1989 živnost, nevystudoval už vůbec nic a nedostatky vzdělání nahražuje radikalismem. V PS už nebyl, je tam znovu a chce, aby se  arogancí zviditelnil. Případ Morava prý neexistuje, chtěl by, aby poslanci a ostatní byli nepostižitelní, to jsou lidi, kteří přivedli politiku a zvláště ODS tam kde je.Náhubky jsou opak demokracie a ukazuje to, že chce jen ty benefity, i za cenu, že ODS odrovná.

Standa 17.11.2008 8:06

Ano,

můžete zkritizovat šéfa zcela svobodně a zcela svobodně si vzápětí hledat zaměstnání. Není nad svobodu po česku.

vodák 17.11.2008 10:05

Re: Ano,

co je na tom špatného?

Franta 17.11.2008 6:39

Vítku, ty naivko,

když dostane tzv. disident v průlomové restituci Lucernu a prodá jí komunistům v Chemapetrolu, koupí si vilu za 60 milionů na Ořechovce, a k tomu něco blábolí o pravdě a lásce a humanitě, tak je akorát pro legraci, jako celý tento Absurdistán. Pravda a láska za moc a peníze ? Nikoliv, tvrdý tah ke korytu, zabalený do nesmyslů. Tak Ahoj !